"Ама Роуз, ти наистина ли смяташ, че като се построи АЕЦ на територията на страната ни, ти си осигурена с ток на ниски цени во век и веков???
Няма да има режижми, цените като в комунизма, живот здравей!!!"
Не, не мисля така. Но, бих желала, ако не можем да подобрим сегашното положение, поне да не го влошаваме. А, тъй като вече сме подписали изключването на последните 2 блока от АЕ в Козлодуй и не виждам да има с какво да компенсираме тази електроенергия (даже от възобновяеми източници на електроенергия - за които съм на 1000% съгласна) освен с това да купуваме ток на доста по-високи цени от тези в момента... Да не говорим, че за момента и печелим, защото продаваме ток, като съответно част от тези пари отиват в хазната. Ще спрем и "Лукойл" и ще купуваме нефтени продукти отвън. Но, да не забравяме, че и от там идват част пари пак в нашата хазна. И като се вдигнат цените на тока и бензина, така ше се вдигне и всичко останало, и съвсем ще я закъсаме, защото един хляб ще стане 5 лв., няма да можем живеем "европейски" без дърва и въглища, защото няма да можем да си плащаме тока. Да не говорим, че на фона на това заплатите няма да се мръднат (а, може и да спаднат още поради дефицит в хазната). Е, тогава съвсем ще нарамим просешката тояга, която сами така старателно, умно и подчинено си издялкахме!...
п.п. да, наистина останах в тази държава (казвам го, защото и аз съм имала мнооого възможности да замина), само защото съм патриотка и също така, защото искам да съм близо до роднините и приятелите си за да им помагам с каквото мога (макар и минимално) или просто да съм до тях за да не се чувстват сами (особено за баща ми, който се притесняваше, че няма да съм до него, когато си отива от този свят и аз останах до него до края). Може да съм идиотка, луда и тъпа революционерка заради мисленето си за мнозина, но не ми пука какво мислят тези хора, които мислят това за мен, защото точно те са далеч от реалността на българското минало и съвремие. И, ако поради поредната грешка в нашата история минем отново на режим на тока и това ще го преживея, не някъде другаде, а в нашата изстрадала от нас родина България. Жалко ми е само за децата ни...