0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #720 -: Август 25, 2013, 15:54:32 pm »
Здравей,iliqnka_85! :bighug:Като прочетох това което си писала днес-направо ми се насълзиха очите! :balk_145:Недей да тъжиш-за всичко в този свят си има причина и не е задължително ти да си виновна за нещо.Разгледай нещата от другата им страна,а именно,че може би -всяко зло е за добро!Може би не му е било писано точно този месец,но това не означава,че няма да се получи следващият месец !Казват,че не родителите,а децата си избират родителите т.е.въпрос на време е  - не дали ще стане ,а кога ще бъдете избрани и ще стане!Аз до сега не съм забременявала,но за своите 34 г. от миналия ноември до сега минах през много трънлив път, 2 операции,( в следствие от които получих срастване на лявата тръба)след всяка стисках зъби и си казвах,че продължавам напред до като не стигна заветната цел.Втори месец с моя приятел правим опити за бебе, следя се с тестове за овулация,от скоро взех да меря и БТ-само че орално ,ходих на фоликулометрия 2 поредни месеца(имам си овулация ) - но нищо .Докторът каза ,че до декември ,ако не стане -януари ще пускаме спермограма и ЦС.  :balk_77:Не се отчайвай,всичко ще се нареди!Има много по-възрастни от нас жени,които са с много по-тежки проблеми и  последици и от нас двете,но въпреки това рано или късно забременяват и то по естествен начин! osi_8Бори се и не се отказвай с теб съм! osi_9
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #721 -: Август 25, 2013, 16:07:23 pm »
iliqnka ,много пъти точно като теб съм си задавала същия въпрос с месеци наред  - защо точно на мен и имах периоди на отчаяние ( на физическа и душевна болка ) плакала съм,отчайвала съм се,чувствала съм се изтощена и уморена след всяка спънка по пътя ми , но в края на краищата си казах - така е трябвало да стане и че Бог си знае работата,а именно -кога и как! :?
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #722 -: Август 25, 2013, 16:53:05 pm »
Илиянка, сигурна съм, че ще забременееш скоро  :bighug: Не се отчайвай, знам, че ти е мъчно, но всичко ще се подреди. Просто явно не му е дошло времето. Вярвай, че скоро пак ще бъдеш бременна и  ще родиш едно прекрасно и здраво бебе. Поплачи си, а после продължи напред и да знаеш, че скоро ще ни зарадваш пак. Имам няколко познати, включително и най-добрата ми приятелка, които преживяха твоята болка, а два месеца след това бяха бременни! Сигурна съм, че всичко ще бъде наред!
*

    iliqnka_85

  • *
  • 48
  • Ако не ти пука къде си-значи не си се изгубил
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #723 -: Август 25, 2013, 17:10:53 pm »
Благодаря ви момичета :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #724 -: Август 27, 2013, 07:48:25 am »
Здравеите аз след  час съм на лекар. От неделя вечер имам мн силни болки ниско в корема. Снощи отидох в бърза помощ казаха, че имам възпаление искаха да остана в АГО,но аз отказах. Когато отказах доктора не пожела да ми каже какво е възпалението сериозно ли е,абсолютно нищо.  Затова след час съм при доктора с изследванията от снощи и листа от генеколога. Момичета мн съм притеснена незнам какво може да ми е  :( :( :( :( :( :( :(
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #725 -: Август 29, 2013, 15:28:59 pm »
Здравейте, дами! Нова съм във форума. Приятно ми е да се запозная с всички ви, от година и осем месеца, имаме огромното желание да станем родители със съпруга ми. Минали сме през доста изследвания,не е открит проблем при никой от двамата.
Правила съм си хормонални изследвания, имам открит Автоимунен тиреодит-Хашимото,който влезе в граница с прием на медикаменти. Юни,тази година ,се подложих на лапароскопия-оказа се диагностична,т.е. няма нищо тревожно,няма проблем. Съпруга ми има правени спермограми,нормални са му стойностите..... Но бебе няма. Имам доказана овулация,с фолекулометрия, назначавали са ми прием на клостилбегит, прегнил,и дуфастон,в комбинация..Може би забравям нещо,през което съм преминала,да усетя новия живот в себе си..но засега няма резултат.
Минавам през периоди на отчайване,през периоди на надежди,редуват се смесени чувства. зная,че има много двойки с репрод.проблеми, ние се водим неизяснен стерилитет. Много пъти съм мислила,кое е по-добре,да има изяснен проблем,и да се отстрани,или да няма нищо,и пак да не става..Всъщност няма значение, зная,че майка ще стана един ден,по какъвто и да е начин.
Ще се радвам да споделяме трепети,и вълнения заедно.
 :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #726 -: Август 29, 2013, 16:59:58 pm »
ratedinka добре дошла! Всички се надяваме да видим  :bfp1: и дано стане по-скоро! Успех ти желая, както и на всички други, които мечтаят за бебче!
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #727 -: Август 29, 2013, 18:54:35 pm »
Здравей ratedinka! Искам да те поздравя и да ти кажа добре дошла! Пожелавам ти успех и в най-скоро време бебче! :sucky:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #728 -: Август 30, 2013, 09:32:38 am »
Много пъти съм мислила,кое е по-добре,да има изяснен проблем,и да се отстрани,или да няма нищо,и пак да не става..
Винаги съм предпочитала да има открито нещо, защото знаеш за какво и с/у какво се бориш ...  :?
Нали уж откритият проблем е половин проблем.
А така като уж няма нищо, а и бебе няма ... пак не е добър вариант.
Борим вятърни мелници(и аз съм в това число, затова и така коментирам)
ratedinka, успех и скорошна радост ти пожелавам! :crossfingers:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    anni1981

  • ***
  • 334
  • Дошла съм си за правото на щастие.
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #729 -: Август 30, 2013, 12:07:57 pm »
Здравей, ratedinka и от мен , само ако знаеш,колко много ... добре познато ми е това ,което си споделила, знаем какво е , но тук ще срещнеш подкрепа и разбиране . Смело напред и дано имаш приятна изненада , в най- скоро време да ни споделиш :) :goodluck:


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #730 -: Август 30, 2013, 13:48:40 pm »
Здравейте, нова съм във форума. Пробваме за дете по-упорито реално от ноември-декември миналата година, но за съжаление много фактори ни попречиха и пропуснахме много месеци заради оперативна лапароскопия след спукана функционална киста на жълтото тяло края на юни месец. От тази лапароскопия разбрах, че нямам и лява тръба.
Същата е била отстранена преди години при извънматочна бременност, въпреки че тогава в Майчин дом ме излъгаха, че е направена пластика на тръбата /същото беше отразено и в епиризата/. След тогавашната операция обаче продължих с кръвоизливи и се наложи след 40 дни втора реоперация, при която явно са я махнали, но никой не благоволи да ме уведоми. Само д-р Божилов тогава ме увери, че сега да почивам половин година, пък като реша отново с опитите да дойда първо при него. Аз обаче бях толкова отвратена от отношението, некомпетенността и наглостта, че повече Майчин дом не искам да го чуя и да го видя. Едва ли не ми обясниха как аз съм виновна за реоперацията, защото съм отишла твърде рано за първата.
Бях толкова травмирана от всичко тогава и от меко казано отвартителния престой в болницата, че с мъжа ми решихме да отложим малко по-дълго бебеправеното. Аз позабравих ужасите, направих си основни изследвания миналата година и започнахме пак.
През началото на юни се появиха болки в корема и веднага отидох първо на гинеколог. Сега ходя във Вита - увериха ме, че нямам проблем, съответно посетих уролог, хирург със съмнения за апендицит и т.н. всички казаха, че нямам проблем, докато на 21 юни през нощта болките не станаха нетърпими. Отидох в поликлинката там видяха огромно количество течност зад матката и ми казаха да се хоспитализирам. Отидох пак във Вита и там по спешност ме оперира д-р Николай Попов. Премаханаха течността и кистата от левия яйчник, казаха ми, че няма тръба, в дясно тръбата изглежда нормална и е пропуснала контраст по време на лапароскопията, матка - нормална, десния яйчик и той с вид на поликистозен. Цикъл ми идва нормално, само че много болезнено. Започнах да се възстановявам добре, но този месец бях с овулация и цикъл на левия яйчиник и беше много болезнено, надявам се да е от това.
Не сме изследвали още мъжкия фактор, но при първата ми извънматочна бременност, стана от първи опит, така че за момента съм изпълнена с много надеджда. Ако се налга ще го изследваме и него след 2-3 месеца. Надявам се този месец да овулирам отдясно, запасила съм се с лентички за овулация и си стискам палци. За съжаление не знам дали ще можем да направим фоликуметрия, че според мен овулацията ще ми се падне почивните дни покрай 6ти.
Единствено имам колебание дали да пробвам така смело при тези продължаващи болки долу в ляво. Трябва ли според Вас да се консултирам с още специалисти?
Честно казано се надявах бебеправенето да е приятно вълнение, но все повече се притеснявам, а нямам реални причини, все пак имам една тръба.
Стискам палци на всички да осъществите мечтата си за :bfp1:


Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #731 -: Август 30, 2013, 15:35:24 pm »
Здравейте правим опити за бебе от 6 месеца имам нередовен цикъл започнах да си меря бт от месец и половина и гледам по календара тук за фертилни дни и тогава се опитваме да бебеправим този месец цикълът ми беше на 6- ти след цикълът правихме секс и на фертилните дни по календар и сега на 29- ти и 30- ти имам кафеникаво течение с бяло но бт ми е ниска преди течението ми беше 36.70 при течението ми стана 36.30 възможно ли е да е имплантиране на яйцеклетка или си е цикъл който подрани досега не ми е започвал по този начин цикълът и е само когато ходя по малка нужда се вижда на хартията леко кафеникаво много ви моля за отговор . Хубав и успешен ден на всички
« Последна редакция: Август 30, 2013, 17:05:50 pm от Yana bradford »
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #732 -: Август 30, 2013, 18:05:27 pm »
Здравей Yana ! Не съм била бременна и не мога да кажа със сигурност, но от всичко прочетено смятам, че температурата е много ниска за бременност. На мен когато ми падне така и ми идва до няколко часа. Дано не съм права и скоро да видиш положителния тест  osi_9
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #733 -: Август 30, 2013, 18:27:31 pm »
Благодаря ти за бързият отговор но ми е странно защото не ми се е случвало и първият ден при кафеникавото имах 36.70 а днес  сутринта е 36.30 и не ми идва както нормално да се засили ами само по малка нужда като ходя и на хартията остава малко кафеникаво но не всеки път а през деня като я меря ми е 37
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #734 -: Август 31, 2013, 09:59:42 am »
Здравейте мен ме приехa в болницa с aднексит. Вече ми е пети ден лечение общо седем ще съм тук. Преливaт ми флaжил и цефaзолин. Докторите кaзвaт че тaзи инфекция ми е пречилa нa зaбременявaнето и по добре кaзвaт че aко е имaло тaковa стaвa извънмaточнa бременост. Господ си знaе рaботaтa. Сегa се нaдявaм нa пълно оздрaвявaне и бременост.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #735 -: Август 31, 2013, 12:48:40 pm »
Здравейте, дами ! Благодаря за топлото посрещане, за окуражаващите думи! И на вас пожелавам в съвсем скоро време да се похвалим,и да изречем благословените думи,че ще ставаме майки! Искрено ви го пожелавам! Имам вяра,че ще се случи,зная,че за всяко нещо си има причина,дори сега да ни е мъчно,и тъжно,зная,че има път ,който трябва да преминем,урок,който тр да научим,и ...ще дойде нашето време!
 :grouphug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #736 -: Септември 02, 2013, 19:11:44 pm »
Здравейте  момичета при мен нещата и този месец няма да се случат. Днес бях на преглед оказа се че имам задържан фоликул изписа ми оргаметрил и след като приключа с него на 11-ия ден от новия цикъл започвам дуфастон. Дано  този задържан фоликул се изчисти и другия месец да имам късмет. Пожелавам повече  :bfp: на бебеправещите :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #737 -: Септември 03, 2013, 20:14:26 pm »
И при мен не стана този месец. Мисля, че е време да се обърна към специалист.Ако бях на 22 г. нямаше да го мисля...ама... Незнам от къде да тръгна в града ми няма специалисти и ще трябва да се насоча някъде. :(
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #738 -: Септември 03, 2013, 21:14:51 pm »
tedi772 от колко време пробвате, аз като бях при доктора мналия ден му казах че пробваме от7,8 месеца естествено имаме и пропуски той ме успокои каза че е съвсем нормално.Но сега малко се притеснявам за този задържан фоликул или  киста там каквото е. Усещам леки бодежи дано с тия хапчета мине. Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #739 -: Септември 04, 2013, 09:33:10 am »
Ние пробваме вече 8 месеца, но милото работеше далече и макар че спазвахме дните приемам,че може би не сме уцелили момента. От два месеца следя ову с тестове и се стараем но резултат няма. Даже си купих пре сийд да си помогнем ако проблема е в средата. Сега мисля,че е време за спермограма,но незнам къде да се насоча за изследвания да може ако всичко е наред да изследват и мен.