0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #100 -: Февруари 03, 2013, 21:21:59 pm »
Lili_Jeleva измери БТ утре сутрин и направи тест
Да ти кажа аз предния месец за първи път видях две черти на тест за Б. /за 4 год./ , за жалост всичко беше в рамките на един ден, същата вечер ми дойде след 4 дневно закъснение. Така че не ми се вярва теста да греши, по скоро хормона още е нисък и някой тестове го отчитат други не, надявам се всичко да е ок.
чувала съм че има някакви изпарителни черти на тестовете но за толкова години където съм правила ,никога не ми се е случвало, така че не ми се вярва да е това, особено ако се е появила втората в указаното време
Lili_Jeleva, по-добре утре направи нов тест, а най-сигурно е кръвен.
Една и съща марка ли бяха двата теста?

1 Clear Test и 1 Sure Check
Sure Check ли беше отрицателен?
« Последна редакция: Февруари 03, 2013, 21:25:59 pm от pleyada »
« Отговор #101 -: Февруари 03, 2013, 21:24:57 pm »
Благодаря много. Най-вероятно така ще направя. Не само, че не знам кога ще дойде МЦ, но и не знам дали съм имала ову....Просто нервите ми ни издържат вече... Само доктори, хапчета и нищо...нищо....
Във вторник ще ходя да пускам хормони и тогава ще пусна и кръвния тест....

« Отговор #102 -: Февруари 03, 2013, 21:29:31 pm »
Да ти кажа аз предния месец за първи път видях две черти на тест за Б. /за 4 год./ , за жалост всичко беше в рамките на един ден, същата вечер ми дойде след 4 дневно закъснение. Така че не ми се вярва теста да греши, по скоро хормона още е нисък и някой тестове го отчитат други не, надявам се всичко да е ок.
чувала съм че има някакви изпарителни черти на тестовете но за толкова години където съм правила ,никога не ми се е случвало, така че не ми се вярва да е това, особено ако се е появила втората в указаното време

pleyada, съжалявам. Да, и аз четох за изпарителните чертички и най-вероятно може да е това. Не се надявам да съм бременна, не искам да се надявам напразно, че чудото може да е станало...
Да Sure Check беше отрицателен.

« Отговор #103 -: Февруари 03, 2013, 22:00:39 pm »

pleyada, съжалявам. Да, и аз четох за изпарителните чертички и най-вероятно може да е това. Не се надявам да съм бременна, не искам да се надявам напразно, че чудото може да е станало...
за Sure Check те питах, защото именно той ми показа много много бледа втора черта/в сравнение с двата обикновени теста направени предния ден и те даже не бяха с първа урина/, но пък го направих след като ми дойде сутринта, т.е. възможно е хормона вече да е спаднал доста и затова да е било така , ами не знам ....
Надявам се наистина да си бременна, просто направи пак друг тест , нищо не губиш  :D, така поне ще знаеш, или пък пусни си кръвен
Желая ти успех  :D
« Отговор #104 -: Февруари 03, 2013, 22:08:12 pm »

за Sure Check те питах, защото именно той ми показа много много бледа втора черта/в сравнение с двата обикновени теста направени предния ден и те даже не бяха с първа урина/, но пък го направих след като ми дойде сутринта, т.е. възможно е хормона вече да е спаднал доста и затова да е било така , ами не знам ....
Надявам се наистина да си бременна, просто направи пак друг тест , нищо не губиш  :D, така поне ще знаеш, или пък пусни си кръвен
Желая ти успех  :D

Не смея да се надявам, но ще направя още един тест, но първо утре преди да стана ще си измеря БТ. Благодаря много!

« Отговор #105 -: Февруари 03, 2013, 22:19:34 pm »
Lili_Jeleva, какви хормони ще пускаш?

Момичета, няма нужда да вмъквате цитати при всеки пост :wink:, като започне дискусия стига да посочете името на човека към който се обръщате, после е ясно :), претрупва се излишно темата.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #106 -: Февруари 04, 2013, 11:53:03 am »
Този месец е първият в който правим опити за бебе. Надявам се да се получи от първия път, въпреки че знам колко рядко се случва това. Започнах с тестовете за овулация. Все още са отрицателни, но ще продължава докато не видя две черти.
Нека този месец ни донесе заветния положителен тест за бременност! :)
« Отговор #107 -: Февруари 04, 2013, 18:41:23 pm »
marincheva, дано скоро да стане! Стескам палци.  :wink:
Аз преди малко отново правих тест за бременност, защото днес ужасно ми се повдига, гърдите отново ме болят, ниско долу усещам леки бодежи и пак теста имва втора мноогооо блееедда черта. Много съм объркана вече и не знам какво да си мисля....  :?

*
« Отговор #108 -: Февруари 04, 2013, 20:24:23 pm »
Лили, аз си мисля, че щом я има втората чертичка значи си бременна. :crossfingers:
Надявам се скоро да се зарадваш истински!
Но идеята за кръвен тест не е никак лоша.Там грешки няма. :)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #109 -: Февруари 04, 2013, 23:43:56 pm »
Здравейте милички  днес минах  при александров ,ще правим лаприоскопия  .записаха ме казаха ми март  месец на първи втори ден  от цикъла да се обадя ,а то трябва ми ми дойде към  15 -ти  . Отивам  днеска аз и  си седнах да чакам  обадих  се на сестрата че съм  без час една с червена коса доста гадно се държи .. както и да е имаше една жена при доктора която доста се забави  а другите си  бяха с часове имаше хора даже и с час за 11 а вече беше към два . излезе жената която беше доста дълго време при него и си  викам тука голямо чакане ще пада ама в същия момент и доктора излиза това беше най страното  мина отгледа ни  а аз някво дребосъче с една голяма папка докоменти и ми вика ти за какво си  казах ми че съм за консултация ама съм без час и така покани ме в кабинета си  .видя ми изледванията който съм правила  и  ми пуснаха и за хламидий в четвъртък ще са готови  . ПРИЗНА МИ СПЕРМОГРАМАТА  ,всичко което имам  ми го призна .доволна съм от доктора като за начало  ама тая сестра беше много  гадна като ми взимаше кръвта така ми се разкрещя .защото аз съм много  страхлива и  винаги  почвам да си  рева .тя още малко ще ме набие .всички били изнервени  да не съм  я бавела .да ама аз си плащам  и искам поне малко от малко някво  отношение .както и да е замалчах си .това е момичета .днеска се прибрах ,веднага след прегледа тръгнах за ямбол  доста ми  е изморено  но  бъзрзах да ви пиша какво  е станало  .извинявам  се за неграмотното  писане . а и като  цяло  доктора каза  лапароскопия ще направим ако не стане инвитро .явно вече при самата операция ще се разбере
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #110 -: Февруари 05, 2013, 01:29:12 am »
Франи, поздравявам те за експедитивността! Не се сърди на Малена /така се казва червенокосата сестра :lol:/, тя е малко рязка понякога, но като се поопознаете, ще видиш, че е готина. Наистина имат много работа, напрегнато е при тях, затова и пациентите трябва да подхождат с разбиране. Просто трябваше да я предупредиш, че така ти става при взимане на кръв :) Другият път ще знаеш.
Правилно предполагаш, че при самата лапароскопия ще стане ясно как ще се действа след нея. Бъди спокойна, в добри ръце си. Докторът ще направи всичко по силите си да има добър завършек.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #111 -: Февруари 05, 2013, 02:06:41 am »
frani89 , чудесно развитие на ситуацията при теб и пример, че ако човек се заеме усърдно - всичко може. Разбирам, че искаш и очакваш добро и спокойно отношение от персонала, аз също съм критична за такива неща, но все пак...нека проявим взаимно разбиране в тези ситуации, предвид факта че всички живеем в една държава, в която нищо и никъде не е идеално. Ти си изнервена и несигурна, имаш проблем да те бодат явно, сестрата пък е претоварена и цели да ти помогне и да е ефективна в работата си и няма много време да те утешава... Както каза Сикс - ще се опознаете и ще се сработите в бъдеще. ;)
Важното е да има добри резултати - другото в движение ще го синхронизирате. Поздравявам те пак за решимостта и бързите действия. продължавай в същия дух и скоро ще смениш темата!

Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #112 -: Февруари 05, 2013, 10:12:38 am »
Здравейте на всички. Сега се регистрирах и искам да споделя моите притеснения.На 24 години съм. От месец август 2012 правим опити за забременяване, но уви все още нищо. през последните три месеца ходя на фоликуметрия, на 17-18 ден има фоликулче което е преклаено малко 13-14 мм, което доведе до заключението, че нямам овулация. Цикъла ми последните 4 месеца е доста редовен 28-29 дена(казвам последните 4 месеца, защото преди това имах киста в следствие на задържан фоликул, но след дуфастон се спука и нямам проблеми с нея)Сега моята докторка ми предлага стимулация с клостоилбегит, разбира се след спермограма. Притеснява ме факта, че не ми предложи да видим проходимостта на тръбите преди това. Какво ще ме посъветвате?! Вярно - не е минала година за да се притеснявам, но все пак след като нямам овулация, защо да чакам?! Възможно ли е липсата и  да се дължи на факта, че се преместих в друг град, не работя, по цял ден съм сама вкъщи и това ме потиска и депресира?
*
« Отговор #113 -: Февруари 05, 2013, 10:58:24 am »
Здравей naqnaq. Наистина от скоро опитвате, но поздравления за това, че търсиш допълнителна информация. Във форума ще намериш много отговори на въпроси, които те вълнуват. Виждам, че лекарката ти предлага стимулация с Клостилбегит. Такава не се прави без да е ясна проходимостта на тръбите. Не пишеш дали си правила хормонални изследвания. Това е нещо много важно и, струва ми се, ще даде яснота във вашия случай. А спермограма се прави в специализирана клиника. Не разчитай на достоверността на спермограма, направена в обикновена лаборатория или кабинет.

Ето тук може да прочетеш повече за хормонални изследвания
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=475&Itemid=17

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #114 -: Февруари 05, 2013, 10:58:51 am »
Много правилно се притесняваш, че не ти е предложила цветна снимка. НЕ СЕ ПИЕ КЛОСТИЛБЕГИТ ПРЕДИ ДА СЕ ПРОВЕРИ ПРОХОДИМОСТТА НА ТРЪБИТЕ И ДА СЕ НАПРАВИ СПЕРМОГРАМА! НИКОГА! Извинявам се за главните букви, не крещя :D, искам просто да натъртя, тъй като това е много важно. Щом се е установило, че нямаш овулация, наистина няма какво да се чака, при положение, че планираш бременност. Моят съвет е да посетиш репродуктивен специалист. Тази твоя лекарка я забрави, тя поне едни хормони не ти ли пусна? Кажи от кой град си, за да те насочим към някоя клиника, където да си направиш всички необходими изследвания и към теб да се подходи професионално. При никакви обстоятелства не приемай клостил преди да се установи какво е положението.
Липсата на овулация може да се дължи на различни фактори, ние няма как да знаем. Може да имаш СПКЯ например.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #115 -: Февруари 05, 2013, 11:04:44 am »
Хех, ако сте усетили повишено модераторско присъствие, то е заради клостилбегита и склонността на доста лекари да го предписват като бонбонки. Попаднете ли на такъв, сменяйте. Означава едно нещо - изобщо не е наясно как се борят репродуктивни проблеми.
« Отговор #116 -: Февруари 05, 2013, 11:15:28 am »
Бях на ендокринолог заради сърцебиене! ТСХ ми е добре. ТАТ ми е добре, но МАТ ми е малко завишен. Друго не съм изследвала. Предложи ми спермограма в Ноневи да направим. Не знам какво да правя. Тя от само себе си едва ли ще се появи овулацията и съм малко объркана как да процедирам. От Шумен съм, но сега се преместих в едно малко градче, а там както и в Шумен специалисти май няма :) Има една клиника в Шумен за която не съм чувала хубави неща и най-вероятно ще се ходи във Варна.
*
« Отговор #117 -: Февруари 05, 2013, 12:25:47 pm »
На първо време изследвай репродуктивните хормони и се ориентирай към специалист. Ясно е, че има проблем с овулацията, но стимулация с Клостил е много прибързана на този етап.
Ето тук адреси на клиники по стерилитет в България http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109

« Отговор #118 -: Февруари 05, 2013, 14:00:56 pm »
Сега говорих с една докторка от Шумен, казах и какво е положението и че при тази която ходя иска стимулация без предварителни изследвания. Ще отида да се консултирам и с нея към 20ти. Каза, че по принцип не изписва Клотилбегит, а някакви прахчета които по естествен начин предизвиквали овулацията! Чували ли сте за такива?!
« Отговор #119 -: Февруари 05, 2013, 14:09:26 pm »
naqnaq Вероятно има предвид Inofolic. Все пак направи котрола, виж ккави изследвания ще ти пусне и действай.