0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #920 -: Януари 23, 2014, 11:06:17 am »
пробвах с тестове но след това започнах за следя цервикалната слуз и когато се появи започваме с опитите.този месец овулацията ми беше доста болезнена и се надявам да сме успели защото опитвахме в дните които са подходящи за забременяване.

Най-добре би било да следиш повече неща - например да мериш БТ (момичетата тук ще ти помогнат, там не съм компетентна), да ползваш тестове за овулация и да си следиш и цервикалната слуз.
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 11:16:44 am от blue_sky »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #921 -: Януари 24, 2014, 01:31:24 am »
hrisinceto1234, зацапването най-вероятно е поради липса на ову. в този цикъл, но може да е и от завишен Пролактин, което се наблюдава при СПКЯ. Важно е да се консултираш  с репродуктивен специалист, за да се направят обстойни изследвания:
-LH, FSH, E2, 17OH Progesteron - на 3 ден от МЦ.
-Пролактин
-Тестостерон, Андростендион,
а може би и още нещо. Това ще даде отговор за причината за ПКЯ, за да се назначи правилното лечение. По преценка на специалиста може да се изследва Инсулинова Резистентност и хормони на Щитовидна жлеза. Също се прави фоликулометрия. Започва се с преброяване на антрални фол. около 3 ден от МЦ, проследяват се до овулация с неколкократно измерване на хормони.
При ПКЯ имаме повече от един фол. и графиката е слабо показателна, не може да се вярва и на Ову. тестовете. Най-показателна е фоликулометрията, използва се вагинален ехограф.
Утрогестана за колко дни е изписан?
« Последна редакция: Февруари 26, 2015, 23:42:36 pm от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #922 -: Януари 24, 2014, 23:02:31 pm »
Момичета, ММ от днес е на антибиотик (грип), а аз очаквам след 2-3 дни да съм в овулация. Какво да правим? Трябва ли да пропуснем опитите този месец?  :( въобще, какви са рисковете от това, че е на антибиотик, ако все пак си пробваме?
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #923 -: Януари 25, 2014, 12:04:59 pm »
Здравейте момичета!
Много отдавна не съм влизала във форума! Честита нова година на всички. Много здраве и късмет през тази година и много живи и здрави бебчета на всички, които правят опити.
Знам че е много рано още, но искам да споделя радостта си с вас. Днес си направих тест и имаше две много силни и отчетливи чертички. Малко съм скептична, защото ми е 1-ви ден от закъснението -датата на цикъла ми беше 24.01. но на мен никога не ми закъснява. Ще изчакам 2 седмици и ще ида на лекар. Много ми е странно въобще не се чувстван бременна, нямам никакви симптоми, а с първото ми слънчице не беше така. Дано теста е верен. Стискайте ми палци, а на вас успехххх :)


Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #924 -: Януари 25, 2014, 14:49:26 pm »
Ей, супер , честотооооо :)
Аз съвсем скоро си мислех за теб  :D
<br />
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #925 -: Януари 25, 2014, 17:23:05 pm »
draga_d честита голяма радост миличка.Аз в понеделник съм за първи път на доктор.Стискам палци на всички
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #926 -: Януари 30, 2014, 15:37:10 pm »
Здравейте момичета,
много отдавна не съм писала във форума, но постоянно ви чета и следя!
Ние със моя съпруг правим опити за бебче от 1 год. и половина. Знаем причината то да не идва и си изчакваме заповетта, (септември/октомври) за да започем ин-витро процедура!
Повода да ви пиша е че след 7 дневно закъсение - дни изпълнено с надежда, с радостни трепети, щастие, с любов към целия свят и най-вече с чувството че ЧУДОТО най-после се е случило и на нас, Боже толкова прекрасно време, но до днес, защото всичко това се сгромоляса с цялата си сила директно във малкото ми, иначе пълоно с обич сърчице. Да, проклетия цикъл отдново дойде най-безпардонно, най-неканено и най-болезнено. Да, боли физически, но болката в сърцето, оооо тя толкова силна! И позната! За много от нас! Как, как да я изтрая???
Момичета, не откривам вече сили в себе си и чета и се чудя вие от къде я черпите?!  Толкова много вяра и надежда има в този форум, у вас, но от къде идват те се чудя?
Както и да е. Продължаваме!!! Ще поплача! Ще се самосъжалявам известно време! Пак ще поплача! И пак ще дойде времето за надеждата.....
Имах нужда да споделя болката и емоцията  си и се надявам да съм го направила на правилното място!
Желая много успех на всички ви. С цялото си сърце ви желая Вашите сърца да не са пълни с надежда, а с обич, с обич към бебчетата, който ще бъдат във вас - скоро, съвсем, съвсем скоро..... :bighug:
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 15:51:56 pm от Queen_ »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #927 -: Януари 30, 2014, 20:01:08 pm »
Цитат
Момичета, не откривам вече сили в себе си и чета и се чудя вие от къде я черпите?!  Толкова много вяра и надежда има в този форум, у вас, но от къде идват те се чудя?

Аз излязох от този ад, когато престанах да се надявам, че ще забременя спонтанно. Защото може да правиш изследвания, да си чакаш заповедта, но докато следиш овулацията си и после броиш дните до менструацията и се молиш за късмет и за чудо всеки месец, месец след месец, ще се въртиш в омагьосан кръг.

Да приемеш, че ще стане, но с процедури и помощ от специалисти в добра клиника, дава съвсем различна гледна точка. Освобождава те от прокобата на календара и помага много да си следваш графика и да си напомняш, че забременяването отстои месеци или година(-и) напред, не две-три седмици.

И докато опитвате и чакате, ПИЙТЕ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА. Тя е водно-разтворим витамин и излишъкът, ако го има, се изхвърля с урината. Няма нежелани ефекти.
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 20:03:39 pm от цигу »
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #928 -: Януари 31, 2014, 17:18:53 pm »
Queen много съжалявам. Не губи надежда, когато май-малко очакваш чудото става. Аз чаках 1 г и 7 месеца и се случи. Бъди силна  :bighug:

Аз днес бях на лекар, който каза има бебе, в 5 г.с. съм, нооо има и миома на задната стена на матката с размери 30 мм/28мм. Ужасно се чувствам. Доктора каза цяло чудо е, че си забременяла и че се е захванало. Явно му е писано да живее на това бебе.
Момичета някоя от вас имала ли е такъв проблем? Моля за съвети. Търсих такава тема, но нещо не намерих. Толкова се тревожа дали ще износя бебето? Какво ще стане, ами като порасне миомата още, защото тя ще порасне....??


Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #929 -: Януари 31, 2014, 18:25:05 pm »
draga_d много случаи вече има с кисти, миоми знам за мами с две миоми, които имат живи и здрави бебчета. Не се тревожи миомата расте, но не с тези темпове, а и доктора ще я следи. Само ми казаха, че малко повече чувстват неразположения в коремчетата.
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #930 -: Януари 31, 2014, 19:39:43 pm »
Драга, спокойно мила, щом е цяло чудо че си забременяла , то чудото ще продължава . Бебенцето ти е силно и здраво :)
<br />
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #931 -: Февруари 01, 2014, 12:24:59 pm »
Здравейте момичета,
от скоро правим опити за бебе. Чета форума вече близо месец, но не съм се включвала досега. Плача и се радвам с всеки коментар. Това е много емоционален момент за една жена.

Днес ми дойде МЦ и започвам нова графика. Информацията за мерене на БТ и цервикална слуз за по точно отчитане на О ми беше много полезна. Направо се изумих на невежеството си.

Пожелавам Ви мечтата да се сбъдне в най-скоро време.
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #932 -: Февруари 01, 2014, 16:13:02 pm »
Здравей erzhebet bathory,

Добре дошла при нас. Пожелавам ти скоро и на теб да се случи чудото да видиш  :bfp:


Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #933 -: Февруари 01, 2014, 20:00:23 pm »
Добре дошли на новите момичета. И аз преди една година влязох в този форум и заедно с момичетата преживявах всеки месец в чакане и разочарования. Преди два месеца ходих в репродуктивна клиника и доктора ме отпрати и ми каза да забравя за бебето да мисля за себе си и ме извика слид шест месеца. Аз се успокоих и на втория месец забременях. Затова ви казвам млади сте, обичайте се и живейте пълноценно. Бебето знае кога да дойде.
draga_d ходи ли на лекар? Аз съм в 6-та сидмица и горе долу двете вървим заедно.
*

    iliqnka_85

  • *
  • 48
  • Ако не ти пука къде си-значи не си се изгубил
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #934 -: Февруари 02, 2014, 12:36:57 pm »
Здравейте,не знам дали мнението ми е за тук..искам да споделя-бременна съм в 5 г.с.това,което ме притеснява е,че преди 5 месеца преживях мисед в 9 г.с и сега вече се побърквам от страх..има ли момичета успешно износили бебе след мисед?Моля,споделете
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #935 -: Февруари 02, 2014, 14:13:52 pm »
до Tedi772

Здравей, да ходих малко по нагоре в темата споделих какво е станало при лекаря, може би си го пропуснала из между другите постове...:)


Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #936 -: Февруари 03, 2014, 10:24:09 am »
Здравейте,

на свой ред искам да ви благодаря за подкрепата, мили момичета! Имах нужда от нея, защото се чувствах толкова отчаяна и безсилна. Добре че ви има. Вашата помощ е безценна!
Използвам случая и да честитя на всички момичета, които вече видяха двете така чакани чертички :bfp: желая ви лека бременност и прекрасни и здрави рожби на финала! :) Ние сме по стъпките ви! :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #937 -: Февруари 03, 2014, 17:53:37 pm »
Queen_ благодаря ти миличка ние пък знаем от къде сме тръгнали и колко е бил трънлив пътя.Ако прочетеш  мой коментар от преди 2-3 месеца ще си кажеш колко е голямо отчаянието.Накрая просто спрях да мисля.
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #938 -: Февруари 04, 2014, 16:11:52 pm »
Здравейте момичета!Следя и чета вашите коментари с голямо вълнение и трепет и най-накрая се реших и аз да се включа в темичката.Правим опити за бебче с моя съпруг близо от година-и резултат все още няма...Вярвам,че чудото ще се случи,когато Господ е рекъл,но все пак всеки месец тая в себе си надежда,че е станало...и до там...Не съм си правила тест за О и да ви кажа честно,много не ми се иска,за да не се вманиачавам.Скоро мисля да посетя и лекар,но незнам кога ще се наканя.Пожелавам на всички много здраве,и много положителни емоции,а на бъдещите мами-лека бременност!  :D :bori_010:  :bighug:
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #939 -: Февруари 05, 2014, 13:38:15 pm »
Здравей, Lullabo, и добре дошла! :)

и аз съм в същото положение като теб, но се реших да отида на лекар и утре съм на преглед при д-р Александров във Варна. :) Успех и на теб! :)