0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #20 -: Януари 27, 2013, 09:42:44 am »
Добро утро,момичета!
Минавам да ви поръся за последен път с бременни вирусчета. :green_dust_1:
Пожелавам на всички да видят двете чертички в най скоро време. :)

« Последна редакция: Януари 27, 2013, 13:44:53 pm от radosttinka »

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #21 -: Януари 27, 2013, 10:00:51 am »
kerita благодаря за вирусчетата и бързам да се цопна в тях :bubblebath: :bubblebath: :bubblebath:ira13 , Мамче стискам палци за :bfp: и се присъединявам към чакащите :bfp: към 1-2 февруари,но това чакане направо ме подлудява.Хубав зимен ден изпълнен с много положителни емоции на всички момичета :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #22 -: Януари 27, 2013, 13:25:38 pm »
Здравейте, да се представя и аз :) И да си открадна малко късмет :)
Със съпруга ми опитваме от около седем-осем месеца, но до миналия месец "изчислявах овулация" на фантазия - следях предполагаеми признаци и смятах по календара тук.
Миналия месец за първи път си взех тестове OView, вчера отново засякох положителен резултат и с мъжа ми се заехме по-сериозно по въпроса. Успях да си намеря Pre seed и вчера и днес го пробвахме. Утре пак по план и после следва голямото чакане  :)
Предните месеци имаше голямо разочарование, но този път се надявам да сме успяли. Притеснява ме малко забавянето като на всичкото отгоре съм с обърната матка. Четох доста, че не е никакъв проблем за забременяване, но в главата ми се въртят какви ли не отчайващи мисли...
*
« Отговор #23 -: Януари 27, 2013, 18:22:15 pm »
Моите надежди приключиха за този месец.Още по обяд ..
Цял ден се превивам от болки в корема, но тези в душата ми са неутешими.Много ми е тъжно.. :balk_146:
Съжалявам за тъжният пост, момичета!
Днес ще се наплача, а утре .... кой знае

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #24 -: Януари 27, 2013, 21:04:05 pm »
Мамче , няма да плачеш! Всичко ще се оправи на мен вчера ми дойде, много по-рано от очакваното, направо ме сцепи от болки, ако не беше течният аналгин и силен чай от мента, щях да си вия като кученце.
« Отговор #25 -: Януари 28, 2013, 08:42:42 am »
Здравейте. От август месец правим опити за бебе номер 2. За сега неуспешно, но и бяхме доста несериозни. Последните два месеца минах през засичане на дати, тестове за овулация, уж видяхме двете черти на овулационния тест, но за жалост опитът беше неуспешен. Да не говорим как ми се е разбъркал цикъла и не идва на 28 дни както преди, а на 30, обилен, болезне и т.н. В четвъртък бях на гинеколог, успокои ме, че всичко е ОК, за цикъла, че е нормално, защото и преди да забременея си бях с тежък цикъл. Т.е. нещата са се наместили лека полека. Видяхме яйцеклетка на видеозона, т.е. скоро трябва да настъпи овулация - по нейните думи между четвъртък и неделя. При което ние се постарахме за съответния период  8)
Обаче по календари и изчисление, би трябвало в идните дни да съм в овулация. Направо вече се загубих в сметки. Колко по-лесно се получи с предната бременност, без да се вглъбявам в дати, сега се усещам как се превръща във фикс идея  8O
Все пак ще си взема днес тестове за овулация и ще я видим тая работа.
Ще ви следя, много сте полезни  :oops:
« Отговор #26 -: Януари 28, 2013, 09:30:25 am »
Zuzeto,благодаря за поясненията.Направих няколко промени по календара и сега наистина показва датата ,която би трябвало да е.Успех на всички и данo не се задържаме в тази тема.:)))
« Отговор #27 -: Януари 28, 2013, 12:50:07 pm »
И аз се записвам момичета в тази темичка. След спонтанен аборт през август сега отново почваме опити за бебче. Дано скоро се случи. От този месец почнах измерването на базалната температура и се надявам скоро да имаме резултат. Успех на всички.
« Отговор #28 -: Януари 28, 2013, 22:44:49 pm »
Започвам да меря БТ от утре, ще си купя тестче за овулация, половинката ще дойде към 10-ти февруари, може и да уцелим овулацията, дано имам такава и неговите бойци се справят с яйцето.  :pleasantry:
От друга страна пак ще сме от несериозно-правещите, защото за съжаление пак ще замине, евентуално вече през март, може би опитите ще станат наистина сериозни. Това сме ние за сега. Да, и не е хубаво да се превръща във фикс идея, както споделя Pupinka 8O, че става по-лошо, най-важното е да се успокоим, да не го мислим поне за момента, че все пак не сме на състезание (освен с годинките и биологичният часовник)... :wink:
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 22:51:08 pm от radosttinka »
*
« Отговор #29 -: Януари 28, 2013, 23:25:23 pm »
Цитат
това чакане направо ме подлудява
marina vdb, нашите графики май доста си приличат :) И аз се старая да не полудявам до уикенда, добре че съм доста заета на работа сега..

Продължавам със стискането на палци за всички!  :grouphug:
*
« Отговор #30 -: Януари 29, 2013, 08:51:28 am »
Здравейте, момичета!
Според мен, БТ е доста остаряла техника за определяне на овулацията.Аз по-скоро бих вярвала на тестовете, отколкото на БТ.Най-сигурният метод е фоликулометрията, затова ако опитват от повече време някои от вас, не си губете времето, намерете си свестен лекар, и започнете фоликулометрия. osi_9

Да, и не е хубаво да се превръща във фикс идея, както споделя Pupinka 8O, че става по-лошо, най-важното е да се успокоим, да не го мислим поне за момента, че все пак не сме на състезание (освен с годинките и биологичният часовник)... :wink:
Моментът на освобождаване явно е важен и той е основната спънка обикновено.
Обаче най-трудно ми е хем да не го мисля, хем подсъзнателно да вярвам, че ще се случи. :?
Имах нужда, но трябваше и да си поплача ...
Аз за себе си взех едно решение, и ако в периода(.. - .. ) не се получи .. значи Бог така е решил(именно заради биологичният часовник).С мъка преодолях предишните си състояния на депресия и отчаяние, и не искам отново да бъда в това състояние. osi_8

« Последна редакция: Януари 29, 2013, 10:00:53 am от Мамче »

Ромен Гари
« Отговор #31 -: Януари 29, 2013, 09:01:56 am »
Момичета и при мен надеждите за този месец приключиха ,но горе главата и напред продължаваме .Стискам палци за всички ни  :pleasantry:

Мамче ,горе главата не го мисли всичко ще е наред  :grouphug:
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 09:04:00 am от Usmivka33 »
« Отговор #32 -: Януари 29, 2013, 11:03:59 am »
Здравейте момичета :)
Usmivka33  нов месец нов късмет!
Мамче горе главата и с усмивка напред,знам че е трудно да не го мислим но така само се натоварваме и разочароваме...
marina vdb едни големи палци от мен имаш!!!
anichkaaa83 и на теб стискам палци за положителен резултат
ira13 успех и на теб!
Хубав ден от мен :)
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 11:08:31 am от Taisita »
« Отговор #33 -: Януари 29, 2013, 21:56:19 pm »
здравейте и от мен  !  и ние с приятеля ми правим опити от година и половина за бебе но не се получава .от скоро съм тръгнала по  изследвания .този месец хванахме овулацията пих хапчета за задържане ,но напразно :((  дойде си ми на датата :( .утре ще ми правят цветна снимка и съм доста притеснена >
« Отговор #34 -: Януари 29, 2013, 22:36:46 pm »
frani89, няма от какво да е притесняваш, важното е че сте започнали с изследванията. Цветната снимка е неприятна манипулация, но няма как, тя е задължителна.
Надявам се, че си при лекар специалист по стерилитет ?!?
А приятеля ти направили си спермограма?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #35 -: Януари 29, 2013, 22:50:56 pm »
здравейте момичета, да ви попитам как се справяте с чакането след овулацията, аз се опитвам да съм спокойна, но май не се получава
Мамче не бързай с тези решения за периоди, вярвай че Бог ще сбъдне мечтата ти, за мен първата ми бременност си е абсолютен подарък от Бог, едно чудо. А биологичния часовник и аз все го мисля...

« Отговор #36 -: Януари 30, 2013, 06:46:02 am »
здравейте и от мен  !  и ние с приятеля ми правим опити от година и половина за бебе но не се получава .от скоро съм тръгнала по  изследвания .този месец хванахме овулацията пих хапчета за задържане ,но напразно :((  дойде си ми на датата :( .утре ще ми правят цветна снимка и съм доста притеснена >
Пожелавам ти успех на цветната снимка и нека всичко си е така както трябва да бъде!  :D
Не се притеснявай, страха е по- голям от всичко останало и ако има болка тя ще е в рамките на няколко минути, не се притеснявай. Аз лично бях почти без болка, имах лек намек за менструална болка в дясно , но премина за около 2-3 мин., а иначе самата процедура по поставяне на инструментите е малко неприятна или по скоро усещането е странно
А и нещо важно - след цветната снимка /до около 6 месец след нея/ рязко се покачва шанса за забременяване  :D
желая ти успех!
« Отговор #37 -: Януари 30, 2013, 06:54:05 am »
здравейте момичета, да ви попитам как се справяте с чакането след овулацията, аз се опитвам да съм спокойна, но май не се получава
Мамче не бързай с тези решения за периоди, вярвай че Бог ще сбъдне мечтата ти, за мен първата ми бременност си е абсолютен подарък от Бог, едно чудо. А биологичния часовник и аз все го мисля...
Добър въпрос с труден отговор  :lol:
 имаме ли избор?
 или чакаш , или чакаш - средно положение няма. Аз лично се стремя много да не се вглеждам в разни симптоми /защото със сигурност са ПМС/, чак след 10-11 ден ми е вече по- напрегнато,но аз имам възможно най- дългата ЛФ - 16 дни  :?
*
« Отговор #38 -: Януари 30, 2013, 08:20:10 am »
Иска ми се да вярвам, и вярвам .. до поредното разочарование. :?
Повече от 3 г. продължи.След направени всички изследвания в клиника по стерилитет, и неизяснена причина.Понякога ми се иска да имаше нещо, защото знаеш срещу какво се бориш. :oops:
Бях се отказала, но отново започнахме с опитите, и сега пак изживявам всичко наново.Не знам как да не го мисля наистина.Ако някой има рецептата, ще съм благодарна да я сподели.
frani89, съжалявам. :bighug: А цветната снимка можеш да я направиш и с упойка - лично аз така пожелах.Преди това ти искат ПКК, и ако има още нещо ще ти кажат.Успех!
p.s. Благодаря за подкрепата на всички!

« Последна редакция: Януари 30, 2013, 08:22:27 am от Мамче »

Ромен Гари
« Отговор #39 -: Януари 30, 2013, 18:42:29 pm »
здравейте отново  мина цветната снимка много  болеше ама мина .резултатите са лоши  .през лявата тръба контраста не преминава въобще . а дясната частично проходима  .контрастната материя преминава в коремната кухина  ,но  е ограничена от сраствания . трябва да ми правят Лапароскопия  вече нз нъкъде .дайите мние за специалисти във варна че ще ми  е по удобно там и  здравната каса поема ли нещо и без здравна каква е цената