0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #80 -: Февруари 01, 2013, 20:55:38 pm »
 Ира13 честито ,хубава новина  :band: дано този месец повече такива  :grouphug:
*
« Отговор #81 -: Февруари 01, 2013, 21:11:01 pm »
Благодаря ви, мили съфорумки  :grouphug2: Продължавам да стискам палци и на вас  за :bfp1: Много ще се радвам да бременеем заедно до финала!

Преди 8 години видях втора чертичка за първи път, но беше още по-бледа от днешната и тогава на прегледа се оказа извънматочна бременност.. Затова сега ми е малко притеснено и се надявам до следващия уикенд да се разсеят съмненията ми, но като цяло приятното предчувствие надделява  :sunshine:
« Отговор #82 -: Февруари 01, 2013, 22:29:42 pm »
имам питане на кръвната ми картина съм  иследвала хемоглобин,еритроцити,левкоцити,хематокрит,тромбоцити MCV,MCN,MCNC ,СКОРОСТ НА УТАЯВАНЕ НА ЕРИТРОЦИТИТЕ - чета че ми трябва и за хламидйй тези иследвания показват ли дали има наличие или се правят други и също като бях оперирана при професор горчев диагнозата е flat condyloma това е май нещо свързано с хламйдите или бъркам

П.П.
РАДОСТИНКА добре де на мене дали са ми правили при  цитонамазка не се ли разбира имам тука всичко което ми  е правено досега ама немога да разбера
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 22:47:35 pm от frani89 »
« Отговор #83 -: Февруари 01, 2013, 22:38:08 pm »
Франи, за хламидията се прави отделно изследване. Единия вариант е кръвно, и на него си пише хламидия :) - изследват се различни титри, за текуща или минала инфекция, имаше и трети титър но ми изскочи от ума. Другия вариант е чрез вземане на цервикален секрет (секрет от шийката на матката). Много често хламидията е виновна за срастванията на тръбите.

Има една много хубава тема във форума, където това е дискутирано много сега ще ти я потърся.

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #84 -: Февруари 01, 2013, 22:48:19 pm »
Не, цитонамазката си е отделно.
За хламидия се пуска отделно изследване.
Секрета, който се взема се изпраща за ДНК анализ, това не се прави във всяка лаборатория. Аз изпращах моя до Геника в София.
Кръвните могат да се направят май във всяка лаборатория.
Това изследване е много, много важно и най-често се изпуска при профилактичните прегледи, трябва да го направят задължително, защото много често протича като скрита инфекция, а е с големи последствия.

Ето я темата - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41074.msg818714#msg818714

Каква операцията са ти правили в Плевен?

Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #85 -: Февруари 01, 2013, 23:06:05 pm »
след лоша цитонамазка отидох при професора
ето част от епикризата - постъпва за оперативно лечение на маточната шийка по повод плосък кандилом доказан хистологично от биопсия операцията е правена с LLETZ лазарна примка от тогава постояно си правя цитонамаза и всичко е напред в началото на 6 месеца сега вече на година. 2010 на никулден ми  я правиха

а за колко време става това изледване с хламидията аз неделя пътувам за варна . мога да мина и без него  няма да ме върнат пък нали ???
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 23:15:07 pm от frani89 »
« Отговор #86 -: Февруари 01, 2013, 23:12:04 pm »
Франи, нямам спомен за колко време, мисля че няколко дни май бяха - това за кръвните изследвания.
Секрета беше май 2 седмици.
Разбрах, че си избрала д-р Александров, той ще ти назначи всички необходими изследвания, това със сигурност ще е от тях.
Носи си всичко, което имаш като резултати.
А написаното в експертизата нищо не ми говори, нямам опит с това.

« Отговор #87 -: Февруари 02, 2013, 06:39:55 am »
след лоша цитонамазка отидох при професора
ето част от епикризата - постъпва за оперативно лечение на маточната шийка по повод плосък кандилом доказан хистологично от биопсия операцията е правена с LLETZ лазарна примка от тогава постояно си правя цитонамаза и всичко е напред в началото на 6 месеца сега вече на година. 2010 на никулден ми  я правиха

а за колко време става това изледване с хламидията аз неделя пътувам за варна . мога да мина и без него  няма да ме върнат пък нали ???
frani89 хламидията е задължителна и отнема между 5-7 дни за резултата - това го знам от лабораторията на АГ, защото трябваше да бъде готова преди да ми направят цветната снимка.Но не ми се вярва да те върнат след като не си от Варна.
Вземи си всички изследвания които имаш и посети доктора  :D. Желая ти успех !
« Отговор #88 -: Февруари 02, 2013, 17:59:03 pm »
Момичета, да споделя и аз нещо. Закъснява ми с три дена, което досега не ми се е случвало. Боли ме кръста само иначе нищо ми няма. От няколко дена ПМС предполагам. Вече се обърках какви симптоми да търся. Страх ме е да правя тест заради преживяното през лятото (мисед). Какво да правя според вас? Да почакам още два три дена, а?
« Отговор #89 -: Февруари 03, 2013, 01:21:40 am »
здравейте момичета, до сега четях историите от бебе на зачатие, четях и ревах. Толкова силни емоционално истории, изживях чрез тях всичко, през което са преминали тези жени, почувствах цялата им болка и истинско щастие, с което завършват разказите си. Аз самата съм преживяла доста от това, което те споделяха и може би затова се чувствам така, но не за това ви пиша, а защото се сетих за нещо, което може би ми помогна при първата бременност. Пиех комплекс витамини А + Е , но не за това, а за красива кожа, коса и нокти, когато ги почнах  аптекарката ми каза, че от тях ще забременея, аз не й обърнах внимание тогава, пиех ги без прекъсване в продължение на 3 месеца и на края на третия месец се случи чудото, аз забременях. Все още не съм напълно сигурна, че те са ми помогнали, но ако искате и вие пробвайте, ако не помогнат за това, поне ще ви разхубавят още повече :D

« Отговор #90 -: Февруари 03, 2013, 01:35:59 am »
Момичета, да споделя и аз нещо. Закъснява ми с три дена, което досега не ми се е случвало. Боли ме кръста само иначе нищо ми няма. От няколко дена ПМС предполагам. Вече се обърках какви симптоми да търся. Страх ме е да правя тест заради преживяното през лятото (мисед). Какво да правя според вас? Да почакам още два три дена, а?
стискам ти палци от все сърце, не искам да ти давам съвети, но аз лично бих почакала още малко, така ще е по-сладко, ако видиш 2 еднакво ярки черти, не е съвет, просто така мисля, защото при първата ми бременност почаках и още настръхвам от спомена за вълнението при чакането на заветните 2 черти

« Отговор #91 -: Февруари 03, 2013, 09:20:42 am »
Добро утро от мен:) Afroditas според мен изчакай 3 дни поне и сутринта си направи на чен предния път ми показа на въория ден бледичка чертичка и на третия направих втори и бяха доста по наситени стискам палци❤
« Отговор #92 -: Февруари 03, 2013, 15:30:36 pm »
Аз знам, че витамин А не е хубаво да се пие след О. По-добре е след О. да се продължи само в с вит. Е
« Отговор #93 -: Февруари 03, 2013, 20:29:38 pm »
Пийте фолиева киселина, дори и в по-големи количества вместо по 1 хапче, може и по 2 на ден, това е най-правилният витамин, пийте още по време на месечният цикъл и не я спирайте поне три месеца!
« Отговор #94 -: Февруари 03, 2013, 20:47:16 pm »
Много съм объркана. Преди 2 дни правих тест за бременност, след като се върнах от работата, защото 2 дни се чевствам много странно, болки в кръста, ужасно ме болят гърдите - теста е положителен, макар, че второто черта е много бледа...почти незабележима, но я има...На следващия ден още с първа урвина се направих друг тест, но той беше отрицателен.... :( Не знам ... много съм объркана... :(

« Отговор #95 -: Февруари 03, 2013, 20:50:58 pm »
Много съм объркана. Преди 2 дни правих тест за бременност, след като се върнах от работата, защото 2 дни се чевствам много странно, болки в кръста, ужасно ме болят гърдите - теста е положителен, макар, че второто черта е много бледа...почти незабележима, но я има...На следващия ден още с първа урвина се направих друг тест, но той беше отрицателен.... :( Не знам ... много съм объркана... :(
Направи пак утре сутрин да видиш какво е положението
Имаш ли закъснение?
« Отговор #96 -: Февруари 03, 2013, 20:55:32 pm »
Направи пак утре сутрин да видиш какво е положението
Имаш ли закъснение?

При мен проблема е, че съм с поликистоза на двата яйчника и цикъла ми е нередовен, последно ми дойде на 24.12 след прием на Дуфастон.

« Отговор #97 -: Февруари 03, 2013, 21:11:58 pm »
Lili_Jeleva, по-добре утре направи нов тест, а най-сигурно е кръвен.
Една и съща марка ли бяха двата теста?

« Отговор #98 -: Февруари 03, 2013, 21:15:02 pm »
Lili_Jeleva, по-добре утре направи нов тест, а най-сигурно е кръвен.
Една и съща марка ли бяха двата теста?

1 Clear Test и 1 Sure Check

« Отговор #99 -: Февруари 03, 2013, 21:21:11 pm »
Lili_Jeleva, възможно е тестовете да са с различна чувствителност, затова утре сутрин направи нов. Иначе и аз съм с ПКЯ и знам какво е да не знаеш кога ще дойде МЦ, ако имаш съмнения че неразположението ти се дължи на бременност, и нямаш представа кога е била овулацията просто пусни един кървен тест, той ще е най-сигурен.