0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #140 -: Февруари 11, 2013, 12:17:07 pm »
Момичета, тъй като незная къде да пиша затова реших тук да си изкажа плеядата.
Този месец видях мечтаните две чартички и в началото всичко беше ОК. Пурво ЧХГ близо 700, второ 2000 и всичко друго. От няколко дни спряха да ме болят гърдите и вече никакви симпроми. Днес сутринта се появи едно розово зацапване и 1-2 капки от него. Така или иначе днес е деня за доктор и така той не е никак въодушевен. Отговаря на 5та седмица, а би трябвало да е 7ма според него, а зацапването.... Отидохме веднага и при друг докторо, който потвърди нещата, предписа утрогестан-3х 2, но не е сигурен дали изобщо се развива плода. Много ми е криво, а толкова се надявах. Ако го изгубя това ще е 3ти аборт. Незнам какво искам от вас. Просто исках да споделя.
« Отговор #141 -: Февруари 11, 2013, 12:32:09 pm »
Afroditas надявам се да не е това, което са ти казали докторите.
В началото на бременността, бебчо вървеше със седмица назад, като това изоставане го наваксахме към 29-30 седмица. Аз също имах зацапване, което беше светло до тъмночервено, но слава Богу всичко се разви добре.
Искрено се надявам и при теб нещата да развият добре и да не е най-лошото.

*
« Отговор #142 -: Февруари 11, 2013, 13:43:50 pm »
Afroditas надявам се да не е това, което са ти казали докторите.
Стискам ти палци и ти пожелавам успех!
Надявам се да се оправят нещата. yahoo_17

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #143 -: Февруари 11, 2013, 13:48:03 pm »
Afroditas Хъм, аз няколко пъти смятах, но не мога да те докарам до 7-ма седмица, смятам го точно 5-та /съдейки по графиката ти/  :?  Предполагам, не се чува сърдечна дейност още? Правила ли си нов ЧХГ, за да видиш нивата му? Изяснена ли е причината за предишните аборти? Симптомите ги остави, те не са индикатор, аз нямах почти никакви. Зацапването също често се получава. Пусни нов кръвен, за да видиш нивата на ЧХГ, ако няма бременност или бременността не се развива, нивото му трябва да е под нормалното или да намалява.
http://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-calculator-week-by-week
Желая ти искрено успех, не се отчайвай все още!  :bighug:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #144 -: Февруари 11, 2013, 14:29:00 pm »
Афродитас, установили ли сте причините за двата аборта?
При два такива е задължително да се търси вече.
Кога си пак на преглед.
Пусни ЧХГ, взимай си лекарствата и си почивай! Успех!  :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #145 -: Февруари 11, 2013, 15:44:47 pm »
Афродитас, сега като прочетох поста на Бубулина и аз се замислих и смятам че тя е права. Дори погледнах и моята графика, като на 38-ми ден от МЦ съгласно календара съм била в 5 седмица + 3 дни. На прегледа, вече ти казах, че вървях седмица назад.
Все още е рано за сърдечна дейност. Дано всичко бъде наред.
Момичетата те съветват и за нов ЧХГ, което наистина е хубаво да пуснеш, за да може да се успокоиш и да мислиш само за хубави неща.

« Отговор #146 -: Февруари 11, 2013, 18:01:08 pm »
здравейте момичета ,кръвния тест за хламидията е отрицателен .много  бях  притеснена но днес вече ми олекна и бързам да пиша .сестрата я нямало и приятелката ми  показала резултата на александров .той го погледнал и казал че няма нужда да остава при тях > а сестрата излично ми каза да и го занесат  ама вече за операцията като  ходя .то  щом  е отрицателно
« Отговор #147 -: Февруари 11, 2013, 18:14:19 pm »
Афродита и според мен спрямо графиката ти си 5та седмица и сега мисля че може само да се види точицата. Много е рано за сърдечна дейност....поне според мен
« Отговор #148 -: Февруари 11, 2013, 20:28:57 pm »
Благодаря, момичета! Ама знаете ли какво даже преди да прочета вашите постове и аз го сметнах като 5та седмица. Тези и двамата доктори нещо тотално са се смахнали, а наистина са двете светила на АГто във Варна. Смахната работа. Аз като има казах, че ми закъснява 10 дена и те решиха 7ма. Имам снимка на една голяма черна точка и това е, ама сте прави, че какво друго да е. Никой не ми каза да си лежа в къщи, но смятам поне ден два да го ударя на лежане, а за ЧХГто- ще го пусна в сряда, че предния път така ме надупчиха, че са ми сини и двете ръце, а и да мине малко.А защо не ме болят гърдите? На вас може и смешно вече да ви се стори, ама аз искам да ме болят пък.

veseto_87- не са установени причини. И двата приключваха около 4-5 седмица и ги водят мисед. Започвах да прокървявам и след няколко дена-цоп си идва. Това е всичко, което знам. Правиха ми изследвания на хормоните, но всичко е ОК с тях, така че незнам.
« Отговор #149 -: Февруари 11, 2013, 20:44:23 pm »
При повтарящи се аборти се правят генетични и имунологични изследвания.
« Отговор #150 -: Февруари 11, 2013, 21:03:25 pm »
Afroditas то тези двамата може наистина да са се подвели по това, че ти си им казала, че имаш 10 дни закъснение. По правилно е да казваш датата на последния ти цикъл. Поне на мен така са ми казвали :wink:
Че то и аз нямах симтоми. Гърдите почти не ме боляха. При всеки е индивидуално.

*
« Отговор #151 -: Февруари 11, 2013, 21:16:24 pm »
Afroditas, намирам известна прилика между графиките ни  :wink: Аз бях на лекар 5 дни след закъснението и имам снимка на точицата, а чак около 20.02. трябва да отида, за да чуем сърчицето живот и здраве. Симптоми също нямам почти никакви - съвсем леко ми бяха напрегнати гърдите тези дни, но и това вече отпадна, минимално гладене и хроничен глад днес, но нищо повече. Дано да е за добро  :?  yahoo_33 :bighug: :bighug:
« Отговор #152 -: Февруари 11, 2013, 21:19:44 pm »
А не трябва ли тези изследвания да се назначат от лекар? Защо лекарите нехаят, а ние трябва постоянно да се самолекуваме или да си поставяме диагнози в нета?
Знаете ли, имам цяла папка с документи и изследвания, които са ми правени през годините и всеки лекар само я поглежда и така пак нищо. Аз не вярвам в това, което лекарите казват "неизяснен стерилитет" защото според мен за всичко трябва да си има обяснение, но може би на тях така им е по-угодно.
 veseto_87, благодаря за съвета и ако и този път не се получи смятам вече да отидем в Плевен или София, за да потърсим там.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #153 -: Февруари 11, 2013, 21:45:19 pm »
А не трябва ли тези изследвания да се назначат от лекар? Защо лекарите нехаят, а ние трябва постоянно да се самолекуваме или да си поставяме диагнози в нета?
Знаете ли, имам цяла папка с документи и изследвания, които са ми правени през годините и всеки лекар само я поглежда и така пак нищо. Аз не вярвам в това, което лекарите казват "неизяснен стерилитет" защото според мен за всичко трябва да си има обяснение, но може би на тях така им е по-угодно.
 veseto_87, благодаря за съвета и ако и този път не се получи смятам вече да отидем в Плевен или София, за да потърсим там.

Разбирам огорчението ти, но такава е ситуацията в българското здравеопазване. А и всеки сам трябва да е отговорен за здравето си, да търси начини да си повишава здравната култура и така.

Пожелавам ти да не се наложи, но ако и тази бременност е неуспешна, хвърли един поглед на статията Повтарящи се спонтанни аборти. Отбележи си кои изследвания си направила и помисли за другите. Нямам против, ако искаш, да ти прегледам изследванията и да ти дам съвет какво да правиш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #154 -: Февруари 12, 2013, 09:34:39 am »
Афродита, не бързай със заключенията, надежда винаги има. Аз бях като теб с ранна овулация, дълго време докторите не можаха да видят нищо и чак на 38 ден се видя плодно сакче 7 мм. Миналата година направих спонтанен аборт в 6 седмица и сега ми беше много притеснено. Не се обезкуражавай!

Желая ти успех!
« Отговор #155 -: Февруари 12, 2013, 13:24:23 pm »
Благодаря, момичета за подкрепата. Днес си лежа и се опитвам да поработвам на лаптопа. Няма течение, което е добре. В петък сутринта пак съм на лекар, но този път няма да слушам само, а ще питам за всяко нещо. Дано да видят нещо повече от голямо черно петно. Днес следобяд ще пусна ЧХГ и да видим.
Благодаря ви, отново за отзивчивостта и подкрепата. :hug2:
« Отговор #156 -: Февруари 12, 2013, 16:21:38 pm »
Преди малко направих ЧХГ и май докторите ще се окажат прави. osi_8
В събота-1953
във вторник- 2942
 :ask:
« Отговор #157 -: Февруари 12, 2013, 17:12:48 pm »
Кога си на лекар?
Ако не се вижда нищо в матката има риск от извънматочна.
Обади се на лекаря си.
« Отговор #158 -: Февруари 12, 2013, 17:44:12 pm »
Бременноста е вътре в матката. Видя се плодното сакче вчера, но според мен нещо не е наред. В петък съм пак на доктор.
*
« Отговор #159 -: Февруари 12, 2013, 18:18:16 pm »
Бременноста е вътре в матката. Видя се плодното сакче вчера, но според мен нещо не е наред. В петък съм пак на доктор.
Кое те притеснява в случая? Няма лошо да идеш и другаде за още едно мнение, само не разбирам кое според теб не е наред и защо?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!