..От 3 години ..
Всички изследвания сме направили и всичко е наред.
Оставила съм се на течението, и ако Бог е решил ще имам своето второ слънце.
Здравейте, ще споделя само, че и ние три години опити.. безуспешни.. на няколко пъти дори си казвах сега не му е времето, отказвам се .. за да не ми е уж в ума.. Правихме на няколко пъти изследвания и всичко си беше наред.
Е накрая почнахме при репродуктивни гинеколози.. уж пак всичко наред.. един .. втори.. трети . Там вече при третия се оказа, че има две вероятни спънки, но не задължителни.. инсе..после инвитро и хоп - липсва оплождане ! Защо? Така и никой не разбра.. всички антитела бяха ок .. всичко до момента..
От там икси - и чудото стана , но на 9 ден след ембриотрансфера избързах и пуснах уринен тест, после кръвен.. в момента в който се убедих че съм бременна отидох и направих контрола на щитовидни хормони, АФА, Нк клетки и разни други и о ИЗНЕНАДА. Всичко беше скочило и то осезаемо.. взеха се мерки с терапия, иначе можеше и да ми дойде на 14 ден след ЕТ /горе-долу все едно след овулация да ти дойде М/ или 1-2 дни по-късно.. все едно ми е закъсняло и дори нямаше да разбера че съм била бременна.
Защо пиша това ли?
Защото понякога неизяснения стерилитет, не е толкова неизяснен и не е само на психическа основа /дори според мен най-малко на нея/ и просто е нужен точния лекар и подходящия момент, за да се хване проблема. Повечето неща се коригират и са поправими, навреме.
Написах това, не за да Ви стресирам, а за да не губите време в излишно чакане с години.
Цитата и думите ми направиха силно впечатление, но моя пост не е конкретно към Мамче-то , а към всички които се оставят на течението и губят ценни години чакайки чудото да се случи, защото им казват всичко е наред.. а това невинаги е така. Ние сме типичния пример за неизяснен стерилетет, двойка при която естествено оплождане в крайна сметка нямаше да стане, така както уж всичко ни беше наред.. има механизми които все още не са изяснени ми каза док тогава. И ако не бяхме толкова упорити и не бях настояла на ивитро защото вече не ми се чакаше с разчитайки на таймиране, инсета и пр.. , можеше и още да чакам .
Толкова ми е познато чакането.. всеки решава за себе си, но моят съвет е ако искате много бебе и повече от година не става, търсете причината, дори да не се открива на пръв поглед то продължете не се отказвайте и усилията Ви ще бъдат възнаградени.
Успех момичета, борете се за щастието си.
п.п. дълго стана извинете ме