0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Много съм объркана и не знам какво да правя.След доста положителни и гранични тестове за хламидия най-после миналия месец теста беше отрицателен.Вече съм решила, че дойде времето за цветна снимка.Направих и микробиология и там се оказа,че имам само гъбички.Правих лечение и сега настроена за снимката и че сигурно ще е този месец отидох за изследване пак.бяха ме убедили да не пускам за хламидия,тъй като уж нямаше ама аз на своя глава си викам абе що не взема да я пусна пак ,нищо не ми пречи и пускам и резултата е положителен.Направо съм потресена,как уж нямах миналия месец ,а сега има.Не изчаках за микробиологията,защото ми поискаха направление за антибиограма,което значи че и там ще има нещо ново освен гъбичките.И сега ми се размина снимката.Направо не знам какво да правя утре ще ходя при док. да видя той какво ще каже.Кажете ми възможно ли е това,единия месец нямаш на другия има и то най-различни бактерии.Взех да си мисля,че тези лаборатории лъжат да имат работа.Посаветвай те ме какво да правя,не ми се пият и антибиотици,че аз от две години през един месец ги пия най-различни за хиляди бактерии и няма резултати.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Кажете ми какво да правя? /хламидия/
« Отговор #1 -: Юни 22, 2006, 02:54:58 am »
Пеперудке,

ти в коя лаборатория си правила изследванията си, моите са правени наскоро в Кандиларов и са си ок, т.е. на мен нищичко не са ми "надписали", а и каква е ползата за лабораторията да ти "измислят" диагноза, ти да не се лекуваш при тях я, това едва ли е вярно, поне според мен. Възможно е един месец да си ок, особено ако си пила някакъв антибиотик за лечение, на следващия да се появят отново проблеми, особено с хламидията, тя си е упорита, пък и явно имунитетът ти е слаб и това спомага за перманентното възобновяване на инфекциите и кандидата. Иначе, мисля, че без антибиотик няма как да минеш, възможно е да не си пила правилния и затова да не се е повлияла хламидията и гъбите, след антибиограма ли ти беше изписан?
Няма как, цв.снимка трябва да я отложиш. Пожелавам ти да се справиш в скоро време с всички "гадове" и смело напред:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #2 -: Юни 22, 2006, 09:58:50 am »
Как се лекува от хламидиата?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Юни 22, 2006, 10:00:15 am »
С лекарства. :lol:
*
« Отговор #4 -: Юни 22, 2006, 11:39:46 am »
С кои по-точно?
« Отговор #5 -: Юни 22, 2006, 12:31:48 pm »
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=57&mode=&order=0&thold=0
На мен са ми изписвали Доксициклин, Азитромицин.
Пусни в гугъла и ще ти излезе доста инфо. :wink:
« Отговор #6 -: Юни 22, 2006, 12:35:46 pm »
.....а най-добре да пита ДОК  :roll:  :wink:
« Отговор #7 -: Юни 22, 2006, 12:40:51 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
.....а най-добре да пита ДОК  :roll:  :wink:

А, това е ясно, мисля.
Такова лечение се предписва от лекар.
Изобщо всяка употреба на лекарства се предписва от лекар.
Аз писах само по принцип, не предписвам лечение. :wink:
« Отговор #8 -: Юни 22, 2006, 13:08:05 pm »
Аз писах за miusli не за теб аля :) По-добре е да пита ДОК за лекове......при всеки действат различно и всичко е строго индивидуално. Не съм казала че ти предписваш....станало е объркване :roll:  :wink:
« Отговор #9 -: Юни 22, 2006, 13:54:08 pm »
Не съм разбрала, Розичке :D
Мисля, че все пак не е зле да се обръща внимание от време на време, че този форум е само информативен.
« Отговор #10 -: Юни 22, 2006, 14:22:21 pm »
Преди малко се върнах от доктора и си взех резултатите ,сега нямам гъбички имам ентерококи.Док ми изписа пак лекарства да пия Ципрофлоксацин за ентерококите и Дотур за хламидията.Рали Джи  аз съм от провинцията и тук си правя изследванията.Иначе съм пила всевъзможни лекарства Азатрил,Азатрох,Вибрамицин,няколко пъти Ципрофлоксацин и вече не си спомням какви ли не още за бактерии.Пила съм и хомеопатично за подсилване на имуната система и все нещо се появява отново.Сега ми изписа доктора и Клотримазол-свещички и крем да не се появят пак гъбички.Искам да ви попитам дали някой може да ми каже нещо за нагревки с лазер.Доктора иска да почна да ми прави от следващата седмица.Каза,че мойело да помогне.
*
« Отговор #11 -: Юни 22, 2006, 14:45:36 pm »
Питах с какво се е лекувала, защото аз също съм се лекувала от хламидии с един курс успешно и исках да видя дали е пила от моите лекарства.
« Отговор #12 -: Юни 22, 2006, 15:01:36 pm »
Мiusli,кажи ми ти какво си пила,че да питам док за него.След като си се излекувала от първия път,а и ти какъв тест са ти правили за хламидия кръвен ли?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #13 -: Юни 22, 2006, 15:25:13 pm »
Цитат на: butterfly
Мiusli,кажи ми ти какво си пила,че да питам док за него.След като си се излекувала от първия път,а и ти какъв тест са ти правили за хламидия кръвен ли?

Пеперудке, а твоят док. също ли е от провинцията. Защото нещо ми се струва, че те хвърлят по асмата. При тези лекарства трябвало е не само да се излекуваш, ами и да не остане грам бактерия в организма ти! Другият ми въпрос е само ти ли се лекуваш или и партньора ти?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #14 -: Юни 22, 2006, 15:31:56 pm »
Да припомня само че моите изследвания се оказаха фалшиво положителниСлед като вдигнах един скандал в лабораторията като занесох моите и на една приятелка като референтните стоиности бяха еднакви но на моят лист пишеше положителни а на нейният отрицателни е как е на какво да вярва човек.
Я си напиши стойностите и какво точно са изследвали IGG или IGM или IGA
« Отговор #15 -: Юни 22, 2006, 16:32:19 pm »
Да моя док е от провинцията.Преди няколко години за първи път чух за хламидия като ходих при Генов и той ми прави такова изследване( вземане на секрет от цервикалния канал),тогава нямах нищо.След време докато търсихме причината да не става бебето доктора реши да ми пусне и той и от тогава се започна с това лечение(леле сега като гледам от 11.2004г. съм започнала с изследванията за хламидия) и от тогава все има или на два пъти е бил граничен титър нищо че е от секрет,така пише.Правила съм и три пъти кръвен,два от който в Ст.Загора и един в Плевен при Конова,при нея имах граничен титър(IgG 0.71(-);IgA 1.1(+) при N<1.1 )пих тогава по нейни препоръки вибрамицин и енгистол.Не съм имала възможност да пратя при нея нова проба тази я правих януари.След това съм пускала само тук тези с тестовете от секрет,при нас няма за ДНК.Ама само една лаборатория ги прави в града ,а не доктора Старлет ако се съмняваш,че той нещо ме будалка.Даже днес ми вика ще спрем да правим тези за хламидията,ама как да спра че да стане по голяма беля ако има нещо и направя снимка.Ох, стана май много дълго ама забравих да кажа ,че мъжа ми е пил и той много лекарства с мен за бактерии за даже пи вибрамицин ,макар че не сме му пускали кръвни за хламидия а само със секрет,но при него резултата е отрицателен.
*
« Отговор #16 -: Юни 22, 2006, 16:42:09 pm »
Цитат на: butterfly
(IgG 0.71(-);IgA 1.1(+) при N<1.1 )

Това е по метода ELISA който е твърде неточен според мен щом IgG e 0.71 според мен това е вече излекувана инфекция а IgA го правят с едно лакмусче подобно на тест касета за бременност и е много вероятно да даде фалшив положителен резултат.
Най добре си направи ДНК тест дори и да трябва да отидеш в друг град не знам от къде си но аз съм от Стара Загора и тукашните лаборатории са много съмнителни.
Поздрави.Ще получиш съвети от много по компетентни от мен момичета.
« Отговор #17 -: Юни 23, 2006, 10:13:01 am »
Изследванията в малките градове(а и  в някои от  не толкова малките), са трудна работа. Вариантите са- кръвни тестове, като се взема кръв, извлича се серум и се изпраща по куриер; или разходка до някой град, където има читава лаборатория.
*

madual

« Отговор #18 -: Юни 23, 2006, 22:16:09 pm »
След много четене в тоя форум(особено тази вечер) нека и аз кажа за опита си. Миналата година се лекувах по схема с 3 антибиотика от хламидии. Въпреки че болките в корема изчезнаха, бялото течение си остана,както и тази ужасна болка при секс. Лекарката ме уверяваше че са гъбички. Е борих се с тях, обаче никакъв ефект. Миналата седмица отидох в една частна клиника да си направя пълни изследвания. Добрата новина е че цитонамазката беше І към ІІ група. Микробиологичното изследване показа нормални лактобацили и епителни клетки, но имам и Дрождоподобни гъби. Обаче изследването за хламидия показа положително (изследване чрез секрет).  И ето ме ме отново в началото. Сега ще пия няколко месеца Клацид, заедно с Полижинакс за гъбите, като и двете хич не са евтини.  
Не искам успокоение, но трябваше с някои да споделя вече. Да не говорим, че като се сетя от колко време се мъкнех по гинеколози без да се сетят че може да имам хламидии.  
Едва на 20 съм, не се бях замисляла за деца. Но сега вече едната ми тръба има сраствания и дано е останало нещо и за бебе докато се преборя с това.

Пожелайте ми успех.  

Ако някой има опит с Клацид ще се радвам да сподели.
*

madual

« Отговор #19 -: Юни 23, 2006, 22:45:32 pm »
Забравих да кажа, че имам и дисбаланс на хормоните, заради което съм на Логест. В листа за цитонамазката ми пишеше че имам понижено ниво на естроген.
Искам да питам, ако някой знае какво точно означава това и дали е причината да имам нужда от противозачатъчни.