0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сега, дайте да си говорим по същество. За да има атомна централа трябва да има голям воден поток от сладководна вода - това е задължително за охлаждане и още разни там други процеси. Къде е възможно в БГ това - само и единствено на Дунава. Та реално погледнато няма къде много много да избираме местоположението на АЕЦ ако ще се прави такава.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
"Ама Роуз, ти наистина ли смяташ, че като се построи АЕЦ на територията на страната ни, ти си осигурена с ток на ниски цени во век и веков???
Няма да има режижми, цените като в комунизма, живот здравей!!!"

Не, не мисля така. Но, бих желала, ако не можем да подобрим сегашното положение, поне да не го влошаваме. А, тъй като вече сме подписали изключването на последните 2 блока от АЕ в Козлодуй и не виждам да има с какво да компенсираме тази електроенергия (даже от възобновяеми източници на електроенергия - за които съм на 1000% съгласна) освен с това да купуваме ток на доста по-високи цени от тези в момента... Да не говорим, че за момента и печелим, защото продаваме ток, като съответно част от тези пари отиват в хазната. Ще спрем и "Лукойл" и ще купуваме нефтени продукти отвън. Но, да не забравяме, че и от там идват част пари пак в нашата хазна. И като се вдигнат цените на тока и бензина, така ше се вдигне и всичко останало, и съвсем ще я закъсаме, защото един хляб ще стане 5 лв., няма да можем живеем "европейски" без дърва и въглища, защото няма да можем да си плащаме тока. Да не говорим, че на фона на това заплатите няма да се мръднат (а, може и да спаднат още поради дефицит в хазната). Е, тогава съвсем ще нарамим просешката тояга, която сами така старателно, умно и подчинено си издялкахме!...

п.п. да, наистина останах в тази държава (казвам го, защото и аз съм имала мнооого възможности да замина), само защото съм патриотка и също така, защото искам да съм близо до роднините и приятелите си за да им помагам с каквото мога (макар и минимално) или просто да съм до тях за да не се чувстват сами (особено за баща ми, който се притесняваше, че няма да съм до него, когато си отива от този свят и аз останах до него до края). Може да съм идиотка, луда и тъпа революционерка заради мисленето си за мнозина, но не ми пука какво мислят тези хора, които мислят това за мен, защото точно те са далеч от реалността на българското минало и съвремие. И, ако поради поредната грешка в нашата история минем отново на режим на тока и това ще го преживея, не някъде другаде, а в нашата изстрадала от нас родина България. Жалко ми е само за децата ни...
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 16:53:19 pm от rosefromstars »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Нещата са поставени така, че неизразяването на позиция също е позиция, която също води до някакъв изход. Нямате избора да сте неутрални, съжалявам.Неуралитета е  да можем да кажем после, че не сме виновни, понеже не сме гласували. За повечето от тези, които ще го кажат обаче е пределно ясно, че негласуването е помогнало да се стгине до едно или друго положение, така че въобще не си измивайте ръцете с това, че сте били неутрални. Няма неутралитет, няма липса на мнение, всяко бездействие води до нещо, за което бездействащите са преко отговорни. Това е като да гледаш, че детето ти се дави с храна, да не го потупаш и като се задуши да кажеш, че не си винивна, понеже не си направила нищо лично ти. 


  
*
Аз следя темата, но още не разбирам кой и защо определи референдумът да съдържа един-единствен въпрос? Нима хората не могат да отговорят на два или три въпроса?
Боби, и сега ми кажи, кой от негласувалите не изразява своята позиция именно чрез акта на "не-гласуване"?
Айде сега, все пак не ядем доматите с колците - липсата на действие също е вид действие с цел постигане на определен резултат.
Доколко е успешено е тема на друг разговор.

Цигу - нашите мили политици в НС решиха така...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Нещата са поставени така, че неизразяването на позиция също е позиция, която също води до някакъв изход. 
Именно де. Моето НЕходене да гласувам в този конкретен случай - постигна именно резултатът който исках аз. Т.е. позицията ми си беше съвсем активна и доведе до това, което съм искала бидейки на тази позиция.
Аз лично исках, или да е невалиден референдума, или в най-лошия случай да опре до НС, където се надявам мнозинството да отхвърли строежа на АЕЦ "Белене".

Някъде да съм казвала, че съм била неутрална?!!! Точно напротив - н'ам колко страници вече обясняваме, че в този случай негласуването е активна позиция и то си има последици...не, не било така.

Направо ми писна вече и на мен едно и също по милион начина да пиша. Досега обяснявах на други потребители защо негласуването Е позиция с последствия в този конкретен случай. Сега Боби ми го обясняваш на мен ти, все едно аз, или някой друг негласувал досега е твърдял точно обратното.  :lol: Баси филма наистина...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Аз следя темата, но още не разбирам кой и защо определи референдумът да съдържа един-единствен въпрос? Нима хората не могат да отговорят на два или три въпроса?
Цигу до пролетта белене беше "спяща" тема. До тогава само се говореше, че  Белене трябва да го има защото в противен случай ставаме енергийно зависими и след някоя и друга година ще трябва да внасяме ток (мнение изказано отговорно на глас, пред медиите, пред цял един народ от ББ, след среща с Путин същия подписва меморандум касаещ  бъдещ строеж на Белене). След някакъв "катарзис" ББ сменя мнението си точно в противоположната посока и това се случва след посещението на Х. Клинтън. И в същност тогава започна истерията. БСП се активизираха и събраха подписка ..... как до сега за нищо не се напънаха за нищо да правят подписки за референдуми? Може и да бъда обвинена в конспирация, но за мен цялата активност е породена от накърнени интереси (при това особено сериозни) за да се напънат толкова. Събраха подписите - няма измъкване, референдум ще има. ГЕРБ отвърна с подмяна на въпроса - и стана тя каквато стана. Всичко се превърна в политика, лобита, комисионни, пари, документи от кашони ....  кирливи ризи за вадене и прочие. И в цялата тая помия народа трябваше да обере пешкира и да решава нещо, което няма решаване и в единия и в другия случай ще го ядем големия. Така зададения въпрос и изобщо хронологията по която се стигна до тук е нещо като параграф 22.  Може да има повече от един въпрос срещу тия 20 милиона разход, ама няма интереси (лични явно) за да се предизвика и то по наистина не по-маловажни въпроси.

Цитат
Ще спрем и "Лукойл" и ще купуваме нефтени продукти отвън.
Роуз може ли да ми кажеш как ще спрем Лукойл?
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 17:35:37 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
 И Катерицата каза:
Баси филма наистина...

 :pipy_longstocking: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

п.п. ама, ще те смачкам от гушкане, ако те хвана  :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 17:42:35 pm от rosefromstars »
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Айде сега, все пак не ядем доматите с колците - липсата на действие също е вид действие с цел постигане на определен резултат.
И резултата е, че референдума е невалиден и съответния въпрос ще се решава в НС, без да е съобразен с мнението на гражданите... А после те могат да са недоволни колкото си щат...

Още веднъж и последно по темата. Ако референдума беше "ЗА" или "ПРОТИВ" Белене, тогава пък хората, които по принцип са против ЯЕ можеше да обявят въпроса за некоректен, тъй като няма как да кажат, че са против изграждането на каквато и да е АЕЦ у нас... Или с тук използваната метафора...  :lol: : ако ме попитат, дали искам да спя с Белчо или не, няма как да отговоря, че не желая да спя с мъже...  :wink: Т.е., винаги може да има недоволни... Не виждам, този бойкот с какво реално допринесе...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
като си говорим за неправилно поставени въпроси, винаги се сещам за класическия въпрос, при който и отговор "Да" и отговор "Не" те вкарват в неизгодно положение, а именно:

"Ти престана ли да пиеш коняк сутрин?"

 :lol: :lol: :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Роуз може ли да ми кажеш как ще спрем Лукойл? - аааа, повече идеи по това не давам, въпрос на НС за доброто на родината и децата ни!

а, сега някой може ли да ми обясни следния сценарии: ББ подписва договорът за Белене с Путин, Х.Клинтън и западните страни натискат ББ да се откаже и той го прави. Опозицията свиква референдум. Народът смуче пръст и не ще да реши щото не бил разбрал въпроса, бил неправилно зададен и т.н. 
последствия: мнозинството от народното събрание гласуват против под влияние на ББ, така проектът Белене отпада. След няколко години изпълняваме вече подписания договор за затваряне на АЕ в Козлудуй. Народът седи на тъмно и смучи краишник стар хляб от 5 лв. и се чуди как се стигна до тук...

вариант 2 (който не стана): ББ подписва договорът за Белене с Путин, Х.Клинтън и западните страни натискат ББ да се откаже и той го прави. Опозицията свиква референдум. Народът решава с "да". ББ казва - така иска народът. Запада спира част от фондовете - много ни дреме, то и без тях се същата. След няколко години затваряме по договор АЕ в Козлудуй, но отваряме новата в Белене. Народът си кара както сега, че и по-добре с новата по-мощна и модерна АЕ...
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 18:05:12 pm от rosefromstars »
*
Бях се зарекла да не пиша повече по темата АЕЦ, но много държа да поясня кой започна да използва думата "промит".

Буболина, обидните думи са използвани за първи път в темата от Роуз и отправени към всички негласували. Първите два поста, с който Роуз се записва в темата са редактирани поради нарушение т.9 от правилата на форума.


« Последна редакция: Януари 29, 2013, 20:47:23 pm от Мецани »
Добре де, аз го казах, аз съм виновна!!! То си пише по-назад! Ама, не можах да се стърпя, трябваше да го кажа, защото така го чувствам! Сори! :oops: :a_cat_06:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
спама премина всякакви граници
и тук ще си починем малко
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #574 -: Февруари 02, 2013, 01:00:43 am »
Така, извинявам се, но искам да помоля Мецани (или модовете, или Главните модове) да премахнете от корегирания ми Отговор #463 частта "Расистки изказвания"! Уточнявам се, че въпросната жена от турски произход беше заснета и излъчена по БНТ в Новинарската емисия и тя видимо беше с проблемна походка, която явно й причиняваше болка, така че се наложи буквално да пропълзи стълбите преди да влезе в сградата за да даде своя вот в националните ни избори. Моят коментар беше свързан с това и за мен тази жена е за пример пред тези от нас - българки, които поради мързел не отиват да гласуват. Може да съм всичко друго, но определено не съм расистка (което е направо смешно, особено за тези, които ме познават), така че, моля, този коментар да бъде коригиран. Помагала съм, помагам и ще помагам на всички, които имат нужда от моята помощ, за каквото и да е, както винаги, независимо от пола и националността. Така че, считам този коментар за напълно неуместен! За другия с обидите съм съгласна и го имам предвид за в бъдеще. Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена. Благодаря Ви за вниманието. Лека вечер на всички!
« Последна редакция: Февруари 02, 2013, 01:08:55 am от rosefromstars »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Рosefromstars, никой не твърди, че си расистка, но изказванията ти бяха в този стил. Начинът,  по който се изрази беше обиден и в разрез с правилата на форума. Понякога човек в яда си се изразява неуместно, без да иска, вярвам, че случаят при теб е бил такъв. Но правилата са си правила и трябва да се спазват. Забележката на модератора е уместна, няма какво да я оспорваш. По-добре си вземи поука и се постарай да не се повтаря занапред.
Темата беше заключена, за да се поуспокоят потребителите и да се прекрати излезлия извън контрол спор. Заради неспособността ти да се контролираш се наложи доста потребители да стоят три дни без тема. Отключихме я, за да продължим да коментираме злободневни проблеми, а не да захващаме полемиката наново. Ако имаш някакви възражения, моля обърни се на ЛС към ресорния модератор, няма нужда да продължаваш да създаваш напрежение в темата. Друг път, преди да пишеш, първо прочети правилата на форума. Дори в този си пост, продължаваш да ги нарушаваш, обиждайки отново хората, които не сме гласували. Смени тона и изразните средства, ако обичаш. Лека вечер!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Хе хе, тука вече става егати комедията... ама важното е да се спазват правилата.... даа.

Жбрул, товето „не“ го разбрах, че е позиция, разбрах ти логиката, само че не визирах теб, а много от хората, които обясниха, че не са отишли понеже нямали позиция. Което е различно, понеже както  вече се съгласихме, неизразаяването на позиция е равносилно на заемането на такава.

Роуз, откажи се ;-).
 


  
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Всеки има право на глас. Щом някой е решил да не гласува, явно си има причина за това. Това е неговата позиция и негово решение. Чудя се аз, на следващите избори, за кого мога да гласувам? На всички цирка го видях. На сегашните управници също. Вярно, че позакърпиха много дупки и се мъчат да го докарат до някъде, ама с много далавери се продължи и с това събиране на пари от хората, вече масово изнемогват. То ясно, че трябва да пристигнат пари от някъде, за да се дадат на друго място, но и така не бива. Дето се вика аз съм разбираща душа, че с магическа пръчка няма как да сътворим чудеса, но някак вече много ми тежат непрекъснатото тичане насам натам и въпреки това, пари все не стигат. Ясно ми е, че и да отида някъде, там ще съм по-голям никой отколкото тук, въпреки, че парите там ще ми стигат малко повече.
Но факта, който в момента много ми тежи е, че загубихме доверието си във всички там клоуни, чиито цирк гледаме ежедневно по телевизията и някак не ми се иска да ги гледам и занапред. Ако пък не гласувам, ще вземат да се намърдат я атака, я Доганчо, я Костов, чиято пък муцунка изобщо нямам желание да търпя. Бойковата също. С две думи, закъсахме го в мирно време.
rosefromstars, имах честта да срещна, макар и не лично президента. Той дръпна една страхотна реч, от която новинарите изрязаха 20 секунди за референдума. И после, защо ли не гледам новини... Та, той 10 минути говори за Белене и референдума. Обясни, че щом искат референдум, нека има референдум, въпреки, че решението трябва да е на инженерите, които са наясно с нещата и знаят най-добре от всички, какво е най-добре за България. А народа като мен и повечето от вас, дето и хабер си нямат от ядрена енергетика, екология и т.н. просто няма как да вземат правилното решение, защото не са му ясни много неща. Искате ли да има ядрена енергетика в България? Ми искаме си, ама аз пък не искам да е в Белене. Искам да е в Козлодуй, но мен това не ме попитаха  :). Това беше позицията на мъжа ми например, няма да гласувам, защото не съм компетентен по въпроса и няма как да взема решение. :)
Изпих си кафето, не е зле и нещо да свърша  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Лидия, аз не казвам, че нямат право. Имат си, никой не може никого да задължи да гласува, но да не се заблуждават, че това неизразяване на позиция означава, че не заемат позиция. Примерно ти си права, че може да няма за кого да гласуваш, но сама съзнаваш, че негласуването ти пак е равносилно на гласуване на някой. Някой ще взема власта независимо дали ти гласуваш или не, не е като да не гласуваш и никой да не те управлява. Така че дори и да избереш най-малката злина, пак е по-добре, от колкото да не участваш изобщо. Така мисля аз. А за право, имат право разбира се, аз съм за зачитането на правата, но това не значи, че мисля, че е правилно. За мен негласуването, както и в политиката гласуването с „възържал се“ са позиции на тези, които не обичат да поемат отговорност.


  
*
 :D
кафе без злободневка не върви