0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #340 -: Март 13, 2013, 10:05:05 am »
Така де, ама пусто все гледаме да не изтървем момента.
<br />
« Отговор #341 -: Март 13, 2013, 11:23:37 am »
Здравейте,
искам да ви попитам, понеже за първи път видях наистина положителен ову тест вчера, на 18ти ден от цикъла при 30 дневен. Предния месец имах задържан фоликул и докторът каза този месец да отина на преглед между 20 и 24ти ден, за да види дали пак няма задържан фоликул. Въпроса ми е дали с вагинален ехограф 2-3-4 дни след овулацията няма да навреди ако случайно се е оплодила яйцеклетката?
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #342 -: Март 13, 2013, 12:46:55 pm »
Здравейте,
искам да ви попитам, понеже за първи път видях наистина положителен ову тест вчера, на 18ти ден от цикъла при 30 дневен. Предния месец имах задържан фоликул и докторът каза този месец да отина на преглед между 20 и 24ти ден, за да види дали пак няма задържан фоликул. Въпроса ми е дали с вагинален ехограф 2-3-4 дни след овулацията няма да навреди ако случайно се е оплодила яйцеклетката?
Почти през цялата ми бременност съм гледана САМО с вагинално УЗИ.  :) Това, че може да навреди на евентуална бременност е абсолютно остаряло и грешно схващане, неподкрепено от факти. Бъди спокойна  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #343 -: Март 13, 2013, 13:01:22 pm »
Здравейте,
Почти през цялата ми бременност съм гледана САМО с вагинално УЗИ.  :) Това, че може да навреди на евентуална бременност е абсолютно остаряло и грешно схващане, неподкрепено от факти. Бъди спокойна  :wink:
дори и ако още не се е имплантирала ли?
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #344 -: Март 13, 2013, 13:28:48 pm »

дори и ако още не се е имплантирала ли?
Да! :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #345 -: Март 13, 2013, 14:05:19 pm »
супер!
то може така да е по-добре даже, че с положителен тест на 18ти ден, това по мои сметки означава, че на 19 ден е ову-то, и при цикъл на 30дни, ЛУ фазата ще е доста кратка. А като отида на 21ви ден на преглед и се види, че е имало ову може направо да ми изпишат и някакви хапчета за лигавицата osi_10
« Отговор #346 -: Март 13, 2013, 14:18:35 pm »
супер!
то може така да е по-добре даже, че с положителен тест на 18ти ден, това по мои сметки означава, че на 19 ден е ову-то, и при цикъл на 30дни, ЛУ фазата ще е доста кратка. А като отида на 21ви ден на преглед и се види, че е имало ову може направо да ми изпишат и някакви хапчета за лигавицата osi_10

Пух, късната овулация не оказва влияние върху дължината на Лутеалната фаза, а върху дължината на месечния цикъл. Т.е. ако О. е засечена на 19-ти ден от МЦ и лутеалната ти фаза, например е 14 дни, то тогва дължината на МЦ ще бъде 33 дни.
Надявам се да съм го написала разбираемо  :D

« Отговор #347 -: Март 13, 2013, 14:26:09 pm »
това е че МЦ не ми е 33 дни, а 28-29-30 макс и то в редки случаи 31, което според мен означава, че ЛУ е по-малка. Аз до тук 2 пъти съм правила тестове, предния път(преди година) не бях много сигурна до колко е положителен, но най-ясно изразената тестова чертичка пак беше около 18ти ден и цикъла ми пак беше 29-30дни
« Отговор #348 -: Март 13, 2013, 14:37:23 pm »
това е че МЦ не ми е 33 дни, а 28-29-30 макс и то в редки случаи 31, което според мен означава, че ЛУ е по-малка. Аз до тук 2 пъти съм правила тестове, предния път(преди година) не бях много сигурна до колко е положителен, но най-ясно изразената тестова чертичка пак беше около 18ти ден и цикъла ми пак беше 29-30дни

Това за 33 дневен цикъл ти го дадох като пример.
Идеята ми беше, че дължината на МЦ се определя от това кога е била О., като ЛФ винаги е константна величина.
По твоя пример, когато си засякла О. на 18-ти ден и цикъла е дошъл на 29-30 ден. По тези изчисления излиза, че Лутеалната фаза при теб е с дължина 12 дни, което приложено към настоящия ти цикъл означава, че МЦ ти ще бъде с дължина 30 дни.

Пак казвам, че късната или ранна О., по никакъв начин не оказва влияние върху дължината на Лутеалната фаза, а единствено върху дължината на МЦ.

« Отговор #349 -: Март 18, 2013, 10:27:07 am »
Здравейте момичета, имам 4 дневно закъснение и никакви симптоми освен ,че този месец гърдите не ме заболяха след овулацията,а може би 10 дена след нея.Направих си тест в деня на М, но беше (-).На следващия ден имах ужасни болки ,сякаш съм в цикъл, но пак нищо.Смятам да изчакам до сряда и пак ще направя тест,ако цикъла не ме изненада разбира се.Хубав ден на всички :)
« Отговор #350 -: Март 18, 2013, 10:51:53 am »
Хайде дано следващият е  :bfp1: и да повлечеш крак :)
че и аз съм с един "-" и гърдите ме болят и са надутииии
<br />
« Отговор #351 -: Март 18, 2013, 12:06:59 pm »
Здравейте момичета, имам 4 дневно закъснение и никакви симптоми освен ,че този месец гърдите не ме заболяха след овулацията,а може би 10 дена след нея.Направих си тест в деня на М, но беше (-).На следващия ден имах ужасни болки ,сякаш съм в цикъл, но пак нищо.Смятам да изчакам до сряда и пак ще направя тест,ако цикъла не ме изненада разбира се.Хубав ден на всички :)
Мила,стискам ти палци следващия тест да е положителен!!
« Отговор #352 -: Март 20, 2013, 11:21:16 am »
Здравейте момичета отдавна не съм се включвала.Имам въпрос.На 10 ден от евентуалната дата на овулация според зачатие,сутринта имах на бельото си капка кръв.Само една и оттогава нищо.Възможно ли е да е от имплантирането на оплодената яйцеклетка в матката? За първи път ми се случва такова нещо и не знам какво да си мисля.В петък ми е датата на цикъла,а не искам да избързвам с тест.Симптоми на евентуална бременност нямам никакви.
« Последна редакция: Март 20, 2013, 11:23:30 am от Taisita »
« Отговор #353 -: Март 20, 2013, 11:41:11 am »
Здравей,Таисита,мила по принцип е възможно,но имплантирането го дават 7 дни,след овуто,и може да е съпроводено с болка и капка кръв,възможно е да си се порязала,да ти кажа и аз съм имала такъв случай,7 дни след овуто имах зацапване,но пак си ми дойде!Най добре си изчакай петък и дано не дойде,и чак тогава тест!!Стискам палци в петък да се похвалиш с  :bfp: :bfp:
« Отговор #354 -: Март 20, 2013, 12:20:25 pm »
Определено не съм се порязала,ако бях щях да помня.Четох из нета че имплантирането е от 7 до 10 ден от зачеването,и не е гаранция за бременност.Учуди ме това че при мен имаше само една капка кръв.Май е най-добре да изчакам закъснение вместо да гадая...
« Отговор #355 -: Март 20, 2013, 22:19:49 pm »
Здравейте и от мен :) Днес се регистрирах, хубаво е да споделяш опит и тревоги с хора, които минават през същото.  yahoo_33 Моя организъм този месец тотално се побърка, и аз покрай него..  :mrgreen: НЕ чакам на 27-28 и много се надявам да не се появи в следващите 9 месеца.  yahoo_17 Има ли и други около тази дата?  :wink:
Life begins at the end of your comfort zone.
« Отговор #356 -: Март 20, 2013, 22:58:20 pm »
Taisita аз имах имплантационно зацапване, което на цвят беше кафеникаво и нямах абсолютно никакви други симптоми, резултата от него е момченцето ми, от сърце ти пожелавам и при теб да е това, инъче съм тук, защото усилено работим за второ, засега без успех, но след първото чудо, се надявам скоро да има резултат

« Отговор #357 -: Март 21, 2013, 09:26:40 am »
здравейте момичета този месец пак ми зъкаснява с 5-6 дена вече вчера правих  тест но е отрицателен на какво може да се дължи ,може ли теста да е показъл грешно .сутринта го изрових  случайно да не се се показали две чертички ама пак една си стой :((

« Последна редакция: Март 21, 2013, 09:28:24 am от frani89 »
« Отговор #358 -: Март 21, 2013, 11:30:08 am »
Здравейте и от мен :) Днес се регистрирах, хубаво е да споделяш опит и тревоги с хора, които минават през същото.  yahoo_33 Моя организъм този месец тотално се побърка, и аз покрай него..  :mrgreen: НЕ чакам на 27-28 и много се надявам да не се появи в следващите 9 месеца.  yahoo_17 Има ли и други около тази дата?  :wink:
Здравей  :welcome_1: ,от колко време правите опити,да ти кажа с побъркването на организма си е нормално,струвати се че нищо не ти се е случвало преди,изисква се търпение,голяма воля,и да не се поддаваме на разочарованието!все пак възможността за забременяване всеки месец е едва 25%,нали ако нямаш проблеми!Някакви изследвания правилили сте?Стискам ти палци скоро да видиш  :bfp:
здравейте момичета този месец пак ми зъкаснява с 5-6 дена вече вчера правих  тест но е отрицателен на какво може да се дължи ,може ли теста да е показъл грешно .сутринта го изрових  случайно да не се се показали две чертички ама пак една си стой :((
Мила,незнам,ти ову следиш ли с тестове,да не би да е била по късно,ти теста го прави със сутрешна урина нали?Извинявай ако си казала,на лекар миналия месец ходи ли като ти закъсняваше?Може би ако искаш си направи кръвен тест за бременност,или ако ти закъснене повече от 10 дни,ходи на лекар,все пак ще се види,дали иам нещо и ще ти предпише хапчета за регулиране!
« Отговор #359 -: Март 21, 2013, 16:35:52 pm »
kamelia_1326 започнахме с опитите от януари тази година  :wink:
Изследвания не сме правили,не искам да се стресираме сега с това. Доста прочетох и смятам,че засега няма нужда от тях.
А побъркания ми организъм обикновено започва с ПМС 2 седмици преди цикъл, сега никакви ги няма. По принцип имам много болезнен цикъл и изразени болки преди него. А този месец само 3-4 дни имах изключително болезнени,чувствителни и подути гърди(съпругa ми си умря от кеф  :mrgreen: :mrgreen:) И за 2 дни изкарах нещо като настинка. Започна буквално от нищото - температура, хрема, безсъние,силни болки в корема и умирах от студ, по същия начин се изпари  8O) Щях да реша, че не съм имала О този месец,но я засякох по външни белези. Не се надявам да видя  :bfp: този месец,старая се повече да се информирам от различни източници за зачеването,бременността и раждането,вместо да седя и чакам симптоми.  :lol:
А най-големият плюс от опитите ни е че цикълът ми стана на 28 дни, като преди това винаги беше поне на 31-32.
Life begins at the end of your comfort zone.