Джам, не съм наивна, просто следя немската преса. Нали не мислиш, че ще ни дадат пари, след като веднъж вече са ни "хванали" и сега пак да ги крадем???
Авалон, нищо не съм пропуснала, казах ти, че се интересувам живо от това, какво става в България. И какво като се е изцепил? Трябва ли някой да обясни на всеослушание какви книги чете? Това някой интересува ли го? И това прави ли някой по-добър или по-лош човек?
Нито вдигам октавата, нито защитавам някой. Къде беше когато народа изнемогваше по времето на Виденов, на Костов, на Станишев? Що тогава не протестира? Те тези неща не са се натрупали от вчера, тая държава не е фалирала днес и парите не са се изпарили точно сега. Ако ти в бюджета имаш нула лева, няма как тия нула лева да станат милиарди, при положение, че няма постъпления от никъде.
Ти някога интересувала ли си се за лихвените проценти в чужбина? Щото аз съм и такива лихви, като тия, дето ги има в България, никъде ги няма по света - и после що банковата система се е сринала. България е отдавна върху един изкуствен паричен балон, който все някога трябваше да се спука.
Винаги е имало голяма безработица, българина обаче не се хваща току така на работа, не може да работи каквото му предлагат, или да е за 200 лв. Знаеш ли какво съм чувала от тия програми за заетостта - а уж нямат пари... Аз за двеста лева няма да стана от леглото... Ама двеста лева има за последен модел телефон, за последен модел кола...
Преди две години фирмата на мъжа ми имаше семинар в България, хората са специалисти по кражби на коли. Дойдоха и знаеш ли какво казаха - тук има коли, които ние никога не сме виждали на живо, а са експерти, не е като да не са виждали коли... Това какво е? В Германия, която е доста по-богата от България се спазва някаква йерархия и се внимава какво се пазарува, а бедния народ, дето изнемогва кара мерцедеси и бентлита!!! Къде му е бедността тогава?
Гръцката криза можем само да я мечтаем, защото те са си постлали добре и понеже дължат много пари на ЕС, няма да ги оставят да потънат.
Колко човека кандидатстват и си вършат работата съвестно по тия фондове? А не е да замажат очите на някой?