Обръщенията съм към Елена, нормално, защото от нейния пост се захваща цялата очевидно доста обширна и разнопосочна тема. Което не е същото, като "някой каза, че Елена е забравила българския",или "Аууу ама как не я е срам Елена да каже, че чете книги на български, за да си поддържа езика във форма, при все, че живее в чужоезична среда".
Типично обаче за теб е да измислиш конфликт, когато такъв няма, да си изкажеш финално тезите по измислената драма, да смениш накрая темата уж с цел "разведряване", НО няма пропуск НИКОГА от теб "да сипеш финално масло в огъня" и после да призовеш за мир.
Което е хитър номер, признавам ти го. Защото след подобен пост, който и каквото и да ти напише в опит да изясни и опровергае неверните ти тези - хоп той се заяжда, цели конфликт, "не ще да се спре", не се съобразява с призивите да се говори мирно и спокойно и този/тези хора излизат накрая зли и конфликтни. А ти, дето почти всеки път забъркваш точно такава каша - се изнизваш по терлички и си жертва, че и обидена.
Обидното е да подценяваш интелекта на всички пишещи тук всъщност, ама няма да ти обяснявам защо, че от опит си знам - с теб обясненията са кауза пердута.
П.П. Преди да постна гледам, че
avallon вече ти е отговорила, но не мисля, че ти си "изгубена в превода", мисля че съвсем съзнателно се държиш така всъщност.