0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #260 -: Февруари 20, 2013, 14:56:59 pm »
Саму аз отидох на лекар аз получавах много фоликулни кисти преди да се омьжа и отидох на преглед не сам пускала изследвания лекаря ми каза няма нужда за изследвания преглада ме на видео зон и вагинало сьщо и му казах че правим опити от 8 мес. и той каза да не се притеснявам всичко ми било наред и ми вика има хора които се мьчат с години и това беше  :( :( :( :(
*
« Отговор #261 -: Февруари 20, 2013, 15:01:09 pm »
Любим типаж лекар.Защо да се мъчиш с години ако можеш с няколко изследвания да видиш дали имаш проблем, какъв е и при наличие на такъв да го отстраниш.Смени лекаря, пусни си хормони между 2-4 ден от МЦ, направете спермограма след 3 до 5 дни въздържание при партньора, в клиника по репросуктивно здраве.СЛед тези изследвания може да се каже а пръв поглед има или няма проблем.

Счита се че ако една двойка в която жената е под 35 г опитва година и няма резултат, то тогава е хубаво да се обърне към специалист.А ако жената е над 35 години след 6 месеца неуспешни опити.

*
« Отговор #262 -: Февруари 20, 2013, 15:10:35 pm »
За мен е несериозно. Добре е да потърсиш мнение на репродуктивен специалист, възможно е да е незначителен проблем, може ти да нямаш проблем, възможно е мъжа ти да има проблем, но това няма как да се знае без нужните изследвания. Преглед с ехограф при кварталния АГ не е достатъчно за каквото и да заключение. Опитите с години не са алтренатива , а единствено и само загуба на време.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #263 -: Февруари 21, 2013, 22:18:09 pm »
здравейте, мили момичета! Нова съм тук. Прочетох с интерес повечето от темите и реших и аз да се разпиша. Правим опити за бебе вече 5 месеца. Принципно съм с поликистозни яйчници. Като бях по малка (сега съм на 26) имах много нередовен цикъл но сега е като часовник, на 29/30 дни. Предните месеци все си измислях симптоми но този нищо. О изчислена от мен трябва да е била на 15/17.02. Постарахме се. Днес си направих тест и след 5 мин. се появи почти незабележима втора черта, толкова незабележима че я виждах с фенерче ( 8O ). и такаа мнения?
« Отговор #264 -: Февруари 21, 2013, 22:34:40 pm »
много бързаш с тестчето :D, изчакай още няколко дни и тогава пак си направи тест

« Отговор #265 -: Февруари 23, 2013, 15:25:59 pm »
Дойде ми...другия месец ще ме по настоятелни.Да ви питам момичета на 31 дневен цикъл как е най полезно да се прави секс,в смисъл за да може сперматозоидите да могат да възвърнат броя си.Има ли някоя схема по която да се водим за по лесно,освен овулацията,и не искаме да всеки ден.Благодаря :)
« Отговор #266 -: Февруари 23, 2013, 20:20:43 pm »
Здравейте и от мен от скоро чета темичките и реших да се включа.От два месеца правим опити за бебе.Този месец се надявах че ще се получи,но уви.Миналия месец ми дойде на 23 а именно тогава доста ми избърза по принцип цикъла ми е 29,30 дена при това редовен и като се заблудих с този по-кратък цикъл явно не съм изчислила О правилно.Този месец пак ми дойде на 22,02 т.е. вчера.
Успех на всички! :)
« Отговор #267 -: Февруари 25, 2013, 11:24:39 am »
Дойде ми...другия месец ще ме по настоятелни.Да ви питам момичета на 31 дневен цикъл как е най полезно да се прави секс,в смисъл за да може сперматозоидите да могат да възвърнат броя си.Има ли някоя схема по която да се водим за по лесно,освен овулацията,и не искаме да всеки ден.Благодаря :)
Съжалявам мила,дано стане скоро,малко по назад,ако не е изстрито,побликувах една схема,но незнам до колко е надеждна,някои успяват да забременеят,други не,но според мен най добре,след като ти свърши през ден,така или иначе на сперматозоидите са им нужни 24 часа,така съ чела да са повече и по бързи!Ти по принцип с нормална матка ли си,или обърната?
Здравейте и от мен от скоро чета темичките и реших да се включа.От два месеца правим опити за бебе.Този месец се надявах че ще се получи,но уви.Миналия месец ми дойде на 23 а именно тогава доста ми избърза по принцип цикъла ми е 29,30 дена при това редовен и като се заблудих с този по-кратък цикъл явно не съм изчислила О правилно.Този месец пак ми дойде на 22,02 т.е. вчера.
Успех на всички! :)
Мила здравей,по принцип при бебеправеното много неща се объркват,цикъла се измества,появяват ти се симптоми,които ти се струват че са бременни,просто желанието трябва да е силно и вярата че ще стане,на преглед ходихте ли?А колкото до овулацията,ти мериш ли Бт,цервикална слуз по нея ориентираш ли се?Ако искаш пробвай тестове за овулация!
« Отговор #268 -: Февруари 25, 2013, 12:26:41 pm »
Здравейте, момичета
От доста време чета, някак си не ми се искаше да повярвам , че имам проблем. Правим опити вече повече от 2 г.
Правихме хормони , спермограма -всичко е наред. Имаме едно детенце на 5г. с нея забременях от раз дето се казва, и затова очаквах , че и сега ще е така - да , ама не било. След 1г. опити направихме изследвания , които се оказаха в норма. По съвет на друг гинеколог изчаках с клостилбегита и продължихме с тестове за овулация и опити . Измина още една година и накрая се реших-започнах с клостилбегит и дуфастон, мин. месец ми биха и прегнил, но вчера пак ми дойде и започвам отново по същата схема. Не знам вече какво да правя и към кого да се обърна. Тука момичетат пишат , че е задължително цветна снимка на тръбите. Моята гинеколожка нищо не е споменала за това?? Каза че клостилбегита мога да го вземам до 4м, а после ?
<br />
« Отговор #269 -: Февруари 25, 2013, 12:53:41 pm »
И ако може някой , който е правил такава цветна снимка, да ми обясни какво точно се прави и всеки гинеколог ли може да я направи или трябва специална апаратура.
Извинявам се ако е обсъждано вече.
<br />
*
« Отговор #270 -: Февруари 25, 2013, 13:02:12 pm »
Irena33, по мое мнение трябва да си смениш лекаря. Поискай мнение на репродуктивен специалист. Не е правилно ти да търсиш проблема. Цветна снимка не може да се прави във всеки АГ кабинет, прави се в болнично заведение. Клостилбегит не може да се взима неограничено време, но дали може 4 или повече пъти специалист ще прецени. Най-малкото задължително преди прием на клостилбегит да се знае че няма здържан активен фоликул или кисти. Също ако има проблем с тръбите е напълно безмислено да се пие.
« Последна редакция: Февруари 25, 2013, 13:04:51 pm от avallon »
« Отговор #271 -: Февруари 25, 2013, 13:54:49 pm »
Съжалявам мила,дано стане скоро,малко по назад,ако не е изстрито,побликувах една схема,но незнам до колко е надеждна,някои успяват да забременеят,други не,но според мен най добре,след като ти свърши през ден,така или иначе на сперматозоидите са им нужни 24 часа,така съ чела да са повече и по бързи!Ти по принцип с нормална матка ли си,или обърната?
Ами мисля,че всичко е наред при мен,доколкото съм ходила на прегледи откакто съм с цикъл.Никой от генеколозите при който съм ходила поради др причине не бебеправене,не са ми споменавали,че имам проблем усвен за това което съм отишла.
А ние миналия месец с приятеля ми само пробвахме и с 2 дни опит и аз не бях много сигорна,че ще стане но този месец,започваме през ден както каза но мисля да е след 10-ти ден след 1-вия от цикъла ми,няма смисъл още като ми свърши. :)
« Отговор #272 -: Февруари 25, 2013, 13:59:46 pm »
Благодаря ти ,
Въпросът е , че съм от малък град и тук няма много специалисти. Но вече наистина се замислям за клиника по стерилитет - доколкото знам такива има във Варна, София , Пловдив и Плевен.
Кой специалист бихте ми препоръчали - в София или Пловдив? И каква е процедурата от тук нататък ако предприемем тази стъпка?
<br />
*
« Отговор #273 -: Февруари 25, 2013, 14:08:29 pm »
Здравейте  :)
Както ме посъветвахте изчаках няколко дни с втория уринен тест.
Днес сутринта направих нов "Blue Dream" и видях отново бледа втора черта.( този път без фенерче  :wink: ) пред и малко повторих "Sure check" и няма втора черта  8O
*
« Отговор #274 -: Февруари 25, 2013, 14:25:30 pm »
Благодаря ти ,
Въпросът е , че съм от малък град и тук няма много специалисти. Но вече наистина се замислям за клиника по стерилитет - доколкото знам такива има във Варна, София , Пловдив и Плевен.
Кой специалист бихте ми препоръчали - в София или Пловдив? И каква е процедурата от тук нататък ако предприемем тази стъпка?
Ето от тук можеш да си избереш. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
« Отговор #275 -: Февруари 25, 2013, 14:34:19 pm »
Геритоо има смисъл и още как,има случай в които овуто е много ранна,измества се и така,затова е казано през ден след като ти свърши!
« Отговор #276 -: Февруари 25, 2013, 14:37:06 pm »
Здравейте  :)
Както ме посъветвахте изчаках няколко дни с втория уринен тест.
Днес сутринта направих нов "Blue Dream" и видях отново бледа втора черта.( този път без фенерче  :wink: ) пред и малко повторих "Sure check" и няма втора черта  8O
Ами то на единия щом има,значи има бременност,колко ти закъснява?
*
« Отговор #277 -: Февруари 25, 2013, 14:54:25 pm »
О изчислена от мен трябва да е била на 15/17.02. Постарахме се. Днес си направих тест и след 5 мин. се появи почти незабележима втора черта, толкова незабележима че я виждах с фенерче ( 8O ). и такаа мнения?
При така изчислената от теб дата на овулация е почти невъзможно 6/8 дни след нея теста да очете коректно. 4 дни по-късно също не е много надежден теста (още повече ако е пиклив). Ако е като по часовник (както казваш) вероятно се очаква МЦ да ти е около 28.02/02,03,(може и да греша). За да си сигурна направи кръвен тест в първия ден на закъснението
*
« Отговор #278 -: Февруари 25, 2013, 15:05:29 pm »
Irena33, по мое мнение трябва да си смениш лекаря. Поискай мнение на репродуктивен специалист. Не е правилно ти да търсиш проблема. Цветна снимка не може да се прави във всеки АГ кабинет, прави се в болнично заведение. Клостилбегит не може да се взима неограничено време, но дали може 4 или повече пъти специалист ще прецени. Най-малкото задължително преди прием на клостилбегит да се знае че няма здържан активен фоликул или кисти. Също ако има проблем с тръбите е напълно безмислено да се пие.

Или проблем със спермограмата. И тя варира, не е константа.

« Отговор #279 -: Февруари 25, 2013, 16:36:15 pm »
Сега видях , че има новооткрита клиника в Ст. Загора - филиал на др. Малинов. Тя ми е най-близо.
<br />