Здравейте, нова съм във форума. Пробваме за дете по-упорито реално от ноември-декември миналата година, но за съжаление много фактори ни попречиха и пропуснахме много месеци заради оперативна лапароскопия след спукана функционална киста на жълтото тяло края на юни месец. От тази лапароскопия разбрах, че нямам и лява тръба.
Същата е била отстранена преди години при извънматочна бременност, въпреки че тогава в Майчин дом ме излъгаха, че е направена пластика на тръбата /същото беше отразено и в епиризата/. След тогавашната операция обаче продължих с кръвоизливи и се наложи след 40 дни втора реоперация, при която явно са я махнали, но никой не благоволи да ме уведоми. Само д-р Божилов тогава ме увери, че сега да почивам половин година, пък като реша отново с опитите да дойда първо при него. Аз обаче бях толкова отвратена от отношението, некомпетенността и наглостта, че повече Майчин дом не искам да го чуя и да го видя. Едва ли не ми обясниха как аз съм виновна за реоперацията, защото съм отишла твърде рано за първата.
Бях толкова травмирана от всичко тогава и от меко казано отвартителния престой в болницата, че с мъжа ми решихме да отложим малко по-дълго бебеправеното. Аз позабравих ужасите, направих си основни изследвания миналата година и започнахме пак.
През началото на юни се появиха болки в корема и веднага отидох първо на гинеколог. Сега ходя във Вита - увериха ме, че нямам проблем, съответно посетих уролог, хирург със съмнения за апендицит и т.н. всички казаха, че нямам проблем, докато на 21 юни през нощта болките не станаха нетърпими. Отидох в поликлинката там видяха огромно количество течност зад матката и ми казаха да се хоспитализирам. Отидох пак във Вита и там по спешност ме оперира д-р Николай Попов. Премаханаха течността и кистата от левия яйчник, казаха ми, че няма тръба, в дясно тръбата изглежда нормална и е пропуснала контраст по време на лапароскопията, матка - нормална, десния яйчик и той с вид на поликистозен. Цикъл ми идва нормално, само че много болезнено. Започнах да се възстановявам добре, но този месец бях с овулация и цикъл на левия яйчиник и беше много болезнено, надявам се да е от това.
Не сме изследвали още мъжкия фактор, но при първата ми извънматочна бременност, стана от първи опит, така че за момента съм изпълнена с много надеджда. Ако се налга ще го изследваме и него след 2-3 месеца. Надявам се този месец да овулирам отдясно, запасила съм се с лентички за овулация и си стискам палци. За съжаление не знам дали ще можем да направим фоликуметрия, че според мен овулацията ще ми се падне почивните дни покрай 6ти.
Единствено имам колебание дали да пробвам така смело при тези продължаващи болки долу в ляво. Трябва ли според Вас да се консултирам с още специалисти?
Честно казано се надявах бебеправенето да е приятно вълнение, но все повече се притеснявам, а нямам реални причини, все пак имам една тръба.
Стискам палци на всички да осъществите мечтата си за