0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Това е за Варна/Добрич.
А размера на субсидия е - 22,50 евро финансиране, а останалите 10лв са национално финансиране, което беше орязано и така се получи около 25лв.


Даже и по-високи ренти има.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ето един интересен анализ на управлението и по-конкретно, на финансовото управление, на правителството, написан от човек, който разбира от тия неща:

http://www.segabg.com/article.php?id=637342
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Джам, не съм наивна, просто следя немската преса. Нали не мислиш, че ще ни дадат пари, след като веднъж вече са ни "хванали" и сега пак да ги крадем???
Авалон, нищо не съм пропуснала, казах ти, че се интересувам живо от това, какво става в България. И какво като се е изцепил? Трябва ли някой да обясни на всеослушание какви книги чете? Това някой интересува ли го? И това прави ли някой по-добър или по-лош човек?
Нито вдигам октавата, нито защитавам някой. Къде беше когато народа изнемогваше по времето на Виденов, на Костов, на Станишев? Що тогава не протестира? Те тези неща не са се натрупали от вчера, тая държава не е фалирала днес и парите не са се изпарили точно сега. Ако ти в бюджета имаш нула лева, няма как тия нула лева да станат милиарди, при положение, че няма постъпления от никъде.
Ти някога интересувала ли си се за лихвените проценти в чужбина? Щото аз съм и такива лихви, като тия, дето ги има в България, никъде ги няма по света - и после що банковата система се е сринала. България е отдавна върху един изкуствен паричен балон, който все някога трябваше да се спука.
Винаги е имало голяма безработица, българина обаче не се хваща току така на работа, не може да работи каквото му предлагат, или да е за 200 лв. Знаеш ли какво съм чувала от тия програми за заетостта - а уж нямат пари... Аз за двеста лева няма да стана от леглото... Ама двеста лева има за последен модел телефон, за последен модел кола...
Преди две години фирмата на мъжа ми имаше семинар в България, хората са специалисти по кражби на коли. Дойдоха и знаеш ли какво казаха - тук има коли, които ние никога не сме виждали на живо, а са експерти, не е като да не са виждали коли... Това какво е? В Германия, която е доста по-богата от България се спазва някаква йерархия и се внимава какво се пазарува, а бедния народ, дето изнемогва кара мерцедеси и бентлита!!! Къде му е бедността тогава?
Гръцката криза можем само да я мечтаем, защото те са си постлали добре и понеже дължат много пари на ЕС, няма да ги оставят да потънат.
Колко човека кандидатстват и си вършат работата съвестно по тия фондове? А не е да замажат очите на някой?

Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Абсолютно съм съгласна с Ganka.
А примери за такива дето вземат 500 лв заплата, а имат телефон за 1000 и карат BMW, мога да ви изброявам цял ден. Ама телефонът му бил на изплащане, той пари не е давал за него  :lol: Да паднеш от смях. Пък колата като му се счупи нещо стои с месеци при майстора, щото няма пари за части. Българинът си е прост народ. Това дето сме били най-умните и най-работливите са само митове.

П.С: Последният подобен пример с телефон за 1000 лв е на майка на 2 деца работеща като касиерка в банка. Спряли им тока, щото нямат пари да си го платят, при това действието се развива сряд лято, тя праща децата при майка си, да не стоят на тъмно явно, пък и докато са там по-малко разходи :) Обаче телефонът много евтино го взела- само 36 лв на месец  :lol:
« Последна редакция: Февруари 20, 2013, 16:45:26 pm от джиджи »


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Джам, не съм наивна, просто следя немската преса. Нали не мислиш, че ще ни дадат пари, след като веднъж вече са ни "хванали" и сега пак да ги крадем???

разбира се. първо, не са ни "хванали" - краде се "бяло", тоест, легално. второ, парите се "дават" по съвсем различни параграфи, така да се каже. трето, не сме само ние, дето крадем легално еврофондове.

В Германия, която е доста по-богата от България се спазва някаква йерархия и се внимава какво се пазарува, а бедния народ, дето изнемогва кара мерцедеси и бентлита!!! Къде му е бедността тогава?

о, моля ти се, това е пълна демагогия. по тая логика, Албания трябва да е в топ 10, щото и там бая мерцедес движи. колко бентлита средно се движат в България? какъв е средният доход на глава от население в България и в Германия? хайде да говорим като образовани и мислещи хора, а не като политици, изнасящи реч пред предизборно събрание.

ще ти кажа къде е бедността. аз работя в държавна структура. заплатата ми не е променяна от 8 години. инфлацията през това време е нарастнала с минимум 50%. тоест, аз съм с 50% по-бедна от преди 8 години. не съм единствената. това е масовият случай.

и аз виждам разни екземпляри, които очевидно не си изкарват благосъстоянието с образование и честен труд, а външният им вид не предполага да се возят на онова, на което се возят. това ли ни прави по-богата държава от Германия? това ли ни прави развиваща се икономика? ще си позволя да не се съглася.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Ганка, от много неща съм се интересувала и с много неща съм наясно. Втората ми магистратура е точно финанси , с това си вадя и хляба. И от тази си гледна точка ти казвам, че никога, никога до сега икономическото ни състояние не е било толкова лошо, включвам и почти безисходицата към настоящия момент. Никъде не съм казала, не си го и помислям, че държавата е фалирала от днес. Не е нужно да си капацитет за да знаеш това. Имам очи и уши , по-важното имам мозък между тия двете за да разсъждавам по това, което съм видяла и чула и няма кой да ме убеди че видиш ли последните си скъсаха задниците за народа, ама видиш ли все някой им пречеше.
Никога не съм гласувала за БСП, никога няма да гласувам за БСП, но за жалост факт е че през 2007-ма имаше някакъв  дребен и среден бизнес, сега това го няма, ликвидираха го.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Нека не забравяме, че 2007г беше пикът на масовото застрояване в големите градове, планинските и морски курорти; продажбата на земи; масовото отпускане на бързи и лесни кредити, както и раздаването на кредитни карти.
После балонът се спука, последваха фалити на строителни компании, неизплащане на кредити и т.н.
« Последна редакция: Февруари 20, 2013, 18:11:20 pm от Мецани »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Джам, в Албания не съм била, ако ида и видя, ще сравня и ще ти кажа. Но в България това се набива на очи, при това впечатляващо агресивно. За фондовете - хич не са крали бяло, просто станаха големи издънки и ги спряха парите. Тепърва почват да се връщат отново.
Не ни прави по-богата държава, но в крайна сметка всеки трябва да се простира според чергата си. Не може живот на заем, на кредит и във въздушен балон, да не гръмне един ден. Пари не се печатат току така...
Авалон, кога точно имаше такъв бизнес? И кога почна приватизацията? Която е в основата на всички беди от сегашно време... Хайде да не си разказваме приказки от 1001 нощ, а!?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
А аз не мога да разбера за какво се карате или по-точно спорите, сериозно.С или без ББ сме зле и няма да се оправим.Алтернативата щяхме да я търсим и след 4 месеца както я търсим сега.

Ганка, каращите хубави коли в повечето случай са "добре облечени бизнесмени".Спомням си едно обещание да се търси на всички отговорност от къде са им парите, не се сещам за един осъден.

И като говорим за живот на кредит, в целия свят е сериозно разпространен, тъй че не сме световен феномен.

Факт, но последните 4 години се утежни работата на всички малки фирми с няколко закона, целта да излязат на светло, постигнато множество фалити.

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Факт е, че тая постеля, сами сме си я постлали. Тоя или оня да ни управляват - не сме си свет хора. Това е положението. Един протест не можахме да направим като хората, а искаме да има ред в държавата. От къде се тръгна - на къде отиде?
Радвам се в момента, че все пак има хора, които защитават мирното провеждане на протеста, защото изцепките от вчера минаха всички граници.
Не мога обаче да се съглася с 50% власт в ръцете на народа. Като гледам на какво сме способни и как за най-малкие неща се изправяме едни срещу други, представете си какво означава 50% власт в ръцете на народа....
А другото за което не мога да се начудя, е че половината от хората, които се радват че Б.Б. подаде оставка, на следващите избори няма да отидат да гласуват. ..
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Аа да, това е другото, което дразни - не ми харесва така, не ми харесва онака, ама няма да гласувам... То затова сме на тоя хал :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Аа да, това е другото, което дразни - не ми харесва така, не ми харесва онака, ама няма да гласувам... То затова сме на тоя хал :?

Силно казано, че сме на ТОЯ хал, заради негласуване. ;) В момента хората протестират и искат нова Конституция, да са мажоритарни изборите, за да са наистина избори... Ма то не можело, цъ, не ставало по закон. Еми какво да направят хората и за кого да гласуват? Много ясно, че не искат. И аз не бих гласувала, ако ще е по съвест, а не по целесъобразност.
« Последна редакция: Февруари 20, 2013, 20:56:07 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ети, като имаше ВНС що не искаха нова конституция? Ами чакаха да се забатачи положението?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Еми аз ли да ти кажа, или сама ще се сетиш? Или не помниш през коя година имаше ВНС? КОй са ТЕ, дето "чакаха да се забатачи положението", ако можеш да ми поясниш?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Къде беше когато народа изнемогваше по времето на Виденов, на Костов, на Станишев? Що тогава не протестира?
Кое ме питаш къде бях аз или къде беше народа. Ако си пропуснала случайно народа когато изнемогваше по времето на Виденов беше на площада (а и аз там), тогава си подаде оставката, последва това, което се случи пред и във и със сградата на НС и последвалия върнат мандат на Н. Добрев. Питаш - в кратце отговарям. Лицето Костов е главния виновник за разпродажбата на България.
Авалон, кога точно имаше такъв бизнес? И кога почна приватизацията? Която е в основата на всички беди от сегашно време... Хайде да не си разказваме приказки от 1001 нощ, а!?
За да не си казваме приказки давам ти пример (не допускам че ме изпитваш кога започна приватизацията). Мъжа ми е управител (18 години и не вярва че ще станат 19 и повече)във фирма представляваща 3 големи концерна в България. Всяка година имат конференции на всички представляващи тези концерни по целия свят . Една в щатите, една в Лондон и една във Франкфурт. Та, не е търговия "алъж вериж", имат си планове които трябва да се изпълняват. Трета година не могат да се справят с плановете си и като отидат на годишната "спявка", се червят и не могат да обяснят че положението е от зле по зле. Не ни вярват "да сте зле зле сте, ама колко да сте зле" , че има криза има, да има спад има, ама чак пък толкова да е зле положението не ни вярват и това е. Как до сега 15 , айде 16 години се справяхте а сега пълен срив, не вярват бе Ганка и това е положението. Сега разпродават активи на абсурдни загуби, губят, всеки божи ден е агония. Ето ти пример от първа ръка. И ако ще продължаваш да спориш питай твои приятели какво и по колко пазаруват през последните 2-3 гидини за себе си спрямо предишни години. Питай търговци какви са им оборотите напоследък и какви са били преди това. Вих колко търговски обекти по централни места зеят като черни дупки , нещо, което никога до сега не се е случвало. Доходите през последните години са замразени а разходите непрекъснато растат, кога до сега се е случвало сметките за ток да надвишават заплата, кога е имало такава безработица ..... Какво говори това ? Няма бизнес , няма производство, нищо няма всичко това по повод "кога точно", това не е математика за точност , а политика или по точно липсата на такава.
magi_st, ако бяхме докарали до след 4 месеца до новите избори не мисля че щеше да е същото. Сега се обърна каруцата и вече хората не искат старите муцуни а смяна на политическата система, не промяна , а СМЯНА. Има алтернативи. Ето, преди малко чух и за исландски модел и какво се е случило след него. Алтернативи има но за това трябват и очи та да ги видим, а не като коне с капаци каквото ни поднесат и т'ва е. Стига толкова. Просто ума ми не го побира майка ми - вишист , икономист със западен език, на който и фиолог й завидя да и се подиграят с някакви двеста лева пенсия, да се изгаврят с целия й живот че да не може тока да си плати с пенсията, да плаче като дете, че трябва на нас да разчита. Да сме на първо място в европа по смърност и на последно по раждаемост, да сме водачи в световната класация по ракови заболявания, инсулти и инфаркти - това е геноцид, и да ги видя всичките 240 в раирани костюми до живот окото ми няма да трепне. Може всичките да не са виновни , но заради мълчаливото съгласие на останалите и за тях грам не ми е жал.
« Последна редакция: Февруари 20, 2013, 21:06:00 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
По повод фалитите на България набрах тук едни текстове...от книжига,издадена 90-та.Мисля,че не е преиздавана."Четвърт век в УБО" Анчо Бекяров.

Именно състоянието на фалит се оказва и основният мотив Живков да предложи на Хрушчов България да се присъедини като 16-а република към СССР.
За годината на втория реален фалит на българската държава при комунизма следва да се смята не 1990 г., когато официално беше обявен, а 1987 г. Тогава външният дълг на страната надхвърля 6 млрд. долара и обслужването му през следващите две години се осъществява изключително чрез нови външни кредити, разкриват секретните документи по дело №4.
Златният резерв е възлизал на над 20 тона злато и е формиран отпреди установяването на комунистическия режим. Дотогава никое правителство не е посягало на него, дори по време на двете национални катастрофи, свързани с войните през 1913 и 1918 г. Сделката става при пълна секретност и без решение нито на висшето ръководство на БКП, нито правителството.
Загубата за страната е огромна, тъй като малко по-късно цената на златото на международните пазари се покачва десетократно...
"За да скрие първата катастрофа и да изплати част от натрупания необслужваем дълг към Съветския съюз, генералният секретар на БКП,Живков еднолично и без да уведоми нито правителството,нито партийното ръководство,е продал на Москва стратегическия златен резерв на страната, натрупан до 9.ІХ.1944 г."
Луканов обяви едностранно мораториум върху плащанията по външния дълг, който се оказа над 10 млрд. долара и за който българските граждани не подозираха...
Социалистическата държава е изпаднала в неплатежоспособност още на 15-ата година от съществуването си,най-вече заради неразумното използване на външните заеми,които към 1960 г. са достигнали 3 млрд. лв
"През 45-годишното си съществуване комунистическият режим в България е фалирал два пъти - през 1960 и 1987 г., и още един път е бил на крачка от фалита през 1978 г."

За след 1990-си ги знаем :D


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
А даже има и аналогия като се замисля за двата периода. 8O
И за резерва,и за външният дълг и за закрепостяването към велика световна сила...


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
А даже има и аналогия като се замисля за двата периода. 8O
И за резерва,и за външният дълг и за закрепостяването към велика световна сила...
Защо се учудваш, нали си чувала, че "историята се повтаря" и "всяко ново е добре забравено старо"...Не са случайни тия клишета.  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Ето и нещо за лека нощ, мислех че съм го постнала. Вижте кой ни управлява (копнато от нета), ако някой още се съмнява, за поредното/последно котило.

1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
Та дотук за антикомунистическата реторика.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Не мисля,че само герберите са бивши членове на БКП.Навсякъде са...много са и примерите за боядисването с тези,които са удобни ,ама сега съм се заринала от работа и не знам как ще свърша с този мой импулсен нет))))
« Последна редакция: Февруари 20, 2013, 23:03:53 pm от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia