47 smiles, за последните 2-3 месеца съм ходила на какви ли не гинеколози вече.
В клиника "Надежда" при д-р Стаменов бяхме преди 2 месеца, но той не ме прегледа, а направо ни каза, че още ни е рано за притеснения и за изследвания и да почакаме още няколко месеца преди да отидем пак при него. Аз не го послушах и си направих поредица от хормонални излседвания, които показаха известни отклонения, най-вече при пролактина, за който по предписание на ендокринолог вземам достинекс и вече влезе в норма.
Тъй като очевидно нещо не беше наред, започнахме да ходим в репродуктивната клиника в Майчин дом при д-р Вакрилов. Направихме и една спермограма там (всичко в норма, даже повече от добре; единствено морфологията по Крюгер е 9%, така и не ни казаха това колко е зле и колко е добре). Не знам точно как стана, но този месец не уцелихме деня на овулацията. Д-р Вакрилов имаше "съмнения" за спукан фоликул още на 8-9 ден. Аз вярвам, че овулацията е била около 16-17-18 ден - засякох БТ, цервикална слуз, на 26 ден прогестеронът беше 60,20 при норма до 55,80. Както и да е, нещо не уцелихме деня при него. На същия този 26 ден друга гинеколожка беше напълно убедена, че на ехографа вижда жълто тяло, лигавица около 14 мм. Както и да е, при нея отидах просто така, защото имах възможност и защото при нея съм ходила доста пъти на колпоскоп.
Преди 2-3 седмици си запазихме час в клиника "София" при д-р Владимиров, но и отново в клиниката на д-р Стаменов. При д-р Стаменов сме в сряда, да видим какво ще ни посъветва сега щом вече отклоненията са налице, въпреки, че ни каза да отидем през юли или август.
Утре ни е часът за първичен предглед при д-р Владимиров. В неговата клиника имаме единствено правена спермограма през месец март (морфологията беше 7%, всичко останало беше със сходни стойности като резултатите от Майчин дом), но никога не сме се срещали с лекар там.
И така след тази поредица от посещения ще решим къде в крайна сметка да останем, защото не искам да ходя при 10 човека наведнъж, а не мога да взема решение, ако не се видим с лекаря лично.
Ами това ни предстои тепърва...откъде тепърва ще намирам сили още не знам.