0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #160 -: Февруари 12, 2013, 19:24:44 pm »
Не е наред това, че не се удвоява ЧХГто. Калкулаторът казва на всеки 5 дена. Не е наред това, че не знам какво се случва. Докторите не ми казаха нищо. Според лабораторията може да е спряло развитието на плода. Извинявайте, че ви досаждам. Аз съм уж интелигентен човек, но в момента съм паникьосана.
« Отговор #161 -: Февруари 12, 2013, 20:01:22 pm »
Здравейте момичета,

Ще следя темата с интерес. Ние с моя приятел вече 1г правим опити за бебче, но уви...неуспешни. Стискам палци на всички бебеправещи и дано скоро видим така желаните  :bfp:

Afroditas стискам палци всичко да е наред при теб

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #162 -: Февруари 12, 2013, 20:23:23 pm »
Afroditas, разбирам мъката и паниката ти, но на дадения етап нищо повече не можеш да направиш. Изчакай, виж как ще се развият нещата и вземи мерки, за да не се повтаря ситуацията за в бъдеще. Насочи се към клиника по репродуктивна медицина.
« Последна редакция: Февруари 12, 2013, 20:25:06 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #163 -: Февруари 12, 2013, 22:53:01 pm »
От сърце ви пожелавам на всички възможно най скоро :bfp1:
Бъдете упорити и не се предавайте! :balk_602:

Извинявам се,но не видях ако някоя от вас е от Стара Загора и има възможността тук преди седмица откриха Център по репродуктивно здраве в МБАЛ Ниамед :lovedock:

От Мод. : До 2 часа можеш да си редактираш поста! :wink:
« Последна редакция: Февруари 12, 2013, 23:14:52 pm от petqst »
*
« Отговор #164 -: Февруари 12, 2013, 23:16:39 pm »
..Извинявам се,но не видях ако някоя от вас е от Стара Загора и има възможността тук преди седмица откриха Център по репродуктивно здраве в МБАЛ Ниамед :lovedock:
Има от Стара Загора!  :wink:
Питай каквото те интересува - на линия сме!  :wink:
*
« Отговор #165 -: Февруари 13, 2013, 00:35:06 am »
Минавам само да пожелая успех    :wink: Пожелавам ви на всички едно(може и две-три) прекрасно бебече и много, ама много успехи.
Afroditas пожелавам ти успех! Дано всичко е наред!

« Отговор #166 -: Февруари 13, 2013, 09:47:32 am »
Аз исках всъщност малко да ви помогна osi_9
Иначе аз съм още на 17
« Отговор #167 -: Февруари 13, 2013, 11:34:57 am »
ЗДравейте отново!Вчера си правих тест -  :bfp:-така мечтаните две черти,най-после ги видях...след една година опити.Много съм щастлива.Другата седмица ще отида на Гинеколог и той да потвърди!Нямах търпение да споделя с вас тази прекрасна новина!
« Отговор #168 -: Февруари 13, 2013, 12:08:05 pm »
Cherry_ честити ти две чертички.Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и най-сладкото бебе на финала !!!
« Отговор #169 -: Февруари 13, 2013, 12:12:52 pm »
Cherry_ Честито, миличка! Пожелавам ти много вълнуващи и красиви моменти, безпроблемна бременност :)
« Отговор #170 -: Февруари 13, 2013, 12:40:12 pm »
Здравейте и от мен! Правим опити вече от 7 месеца. Много е трудно да искаш нещо толкова силно и да се налага да чакаш всеки месец и да изпитваш едни и същи вълнения. Аз съм вече на 30г., не съм раждала досега. Преди месец и половина ходих на лекар и ми откриха гъбички, които лекувах. Така че почти пропуснах този месец и съм някак по-спокойна, а не толкова пренавита. Проблемът е, че лекарката им изписа изследвания на всички хормони. Мотивът й беше, че след 30-годишна възраст не трябва да се чака една година на бебеправене.Чудя се дали трябва да ги направя или да си покачам? Поздрави на всички и се надявам много скоро да се похвалим с добра новина :)
« Отговор #171 -: Февруари 13, 2013, 12:47:11 pm »
Здравейте,момичета,аз съм отдавна от бебеправещите,но засега сме се поспряли малко,налага се!
Зарина според мен след като докторката ти е казала нека си направиш исзледванията и така поне ще си спокоина че всичко е наред и бебо ще стане по бързо!!
« Отговор #172 -: Февруари 13, 2013, 12:50:08 pm »
Ето и няколко интересни съвета за забременяване,които са и изпробвани и са дали хубав и пухкав резултат!!
.НАЙ-ДОБРАТА СИСТЕМА Е СЛЕД КАТО ТИ СВЪРШИ ЦИКЪЛА 8ДНИ ПРАВИТЕ СЕКС,НА 9,10,11 НИКЪКАВ СЕКС,НА12 ЕДИН ПОЛОВ АКТ,НА13НИКЪКАВ СЕКС,НА14 ВЕДНЪЖ,НА 15 НЕ И НА 16 ДЕН ВЕДНЪЖ.Според него вероятността да за4енеш по този метод е над90%.
жени които искат да заченат и всички до една са забременели веднага или почти веднага И така пражи се следното: след свършване на цикъла всяка вечер се вари един литър вода, когато водата заври, взимате с пръстите си лайка и слагате в врящата вода колкото да се обърне и махате от котлона, не оставяйте да ври с лайката , след което когато поизстине слагате 20 капки йод и си правите промивка с помпичка вече с изстиналата смес. Това се прави в продължение на 20 дни, като всяка вечер правите нова отвara!

Много двойки започват с опитите за забременяване след като си установят стабилен и перспективен живот заедно. Да забременеете не е толкова лесна задача и може да мине дълго време, преди да се получи. Трябва да подобрите начина си на живот, да се храните здравословно и да се упражнявате, за да увеличите шансовете си. Плодовитата двойка има около 25% шанс да зачеване всеки месец, дори ако сексът е в точното време на овулация.

Повечето се опитват в продължение на 1 година, докато успеят. Ако искате да увеличите шансовете си за успешна бременност по естествен начин, следващите методи ще са ви от полза.

Спрете хапчетата

Най-очевидното, което ще увеличи шансовете ви да забременеете е да спрете приема на противозачатъчни. В продължение на няколко месеца след спирането им, може да имате нередовен цикъл, но постепенно той ще се нормализира. Може да забременеете месец след спирането на хапчетата.

Правете секс три пъти седмично

За да забременеете, най-оптималната честота за секса е три пъти седмично. Не бива да забравяте, че е важно да следите овулацията си. Много двойки дълго време срещат проблема с трудно забременяване, именно защото не правят секс в правилния момент. За да елиминирате всяка грешка при изчислението на овулацията си, правете секс поне три пъти на седмица.

Правете секс преди овулация

Най-подходящото време за секс е точно преди овулацията. Това увеличава шансовете ви да забременеете. Яйцето оцелява само около 24 часа, а спермата до 5 дни. Следователно правете секс няколко дни преди овулацията.

Спрете пушенето, пиенето и наркотиците…

Най-важното нещо, когато се опитвате да забременеете, е да спрете пушенето, алкохола и наркотиците. Тези вредни навици могат значително да намалят шансовете ви за успешно зачеване, освен това оказват влияние върху плода.

Секс позите

Когато правите секс е важно да сте в добра поза, така че да улесните процеса. Трябва да избягвате пози, при които сте отгоре. Използвайте гравитацията във ваша полза. Ако твърдо сте си заявили „ искам бебе “ то най-подходящата поза за Вас е мисионерската, като под таза си поставите възглавница. Легнете назад, отпуснете се и не бързайте да се изправяте след секса, за да позволите на сперматозоидите да достигнат до яйцето.

Романтична атмосфера

За да забременеете, заложете на романтичната обстановка. Това ще направи секса по-приятен, а проучванията сочат, че оргазмите по време на секс увеличават шансовете за зачеване. Контракциите по време на оргазма при жените помага на сперматозоидите да достигнат целта си. При мъжете пък, оргазмът увеличава броя на сперматозоидите.

В днешно време все по-често жените мислят за семейство по-късно. 35 или 40-годишни жени също могат да си имат бебе, но шансовете им за това са по-малки. Биологическият часовник си казва своето и за забременяване на тази възраст е нужно да положите повече усилия. На тази възраст е и по-голям шансът за спонтанен аборт. Посещавайте редовно гинеколога си. Следете овулацията си и вземайте добавки, за да поддържате нивото на прогестерон. Приложете всички съвети, които ви дадохме по-горе и не се обезкуражавайте, ако не успеете да забременеете бързо.
« Отговор #173 -: Февруари 13, 2013, 12:51:54 pm »
Ключът към забременяването е овулацията. Независимо дали искате да забременеете или тъкмо обратното, за всяка жена е изключително важно да знае кога е овулацията й.

Ако се научите да разпознавате сигналите на тялото си, има много по-голяма вероятност да се справите по-добре със семейното планиране. Ето няколко симптома, които говорят, че сте в овулация:
 1.
Повишено вагинално течение. Това всъщност е цервикална слуз. Когато сте в овулация, тялото ви произвежда по-голямо количество от нея.

2.
Сексуалното ви желание е повишено. Много жени съобщават, че имат по-голямо желание за полови контакти, чувстват се по-привлекателни и сексът им носи повече наслада.

3.
Шийката на матката ви се измества „по-напред“. Това можете да проверите и сами. Измийте ръцете си и опипайте леко къде свършва влагалището и къде започва шийката на матката. Шийката на матката обичайно е твърдо и „задънено“ място. По време на овулация тя става по-мека – твърдостта й е като тази на върха на носа ви, дори по-мека.

4.
Лек дискомфорт или болка ниско в таза. Някои жени получават подобни симптоми по време да овулация.

5.
Повишаване на базалната температура. Базалната ви температура първо има лек спад и после повишение (месечен пик). Това е индикация, че овулацията ви е настъпила. Ако искате да ползвате този метод, трябва да я мерите ежедневно и да записвате данните.

*
« Отговор #174 -: Февруари 13, 2013, 12:52:29 pm »
Чудесна новина, Cherry_! :D
Честити ти дългоочаквани 2 чертички!Желая ти безпроблемна бременност.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #175 -: Февруари 13, 2013, 13:59:40 pm »
..
жени които искат да заченат и всички до една са забременели веднага или почти веднага И така пражи се следното: след свършване на цикъла всяка вечер се вари един литър вода, когато водата заври, взимате с пръстите си лайка и слагате в врящата вода колкото да се обърне и махате от котлона, не оставяйте да ври с лайката , след което когато поизстине слагате 20 капки йод и си правите промивка с помпичка вече с изстиналата смес. Това се прави в продължение на 20 дни, като всяка вечер правите нова отвara!

..
8O
Интересно при нас като липсваше оплождане, без дори лекарите да знаят защо и имахме чудесни ембриони, но след икси - дали щеше да ни помогне отварата  :lol:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #176 -: Февруари 13, 2013, 14:07:23 pm »
Благодаря за пожеланията момичета.След прегледа при лекаря отново ще пиша.
« Отговор #177 -: Февруари 13, 2013, 16:10:39 pm »
Cherry_ страхотна новина ,дай боже на всички по скорошна да бъде! Kameliq_1236 много интерсни неща си побликувала и аз винаги съм вярвала на тях .Особено това за позата дори един гениколог ми го каза,особено ако матката ти е с определена форма(двурога).
Аз от няколко дни съм в овулация и болките ми са много силни както яйчниците така и таза ми ,че въобще не ми се помисля за правене на бебе :) От два дни нещо и гърдите ми ме наболяват и малко се обърквам в овулация ли съм или ще видим и ние :bfp: ,но до цикъла ми има две седмици така че ще почакаме :)

Успех на всички, бъдете положителни и спокойни Господ си знае работата !
« Последна редакция: Февруари 13, 2013, 16:12:15 pm от Usmivka33 »
« Отговор #178 -: Февруари 13, 2013, 16:37:13 pm »
Usmivka33 и моята овулация мина с много болки и чудене дали ще ми идва, но до цикъл ми остават около 11 дена. Дано този месец това да ни е сигнал за упех ;) Мерси за полезните съвети Kameliq_1236 Успех на всички :pleasantry:   
« Отговор #179 -: Февруари 13, 2013, 17:11:08 pm »
Cherry_, чудесна новина :). С нетърпение ще чакаме резултатие от прегледа :).

Да се включа и аз в темата. Ние от година и половина правим опити.