Здравейте, пожелавам успех на всички в това хубаво начинание! Не съм раждала до сега, нито съм имала неуспешни бременности. Правим опити от около 4 месеца. Аз съм с много нередовен цикъл, след всички години на изследвания, противозачатъчни и дуфастон и тн, нямаше единодушно мнение от двама лекари дали имам поликистоза или не, сега не пия никакви хапчета, само билки и фолиева киселина. Ходих при лекар, като започнахме с опитите, каза ми да пробваме 6-7 месеца без никакви изследвания и хапчета, ако не стане - първо спермограма и тогава всичко останало. Личната ми лекарка, скоро ми прави профилактичен преглед и ми каза, че от много време пия фолиевата киселина (около 1 година) и да я спра за месец-два въпреки опитите. Сега я спрях и се чудя, наистина нужно ли е или да продължа да я пия. Относно билките, пия М2тон от около 6 месеца, от него единствения положителен ефект е, че ми намаляха значително пъпките по лицето, но него не мисля да го спирам за момента. Не меря температура, не правя тестове за овулация - гледам оптимистично на цялата работа. Освен това съм с обърната матка, което май не е особен проблем - след всичко, което изчетох. Питането ми е за фолиевата киселина, дали наистина е проблем този продължителен прием?