Статията я постнах, не защото я намирам за някакъв изумителен журналистически материал хора.
Просто след самата случка се зачудих, кога някой ще пусне версия, че мотивът на нападателя е някоя лична любовна драма и ей на...не се забавиха много. Ама той сюжетът още "по-приказен" тук... Гаджето работело в централата на ДПС, лелята върл активист на ДПС, пък вторият съпруг на майката хем християнин, хем пък фен на "Атака", пък с такова влияние над доведените си синове, че те се представяли с български имена, а не със своите си, даже приятелите и съучениците им не били знаели, че са мюсюлмани. То накрая ще вземе да се окаже, как пастрокът така ги е "асимилирал етнически" тези момчета, че са се насъскали срещу собствения си етнос, религия и кръвни роднини... Като едното нищо някой "журналист-конспиратор" ще спретне и подобна статия тези дни.
Боби,Актай не е рецидивист,престъпленията му преди време са вече с давност ,и то след като е бил наказан за тях.
Може, не споря. Не знам как е според законодателството, рецидивист ли е или не, мислех, че щом е има престъшления, значи е, но явно не съм била права. При всяко положение обаче, те пак имат достатъчно причини да не го пуснат под гранция, ако ще и кротък като мушичка да е бил до тогава.
Боби, просто у нас не е както при вас по отношение на "натрупаните издънки". Дето един път, втори път, трети път те хващат в крачка и ако има и четвърти, дори да е нещо дребно - оп 25 години, защото си "натрупал актив". Примерно, има хора с по над 10 от т.нар. висящи дела, влачат си ги от години, но щом няма присъди - се явяват чисти като момина сълзица... Съвсем различна ни е правната система тук и в Европа като цяло. Не се наемам да преценям дали е по-добра от вашата, или не е така "на едро". За някои неща е по-зле, за други не е, но е различна със сигурност.
Иначе, аз също мисля че има достатъчно причини да не го пускат т.е. да се определи друга мярка освен "задържане под стража". Деянието е твърде тежко и сериозно, а и наистина от гледна точка на сигурността на самия Октай ми се вижда по-добре да си седи в ареста.
Просто си мисля, че не е по-малко обществено опасно деянието на стрелеца на пешеходната пътека. Ако ще да му е първа подобна проява какво значение има?! Хайде за момент си представи, че това се беше случило на мен. Влизам и пиша тук, че днес пресичайки с детето на пешеходна пътека, някакъв шофьор се е подразнил, че трябва да ми спре, извадил е пистолет /било то и газов/ и е стрелял по нас. И дали нямаше да ми е побеляла и другата половина от косата при такава случка. И после пиша как след 72 часа са го пуснали по живо по здраво и
обмислят дали да му повдигат обвинение. Този същият си се разхожда на воля, кара си колата на воля и може да стреля и по теб и твоите деца, /ако бяхте тук/ и някъде ви засече и нещо го поядосате.
Такъв човек не е по-малко опасен от въпросния Октай, нищо че аз и ти не сме известни политици - това не значи, че стрелба по нас е по-малко престъпна от тази по Доган.
Това ми беше мисълта в предишния пост. Не, че трябва да пускат Октай, а че трябва и другите да бъдат задържани и бързо съдени за проявите си, ако и те да са срещу "обикновени граждани". Все пак ние не сме по-малко хора, понеже не сме известни, не сме политици, или просто "популярни муцуни".
Иначе пък като държава станахме супер известни тези дни. В You Tube до снощи имаше 3 млн. гледания на баталните сценки от НДК. И Боби, не само у нас, а и на други места по света повече впечатление прави побоят над Октай, отколкото посегателството му срещу Доган. Вероятно, защото в повечето страни, все в някакъв момент е имало подобно посегателство срещу политик, не е нещо невиждано в световен мащаб. Ама такава саморазправа и пердах върху нападателя, в присъствието на какви ли не служби, при това и една от най-елитните уж /НСО/ и охрани - май не са виждали.
Освен цялата политическа пушилка по случая, у доста хора възниква сега и логичният въпрос, защо плащаме милиони от нашите данъци за издръжката на НСО, като са толкова некадърни? Понеже да си персонална охрана на известен политик и да допуснеш някакъв пълен льольо да опре пистолет в челото на същия политик и то на конференция, пък после да не успееш да го обезвредиш този льольо и да си неспособен 10-ина минути да го измъкнеш от някакви редови граждани, които го ритат и му набиват юмруци...ако не некадърност не знам как се нарича. Та на тези им плащаме всички ние Боби, а не е като да имаме едни излишни пари нали...