0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #940 -: Февруари 05, 2014, 15:27:26 pm »
Здравейте момичета!Аз имам желанието да се присъединя към вас за да споделя и моят случай с опитите за забременяване!От почти една година правим опити за бебе но не се получава,ходих на гинеколог и се оказа че имам малки кисти иначе като цяло всичко е наред,дори и хормоналните бяха перфектни!Започнах да проследявам уволацията с тестове за уво но.....нищо още повече че с нередовният си цикъл с тест ще стане много трудно!Сега от 2 дни започнах да измервам БТ и ще видиме какво ще излезе,аз лично се надявам скоро да уловим момента  :)Ако има такива дами с успешно проследяване на уво по метода с БТ нека пишат .
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #941 -: Февруари 05, 2014, 18:04:40 pm »
Здравей foxi 83, и при мен положението подобно, без кистите, но ми казаха че имам поликистозни яйчници но това няма да е проблем да забременея. И ние правим опити от година и нещо след един аборт. Моят цикъл е на около 40 дена въпреки всички хапчета които изпих за да се нормализира.з също бях отчаяна че нямам овулация и тъкмо преди да се отказа я засякох този месец, беше на 26-тия ден опитахме да слойим сърчице, но след това ме хвана грипа и прекратихме опитите. Днес видях бледа втора чертичка на теста за бременност и сам в ужас да не стане нещо лошо. На мен лично БТ само не ми помогна затова правих и тестове, но ти си знаеш...тук всички ме съветваха да ги правя паралелно. Успех  :wink:

   Извинете ме за дългия пост
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #942 -: Февруари 05, 2014, 18:43:30 pm »
foxi 83, току- що го писах на момиче в друга тема, но и на теб да кажа  :).
В тази тема има много информация относно БТ и съставяне Графика на фертилност:  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49816.0 
Може да си направиш регистрация в Овулационен календар  и при нужда графиката ти да бъде видяна и коментирана от други момичета, които да те подкрепят и дадат напътствия. Имам предвид тези теми във форума:  http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=28.0 Успех!
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 18:45:32 pm от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #943 -: Февруари 07, 2014, 10:14:13 am »
Мила Tsveti,стискам ти огрооомни палци,както и на всички момичета.И аз в най-скоро време ще си запиша час за гинеколог,въпреки че,когато съм ходила,винаги са ми казвали,че нямам никакви проблеми.Мисля,че най-голямото оръжие е да не го мислим много много и да сме спокойни най-вече.Вярвам,че чудото ще се случи,но въпреки това,ме човърка вътре и това ме кара да си мисля какво ли не...Успех на всички момичета и дано скоро всички видим мечтаните 2 чертички :)
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #944 -: Февруари 07, 2014, 10:58:33 am »
Благодаря,Lullabo!
Аз отидох с вътрешната нагласа, че съм здрава, но като всеки отговорен към себе си и здравето си човек, реших да проверя дали и останалите неща са какво трябва.
Чакаме да видим дали ще ми дойде този месец и ако да - започваме базовите изследвания :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #945 -: Февруари 07, 2014, 11:06:57 am »
Надявам се силно скоро време да се похвалиш с  :bfp: .Какво ти каза доктора Цвети,всичко наред ли е? :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #946 -: Февруари 07, 2014, 11:40:02 am »
Момичета радвам се на вярата ви, но липсата на забременяване над година и казването от страна на лекаря няма ви нищо са взаимно изключващи се.Има нещо, просто те не са го открили.Ето при мен се оказа проблем със щитовидната жлеза и една запушена тръба, но всеки гинеколог ми казваше няма ти нищо ще забременееш.Трябваше да отида в специализирана клиника, да изстрадам 5г, за да стигна до забременяване.Времето тече, вие не ставате по-млади, часовника ви тик така.Ако сте минали над година опити, просто се насочете към клиника, може проблема да е елементарен, а може и да е нещо сериозно изискващо лечение.За съжаление в БГ обикновенните гинеколози просто не са запознати и не искат да четат за стерилитета.

И не го приемайте като каране, не това е съвет от един препатил човек.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #947 -: Февруари 07, 2014, 12:36:22 pm »
Magiсъгласна съм с всичко казано от  теб за съжаление това е истината.В момента и аз започнах да правя изследвания изписани ми от д-р Даскалов но се наложи да отида при генеколог да ми даде направление за някои от исзледванията и съответно неговите думи бяха за каде бързате година и малко е мн малко време т.е че не трявба да ги правя,но въпреки всичко аз съм поела по този път и ще продължа дано  наистина не се окаже нещо сериозно.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #948 -: Февруари 07, 2014, 12:55:51 pm »
Освен това за спермограма, направена в специализирана клиника, не виждам смисъл да се чака. Дори и на вас, момичета, всичко да ви е наред, при около половината от двойките проблемът е в мъжа.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #949 -: Февруари 07, 2014, 18:00:42 pm »
Абсолютно съм съгласна с вас момичета .  И аз изгубих ценно, време , средства и нерви да обикалям гинеколози, които ми казват , че всичко ми е наред  - на мен и на мъжа ми. Започнах да правя изследвания след година и нещо. След като ме увериха , че всичко е наред си изчаках и изстрадах още една година. После пак тръгнах ... и така станаха 3 пълни години и започваме 4-та ..........
   Сега вече  съм се насочила към истински специалист ( поне така се надявам :)
<br />
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #950 -: Февруари 07, 2014, 21:12:04 pm »
Момичета благодаря ви за ценните съвети,които давате.Искам да попитам,освен на гинеколог към какъв доктор да се обърна,не съм особено запозната.На 23г. съм и сега започвам с разузнавнията.Благодаря на всички,че споделяте мнения и помощ.  :bighug: :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #951 -: Февруари 08, 2014, 01:55:33 am »
Lullabo, ако отидеш при лекар в репродуктивна клиника, основното което ще назначи е изследване на полови хормони (в определени дни от цикъла), проследяване развитието на фоликулите (започва се от 2-3 ден на МЦ): има ли доминантен фол., настъпва ли спонтанна овулация, също спермограма и хормони на партньора. В зависимост от тези базисни изследвания, може да прецени допълнително да се проверят пр. хормони на щитовидна жлеза, инсулинова резистентност......или да те насочи за консултация с ендокринолог, имунолог или друг специалист. Друго основно изследване е Цветна снимка за проходимост на тръбите, което се прави отново в репродуктивните центрове. При запушени тръби може да се стигне до лапароскопия, и т.н. .........На кратко, в зависимост от конкретния случай може да се наложат различни допълнителни изследвания. Нахвърлях тези варианти, а има и други (не съм изчерпателна в случая), само за да подчертая, че е най-добре да се отиде в репродуктивна клиника, в противен случай се губи доста време и често човек остава в неведение за действителното си състояние. Пиши в кой град живееш, евентуално ако можем да дадем по-конкретни насоки към кого да се обърнеш за преглед.
И разбира се, дано всичко да е наред и скоро да сбъднеш мечтата си  :)!
Успех, момичета  :)!
« Последна редакция: Февруари 08, 2014, 02:10:42 am от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #952 -: Февруари 08, 2014, 13:49:36 pm »
Мила Марси,благодаря ти за ценните и важните съвети.Ще се заема с тези задачки,нека първо да си мина прегледа при гинеколог...Аз съм от Добрич,но не дай си Боже,да има някакъв проблем мисля да се обърна към специалист от Варна. ;)
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #953 -: Февруари 10, 2014, 13:07:20 pm »
Надявам се силно скоро време да се похвалиш с  :bfp: .Какво ти каза доктора Цвети,всичко наред ли е? :)


Аз отидох в ЦАР Варна при д-р Александров - сега чакам да видим дали ще ми дойде около 14.02, след което ще направим базовите изследвания за мен и съпруга ми (тези, които по-горе Marci е написала) и ще видим какво е положението.
Аз лично реших директно да се обърна към специализирана клиника, за да си спестя нерви, време и разочарования, както и magi_st каза - обикновените лекари не са добър вариант след година неуспешни опити. Честно казано, ме е страх....  не съм казвала на никой, че съм ходила в ЦАР (освен на съпруга ми)

УСпех на всички и ще пиша какво се случва!
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #954 -: Февруари 10, 2014, 16:12:12 pm »
marsi Blagodarq ti okaza si niski stoinosti na- LH ,Utrogestana mi e izpisan za 2 meseca ....kato go zap4vam ot 12 den na cicala do 26 den (za 14 dni ) sled tova 4akam sledva6tata menstruaciq ako nqma eventualna bremennost
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #955 -: Февруари 10, 2014, 16:58:08 pm »
hrisinceto1234, добре е, че сте утановили причината(ниски нива на ЛХ). Док. препоръча ли нещо друго като терапия? Имай предвид, ако ти изпишат теропия с Клостилбегит или друг подобен медикамент, че това всъщност е стимулация и задължително трябва да се проведе под УЗ наблюдение (нарастването на фоликулите до овулация). Като цяло, преди каквато и да е стимулация, трябва да са направени основни изследвания като проходимост на тръбите, спермограма на партньора, и т.н., за да има смисъл от стимулацията. За Утрогестана, това е добра схема. Редно е след тези два месеца да направиш контрола на хормоните и ако отново нещо не е в норма, обърни се към репродуктивен специалист. Може, все пак, да опиташ да засечеш О. с измерване на БТ и ову. тестове.

*

    choni89

  • *
  • 12
  • чакаме те бебчо
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #956 -: Февруари 17, 2014, 13:22:44 pm »
Здравейте момичета, ще се радвам ако якой ми погне, защото не знам към кого да се обърна вече.Вторник 11.02.14 бях на преглед при моята гинеколожка, тъй като от 3 месеца правим опити за бебче и реших да се прегледам за моя успокоени.За моя радост всичко ми е наред, дори и цитонамазката( имах голяма раничка пред 2 години на шийката на матката, но всичко мина наред остраниха я с електро коагулацио).Та гинеколожката ми казва имаш овулация добре изразен фоликул, взимаш си тестове за овулация и следиш, изписа ми и Цистостоп тъй като наскоро имах цистит, но и така не се оправих стана хроничен, ужасно и неприятно нещо!Взимам си тестове за овулация Oview, и 5 поредни дни ми дава една бледаа чертичка,Незнам на какво да вярвам вече, имам си пак предменструални болки, но и тоя цистит много ме мъчи ниско долу!Дано да е станало чудото, но с тия предменструални болки, познавам си тялото и мах пак ще ми идва...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #957 -: Февруари 17, 2014, 13:55:11 pm »
choni89, почнала си с ову. тестовете на 13 ден, възможно е да си проуснала (+) тест на 12-ти.  Док. спомена ли колко мм. е размера на фоликула на 11 ден? Колко дни е стандартната продължителност на цикъла ти? Другата възможност е, този цикъл да е ановулаторен, смята се за допустимо един цикъл в годината да е без овулация. Желая ти успех в този месец  :)!

Ако не се получи сега, може да включиш освен ову. тестовете, измерване на Базална температура, дава допълнителна информация за определяне на О.  Измерва се сутрин преди ставане, приблизително по едно и също време ректално или вагинално .....погледни темите за съставяне Графики на фертилност. Успех!

*

    choni89

  • *
  • 12
  • чакаме те бебчо
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #958 -: Февруари 17, 2014, 15:02:48 pm »
Marsi , Благодаря ти за бързият отговор  :) :D .Относно размера на фоликула, не го запомних само чух, че бил много добре изразен и аз я попитах : значи е в очакване! , а тя ми каза още ден два.Менструацията ми е около 6-7 дни, като първите 3-4 обилни и болезнени.Интересно , че на 30.01.14 ми дойде М. на 06.02 бях на преглед в Стара Загора , д-ра ми каза, че много рано ми идвала Овуто и била много къса.На кой да вярваш? и аз незнам
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #959 -: Февруари 17, 2014, 15:53:09 pm »
choni89, да видим дали съм разбрала правилно  :): на 7,8-ми ден лекар от Ст. Загора казва, че имаш О. и е ранна, а на 11-ти ден друг лекар говори за хубав фол. и предстояща О. до ден- два.
Възможностите са следните:
-първият лекар да не е преценил правилно, тогава е в сила това, което писах в предишната публикация;
- О. да е била на 8,9,10 ден, както е казал първият лекар, а това което вторият е видял, да е било формираното на мястото на фоликула жълто тяло. За това писах тази сутрин (.... в 11:40:24 ») в друга тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49816.msg1039423;boardseen#new,
публикацията с голямата цветна диаграма.  А каква е стандартната продължителност на цикъла ти?
« Последна редакция: Февруари 17, 2014, 15:57:28 pm от marsi »