Авалон, признавам, че не съм запозната точно с това, за което говориш. Ще ми е интересно да намериш материала, там със сигурност ще има и отговор на въпроса: "що тъй?".
Candraто е ясно, че не им стига и за това , но въпросителната по-скоро е как държава, като Германия не можа да си позволи обезпечаването на закритите ядрени мощности с други източници на енергия или просто предизборните обещания на Меркел и там не са добре премерени. Те не се справят, та ние ли те алтернативите да не би да са без пари?И още нещо прочетох, че срока за затварянето ще го удължат с 8 до 14 години, т.е. до 2036г. Ето материала, който искаш
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2012/11/02/1939069_germaniia_shte_aktivira_stari_atomni_centrali_prez/avallon, що си мислиш, че с новата централа българите ще плащат по-евтин ток? Точно обратното ще е.
Мецани даже и не съм посмяла да си помисля, никъде и не твърдя подобно нещо. Ама защо пък точно обратното ще е? Признавам си , че си мечтая за по-малки сметки, но едното няма общо с другото. Всеобщо известно е че високата цена на тока е изцяло се дължи на ЕРП-тата ... тия монополисти-обирджии (абе лоши хора)с не знам колоко си такси и таксички (пренос, превоз). Аз само цитирах каква е цената на електроергията произвеждана от АЕЦ и цената на същата , но произведена от любимците на Костов ТЕЦ-ове, пък после е включването на ЕРПтата да дозаформят цифрите, че направо да ни откъснат главите. По едно време ДЕКЕВР се бяха появили , но както се оказа в последствие колкото да ни замажат очите че видиш ли "някой" се тревожи за цената на тока, хи , хи хи.
Много ми е интересно следното: едните твърдят, че ако си построим Белене България ще фалира, другите в същото време направо крещят, че Белене няма да струва нито една стотинка на Бг днъклоплатеца. Айде някой да ме светне (ако може) коя от двете страни лъже.
И друго ми е много интересно : как ББ само преди година и половина заяви, че ако не построи Белене България ще й се наложи да си купува ток от Турция , а след има няма година реши че Белене е гьол и ще фалираме ако ще я строи. Ей това ако може също някой да ме светне. Първата песен я пя след Путин, че и меморандум е подписан, а втората след Хилари-то. То ясно че според свирката , ама толкова ли сме идиоти , даже идиоти с къса памет.