Ох, форума тъпо и упорито ме игнорира, така че съжалявам ако не съм точно в моментната дискусия.
Авалон, ти как си представяш при един комунистически строй да се откажем от това да бъдем чавдарчета, пионерчета, комсомолци, че и членове на партията? На това му се вика инстинкт за самосъхранение. Повечето са били такива, имахме ли опции и алтернативи да не бъдем? Аз съм била всичко, до член на партия. Не съм харесвала идеята, не съм искала, ама ми се налагаше да бъда. Такива бяха времената. Какво си мислиш, че само ти си пострадала? Аз имам чичо, лежал в Белене, заради това, че е имал земеделски уклон. Баща ми е викан в полицията заради общуване със западни лекари... А свекър ми, нищо, че е бил член на партията е тормозен за една кофа боя. Честните и почтени хора никога не са били на почит, такъв ни е манталитета, за жалост
Може да е било със запазени места и т.н., но много от нас въпреки това са получили подобаващо образование. Дори и да е било по-трудно.
Трябва промяна, основна промяна в държавата, изначална. Ей ги румънците - оправиха се, ама те избиха всички, приеха закон за лустрацията и сега са ок с всичко...
Ще ти кажа тук как им работи парламента - събират се на експертни групи, работят, предлагат, спорят, след определен период от време представят готовия продукт пред всички. И тогава гласуват. И няма - тоя спал, не видял, не дошъл - имат три врати на входа на парламентарната зала - да, не и въздържал се. Като са разсеяни, ако излязат от там, брои се и тоя глас. И не се мотаят като нашите да си висят по цял ден и да харчат пари. Събират се само когато има нещо важно. Всичко си го решават в комисиите. А при нас какво е - веят се по цял ден, не се сещат да дойдат. И наказания няма. Я да им орежат от заплатите както правят тук, да видим няма ли да идват.
Два скандала тресат тук държавата - двама от министрите преписвали за дипломната работа. По-срамното е, че единия е министъра на образованието. Е, и двамата са в оставка. Министърка, отишла на почивка със служебната кола - плати си разноските, сега вече не е министърка. Така се прави, а не да ги помилваме по главата.