0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
jam общото е че всички са с "мая". Първо за да "дойдат" не са случайни. От така създадената система се пръкват само порочни практики. Всичките драпат за облаги, знаейки прекрасно, че ще останат безнаказани. Това е - няма леви, няма десни, няма център има само етикети, че са такива.

avallon, каква "система"? това е системата по цял свят, какво те кара да мислиш, че тук сме с нещо различни? това е системата - избори, партии, който дойде на власт, управлява, назначава, разпределя благата. разликата е в друго. системата за идване на власт е еднаква и в България, и в останалите т.н. "демократични" страни.

ти как си представяш управлението на съвременната държава? революционни военни комитети, както непосредствено след Великата октомврийска....? ами каква ти е гаранцията кой ще влезе в тия комитети, след като манталитетът на нацията е крадлив, угоднически и използвачески? дори и да има 1-2 месии сред тия хора, останалите ще ги смачкат бързо-бързо. и това сме го гледали, защото не всички управленци са били черни и лоши, но такива бързо ги отстраняват като неудобни.

всеки има право да е наивен колкото си иска. но аз лично не виждам светлина в тунела.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!


Нищо не са гласували още, дебатират в момента. Гласуват си някакви текущи предложения, в хода на дебата. Леля Цецка каза, че като свършат дебатите, ще гласуват.
Верно,че не са. :)Аз и една разходка направих...ама те може да са против,знае ли човек до къде ще стигнат?а ББ гледам го няма,някакви важни дела сигурно,що ли?

Виж,jam,ти си права,разбира се,ама след като не се справя-да си върви.И точно ББ го заслужава.Той за недосегаем се взимаше.И мислеше,че през парадния вход ще си тръгне...е сега да си брои там лентичките и да не ни обяснява как милеел за България и какво е направил за нас.
Айде сега-които спечелят малко ше им е обица на ухото,че са сменяеми,и че иде и Видов ден някога.Все си мисля,че е за добро.
А както и да го погледнем-по-зле не сме били при никое правителство(изкл.на купонната система,ама тогава пари имаше-стока нямаше)Признавам,че и при СтаниШеф беше по-добре за бизнеса,макар че не го подкрепям за друго.
А сега всичко е замръзено и пестим от нищото,без да има производство.Е-ДА АМА ВСИЧКИ ПЕСТИМ ЗА ТЯХ

На всичкото отгоре вчера каза,че пак ще ходи на избори 8O...и ако го изберат-абе той за Господ се мисли
« Последна редакция: Февруари 21, 2013, 10:50:16 am от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
всеки има право да е наивен колкото си иска. но аз лично не виждам светлина в тунела.

И аз така.
а ББ гледам го няма,някакви важни дела сигурно,що ли?

Рита футбол сигурно, то нали е по-важно от народната "либоФ"

*
Ами Джам представи си не си представям революционни комитети.
По цял свят системата не е такава. Системата на управление по цял свят е мноооого различна. Има монархии (конституционна или абсолюина), има парламентарни републики, има президентски републики, има канцлерства, има тоталитаризъм има, има има. Не ги обобщавай системите така с лека ръка.
В нормалните държави няма безнаказаност.
В нормалните държави правната система не е подчинена на партии, не се избира и назначава от партия главния прокурор като му изтече мандата, не се назначава от властващата партия ВСС, у нас правната система се отъждествява с партията, защото от нея се назначава, къде е независимостта й а? Как да очакваме че ще бъдат наказани, тези които са го избирали така угодно.
В нормалните държави Джам има правосъдие , независимо, в нормалните държави няма неприкосновенност на депутатския имунитет, някъде даже и липсва такъв. Нито сме по крадливи, нито сме по-мързеливи, нито сме кой знае какво по различни, просто сме ненаказани за лошите си деяния и чувството за недосегаемост ни кара да продължаваме, а това е човешка черта, не е типично българска.  
 
Цитат
системата за идване на власт е еднаква и в България, и в останалите т.н. "демократични" страни.

Това изобщо не е вярно - мажотитарен и пропорционален избор не са едно и също, еднаквото е само че има избори, което не отъждествява нещата по твоите обобщения.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Джам въобще не визираше формалната процедура по овластяването, Авалон  :wink:


Аз пак да си кажа - роптаем си срещу политиците, забравяйки, че не са внесени от Луната. Нашето общество, възпитано от държава-мащеха е такова, такива са и те. Хич не искам да отварям дума как се спазват правила и как държавата съблюдава. Това ни е основния проблем и масата не се различаваме от онези, 240-те избрани. Нека бъдем реалисти.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ох, форума тъпо и упорито ме игнорира, така че съжалявам ако не съм точно в моментната дискусия.
Авалон, ти как си представяш при един комунистически строй да се откажем от това да бъдем чавдарчета, пионерчета, комсомолци, че и членове на партията? На това му се вика инстинкт за самосъхранение. Повечето са били такива, имахме ли опции и алтернативи да не бъдем? Аз съм била всичко, до член на партия. Не съм харесвала идеята, не съм искала, ама ми се налагаше да бъда. Такива бяха времената. Какво си мислиш, че само ти си пострадала? Аз имам чичо, лежал в Белене, заради това, че е имал земеделски уклон. Баща ми е викан в полицията заради общуване със западни лекари... А свекър ми, нищо, че е бил член на партията е тормозен за една кофа боя. Честните и почтени хора никога не са били на почит, такъв ни е манталитета, за жалост :?
Може да е било със запазени места и т.н., но много от нас въпреки това са получили подобаващо образование. Дори и да е било по-трудно.
Трябва промяна, основна промяна в държавата, изначална. Ей ги румънците - оправиха се, ама те избиха всички, приеха закон за лустрацията и сега са ок с всичко...
Ще ти кажа тук как им работи парламента - събират се на експертни групи, работят, предлагат, спорят, след определен период от време представят готовия продукт пред всички. И тогава гласуват. И няма - тоя спал, не видял, не дошъл - имат три врати на входа на парламентарната зала - да, не и въздържал се. Като са разсеяни, ако излязат от там, брои се и тоя глас. И не се мотаят като нашите да си висят по цял ден и да харчат пари. Събират се само когато има нещо важно. Всичко си го решават в комисиите. А при нас какво е - веят се по цял ден, не се сещат да дойдат. И наказания няма. Я да им орежат от заплатите както правят тук, да видим няма ли да идват.
Два скандала тресат тук държавата - двама от министрите преписвали за дипломната работа. По-срамното е, че единия е министъра на образованието. Е, и двамата са в оставка. Министърка, отишла на почивка със служебната кола - плати си разноските, сега вече не е министърка. Така се прави, а не да ги помилваме по главата.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
avallon,

в България поне формално се прилага принципът на разделение на трите власти - законодателна, съдебна и изпълнителна - което е основен принцип на демократичното управление. в България висшата власт - законодателната, както и местното управление, се избират от населението, което е друг основен принцип на демократичното управление.
дали изборът се прави мажоритарно или пропорционално - това са тънкости, които не променят принципното положение. дали ще е президентска или парламентарна република, дали ще е рудиментарна монархия - все тая. принципите са едни и същи. говорим за развити, цивилизовани страни, не за африканската савана.

останалите ти твърдения са просто наивни по детски. в нормалните държави имало независимо правосъдие, а у нас нямало. нищо подобно. :) принципите на действие на съдебната власт, както посочих по-горе, са еднакви в цяла Европа. проблемът, който ти визираш, се нарича корупция, и той няма никакво отношение към "системата", към принципа на действие на системата. а корупция и партийни назначения има навсякъде, хич не се заблуждавай. навсякъде управлява капиталовият интерес и нищо друго.






"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Цитат
Трябва промяна, основна промяна в държавата, изначална. Ей ги румънците - оправиха се, ама те избиха всички, приеха закон за лустрацията и сега са ок с всичко...
Ми Ганка аз до сега за какво се пенявя бе мила.
А всичко останало което разказваш после се случва не защото са по-умни или по-дисциплинирани по природа, а защото който кривне от закона е АУТ моменталически и завинаги.... минстрите преписали и са вън от колибата, а тука цели дипломи си купуват и пак не им пука. Другата пък на почивка със служебна кола - ха, тук по пресни данни горивото за 2012 на всичките проклетници е колкото три пъти да се обиколи земното къбо .. баси совалките, как да стигнат до парламента та да си подремнат с такова обикаляне. Не ми се говори просто. Те за това германците са и нация и държава и едва ли не носят цяла европа на гърба си.
Не мисля че съм само аз пострадала, чак такъв идиот не съм , но прекалено много  съм го изстрадала в първо лице за да се опитва някой да ме иронизира дали въобще съм знаела какво се е случвало преди, на което да премълча.
Чавдарче, пионерче, комсомол - да нямаше как, но член на партията се ставаше не от всеки и не на сила.
Jam, нека съм наивна по детски за това как тук почти нищо не сработи за последните почти четвърт век. Нека не им е независимо правосъдието , но в нормалните държави ИМА такова - кажи ми ти защо? Ако говоря за корупция кое я допуска тази корупция пак ми кажи. Ти в същност предварително отговори с думичката "формално".
« Последна редакция: Февруари 21, 2013, 12:37:32 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Авалон, само да вметна нещо относно купуването на дипломите.
Дипломи за средно и висше образоване се купуват и от "обикновените хора", също така и шофьорски книжки, и там каквато тапия още може да се купи. Да не говорим как масово служебните коли и телефони се ползват за лични "работи". Злоупотреби със служебно положение има и то на не малко места.



« Последна редакция: Февруари 21, 2013, 13:14:22 pm от Мецани »
*
Авалон, само да вметна нещо относно купуването на дипломите.
Дипломи за средно и висше образоване се купуват и от "обикновените хора", също така и шофьорски книжки, и там каквато тапия още може да се купи. Да не говорим как масово служебните коли и телефони се ползват за лични "работи". Злоупотреби със служебно положение има на не малко места.
Анджък, де! Защо политиците да са по-различни от нас? Просто те "играят на по-високо ниво". /по темата с детските бисери  :D/
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ма навсякъде се купува, бе човек, ти кво си мислиш :wink: Въпроса е да не те хванат. Ей на хванаха. Тук има реално прилагане на закона, но след като те хванат. Ти какво си мислиш, че тук няма чупки, кривки и тем подобни ли? Ей на, президента на държавата го свалиха и знаеш ли защо, защото взел на заем пари /1 млн, чудничък заем :lol:/ от един от най-големите олигарси в държавата. И като думнаха журналистите, той не даде обяснение и ето ти на - вън от колибката. Ама след като го хванаха. Иначе си мълча човечеца и той до последно. Вие кво си мислите, че навън го няма ли??? Има го, всичкото го има, просто механизмите работят по-добре.
Коментарите сега за случващото се в България, по немските вестници да не мислиш, че е нещо кой знае какво - смеят се всички, че така трябвало да се протестира, не да мрънкат. Немците са научени да мрънкат и имат много добри синдикати /не че и там няма мърши - синдикатен лидер, по време на стачка на работниците го бяха изловили да ходи на спа, пък вие се тръшкате, че Бойко играл футбол/... Това е света, това е действителността...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Това беше. Тъжно..

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Айде, свърши се...
Сега остава да се молим да няма ексцесии и излишно натягане на обстановката, макар че като гледам не знам дали ще се размине.
Иначе за корупцията - навсякъде я има, по цял свят, това че не всичко ни е известно не означава, че не съществува. Вярно че филмите са художествена измислица, ама колко истина има в тях - всичко си е политически интереси, власт и пари.
Това беше и това беше най-големият цирк с прасета и говеда виждан ЕВЪР!
[/url][/url]
*
Това беше. Тъжно..

Ти да не си мислеше, че ще му я откажат?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Айде, честито...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Това беше. Тъжно..

Ти да не си мислеше, че ще му я откажат?
Е, надявах се, ама ми беше ясно, че няма да стане.

Докараха му и прасешка подкрепа 8O.С автобуси изсипаха и дупнишки цигани...


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
И какво? Всичко това вече сме го гледали.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Е да не би той да си ги е поръчал? Излезе като пич сред хората и каза - ето, свърши, тръгвайте си. Сега е момента да се види кой има изгода от всичко.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю