0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #60 -: Януари 31, 2013, 15:30:31 pm »
Франи, повторете спермограмата в клинката, която си избрала. Така или иначе, няма да ти приемат тази, която сте правили, защото не е правена от необходимия специалист.
да ще отида със всичко което съм правила досега и ако трябва нова ще правим макар че с много зор се нави приятеля ми .директно на доктора го носих матреряла не сме я правили в лаборатория.
*
« Отговор #61 -: Януари 31, 2013, 16:19:58 pm »
Франи, спермограмата е най-лесното и просто нещо, което се прави при мъжете. Тази, която сте правили, надали е надеждна. В клиниката по стерилитет, която избереш, ще ти обяснят всичко. Отидете заедно с приятеля ти, направи го съпричастен. Все пак борбата за дете е борба на двама, нали  :wink:.

*
« Отговор #62 -: Януари 31, 2013, 16:24:52 pm »
Мамче, това е въпрос на личен избор кой колко деца иска да има и как ще ги гледа. Никой няма право да ви се бърка. Още повече за първото вече са накупени основните неща, така че второто не е свързано с толкова разходи.
Виж, това, че не можете да си позволите инсета, е по-лошо (поне за мен).  :( Стискам ви палци усилията ви да се увенчаят с успех.

франи, то пак може да се даде материала вкъщи и да се занесе до половин-един час в клиниката. Важното е, обаче, кой ще направи самото изследване. Лаборантите в обикновените лаборатории не са достатъчно квалифицирани, затова трябва да се обърнете към специализирана клиника. А щом няма такава във вашия град, ще трябва да се дава материал на място. Мъжете много се правят на ощипани, ама от тях най-малко се изисква. За нас е целият зор.  :bonk:

« Отговор #63 -: Януари 31, 2013, 16:50:20 pm »
Франи, спермограмата е най-лесното и просто нещо, което се прави при мъжете. Тази, която сте правили, надали е надеждна. В клиниката по стерилитет, която избереш, ще ти обяснят всичко. Отидете заедно с приятеля ти, направи го съпричастен. Все пак борбата за дете е борба на двама, нали  :wink:.
ами незнам може и пък да е надежна .понеделник ще ви кажа дали ще се налага друга .доктора каза че правел едни от най точните спермограми сега колко е вярно незнам
« Отговор #64 -: Януари 31, 2013, 16:53:48 pm »
Мамче, това е въпрос на личен избор кой колко деца иска да има и как ще ги гледа. Никой няма право да ви се бърка. Още повече за първото вече са накупени основните неща, така че второто не е свързано с толкова разходи.
Виж, това, че не можете да си позволите инсета, е по-лошо (поне за мен).  :( Стискам ви палци усилията ви да се увенчаят с успех.

франи, то пак може да се даде материала вкъщи и да се занесе до половин-един час в клиниката. Важното е, обаче, кой ще направи самото изследване. Лаборантите в обикновените лаборатории не са достатъчно квалифицирани, затова трябва да се обърнете към специализирана клиника. А щом няма такава във вашия град, ще трябва да се дава материал на място. Мъжете много се правят на ощипани, ама от тях най-малко се изисква. За нас е целият зор.  :bonk:
аз така правих  носих го отвкъщи в едно стерилно контейнерче ,няма как да го навия да отиди на място
*
« Отговор #65 -: Януари 31, 2013, 16:58:03 pm »
ами незнам може и пък да е надежна .понеделник ще ви кажа дали ще се налага друга .доктора каза че правел едни от най точните спермограми сега колко е вярно незнам

Едва ли ще е надеждна. Можеш да качиш тук данните от нея да видим какво е правил.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #66 -: Януари 31, 2013, 17:19:11 pm »
Прочетох, че си избрала д-р Александров. Сигурна съм, 110%, че ще иска да направи нова спермограма. Не е проблем да занесеш материала в контейнер, но не от Ямбол до Варна  :lol:.

« Отговор #67 -: Януари 31, 2013, 17:25:59 pm »

Едва ли ще е надеждна. Можеш да качиш тук данните от нея да видим какво е правил.
утре ще сложа даните да изкажите мнение ,че вмомента съм в нашите
*
« Отговор #68 -: Февруари 01, 2013, 08:29:00 am »
Добро утро на всички! Бързам да се похваля, че днес тестът ми показа и втора чертичка: по-бледа е от първата, но все пак е там! преди да скачам от радост ще изчакам да мине уикенда, ще направя още 1-2 теста вкъщи и дано след това съм на лекар, който да потвърди положителния резултат :)

В по-горни постове бяхте отворили темата за йогата - наистина действа супер релаксиращо и същевременно освежаващо на тялото и на духа, но има определени асани, които не се препоръчват за бременни (коремът не трябва да се напряга, за да не се предизвикат контракции например), така че ви препоръчвам да казвате на инструкторите, че може да сте или сте бременни или по възможност да се насочите към специални часове с йога за бременни  8)
*
« Отговор #69 -: Февруари 01, 2013, 08:49:10 am »
Благодаря, Блу!На теб - също, chattenoire84! :bighug:
Ира, чудесна новина!Дано след 2 дни чертичката да е по-наситена! :crossfingers:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #70 -: Февруари 01, 2013, 09:41:47 am »
тихичко, Често, Ира13  osi_9
« Отговор #71 -: Февруари 01, 2013, 10:52:55 am »
Ира13 и от мен тихичко честито,дай Боже да повлечеш крака да видим и ние две чертички!
« Отговор #72 -: Февруари 01, 2013, 11:31:11 am »
Здравейте, от година правим опити за бебче през октомври имах неуспешна бременност.Диагнозата беше кухо яйце.Не си меря температурата,не следя овулацията си тъй като нямам редовен цикъл веднъж е 30 друг път 28 дни.Не съм наясно със ситуацията какво се прави в моя случай.само се надявам да се случи чудото по скоро.Пожелавам успех на всички бебеправещи
« Отговор #73 -: Февруари 01, 2013, 13:17:40 pm »
Здравейте момичета,честито Ира13 дано провлачиш крак:))) Искам да попитам, дали на някой му се е случвало да започнат да го болят гърдите малко преди очакваната овулация,защото мисля че точно това се случва с мен.Благодаря предварително  :)
« Отговор #74 -: Февруари 01, 2013, 14:58:54 pm »
здравейте искам да попитам  цикала  ми дойде на 21 а в декември беше на 15ти на 37 дена ми дойде и искам да энам горе долу кога ми е овулуцията щтото някои ми викат на 14 ден други на 16 ти ден ама не съм сигурна щтото цикала не ми е редовен някой ако ми помогне много ще съм благодарна  :(
« Отговор #75 -: Февруари 01, 2013, 15:05:10 pm »
Ира, честито!
Алекс, цикъл с разлика 2-3 дни също се впди редовен. Хубаво е да проследиш поне О.
hulcheee, ние няма как да ти кажем кога ти е овулацията. Трябва да я проследиш. Организмът не е часовкин.
*
« Отговор #76 -: Февруари 01, 2013, 15:06:23 pm »
hulcheee, няма как да ти кажем кога е твоята овулация.Вземи си тестове.На опаковката им пише от кой ден при каква дължина на цикъла се правят. :balk_50:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #77 -: Февруари 01, 2013, 16:29:30 pm »
Здравейте, от година правим опити за бебче през октомври имах неуспешна бременност.Диагнозата беше кухо яйце.Не си меря температурата,не следя овулацията си тъй като нямам редовен цикъл веднъж е 30 друг път 28 дни.Не съм наясно със ситуацията какво се прави в моя случай.само се надявам да се случи чудото по скоро.Пожелавам успех на всички бебеправещи
Цикъла ти е редовен, 2-3 -5 дни разлика не е проблем.
Прави тестове за овулация на първо време , има указания и ако ги правиш правилно ще започнеш да се ориентираш кога предстои овуто
Желая ти успех!
« Отговор #78 -: Февруари 01, 2013, 16:32:08 pm »
Jbrul ето резултатите
да отбележаа че горе пише с големи букви КАБИНЕТ ПО АКУШЕРСТВО ,ГИНИКОЛОГИЯ И РЕПРОДУКТИВНА МЕДИЦИНА така
обем:-2.35 мл
време на втечняване 20 мин
визкозитет -нормален
рн-7.84
брой на сперматозоидите- 43 375 000 в мл.
общ брой в еякулата- 101 931 250
подвижност-67%
нормокинетични-52%
хиперкинетични-3%
хипокинетични-12%
акинети-33%
виталитет-72%
морфолаогия-69 % с нормална морфология ,4% стари форми ,2%млади форми ,25% с различни аномалии:
.34% на главата
.32% на средната част
.33% на опашката
примеси : 8-10 леу на поле ,12-15 ер,пл.еп. клетки ,лецитинови телца ,оскъдно количество детрит
преживяемост : 80% за 90 мин
ДИАГНОЗА : НОРМОСПЕРМИЯ

това е мила приписах го всичкото ,чакам мнение как ви се вижда
ira13 честито дано и ние скоро можем да се похвалим със същото
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 18:03:12 pm от frani89 »
« Отговор #79 -: Февруари 01, 2013, 17:10:19 pm »
Франи, публикувай резултатите от спермограмата и в тази тема
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45609.msg986348#new
Там имаме лекар-ембриолог (точно със спермограми се занимава този специалист), който консултира, та д-р Мели ще ти помогне най-много с мнение.

А и още едно нещо :) - за да не се събират два поста един след друг от един потребител, като пуснеш пост във форума в рамките на два часа имаш възможност да го редактираш/допълниш :wink:
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 17:12:52 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!