Здравейте, включвам се и аз в темата.
Юли месец 2012г след съмнение за гроздовидна бременност, ме изчистиха в Майчин дом /6-7 г.с/...
За щастие се оказа, че не е гроздовидна, но не зная и досега каква е причината
До края на 2012г се пазихме и от януари 2013г започнаха нашите опити, които продължават и до днес. През май месец 2013г отидохме на консултация в клиника Щерев при д-р Александров, който ми направи добро впечатление - обясни ни подробно всичко и ни назначи проверка на хормони, проходимост на тръби, проследяване на овулация, хламидия и т.н. за мен, а за съпруга ми -спермограма и хламидия...
Оказа се, че при мен има повишено ТСХ - 4,16 /което е в границите, но е високо за забременяване/.
Консултирах се с д-р Начев, който ми изписа Л-Тироксин - по половин таблетка. След започване на приема му, ми закъсня с 15 дни /всички доктори казаха, че това НЕ е причината/ и аз се паникьосах и го спрях. После пак го почнах и така до днес си го пия, но половинката на половин таблетка. Първата спермограма на съпруга ми беше Астенозооспермия. Накупих му витамини, Цинк и др. и следващата излезе по-добра - с лека форма Астенозооспермия / в понеделник - 21.10 ще ходи да направи още една и тогава ще пиша за резултата/. Тестът за хламидия и при двамата е отрицателен. При мен хидротубацията, направена от д-р Александров, показа проходими две тръби. ТСХ - то ми преди 2 месеца беше 3 и нещо, а преди месец - 2,116.
Септември месец 2013г ми направи фоликулометрия, при която се оказа, че имам доминантен фоликул, който се пукна на 15-ти ден от цикъла... Честно казано си помислих, че сме уцелили момента, но...
Другата седмица имам час за преглед в петък /25.10/ и предполагам следващата стъпка ще е инсеминация... Опитите все пак ще продължат, много ми е тежко, че не става... А и нямам мира от мисли за миседа преди година и защо в крайна сметка не ми обясниха какъв е проблемът тогава...