Роуз, ти изобщо четеш ли се преди да публикуваш? Изобщо ти схвана ли за какво е целия разговор тук? До просия ще докарат не само децата, ами и внуците ни, ако тръгант да строят Белене В МОМЕНТА! Ти разбираш ли го това? Колко пъти обяснихме защо сме против Белене? Аз лично не съм против ЯЕ, нито против строежа на атомна централа. Обаче съм против точно Белене да се строи, защото там е такъв батак, че не ми се мисли. Но понеже въпросът беше зададен така: За или Против развиването на ядрена енергетика, чрез изграждането на централи", аз не гласувах защото:
1. За съм за изграждане на централа, но не на коя да е, обаче мен не ме питат за конкретна, а по принцип. Аз по принцип съм съгласна, обаче ако гласувам с да, това означава че съм съгласна и с Белене, но аз не съм.
2. Против съм изграждане на АЕЦ Белене конкретно, но мен и това не ме питат. Ако отговоря с не, това значи, че не искам и никаква друга централа да се построи, пък аз нямам против.
Хайде сега обясни ми как трябваше да гласувам, след като нито един от двата отговора, на ТАКА ЗАДАДЕНИЯ въпрос не ме удовлетворява? Ако бяха питали - За или Против АЕЦ Белене - тогава лесно - отивам, гласувам с НЕ и точка. Но ако това НЕ се приема, се приема само за Белене. Не ограничава строежа на коя да е друга централа. Причината да се зададе въпроса така общо е, че те искат конкретно Белне да си строят и са наясно, че при така поставен въпрос - както и да отговорим, до изграждане на Белене все ще се стигне. Единственият начин да не се стигне беше тези, които искат да кажат НЕ да не отидат да гласуват и така да няма необходимите 20% за да се върне в НС обсъждането, където да могат да си приемат все пак решение за строеж. По-елементарно не мога да го о0бясня, съжалявам. Това е моята позиция и затова не гласувах. Затова не гласуваха и огромната част от тези 70% българи. Вие, които гласувахте, просто не мислите по този начин, ваше право. Но мислите или не така - това са фактите, това е истината и резултата от референдума го доказа.
Не смятам повече да се обяснявам, който иска да се обижда - негова воля. Аз нито съм искала, нито съм обидила някого. Няма какво да се цупите.
Обаче, ще ви помоля вече да спрете да хвърляте в лицата ни обвинения, че сме погубили едва ли не нацията, че вече става смешно. Тя нацията си е достатъчно загубена, както стана ясно вече. Тия управляващи не ви ги избрах аз, избрахме ги всички ние. При рекордна избирателна активност на последните парламентарни избори, недоумявам какво се пените, че българинът не гласувал. Гласува то, та пушек се вдига, въпросът е как
Роуз, обръщам се към теб персонално. Ако още веднъж използваш подобни изрази и продължиш да хвърляш обвинения срещу 70% от населението, включително потребителите на този форум, които не са гласували /лесно може да се види кои са, не са го крили, така че обидите ти са персонални/, ще се наложи да ти дадем не един, а три дни за размисъл, преди да можеш да се възползваш от някои права, осигурени от предците ти. Като искаш да коментираш - прави го, никой не те спира, но го прави възпитано и в синхрон с форумните правила.