ozif честито миличка лека бременност... Аз скоро започнах да си меря температурата,но нещо не ми се вярва, мисля че е индивидуално това.Но все пак започнах поне един месец ще продължа.И съм решила за себе си край с тестовете за бременност зле ми влияят.
Извинявай ама кое мислиш че е индивидуално?Наистина всеки човек си има определена Бт,нали ако занеш къде се мери?Ето ти малко повече инфо,да си знаеш!!и бих казала че след тестовете Бт,е сигурен метод за забременяване!
Редовното измерване на базалната температура е методично най-простият начин за контрол на овулацията и за диагноза на смущенията в менструационния цикъл.
Получените резултати от меренето на базалната температура са доста точни и би могло да се каже ,че единственият "недостатък" на този метод е необходимостта от упоритост.
Изменението на базалната температура ни позволява да решим няколко проблема :
- Да проверим доколко правилно яйчниците отделят хормони във фазата на менструалния цикъл
- Да определим , узрява ли яйциклетката и кога точно става това /съответно да определим фертилните дни , с цел да предотвратим , или точно обратното - възможността да забременеем/
- Да си изясним - настъпила ли е бременност в случай на закъснение или необичайна менструация.
- Подозрение за наличие на Ендометрит - възпаление на матката
Нека преговорим, че един месечен цикъл се дели на две части – преди да настъпи овулация и след като е преминала овулацията до началото на менструацията.
В първата част от цикъла властва „студеният” хормон естроген, а през втората „топлият” прогестерон. Съответно базалната температура през първата половина от цикъла варира около 36 градуса, а през втората се покачва до 37 и мъничко отгоре. Точно преди овулация температура спада (базалната температура се понижава 12 - 24 часа преди овулацията), а след като е минала се увеличава – това е ясен знак, че със сигурност сте имали овулация.
Тъй като при ползване на базалната температура за функционална диагностика става въпрос за малки разлики, необходимо е жената да се дадат най-точно указания за мерене на температурата.
Тя трябва да се измерва всяка сутрин преди ставане от леглото, след сън от 6-7 часа, на празен стомах и винаги на едно и също място - в ректума или в устата!
http://www.myfelicitas.com/parent/iskam-bebe-zhelanieto-za-dete/iskam-bebe-razlichni-temi/716-bazalnata-temperatura-edin-nachin-da-ustanovite-ovulatziyata-si ето и тук е обясненон по подробно!!