0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #40 -: Януари 30, 2013, 18:43:58 pm »
frani89, няма от какво да е притесняваш, важното е че сте започнали с изследванията. Цветната снимка е неприятна манипулация, но няма как, тя е задължителна.
Надявам се, че си при лекар специалист по стерилитет ?!?
А приятеля ти направили си спермограма?

да спермограмата първо направихме всичко е наред  там :))
« Отговор #41 -: Януари 30, 2013, 19:03:13 pm »
здравейте момичета, как сте днес
Мамче казаха ми една рецепта за справяне със стреса покрай бебеправенето, йога- много помагала за контролиране на емоциите и наблягане на положително мислене, смятам да я пробвам, та да видим
pleyada много хубава графика имаш, стискам палци

« Отговор #42 -: Януари 30, 2013, 19:13:28 pm »
Това за йогата ми стана интересно,дано помага поне малкo ,да си овладеем емоциите около бебеправенето.А става въпрос за йога в домашни условия ли?Ако да може ли видео или линк интересувам се живо,че нещо тази моя мечта се превръща във фикс за мен и само за това мисля.... :(
« Отговор #43 -: Януари 30, 2013, 19:24:22 pm »
Това за йогата ми стана интересно,дано помага поне малкo ,да си овладеем емоциите около бебеправенето.А става въпрос за йога в домашни условия ли?Ако да може ли видео или линк интересувам се живо,че нещо тази моя мечта се превръща във фикс за мен и само за това мисля.... :(
смятам да отида на йога в зала, която ми препоръчаха,защото не вярвам да се справя от раз в домашни условия, по нататък може, но сигурно има доста материал в интернет, особено много ми препоръчаха петте тибетски упражнения, пише невероятни неща за тях, ако прочетеш направо ще се зарибиш, аз пробвах, но много ми се зави свят от тях.
май тази мечта се превръща във фикс идея за всички ни, щом сме в този форум толкова често :D

« Отговор #44 -: Януари 30, 2013, 20:09:40 pm »
frani89, във Варна има доста клиники и специалисти - АГ Варна, Майчин Дом, Олимед, Клиниката на Козовски. Разбира се лекари много и мнения много.
Най-често препоръчват лекарите от инвитро центъра на АГ Варна, но те не работят със ЗК и с Фонда за Асистирана репродукция (ин витро). Олимед и Майчин дом работят с фонда, първите работят и със ЗК, за Майчин дом предполагам също работят. За клиниката на Козовски нямам наблюдения. Из сайта има много информация за лекарите и клиниките, може да се поразровиш.

За лапароскопията може да попиташ тук - Всичко за лапароскопията - тема 2
Франи89, ти от къде си?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #45 -: Януари 30, 2013, 20:34:06 pm »
от ямбол съм 
в олимед ходих  ии ми назначиха хормоните там  след като видях че са добри  започнах при един  доктор тук в ямбол  който се занимава с стерилитет следене на офулация ,спермограма и снимката но  днес вече ми каза че  трябва да се насоча към добра клиника .няма как да ми направи  лапароскопия той .варна ми  е наи  удобно затова питам затам . и като цяла каква ше е разлика с здравна каса или без
« Отговор #46 -: Януари 30, 2013, 20:45:22 pm »
Здравната каса, няма да ти помогне много, та това не е кой знае колко важно.
Но при проблем с тръбите, може да се наложи инвитро, тогава при избора на клиника ще  трябва да решаваш дали ще ползвате опитите от фонда или ще финансирате сами.

За лапароскопия във Варна, не знам към кого да те ориентирам.

Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #47 -: Януари 30, 2013, 21:27:17 pm »
Здравната каса, няма да ти помогне много, та това не е кой знае колко важно.
Но при проблем с тръбите, може да се наложи инвитро, тогава при избора на клиника ще  трябва да решаваш дали ще ползвате опитите от фонда или ще финансирате сами.

За лапароскопия във Варна, не знам към кого да те ориентирам.

вай нищо не разбирам чесно   на 23 годни съм , сега тръгвам по трудния път и съм като в един лабиринт .
« Последна редакция: Януари 30, 2013, 21:30:41 pm от frani89 »
« Отговор #48 -: Януари 30, 2013, 21:40:17 pm »
Каквото те интересува питай, ще помагаме къде с опит, къде с информация.
Лека по-лека всичко ще ти се изясни, информирането на мен лично много ми помогна да се чувствам по-спокойна.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #49 -: Януари 30, 2013, 22:02:59 pm »
Frani89, заповядай раздела с адреси на клиниките по репродуктивно здраве в България - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109

Има информация в кои градове какви клиники има, а в този подфорум - http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0 има теми за клиниките, където можеш да прочетеш отзиви за тях. Ако нещо не ти е ясно - питай! Но при всички случаи се обърни към специализирана клиника по репродуктивно здраве, а не към обикновен гинеколог.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #50 -: Януари 30, 2013, 22:42:09 pm »
Frani89, заповядай раздела с адреси на клиниките по репродуктивно здраве в България - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109

Има информация в кои градове какви клиники има, а в този подфорум - http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0 има теми за клиниките, където можеш да прочетеш отзиви за тях. Ако нещо не ти е ясно - питай! Но при всички случаи се обърни към специализирана клиника по репродуктивно здраве, а не към обикновен гинеколог.
благодаря ти много ще прочета ,задължително вече към по големи специалисти се насочвам не съм очаквала да имам тъкъв сериозен проблем :)
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #51 -: Януари 30, 2013, 23:11:54 pm »
Не се притеснявай! И на този проблем има решение. Не е задължително да се наложи ин витро. Ако е възможно при лапароскопията ще ти отстранят срастванията и може да има шанс да се запази едната тръба. Ако тя все пак функционира, имаш шанс за естествено забременяване. Разбира се, ттова са само опции, най-точна оценка на положението ще имаш след лапароскопията, така че не се отказвай да се подложиш на нея е моят съвет.
Спермограмата къде правихте? Ако в Ямбол - значи все едно не сте правили. Това изследване се прави само в специализирана клиника по стерилитет. Ако не е било в такава - повторете в клиниката, която избереш.
Здравната каса поема по принцип лапароскопията, но пък се заплаща за избор на екип. Като сметнеш и други разходи и консумативи, излиза горе-долу същото. Зависи разбира се от конкретната клиника - цените са различни. Тази манипулация е много важна и е желателно да бъде направена от опитен оператор, затова ти препоръчвам внимателно да избереш такъв. Предполагам, че финансовият въпрос е също важен, той кога ли не е, но все пак, не бива да бъде водещ при избора, защото може да ти излезе по-скъпо, ако сгрешиш. Разгледай добре клиниките, прочети темите с коментари за тях и избери. Ако имаш въпроси - питай, насреща сме.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #52 -: Януари 31, 2013, 07:26:41 am »
 frani89 мила и аз съм от Ямбол,много ми е интересно кой е този лекар в нашия град който се занимава със стерилитет,ако искаш пиши ми на лични и може да се видим да пием по кафе.Няма да се притесняваш всичко ще се оправи :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #53 -: Януари 31, 2013, 09:19:42 am »
доктор Славейков от интернет разбрах за него ,но човека си излезе свестен  каза от тук нататък аз немога да ти помогна не ме е тъпкал с лекарства и да ми предлага някви решения само и само да ми зима парите доволна съм от това което свърши до тук :)
« Отговор #54 -: Януари 31, 2013, 10:23:10 am »
Франи, какво друго сте правили с твоя доктор до сега, освен цветната снимка?

Много бих била щастлива ако повечето акушер-гинеколози признаваха до къде се простират възможностите им и насочваха пациентите към специалисти, както в твоя случай :)

*
« Отговор #55 -: Януари 31, 2013, 12:24:28 pm »
Мамче, а за инсеминации мислили сте?

Имам приятелка с аналогичен случай като твоя. С първото дете забременява веднага, а второто не става две години. Няма очевидна причина за това. Второто им инсе беше успешно.

*
« Отговор #56 -: Януари 31, 2013, 14:08:46 pm »
Блу, предложиха ни, обаче не можем да си позволим повече разходи .. :?
В момента съм безработна.Така че ако се случи по естествен път в тези 2 г., които аз си отпуснах, ще бъда много щастлива.
Знам, ще си кажете - няма работа, а иска още едно дете.Обаче има една такава приказка-израз - "Няма неотгледано дете" и продължавам тайничко да се надявам на моето чудо. :balk_81:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #57 -: Януари 31, 2013, 14:40:34 pm »
radosttinka кръвна картина ,спермограма ,хормонални иследвания, следене на овулация ,хванахме я пух дуфастон за задържане нестана и цветната снимка това ми е правено :))))
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #58 -: Януари 31, 2013, 14:46:07 pm »
Франи, повторете спермограмата в клинката, която си избрала. Така или иначе, няма да ти приемат тази, която сте правили, защото не е правена от необходимия специалист.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #59 -: Януари 31, 2013, 15:21:47 pm »
Мамче, споко! Разбира се, че няма не отгледано дете, с реалната ми професия е много трудно в БГ да поддържам постоянен доход. Но пък бабите и таткото ще помагат, нали така?  :D Те за какво са иначе? :lol:
Всичко ще си дойде на мястото. И аз взех да си въобразявам разни неща, че нещо ми има, пък то се оказа, че заради едни хапчета - пълнея, в крайна сметка с диети и упражнения в моят случай всичко е ок, казаха го една камара квалифицирани доктори на база един куп изследвания, зависи и от бъдещият татко какво ще направи по въпроса. Дерзайте, дерзайте! И най-важното - отпуснете се! :bighug: :bighug: :bighug: