То все едно да те питат: "Искаш ли да спиш с мъж" Ако отговориш с "Да" - отиде, значи искаш с всички мъже...
E 'що ако кажа, че искам да спя с мъж това ще означава, че искам с ВСИЧКИ мъже?
Aми
именно защото така формулираха въпроса! "Искате ли да спите с мъже, ей так по принцип?" Ако кажеш "да" - значи искаш да спиш с кой да е мъж, ако кажеш "не" - значи не искаш да спиш с мъж, все едно кой е той, никога!
Опция да кажеш, че "да, искам да спя с мъж, ама с точно определен мъж" - няма.
Затова сме предпочели да не отговаряме на така зададено питане, с което просто да го обезсмислим. Егати сложното за разбиране - дума да няма.
Ние негласувалите - сме упражнили не по-малко същественото си право - да не правим измислен избор, спуснат отгоре, избор който реално не съществува. Кого предаваме в случая? Тодор Живков и БКП, защото по времето на въпросните - "правото на глас" беше реално задължение да гласуваш, никой нямаше право да не гласува.
Някой от хората, които не са гласували на този референдум, позволи ли си да упрекне вас, които сте гласували все едно как за позицията и действията ви? Да ви квалифицира, анализира, упреква...
Като те чета, за пореден път си казвам, че ми е много важно да науча своето дете да мисли. Да мисли самостоятелно, да анализира, да преценя само за себе си всяка една ситуация и да постъпва според личните си виждания и разбирания в нея, а не "да търчи със стадото завладян от всеобща еуфория". Все едно за какво става въпрос. За теб, ако самостоятелното мислене е вид порок - за мен е качество.
Само за протокола, и те не трябва да се палиш толкова. Че ти се изплъзват същите определения, за които упрекваш. Не си ти човека, нито който и да е от този форум, който ще ме квалифицира като "част от стадо", "промит мозък", "несамостоятелно мислеща". Разбрахме отдавна мнението ви за тия двайсЕ процента идиоти, които разбрали/неразбрали въпроса, отърчаха да гласуват само за да си упражнят правото на избор. Честно казано, не ми пука какво мислите за мен. АЗ съм преценила за себе си, че така е правилно и стоя зад постъпката си. И въобще не се намирам манипулативна, с промит мозък и прочие...НИто пък смятам, че детето ми ще мисли по-малко самостоятелно от твоето! А да упрекваш другите, да ги поучаваш и да ги определяш по начин, който сам отхвърляш, наричам ЛИЦЕМЕРИЕ.
Ти в цитирания от мен пост, или някой друг да виждаш епитети и нелицеприятни обвинения персонално насочени към теб, или някой друг на различна от моята позиция?
Отделно, че си цитирала пост, в който се обръщам не към теб, а към
Роуз, а щом се обръщам към нея персонално - вероятно имам причина да го направя. Ти какво общо имаш с нашия диалог и къде "се буташ" и отнасяш към себе си мои думи, като не са отправени към теб?
Няма лицемерие, специално за теб - ето защо беше репликата ми за "самостоятелното мислене" и защо е в точно ТОЗИ пост.
Мнение на
rosefromstars от: Януари 28, 2013, 13:51:35 pm » /стр.24 в тази тема/
"Важното е да се гласува. Когато човек не може сам да решиш (дали, защото човекът е некомпетентен, няма мнение или е просто тъп) си избира партия и гледа нейният лидер какво ще рече и гласува както му кажат."Та, драга ми
Бубулина, аз очевидно не съм голословна, нито съм лицемер и като съм казала нещо на някого - имам реална причина да го кажа. Явно. Ако за теб "самостоятелно мислене" е гласуване "както ти кажат", ама да си гласувала...няма какво да си говорим по темата. Ще трябва пак да ровим в речниците, че да ти вадя определенията за едно и друго понятие, които не си доразбрала. В този ред на мисли "клика" - няма позитивен смисъл, "манипулативен" е човек , които манипулира други, а "манипулируем" е човек подлежащ на манипулиране. Отбелязвам, защото в пореден свой пост ги бъркаш двете понятия на всичките си претенции отгоре. Става леко комично вече.
П.П. В мой пост няма никъде употребени следните изрази: "промит мозък", "несамостоятелно мислеща", още по-малко като персонална квалификация към теб, или някой друг, та спри да си "насосваш" нещата. Отбелязвам и аз за протокола, щом е важно.
Аз друго искам да попитам - каква е разликата дали ще има АЕЦ в Белене или някъде другаде? Така или иначе в Белене има построена площадка, изчислена е вече за това, дори и да е поразграбена. Къде е разликата? И съответно тия ядрени отпадъци какво ще ги правим?
Разликата е, че този проект е опорочен и по него няма ни един ясен параметър - като започнеш от това колко би струвал, кой ще го строи, с какви реактори ще е, как ще го платим, какви ще са ни ползите, до това къде ще се депонират отпадъците...няма ни един точен и ясен отговор и до ден днешен. Има много, различни, взаимно изключващи се отговори на тези въпроси т.е. никой от нас не може да знае какво аджеба се планира освен, че ще строим още една АЕЦ. Което лично за мен - хич не е достатъчно да кажа "да" на подобен "проект". Не само за АЕЦ, ами за каквото и да било друго.
Когато /ако/ по споменатия проект има яснота в детайли - може и да му кажа "да", ама сега "да си купя котка в чувал" - не, благодаря. Този "мътен и кървав" проект беше замразен от сегашното правителство, референдумът го върна за обсъждане в НС на нова сметка. КОНКРЕТНО него върна за обсъждане, а уж "по принцип" ни били питали...Нещо не ти ли се вижда странно на теб? Що ме питат "по принцип", пък си обсъждат точно "Белене" пак?