0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Роуз, я да те питам сега, ако си построим втора АЕЦ от кого мислиш ще си купуваме тока? Отиваш при шефа на новата АЕЦ, подписваш си персонален договор, опъват ти оттам една жица до вас и потича едни ток "за без пари" и си свиркаш.  :lol:
Не работи така системата просто и това го знаеш. И 3 нови АЕЦ-а да си построим, пак ще купуваме ток от електроразпределителните дружества, които хем са монополисти, хем са частни компании, хем са чуждестранни компании. И пак ще ни продават ток на каквито цени си искат и им изнася на тях, независимо на каква цена го купуват от централите и държавата не може копче да им каже по въпроса точно както и сега.
При липса на пазарен механизъм за регулация на цената, на която ни продават т.е. аз не съм доволна от услугата и цената на електроразпределително дружество Х, просто си прекратявам договора с него и ставам клиент на електроразпределително дружество Y, понеже то ми предлага по-качествена услуга на по-добра цена - няма и механизъм за потребителски натиск и регулация на този пазар. И този проблем не се решава със строежа на нови мощности, в случай че и това не разбираш. Докато сме буквално като крепостни селяни по отношение на точно тази услуга у нас - токът само ще поскъпва, качеството на услугата ще си е все така калпаво и ще ни дерат по 10 кожи, с или без строеж на нови мощности.

Ако все пак се постигне либерализация на този пазар - би имало шанс цените на ел. енергията за битовите абонати поне да достигнат нива малко от малко съответстващи на средните доходи на населението. Също така, няма да смеят да ни товарят, както го правят в момента с покриване на личните им загуби от крадене на ток, което в момента се случва и то се случва така от години. ;) А се случва, защото положението е "щеш не щеш". В нашия регион токът си го купуваме от EVN например. Ако аз не съм доволна от услугите на въпросното дружество и цените му - нямам никаква алтернатива. Или си плащам чинно каквито сметки там решат да ми надрусат, или седя на свещи и си купувам кюмбе да се топля, пък с какво ще се къпя - идея нямам. Не мога да им тегля една м**на и да стана абонат на конкурентно електроразпределително дружество, ама при по-добри условия. И EVN го знаят и аз го знам, та затова - те си ме дерат както си искат, пък аз си плащам, понеже алтернативата - вече я описах.

Помисли например, какво се случи с услугите на мобилните оператори и цените на същите за 10-ина години само. Първият ми мобилен телефон беше с размер на тухла /това 97-а г./. Тогава на пазара беше основно "Мобиком", "М-тел" прохождаха, тичахме по тераси и възвишения, че да има обхват изобщо, таксите бяха брутални, цените на минута - космически  :lol: После "М-тел" се разви, после влезе втори и трети мобилен оператор, отскоро имаме е четвърти нали... Аз от години нямам стационарен телефон, ползвам само мобилен, с н'ам колко хиляди безплатни минути при това, обикновено не успявам да ги изговоря, месечната ми такаса не е някакви сериозни пари и откровено казано - като си смятам разходите за месеца сметката за телефон изобщо не ми влиза в "основни". Ако отида в офиса на мобилния оператор и кажа, че искам да си прекратя договора - то са поклони, метани, уговрки да не го правя, предлагане на бонуси, тарифни планове и какви ли не екстри - зер да остана клиент. Ама това е възможно само когато има реална конкуренция и истински пазар на услуги. Аналогично е положението с кабелни оператори, интернет доставчици, курерски фирми и пр.
В изброените дотук сфери на предлагани услуги, от старта им насам - инвестициите са нарстнали в пъти, цената на услугите стана в пъти по-ниска. Ясно защо. Докато не се случи нещо подобно и с електроразпределителните дружества - няма да плащаме по-ниски сметки и не щото нямаме нова АЕЦ, а защото имамем монополи.
Мога подробно да ти опиша и какво се се случи с потребителите на газ, клиенти на "Булгаргаз" само за няколко години и само защото въпросното дружество има монополно положение. Не по обективни причини някакви. Но засега ще се въздържа, че и без това пак стана километър пост.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
На мен защо ми изчезва втори пост вече???






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
.... затова деца на емигранти, които може да  говорят с тежък акцент, нямат акцент на "новият" език, нямат и на "майчиния" си. ...
За това може да се спори, защото усвояването на майчиния език се случва в чуждоезична среда и това често води до акцент.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
На мен защо ми изчезва втори пост вече???
:lol: Въобразяваш си!

*
На мен защо ми изчезва втори пост вече???
:lol: Въобразяваш си!

Нали!  :wink:

С децата, с които аз съм общувала и майчиниият е български, а живеят в другоезична среда винаги имат акцент на български.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Пореден опит за разведряване на обстановката  :D
http://www.youtube.com/watch?v=CT3ge3krJcE
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Пореден опит за разведряване на обстановката  :D
http://www.youtube.com/watch?v=CT3ge3krJcE
Успешен за мен, Уеееко ми се събраха очите.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Верно уникален талант.
 Имам комшии, че и роднини на мъжо, щерка им от 10-12 години всяяяка сутрин , няма делник няма празник в 8, най-късно в 8.10 почва да скача по клавишите, а пианото е залепено на стената на която ни е спалнята. Направо ме кърти от нерви някой път , ама нали детенце се учи и стискаме зъби, само се молим да не започва с тежките акорди дрънннн, че следва вертикално излитане от кревата. Та баща й ако го види това видео сигурно и в 5 ще я вдига.
Това хлапе като го гледам нищо чудно и да композира и тогава Моцарт пасти да яде.

Спамим ли?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
А как ще спамим в спам-тема бе?!  :lol: Пък и спокойно можем да обвиним чалгата за това, че дететнцето на клипа е японче /или може и да не е, не ги различавам тях/, а не българче и пак сме "в темата".  :lol:

П.П. Добре, че съседката ни навремето беше една глуха баба, въпреки че не ставах в 8 да свиря, но към 10...което пак си е брутално в почивен ден.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Бе категорично е азиатче, какво точно, няма да уточняваме  :D И на мен ми събра очите, Жбрул, както казва и Авалон, представям си на 10г. какви ще ги твори....Това не е просто талант, това е гений..
П.П. на какво си свирила, Жбрул? /на кавал повечето сме, не ме мятай на черешата  :lol: :lol:/
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
П.П. на какво си свирила, Жбрул? /на кавал повечето сме, не ме мятай на черешата  :lol: :lol:/
Ахаххаах кавалът бая по-късно го опознах като инструмент бе! На пиано свируках и аз, ама на 4г. таман почвах, къде ти тоя дребния къде аз... Доколкото помня някакви произведения на Парашкев Хаджиев бяха за старт, такива нещо бая по-късни години... А в "най-добрите си години" нямах толкова бързи пръсти, освен това като поотраснах се изтарикатих, налегна ме е и мързел и...отсвирих свиренето. :lol:
П.П. Сега имам едно пиано, като паметник в стаята на дЯтето, търся на кого да го продам :lol: Майките на кандидат генийчета могат да наддават на ЛС. :lol: :lol: :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #731 -: Февруари 12, 2013, 23:36:54 pm »
"И 3 нови АЕЦ-а да си построим, пак ще купуваме ток от електроразпределителните дружества, които хем са монополисти, хем са частни компании, хем са чуждестранни компании. И пак ще ни продават ток на каквито цени си искат и им изнася на тях"
"Ако все пак се постигне либерализация на този пазар - би имало шанс цените на ел. енергията за битовите абонати поне да достигнат нива малко от малко съответстващи на средните доходи на населението(???). Също така, няма да смеят да ни товарят, както го правят в момента с покриване на личните им загуби от крадене на ток (от кой ли?! и защо си мислиш, че някоя частна компания ще се наеме да плаща крадения ток на някой от себе си???), което в момента се случва и то се случва така от години"(е, явно като държавата не им съдейства, а малцинствата са защитени от закона, те - логично - няма как да платят тока от себе си, защото тогава ще излезе, че са на загуба, така че някакси естествено за тях е да си събират дължимото от начислени сметки на тези, които си плащат... много хора се чудят, че имат две сметки за тока този месец, и милото пристига с една такава двойна сметка днес вкъщи и ме пита защо са две - и аз някакси естествено ми дойде и му отговорих - една за ромите и една за нас :))) шегичка де... то е ясно, че и тази политика не е правилна, но затова са законите и наблюдателите от страна на държавата в компаниите... И то, като и от тяхна страна няма отговор, остава пак да съдим и протестираме, че дано нещо се случи и да се оправи тази поредна лудост...

Пишеш, либерализация, е добре де, но нали, това е либерализиран отрасъл с участие на частни чуждестранни компании??? И питам, как ще има човек избор, при положение, че трябва да избира от НЕЩА, а ние нямаме толкова голям избор. Кой ще се занимава да прави отделна компания от около 100 пръснати из страната ветрогенератора и слънчеви полета, като дори да направи такава фирма, цените на тока и доставката ще са около 200% по-скъпи от сегашните - може и да се намерят двама-трима да им станат клиенти, но не и масово населението, поради ниските доходи. И да те питам - защо французите, на които също отправихме запитване за построяването на новата аец, не желаеха и да чуят за нас? Защо не пожелаха примерно да участват или да ни покажат новите технологии по "студен синтез"? Защо нямаше развитие по нито един от по-големите проекти в страната като се започне от "Кремиковци" и се мине през миньорския отрасъл, та се стигне чак до високите технологии и примерно "Правец"? Защо си мислиш, че и сега ще е по-различно? С какво ще заменим електроенергията от АЕЦ-а, когато го изключим? И кой си мислиш, че ще се наеме да ни дава ток на по-ниски цени от сегашните? И като нямаме вече дял в износа на ток, откъде мислиш, че ще идват парите от този вече несъществуващ отрасъл - атомна електроенергия - в хазната - а, от там за заплатите, отраслите, здравеопазването и т.н.? Защо си мислиш, че ще е по-добре от износители на ток да се превърнем в енергозависими (животозависими просяци)????

п.п. Мецани, постарах се, заради теб, този път :) и мисля че корекции няма да са нужни, но разбира се, ако бъркам пак ме поправи :)
« Последна редакция: Февруари 13, 2013, 00:36:48 am от rosefromstars »
*
Роуз, викам да си посъбереш сачмите, че пак са се разбошували.  :lol: Шегичка е това, по повод твое си изказване за теб самата, сега да не писнеш, че те обиждам.

Учтиво и нормално е все пак като ти се задава въпрос да му отговориш...някак. Не да зададеш още 300 риторични въпроса вместо това. Та пак питам, ако не си ме разбрала първия път - как и по какъв механизъм, чрез построяване на нова АЕЦ у нас - аз, ти и всички останали автоматично ще вземем да плащаме по-ниски сметки за ток? Да не разширявам въпроса с КОГА?, че ще стане съвсем мътна и кървава.

Частните електроразпределителни дружества Роуз - си имат лесен начин да отрежат от мрежата всеки свой длъжник с неплатена сметка /и такива не са само циганите/, но не го прилагат този начин, поради натиск от страна на нашата държава спрямо тях. Нали не мислиш, че политиката няма отношение и към този отрасъл? Та като по политически причини, въпросните компании не могат да си съберат дължимото от некоректните платци, нито да предотвратят последващи загуби за себе си от същите тези некоректни свои клиенти - то товарят нас. Останалите дето щем не щем плащаме. И нас държавата няма да ни защити, защото "това е цената на сделката". Не може и вълкът сит и агнето цяло - някой трябва да е пре**** накрая, че сметката да излиза някак.
Ако електроразпределителните дружества се бореха за всеки клиент - вероятно биха били коректни към нас, а не наведени за разни политически игрички и търпеливи спрямо неплащащите, за да им излизат сметките. Сега им излизат пак, ама по друг механизъм, както си забелязала и в собствената си сметка за ток.

Направо ми избиват пришки вече от тази нова АЕЦ дето смяташ, че ще вземе да ни реши проблемите кардинално и във всякакъв аспект, НО хайде за милиарден път да ти кажа, че лично аз не съм против строеж на такава! Против съм да има непрозрачен проект по който да се започва този строеж за незнам кой пореден път вече, да потънат пак незнайно къде още няколкостотин милиона и накрая - пак да нямаме втора АЕЦ, както нямаме и сега. Нямаме, защото се шмекерува и не се предлага проект с точни параметри, затова и французите не щат да се забъркват в такова блато - няма какво да се чудиш, то е близко да акъла. За тази централа, дето плачеш конкретно ти - винаги има две "страни" готови да се прави - руснаците и нашите тук олигарси. Т.е. говорим за един проект, който да се договаря и изпълнява от две олигархични върхушки, а те уверявам те - не са седнали да мислят и да правят нещо, ни за твоето ни за моето благо. Те си гонят други интереси хората и това - също не е тайна.

Ние и сега изнасяме ток Роуз, пък си го плащаме скъпо и прескъпо. В хазната - все няма пари казват, за нищо няма, пък си изнасяме ток - не е като да не го правим и не е като да не ни го плащат. Къде са парите от изнесения и продаден ток, след като не се отразяват в сметките ни за ток, нито в социалната ни система...аз не знам. Ти да знаеш случайно? Като спрем да го изнасяме - ще си плащаме още по-скъпо, или ще внасяме в един момент. Пък накрая нищо чудно да се окаже, че вносният ток ни ляга по-евтино, досущ като вносните картофи, домати, ябълки, текстил и пр.  :lol: Ма хич няма да се учудя аз лично, ако и това доживея.

Та по повод твоите свободни съчинения на тема "какво мисля аз" - толкова. Мисля, че втора АЕЦ е много добра идея, ама ако се изпълнява проекта ПРОЗРАЧНО! Държавата с дял 51%, изпълнителят избран с конкурс, цената на целия масраф - ясна до +-100млн. да кажем /хайде голям и сложен проект да има толеранс/, да е ясно колко плащаме ние, за колко време ще го избием това съоръжение, как ще го изплатим на инвеститора, с какви лихви и пр. Да се поеме ангажимент още при старта на проекта на нас редовите граждани с колко ще ни е по-евтин тока и кога ще се случи това. След завършване на проекта, или след изплащенто му, или...никога. Нищо от това не е ясно по АЕЦ "Белене", заради която раздигна кокалите на Левски и Ботев - следователно няма какво да си говорим за евентуални ползи и загуби на този етап.
Тези неща се говорят и се обсъждат адекватно, когато на лице има точни и ясни сметки, не на чаша винце с някакъв странен романтичен патриотизъм. Ако моят скептицизъм, че нищо не е наред по точно този проект ти се вижда прекален - аз ти казвам, че няма никакви ясни данни по него и затова съм скептична. Ти си оптимист, но не можеш да ми посочиш ясните и точни данни, които аз искам за да бъда убедена, че това е добро решение. Следователно - моят скептицизъм почива на нещо, а твоят оптимизъм - на просто мерак да си оптимист, ама няма с какво да подплатиш същия.

Обичайното вайкане от твоя страна за горката ни държава, в която всичко се разпада - ще го подмина. Просто не виждам какво да коментирам на приказки, които се говорят под път и над път и факти, които на всички ни са известни отдавна и ги подминавам не защото няма истина в същите. Просто ако "заплача" и аз с теб - не мисля, че нещо по въпросните нерадостни факти ще се промени, пък да ги изговоря и аз за пореден път - е супер излишно. А и не си падам по драмата, сори... :lol:

И преди пак да наемеш как то било така, защото ние не сме гласували на референдума, че да има АЕЦ "Белене" и да зацъфтим внезапно... Ще споделя, че моето скромно мнение е, че срината икономически държава - не се оправя "за една нощ" със стартирането на един мащабен и скъп проект, който се изплаща 20 години от озъбените от глад граждани на същата тази държава. Ние българите, си имаме този синдром явно - "бързи, смели, сръчни" и основаната на неизвестно какво вяра, че икономика и общество се градят със замах, набързо и с едни големи стъпки да не кажа подскоци. Ми не, не стааа така номера, за съжаление. Успешна икономика имат държавите със стабилна средна класа, която неслучайно се нарича "гръбнак" - и в икономически и в социален смисъл. Натам трябва да бъдат насочени усилията и у нас, за да се вдигнем на крака малко по малко, но пък сигурно за сметка на това. Не с някакви грандомански изцепки от време на време, пък иначе - малкият и среден бизнес едвам да крета /където още го има изобщо/, хора в трудоспособна възраст и с добра квалификация да бъдат принудително безработни, да се раждат все по-малко деца пък политиките в областта да са в посока още по-малко да се раждат... И на тоя фон като си построим още една АЕЦ какво точно ще стане по-добре? За кого ще е по-добре? Ако все така по другите въпроси нищо не се прави - верно ни трябва втора АЕЦ, че то само циганите ще останат тук накрая, пък те ток не плащат, та е добре да е от подобен източник нали... :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Тук преди около 9-10 години либерализираха пазара и сега има поне 10 компании, от които човек да си избере и цените се държат доста по-ниски.


  
*
ох, оставете го тоз ток на мира вече, а?

буболина, мерси за клипчето. по повод съседите и пияното - таман преди да родя съседите ми отгоре започнаха уроци по пиано - двете деца и майката. в неделя започнаха преди 9 (пияното е директно над леглото ни). единственият ми проблем е, че има няколко упражнения, които се повтарят до откат и вече като ги чуя се озъбвам. но отмъщението е сладко - за коледа купихме пиано за ади  :lol:. но да сме сериозни - на нея много й харесва и като ги чуе започва да дирижира  :). не зная дали искам да става гений, но бих се радвала да свири на инструмент. и за да не ме обвините в спам - ту едва ли можеш да влезеш в къща (тоест място с 6-7 или повече апартамента) и да не чуеш пиано или друг инструмент. мисля, че това има значение - както за чалгата, така и за тока, по един по-заобиколен начин.
*
ох, оставете го тоз ток на мира вече, а?
Аааа този път не към мен, Роуз много държи на темата, а аз нЪл съм учтива... :lol:

Иначе също мисля, че да се свири на някакъв инструмент в детството, ей така "за обща култура" дори, си има значение как ще възприемаш коя да е музика в бъдеще. Но съм на мнение и, че да свири детето е ОК, ако то самото има интерес и данни за това - не по решение и настояване на родителите. Казвам го, защото си спомням навремето като ходех на уроци по пиано - доволно много измъчени детски лица и настървените майчини физиономии от пусти мерак и родителска амбиция. Някои дечица си бяха направо "музикални инвалиди", което личеше в часовете по солфеж. Ако им вземеш партитурите и никакъв шанс да ти каже кой тон е изсвирило току-що, това си е направо насилие за мен. Аз не бих го причинила на детето си, пък и с най-добрите намерения на света. Освен това е много труд за едно малко дете, при това ежедневен и не за по 15 мин. Вярно, че моите спомени са от соц-школата и допускам, че в другите държави повече като на игра са измислени такива занимания, но ми е трудно да си го представя.

П.П. Ей тия монотонните и повтарящи се до откат упражнения дето те побъркват са именно за техника.  :lol: Те колкото са гадни за слушане, са дваж по-гадни за свирене и аз също дълбоко ги ненавиждах, ама...нямаше начин.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
мисля, че това има значение - както за чалгата, така и за тока, по един по-заобиколен начин.
Щото като си правиш сам музиката не хабиш ток ли? :-) ха ха ха.


  
*
мисля, че това има значение - както за чалгата, така и за тока, по един по-заобиколен начин.
Щото като си правиш сам музиката не хабиш ток ли? :-) ха ха ха.
Ъм да, логично е. Пианото може да е механика, ама електрическата китара иска точец.  :lol: Също така, ако няма ток - няма и чалга, щото не моЕ да бачка плейбека...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
мисля, че това има значение - както за чалгата, така и за тока, по един по-заобиколен начин.
Щото като си правиш сам музиката не хабиш ток ли? :-) ха ха ха.
Ъм да, логично е. Пианото може да е механика, ама електрическата китара иска точец.  :lol: Също така, ако няма ток - няма и чалга, щото не моЕ да бачка плейбека...
Ми тогава да раздадат на всяко семейство по един инструмент и да пестим тока, че да няма проблеми като затворят АЕЦ-а :-).


  
Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #739 -: Февруари 13, 2013, 08:28:37 am »
А, ние с Катерицата си празнословим по тази тема, защото ми е много наболяла. Пък и е толкова пухкава катерица, че на нея не мога да й се обидя, даже ако ме обиди :)

"Та пак питам, ако не си ме разбрала първия път - как и по какъв механизъм, чрез построяване на нова АЕЦ у нас - аз, ти и всички останали автоматично ще вземем да плащаме по-ниски сметки за ток? Да не разширявам въпроса с КОГА?, че ще стане съвсем мътна и кървава." - отговорих ти чрез риторичните въпроси. Не говоря за много по-ниски сметки за ток, а ти обяснявам, че ще си запазим поне сегашното положение, а дори и да поскъпне токът, той ще е в някакви минимални стойности, които ще можем да понесем и пак ще се връщат пари в хазната от износа му. Къде отиват тези пари (и КОГА би бил завършен такъв проект), питаш - ми питай ББ (може и да питаш, къде отиват и милионите, които сме взели и ще взимаме още някоя година от европейския съюз за да закрием аец-а, защото хората си плащат да я затворим и вече сме взели не малко пари за това (кой и къде ги е взел дефакто и в чия банкова сметка са потънали е друг въпрос); да си видяла да се инвестират в някакви големи енергиини проекти в страната, които да заместят аец-а - лично аз не - ако ти знаеш нещо повече и си го питала - моля, сподели). Логично е, че би трябвало да отиват в бюджета-както казаха "в пицата", но скоро няма да е "пица", ами ще е "комат стар хляб" като секнат и тези приходи.
И аз съм за прозрачността Жбрул, но мисля, че на всички е ясно, че токът като спрем аец-а ще стане по-скъп. Тежки факти съм посочила в линковете в по-горните постове. Да, ще имаме право на избор - от Франция ли ще внасяме ток - по-скъп, от Румъния ли-скъп (защото румънците, като ни гледат, вече се готвят да строят в близко бъдеще още 2 блока на АЕЦ"Черна вода", ама тях никой не ги спира, а нас - да!!!), или от някъде си другаде - най-скъп. И какво ще стане - висока инфлация в страната и спонсориране от наша страна (защото стандартът ни е мнооого висок и сме богати) на другите държави, от които внасяме ток.
" верно ни трябва втора АЕЦ, че то само циганите ще останат тук накрая, пък те ток не плащат, та е добре да е от подобен източник нали..." - а, това ми прозвуча като - "Не е важно на мен да ми е добре - важното е на Вуте да му е зле" :)))) И "айде народе всички да изоставим страната си и да се преселим в някой щат в САЩ, тъй хем ще сме американци, хем българи", та стана като предложението, което беше дал някой, едно време "да ставаме част от (бившия) СССР" :))))

Права си, Жбрул, че темата вече е стара, но като гледам последиците от нея, направо побеснявам. Вярно, дай Боже да поживеем, че да видим какво ще стане и от къде и за какви пари ще внасяме ток (а, кой пак ще плаща, този път по-скъпия ток от сега, на ромите, мисля че в това отношение нещата няма да се променят особено и пак ще сме ние за съжаление, защото тях тук европейския съюз ги защитава, а нас - кучета ни яли... така че, в това отношение, очаквам да станем по-зле и от ромите)... Дано, все пак, да стане, както ти пишеш: "Пък накрая нищо чудно да се окаже, че вносният ток ни ляга по-евтино, досущ като вносните картофи, домати, ябълки, текстил и пр. Ма хич няма да се учудя аз лично, ако и това доживея.", макар че не ми се вярва (защото по-евтините дрехи, обувки, продукти и т.н. идват от Турция и Китай, а от тях ток няма как да купуваме, те за това и турците сега смятат да строят в близко бъдеще нови енергиини източници в страната си - за да не им се налага да купуват още по-скъп ток, като спрем нашата АЕЦ, от другаде).... Дай Боже да поживеем и да видим какво ще стане и как ще живеят децата ни не някъде другаде, а  ТУК - в България.

Аз и пианото - трудна и дълга връзка (от 5 годишна) с развод от моя страна. Нищо лично, просто не се получи. Връзката ни приключи за да няма повече сърдити (като комшии и домашни) от личните ни взаимоотношения и постоянната борба между нас... Не съжалявам особено... Но, наистина е добра възможност за дразнене на комшиите, Жбрул, особено, ако не ги понасяш :)))
« Последна редакция: Февруари 13, 2013, 09:17:05 am от rosefromstars »