0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #120 -: Февруари 05, 2013, 18:17:30 pm »
Франи, поздравявам те за експедитивността! Не се сърди на Малена /така се казва червенокосата сестра :lol:/, тя е малко рязка понякога, но като се поопознаете, ще видиш, че е готина. Наистина имат много работа, напрегнато е при тях, затова и пациентите трябва да подхождат с разбиране. Просто трябваше да я предупредиш, че така ти става при взимане на кръв :) Другият път ще знаеш.
Правилно предполагаш, че при самата лапароскопия ще стане ясно как ще се действа след нея. Бъди спокойна, в добри ръце си. Докторът ще направи всичко по силите си да има добър завършек.
о то не е само  с зимането на кръв .много  съм стръхлива винаги има уговорки колко ще боли  .не го правя нарочно  .ясно че имат  ама не ми пасна тая жена ,стана ми  антипатична .неискам повече да давам  никакви изледвания при  нея ако се наложи .ще  искам друга сестра .нали знаиш има хора и  хора .
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #121 -: Февруари 05, 2013, 18:37:40 pm »
 :D Разбирам те, има и друг персонал там, следващият път просто помоли за някой друг :wink: Но, след като имаш такъв проблем, просто предупреждавай. И аз съм така в определени случаи, имам нисък праг на болка и съм страхлива. С годините претръпнах за повечето неща :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #122 -: Февруари 05, 2013, 18:59:20 pm »
эдравейте от миналия ден имам болки в левия Я  :( Но ме е страх да направя тест чувствам се че сьм бремена че има нещо ??
« Отговор #123 -: Февруари 05, 2013, 19:33:13 pm »
:D Разбирам те, има и друг персонал там, следващият път просто помоли за някой друг :wink: Но, след като имаш такъв проблем, просто предупреждавай. И аз съм така в определени случаи, имам нисък праг на болка и съм страхлива. С годините претръпнах за повечето неща :lol:
ох ужас като чета за  лапароскопията където сте писали в темите ,че се слага катетър и че се прави клизма направо ми става лошо .нз как ще се прежеля .не е лесно да си жена  osi_16
« Последна редакция: Февруари 05, 2013, 19:44:15 pm от frani89 »
*
« Отговор #124 -: Февруари 05, 2013, 20:15:41 pm »
ох ужас като чета за  лапароскопията където сте писали в темите ,че се слага катетър и че се прави клизма направо ми става лошо .нз как ще се прежеля .не е лесно да си жена  osi_16

Е, не се газирай сега - може да преговаряш по някои параграфи.  :lol: Вместо клизма - очистителни, обсъди го с лекаря си. Катетър на мен ми поставиха, след поставяне на упойката например /при секцио това/, не съм усетила кога са го сложили, не го усещах и после... Аз съм такава върла лигня, че дискомфорт не търпя, не нещо да ме боли и съм се "прежалила" и нищо не ме боля. Не се втрисай предварително, защото наистина няма за какво. От опит мога да кажа само, че написано и разказано все звучи много по-гадно, отколкото реално е. Визирам всякакви хирургични манипулации като цяло, не лапарото конкретно, не съм правила аз. При всички случаи, да идеш психирана и тресяща се от нерви и шубе на лапарото - ти гарантира гадно усещане, дори да нямаш реален повод да се чувстваш гадно.
Запознай се в детайли кое и как се случва, обсъди с лекаря си всички свои страхове и изисквания, които евентуално могат да бъдат удовлетворени в полза на личния ти комфорт и спокойствие, без да застрашават самата процедура и ще бъдеш много по-спокойна като отидеш.
И си напомняй, че няма нищо страшно да ти вземат кръв. Нали сега ти взеха? Е, нито боли, нито продължава с часове, нито е нужно да гледаш като те боцнат, като ревнеш - усложняваш една проста и бърза манипулация, всички негативи са за теб и си докарваш ненужен стрес само. Другия път обърни глава, опитай да не ревнеш, брой до 100 наум и всичко ще е свършило преди да си докарала до 50. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #125 -: Февруари 05, 2013, 22:07:31 pm »
Франи, имам 2 лапароскопии, нищо страшно няма. Едната ми е при д-р Александров - клизма не са ми правили, пих очистително, катетър нямам спомен да съм имала това и при двете лапароскопии. Дори и да са ми слагали катетър, било е след като са ме упоили, а свалянето ще да е било преди да ме събудят. Когато се събудих, нямах нищо. Изобщо не е страшно, казах ти - имам цели две, на, жива съм още. Ти отсега се газираш и панираш, как щяла да се прежали :lol: Ми като забременееш? Какво ще правиш като дойде време за раждане - ще си го държиш вътре ли :lol: Спокойно, бре девойче, всичко ще е наред. Както ти е написала и Jbrul, написаното звучи по-гадно от реалното.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #126 -: Февруари 05, 2013, 22:43:03 pm »
Охххх  :hitonhead: :trash: :lol:
Франи, и аз съм с оперативна лапароскопия, клизма са ми правили 2 пъти, и 2 пъти катетър са ми слагали. Това да ти е дерта, нито боли, нито се усещат...
П.П. на мъжете също им правят, дишай спокойно  :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #127 -: Февруари 06, 2013, 13:57:06 pm »
frani89, момиче, няма от какво да се притесняваш! Като бях мъничка (6-7) съм претърпяла две операции на небцето, правена ми е сериозна фарингопластика под пълна упойка. Знаеш ли колко много са ме дупчили? Ами ваденето на зъб какво е според теб? Операция и то в главата. Хайде сега ще изтърпиш едно лапаро, всяка една интервенция е неприятна, но стисни зъбки и не му мисли много, защото като го мислиш сама се панираш, а на практика няма за какво. Все пак тази интервенция е за твое добро!
Или пък едно раждане, да не мислиш, че ще е пей сърце, това са наистина сериозни неща. Овладей вътрешният си страх, победиш ли го - ще си супер!
« Отговор #128 -: Февруари 06, 2013, 19:05:54 pm »
Прави сте все пак не се умира а и като се замисля ,колко по лоши неща има от това ако взема да цивря за всичко . а пък има и друго може и да се отърва ,нали след цветна снимка шанса за забременяване е голям  .  :green_dust_1: :balk_100:
« Последна редакция: Февруари 06, 2013, 19:09:43 pm от frani89 »
*
« Отговор #129 -: Февруари 06, 2013, 21:23:16 pm »
Прави сте все пак не се умира а и като се замисля ,колко по лоши неща има от това ако взема да цивря за всичко
Амин!  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #130 -: Февруари 08, 2013, 11:28:12 am »
Правим опити за бебе първи месец. На 15 -тия ден бях в овулация и с мъжът ми поработихме по въпроса на самия ден. Но както чета овулацията настъпва 12-48 часа след положителния овулационен тест. И какво се оказва, че днес мъжът ми го няма и денят ще е без опит. Много съм разочарована, защото цял месец чаках този ден  :(
Но все пак ще продължавам да се надявам, че О ще продължи до утре :) и че ще имаме положителен резултат в края на месеца :)
« Отговор #131 -: Февруари 08, 2013, 11:58:59 am »
Ние с мъжа правим опити от пет месеца след спонтанен аборт. За първи месец следя овулация чрез измерване на БТ. Надяваме се че скоро ще имаме мечтания резултат.
*
« Отговор #132 -: Февруари 08, 2013, 12:05:32 pm »
Но както чета овулацията настъпва 12-48 часа след положителния овулационен тест. И какво се оказва, че днес мъжът ми го няма и денят ще е без опит. Много съм разочарована, защото цял месец чаках този ден  :(
Сперматозоидите могат да живеят до 72 часа, така че да могат да почакат току-що развилата се яйцеклетка да пристигне, ако не е настъпила овулацията.Ако обаче яйцеклетката не бъде оплодена за 24-48 часа тя дегенерира.
Не унивай! yahoo_33

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #133 -: Февруари 08, 2013, 15:18:49 pm »
Здравейте момичета.Реших и аз да ви пиша.С приятеля ми правим опити от 5 месеца но засега нищо.Дори преди да се решим да станем родители аз минах на преглед при аг и ендокринолог защото имам метаболитен синдром.През 2010 ми го установиха и от тогава съм на метфодиаб 500mg.Наскоро ходих при друг гинеколог и той ми каза че метфодиаб-а ми подтиска овулацията а ендокринолога отрича.Момичета моля ви ако  някоя от вас е от Пловдив моля насочете ме към някои добри лекари.Благодаря ви предварително и успех на всички в бебеправенето  :)
« Отговор #134 -: Февруари 08, 2013, 16:44:19 pm »
Здравейте и от мен.:) Вече стана 1 година откакто правим опити за бебе.Малко ме притеснява този факт.Но от два-три месеца започнах да си взимам овулационни тестове.Надявам се това да увеличи шанса за забременяване.Има и някой друг който от година прави неуспешни опити?
*
« Отговор #135 -: Февруари 08, 2013, 16:48:36 pm »
Има и някой друг който от година прави неуспешни опити?
От 3 години .. :(
Всички изследвания сме направили и всичко е наред.
Оставила съм се на течението, и ако Бог е решил ще имам своето второ слънце.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #136 -: Февруари 08, 2013, 21:44:51 pm »
Здравейте момичета.Реших и аз да ви пиша.С приятеля ми правим опити от 5 месеца но засега нищо.Дори преди да се решим да станем родители аз минах на преглед при аг и ендокринолог защото имам метаболитен синдром.През 2010 ми го установиха и от тогава съм на метфодиаб 500mg.Наскоро ходих при друг гинеколог и той ми каза че метфодиаб-а ми подтиска овулацията а ендокринолога отрича.Момичета моля ви ако  някоя от вас е от Пловдив моля насочете ме към някои добри лекари.Благодаря ви предварително и успех на всички в бебеправенето  :)
azdideto, добре дошла във форума и в темата :)
Не съм много сигурна какво точно е метаболитен синдром, но като гледам какво съдържа лекарството, което ти е предписано от еднокринолога - метформинов препарат, си мисля, че той е прав и това лекарство не потиска овулацията, а напротив. Много момичета с инсулинова резистнетност (може и да става дума за едно и също, не съм сигурна) пият същия препарат и това даже подобрява овулацията.
Ето тук има много информация за това
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=29421.0
Там може прочетеш и да питаш за повече подробности.

Втория линк е с адреси на всички клиники по стерилитет в България
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
Има клиники и в Пловдив с добри специалисти, които да ти помогнат и да вземат под внимание ендокринния ти проблем, защото той и забременяването имат тясна връзка.

Cherry, след година неуспешни опити е хубаво да се посети вече специалист. Може да опиташ и с тестове и мерене на БТ, но е хубаво да се ориентираш към някой лекар и да не губиш излишно време.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #137 -: Февруари 08, 2013, 22:29:46 pm »
Здравейте момичета.Реших и аз да ви пиша.С приятеля ми правим опити от 5 месеца но засега нищо.Дори преди да се решим да станем родители аз минах на преглед при аг и ендокринолог защото имам метаболитен синдром.През 2010 ми го установиха и от тогава съм на метфодиаб 500mg.Наскоро ходих при друг гинеколог и той ми каза че метфодиаб-а ми подтиска овулацията а ендокринолога отрича.Момичета моля ви ако  някоя от вас е от Пловдив моля насочете ме към някои добри лекари.Благодаря ви предварително и успех на всички в бебеправенето  :)
azdideto, добре дошла във форума и в темата :)
Не съм много сигурна какво точно е метаболитен синдром, но като гледам какво съдържа лекарството, което ти е предписано от еднокринолога - метформинов препарат, си мисля, че той е прав и това лекарство не потиска овулацията, а напротив. Много момичета с инсулинова резистнетност (може и да става дума за едно и също, не съм сигурна) пият същия препарат и това даже подобрява овулацията.
Ето тук има много информация за това
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=29421.0
Там може прочетеш и да питаш за повече подробности.

Втория линк е с адреси на всички клиники по стерилитет в България
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
Има клиники и в Пловдив с добри специалисти, които да ти помогнат и да вземат под внимание ендокринния ти проблем, защото той и забременяването имат тясна връзка.

Cherry, след година неуспешни опити е хубаво да се посети вече специалист. Може да опиташ и с тестове и мерене на БТ, но е хубаво да се ориентираш към някой лекар и да не губиш излишно време.
Радостинка, метаболитния синдром, е казано по малко груб начин "дебел хипертоник с диабет". Разликата с инсулиновата резистентност е малка /това е модерно заболяване/, всъщност, то я съдържа. Съгласна съм с мнението ти, че метформин-овите препарати не подтискат овулацията и дори влияят положително върху качеството на яйцеклетките. :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #138 -: Февруари 08, 2013, 22:33:06 pm »
..От 3 години .. :(
Всички изследвания сме направили и всичко е наред.
Оставила съм се на течението, и ако Бог е решил ще имам своето второ слънце.

Здравейте, ще споделя само, че и ние три години опити.. безуспешни.. на няколко пъти дори си казвах сега не му е времето, отказвам се .. за да не ми е уж в ума.. Правихме на няколко пъти изследвания и всичко си беше наред.
Е накрая почнахме при репродуктивни гинеколози.. уж пак всичко наред.. един .. втори.. трети . Там вече при третия се оказа, че има две вероятни спънки, но не задължителни.. инсе..после  инвитро и хоп - липсва оплождане ! Защо? Така и никой не разбра.. всички антитела бяха ок .. всичко до момента..
От там икси - и чудото стана , но на 9 ден след ембриотрансфера избързах и пуснах уринен тест, после кръвен.. в момента в който се убедих че съм  бременна отидох и направих контрола на щитовидни хормони, АФА, Нк клетки и разни други и о ИЗНЕНАДА. Всичко беше скочило и то осезаемо.. взеха се мерки с терапия, иначе можеше и да ми дойде на 14 ден след ЕТ /горе-долу все едно след овулация да ти дойде М/ или 1-2 дни по-късно.. все едно ми е закъсняло и дори нямаше да разбера че съм била бременна.
Защо пиша това ли?
Защото понякога неизяснения стерилитет, не е толкова неизяснен и не е само на психическа основа /дори според мен най-малко на нея/ и просто е нужен точния лекар и подходящия момент, за да се хване проблема. Повечето неща се коригират и са поправими, навреме.
Написах това, не за да Ви стресирам, а за да не губите време в излишно чакане с години.
Цитата и думите ми направиха силно впечатление, но моя пост не е конкретно към Мамче-то , а към всички които се оставят на течението и губят ценни години чакайки чудото да се случи, защото им казват всичко е наред.. а това невинаги е така. Ние сме типичния пример за неизяснен стерилетет, двойка при която естествено оплождане в крайна сметка нямаше да стане, така както уж всичко ни беше наред.. има механизми които все още не са изяснени ми каза док тогава. И ако не бяхме толкова упорити и не бях настояла на ивитро защото вече не ми се чакаше с разчитайки на таймиране, инсета и пр.. , можеше и още да чакам .
Толкова ми е познато чакането.. всеки решава за себе си, но моят съвет е ако искате много бебе и повече от година не става, търсете причината, дори да не се открива на пръв поглед то продължете не се отказвайте и усилията Ви ще бъдат възнаградени.
Успех момичета, борете се за щастието си.
п.п. дълго стана извинете ме  :oops:
« Последна редакция: Февруари 08, 2013, 22:35:11 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #139 -: Февруари 08, 2013, 22:48:35 pm »
Бубулина, благодаря за разяснението  :)
Някъде във времето назад, ми е попадала информация по въпроса, но нямам ясни спомени. И от там първото, което се сетих е проверка на лекарството, а асоциацията която правя с метформина е инсул. резистентонст, та затова и предположих, че ако не е едно и също, то поне са подобни - близко съм била :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!