0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Тя, Боби, го каза правилно  :) Нужно е просто, малко повече усилие...
И то това усилие е първоначално, когато усетиш, че започваш да имаш проблем. След това се свиква, на мен сега не ми е усилие вече.

да сменим темата малко, а? Много се радвам за всички които четат книги. Аз пък срам не срам ще си призная че вече не чета. Имам Киндъл, пълен е с книги, имам ги и на таблет, който нося с мен, ама само го пълня, но една книга съм прочела в последната година. И като гледам, скоро няма да и да прочета повече. Едно време много четях, но в последните години, когато чета нещо, то е предимно профеисонално и художествена литература въобще не чета. Но знаете ли как се успокоявам - успкоявам се с това, че е хубаво,че нямам толкова време. Когато започна да имам неограничено време да си почивам и да си чета книжки... ще съм пенсионерка. Пък някакси не съм се забързала това време да дойде :-)


  
оооооооооооооооооооооооооох, защо не вземем да си направим една истинска спаринг среща следващия път. Идвате лятото в Бургас и му удряме по един спаринг двубой, например в клуб "Аякс" или някъде другаде, по двойки - всеки срещу всеки  и така да се извъртим всички една срещу друга  :fighting:  и после да отидем на танци :dance2:
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Все се заканвам да не пиша тук. Сега вече със сигурност ще го сторя. :) Ако се появя, моля изгонете ме, наложете ми бан или каквито други възможности има...  8) :lol: Като се замисля, с присъствието на някои съфорумки тук често дискусията става интересна (за мене, поне)... Но като цяло не разбирам, за какво са тези тежки думи, личностни оценки и конфликти... Аз нямам нужда от това, а вие? Има тема за "смях и раздумка", тази тук изглежда е за "заяждане и изпускане на напрежението", а на мене ми липсваше място, където наистина могат да се обсъждат интересни въпроси - без обиди, където на всеки да му е приятно да сподели и да изслуша и да стават интересни дискусии... Не ми се иска едва ли не да ми се налага да се извинявам за това, че след апела на Джам съм споделила с вас линк, който ми се видя интересен. Да се оказва, че съм хитра, понеже по този начин прекратявам темата с цел онзи, които иска да се "доизясни" да изглежда конфликтен...  :lol:  Ами добре, Жбрул - ти имаш последната дума... :) Пиши колкото искаш за това. Съжалявам, че със сменянето на темата съм те поставила в подобно положение...

Жбрул, в никакъв случай не съм обиждала и не съм подценявала интелекта на когото и да било - това са твоите интерпретации и съжалявам, че така си го почувствала!... Аз всъщност доста се колебаех относно това, дали да пиша какво мисля. Но понеже не бих искала да се "спотайвам", просто казах открито мнението си. Това е причината. Истината е, че в тази дискусия междуличностните конфликти, прехвърляни от други теми, се четяха не "между редовете", ами направо "по редовете" на някои постинги. Това отстрани (и за незапознатите) не е приятно. Не само за мене, повярвайте... Има много, които четат, но не пишат... Жалко наистина, че дискусии по конкретни въпроси (не само тук, но и в специализираните теми) преминават в междуличностни...

Тук интереса, който ни обединява е един - зачатието, родителството... Повечето от нас тук са намерили и големи приятелства...  :) Нека не си търсим и големи конфликти...  :) Денят е толкова прекрасен... Нека се усмихнем на хубавите неща около нас... Не "наливам масло в огъня", не "търся мир", а само искам да ви пожелая приятен остатък от деня. Да не се занимаваме с глупости!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Чандра, не се обиждай. Така става понякога. Случва се. А, по-умният прощава. Утре денят дай Боже да е по-ведър в междуличностните ни отношения! Ние с милото и бебо ходихме сега при орто-доки и той каза, че бебо е супер в това отношение. Има вероятност да проходим и на годинката! Ето, това са хубави новини! Нека цункаме тази вечер тези, които са до нас и да благодарим на Бога, че ги има, както и че все още има добри докита, при които да ходим, които да ни съветват и лекуват! Цунки и вас всички, че ви има!  :kiss: Толкова сме различни и това е толкова красиво!  :ballons:  :bighug: :grouphug:
*
Така, така...да си дойдем на спама.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Жбрул, в никакъв случай не съм обиждала и не съм подценявала интелекта на когото и да било - това са твоите интерпретации и съжалявам, че така си го почувствала!...
Напротив, Чандра, правиш го и много добре го съзнаваш. Неведнъж сме ти отправяли моба да престанеш, защо продължаваш - мога само да гадая.

Цитат
Истината е, че в тази дискусия междуличностните конфликти, прехвърляни от други теми, се четяха не "между редовете", ами направо "по редовете" на някои постинги. Това отстрани (и за незапознатите) не е приятно. Не само за мене, повярвайте... Има много, които четат, но не пишат... Жалко наистина, че дискусии по конкретни въпроси (не само тук, но и в специализираните теми) преминават в междуличностни...
Ами именно този напън да се прочитат между редовете несъществуващи думи води дотук. Стилът на писане и използваните похвати при водене на дискусия съставят един "облик" на потребителя. Когато този облик се повтаря във всяка тема е напълно нормално и реакцията към него да е еднаква. Конфликтите стават не заради нечия личност, а заради нечий маниер на общуване, който предизвиква определени реакции. Незапознати няма, повярвай ми :wink: Като ви е неприятно, дайте своя принос за нормално общуване, не да се правите на ощипани моми, не разбрали, не дочели или твърде много чели, та чак им се привижда. Накрая става точно това, което Jbrul казва. Ама добре, щом се чувстваш по-добре, когато ние сме виновни, така да бъде. Който има очи - вижда, който има акъл - разбира какво е видял.


П.С. Понякога човек е добре да си спазва обещанията.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Така става то на халба бира. Дайте да си кръстим темата „Спаринг‟ :-).


  
*
и,нека да не забравяме, че трябват "двама за танго". не можем да сме слепи за тенденцията, мнение, което е различно да бъде помитано по всякакъв начин.

като си говорим за "четене между редовете" и "интерпретиране" - сиксенс, това, което "реално" по твоите думи имах предвид го написах още в първият си пост и след това още на няколко пъти, а именно:

avallon, принципно съм съгласна с теб, но си мисля, че ако не си преживял това 10 години да не говориш един език, пък бил той и майчиният си, не знаеш какво е. в къщи например се говори английски, аз имам приятели българи, работата ми е свързана с езика също, но по едно време се усетих, че е по-лесно да говоря на английски, та се запасявах с книги на български, да има някакъв баланс.

чандра, надявам се да продължиш да пишеш тук, защото мисля, че темата ще загуби от отпадането на хора от нея, но разбирам как  не  особено приятелското "посрещането" прави това трудно.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Елена, твои постове не съм коментирала. Обърнах се конкретно към Чандра. Никъде не съм интерпретирала какво си казала или си искала да кажеш. Няма нужда на мен да ми разясняваш за четенето между редовете.

Като стана дума за посрещане, в нашия език има една чудесна поговорка - По дрехите посрещат, по ума изпращат :wink: Много подходяща, бих казала!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Та по повод Елена, не мисля, че е искала просто да сподели, но да не си правя и аз съчинения, няма споделям какво си мисля, че е искала да каже. Надали и тя ще сподели реално, та... :wink:

ето на това ти отговарях - хем е коментар на мои постове (множествено число) хем спекулираш какво аз "реално" бих споделила.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Добро утро! Хайде на злободневката. Днес аз ще бъда червеното балонче от групата  :ballons: ,
че като гледам не мога да остана безучастна:  osi_7
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/protestite_za_toka_prodalzhavat-177620.html.  :strike:

Хааа, предвкусвайте повишаването на цените народе!!! То, като спрем АЕЦ-а ще видите, тогава за какво ви говорих и как всичко ще поскъпне (пък нека ви говорят за холдинги, когато ще внасяме ток на високи цени - доста по-високи от сегашните)!!! И как ще целунем пода, и ще ударим дъното на мизерията! И как повече от половин България ще се превърне в едно гето - гетото на Европейския съюз! А, да не говорим, че повечето от протестиращите ще умрат от студ и глад, защото стандартът ще ни е европейски! А, пък после ми говорете, че не било геноцид!!!

п.п. Ние с милото обсъждаме вече, какво ще купуваме - печка с дърва или котел с брикети. Някой има ли такива и да сподели, моля положителни и отрицателни черти на двата почти праисторически метода на отопление
« Последна редакция: Февруари 12, 2013, 08:24:15 am от rosefromstars »
*
 Елена, май не ме четеш - това ти написах по повод на същото, което повтаряш за 10те години чуждоезична среда и моето незнание. Ей това написах по повода:
Цитат
Аз наистина не зная , но ти дадох 3 примера на хора живяли повече дори и от 15 години на вън  и не са забравили да говорят български, единствено да се замислят върху дума, която няма точен превод на български. Но подчертавам без никакъв акцеnт.
Позовах се на три примера, конкретно на хора, които по някакво стечение на обстоятелствата нямат възможност да говорят майчиния си език и въпреки това не са го забравили и не говорят с акцент. Не говоря за богатство на речников запас, а за акцент, за маниер, за начин на изказване, за българското, че не са забравили. Никъде не споря нито твърдя, кой на какъв езим му става по лесно да мисли или сънува. Няма нужда обяснението за търсенето на баланс, акцента не влиза в тоя баланс.
Чувствам се като малоумна, щото не мога да обясня, че правя разлика между речников запас и акцент .... не мога да приема придобиването на второто и след 30 години престой в чуждоезична среда - това имах в предвид "забравили български" и в примера си с Кеми Тодоров.
Роуз, по въпроса за АЕЦ ( или алтернативата печка брикети/дърва) можеш да се обърнеш към Меглена Кунева - Пръмова, която пое щафетата за енергийно предателство и ни довърши като енергийно- вече зависима страна. Главната преговаряща беше сложена с мисия там.... на всичкото отгоре предсрочно се справи. Връщане назад няма а референдума си беше чиста парлама. България няма да се превърне в гето на ЕС, България Е гето на ЕС. Не знам дали разбираш, но цената на това, което плащаме най-малко се влияе от това на колко стотинки внасяме / произвждаме киловатчас електроенергия.
Аз в частност по настоящем съм в дълбок размисъл дали да не заведа дело срещу ЕВН, скоро си споделих казуса.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Акцент не би трябвало да имат.


  
Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #714 -: Февруари 12, 2013, 09:54:40 am »
Авалонче, разбирам те напълно. Но, си представи сега как основната цена се покачва и вече прекупвачите и дистрибуторите като ЕВН и ЧЕЗ си вършат това, което си вършат и сега, но с по-висока основа, и как бързичко цените ще скочат още повече. А, вече си имаме безброй примери, как повишаването на цените на тока, означават повишаване и на почти всичко останало и как инфлацията хвърчи в космоса, а ние целуваме пода (а, мнозина и гроба)...

Предлагам да замеряме всички отговорни с нещо, само дето и сами трябва да се замеряме.... е, не е много европейско, но то и положението ни също не е много европейско...

п.п. туй последното е шегичка ;) уточнявам, че да не ме обвините в расизъм пак :)))

п.п. редактирано от модератор поради нарушение на т.9 от правилата на форума
« Последна редакция: Февруари 12, 2013, 12:48:12 pm от Мецани »
*
авалон, аз малко не разбрах кое провокира последния ти пост. за акцента, съм обяснила във втория си пост, че не говоря с акцент (тоест, не това имам предвид). акцент имаш на езика, който ти е "чужд". доколкото зная, ако си говорил на един език преди 6-7та година го усвояваш без акцент. затова деца на емигранти, които може да  говорят с тежък акцент, нямат акцент на "новият" език, нямат и на "майчиния" си. не знам дали забеляза, че поста ми започна с "авалон, по принцип съм съгласна с теб, но...", вярно, че е от преди 5 страници, ама вече в тази тема ходя напред и препрочитам, че е трудно да се разберем.
Е не... не мога да повярвам, че отново ще дъвчем АЕЦ-а и очакващата ни мизерия :(

Защо напоследък става толкова тегаво общуването във форума?
Все се налага да се дават безкрайни обяснения, една на друга, тази какво казала, ама какво е искала всъщност да каже, другата какво разбрала.. като че сме се събрали тук, за да си усложняваме и без друго сложното ежедневие. Вместо да си помагаме, споделяме кротко, някаква разтуха да намираме във форума. Всичко е едно безкрайно надприказване, една борба за последната дума, всеки иска да "по" от другия, чете се между редовете, защо е нужно това?
Личните отношения ли надделяват, липсата ли на такива- не мога да разбера.

*
Elena B - остави, че се оплете.
Цитат
за акцента, съм обяснила във втория си пост, че не говоря с акцент (тоест, не това имам предвид).
Аз лично не съм ти търсила обяснение имаш ли или нямаш акцент.

Цитат
акцент имаш на езика, който ти е "чужд". доколкото зная, ако си говорил на един език преди 6-7та година го усвояваш без акцент. затова деца на емигранти, които може да  говорят с тежък акцент, нямат акцент на "новият" език, нямат и на "майчиния" си.
Това също няма нужда да обясняваш - що е то акцент и кога се появява и какво се усвоява.
Повече няма да повтарям и потретвам какво съм искала да кажа, че вече за "мезе" станах.
Цитат
Който има очи - вижда, който има акъл - разбира какво е видял.
Сикс хубаво го каза, ама и аз какво се пуснах по "надолнището", да ме пита човек.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #718 -: Февруари 12, 2013, 12:46:14 pm »
Мишленце, съжалявам, ама това е тема злободневка по въпросите на моториката на нашата държава. И тъй като моториката на нашата държава съвсем окуця, просто не знам вече как да не беснея по тази тема. А, акцентите са преобладаващите за деня или седмицата. Темата на кафенце и смях е до тази. Все пак, ако намериш нещо хубаво, което да върви добре в моториката на нашата държава - моля, споделяй! Не хубавото също! :)
« Последна редакция: Февруари 12, 2013, 16:03:45 pm от jam »
Абе аз знам коя темичка къде е, благодаря, че ме упъти все пак  :lol: