0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз от изказванията тук бях останала с впечатление, че власта е за Белене,но сега четох изказването на Бойко Борисов, който каза, че те искат да спрат проекта Белене и сега пак шяли да гласуват с не.  Жбрул, сега вече съвсем не разбирам защо недоволстваш срещу правителството, при положение, че сте на едно мнение, ако съм разбрала правилно.

Боби, проекта е затворен сигурно повече от година за правителството. Сега като влезе за обсъждане в парламента, мнозинството ще потвърди засекретяването му и това е. Освен ако пак не измислят друго, типично за нашите управници.
Извода за момента е, напразно похарчени пари за референдум, който побързаха да политизират.
Ясно, то и аз с такова впечатление останах.

Тук пък референдумите се правят само заедно с другите избори и така не се харчат допълнително пари, освен за отпечатване ( а сега с компютърното гласуване и това дори не е разход). И на изборите винаги има по около 5-10 въприса за нещо. Мисля, че е добра идея.


  
*
Джулия_М, нищо подобно няма обаче в действителност, макар че в партийните централи си го мислят :) Народът отдавна не му пука за тях. Генерална репетиция има само в техните глави. Поне от хората около мен никой не е гласувал или негласувал по политически причини :)
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 10:22:01 am от cygnus »
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Той г-н Костов колко навреди, а как има очи още да се изказва не знам.
Може предположението ми да е супер глупаво, но мисля, че следващата управляваща коалиция ще бъте точно между ББ и Костов. На тази "брилянтна идея ме наведе точно резултата от референдума - по мои наблюдения хората, които бяха против Белене или ЯЕ по принцип явно подкрепят Костов(имам такива познати - които са нито БСП активисти, нито любители на ББ). И според мен това си беше чиста репетиция за изборите, т.е. да имат време до тогава да си оплетат кошниците, да си дадат задколисние обещания, а накрая пак ние ще я събаме попарата.
За мен също бяха пари хвърлени на вятъра, въпреки че отидох да гласувам.


Самият Борисов заяви, че заради Костов, много от електората на ГЕРБ не е гласувал ;) Т.е. коалиция  може да има, те винаги могат да ни изненадат в последния момент. Но към момента нещата не ги "дават" да са така ;)
Ума не ми го побира, как така веднъж в държавата ни ще има референдум и българският народ пак спа и не отиде да гласува (независимо дали с "да" или "не")! Е, това за мен е пълно безхаберие от страна на нас - българите - за собствената ни държава!  А, нас явно ни кефи просто да си мълчим, дори когато ни питат нещо! Явно единствените гласуващи в нашата държава БЪЛГАРИЯ са хората от малцинствата!!! А, българката може да ходи, но просто я МЪРЗИ !!!!
И после пак ще слушаме как някой ни бил управлявал или защо толкова внимание се обръща на гласуващия електорат.Е, това е българската простотия и тя отново се прояви в НАЦИОНАЛЕН И МЕЖДУНАРОДЕН мащаб! Е, затова ще ни управляват *****! ЗАРАДИ МЪРЗЕЛА И ПРОСТОТИЯТА НИ !!! И заради това, че вечно ни кефи другите да са виновни за нашите решения, които така или иначе НЕ ПРАВИМ (независимо дали са "ДА" или "НЕ")!    osi_8  osi_6 osi_7

п.п. Васил Левски, Христо Ботев и всички други революционери явно се обръщат в гроба, защото явно не уважаване правото си на избор, за което те са отдали живота и кръвта си !!!

Моля без расистки изказвания и обиди - бел. мод
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 16:28:42 pm от magi_st »
*
Боби, никой не е против да има референдуми по принцип, вкл. и по такива въпроси, най-малкото пък аз. Вече пространно обясних, че проблемът не е в реферндума, а в некоректно поставения в него въпрос. В случай, че не знаеш, когато беше внесена подписката за иницииране на референдум, тя беше с въпрос: "За, или против строежа на АЕЦ Белене?" ;) Гражданите, които са се подписали под това искане, са имали желанието да се отговори именно на тои конкретен въпрос, ане на въпрос за ЯЕ "по принцип". Това е първата некоректна постъпка на управниците ни, че подмениха въпросът на хората, с такъв какъвто изнася на техните интереси и крайна цел. За съжаление - нашето законодателство им позволява да извършат такава подмяна.

Въпросът бе съвсем ясен, все пак с очите си го видях.

"Подкрепяте ли развитието на ядрената енергетика у нас, чрез построяването на нова електроцентрала"

Кое е неясно? И кое е "по принцип"?

Думата, която използва Jbrul е некоректно, а не неясно.

Подписката, която беше внесена с искане за референдум беше с въпрос "За, или против АЕЦ Белене". Та къде във въпроса на референдума се пита за Белене? Пита се за нова електоцентрала. Тя тая нова електроцентрала може да е в Белене, ма може и да е в Каспичан. Та хората ако не са съгласни новата електроцентрала да е в Белене, но искат да е в Каспичан как да гласуват и как да разберат въпроса? И попитай някоя възрастна баба как е разбрала въпроса, как е гласувала и по каква причина е гласувала положително или отрицателно.
*
Rosefromstars, не обобщавай, моля те. Не допускаш ли, че има други причини освен простотията и мързела българите да не гласуват на този референдум.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Мецани, без значение е за мен каква дума е използвала Джибрул.
Нещата си бяха ясни. Нищо мъгляво нямаше. Не сме толкова тъпи, че да не разберем, нали.

Мъжът ми тази сутрин вика - какво става с референдума - всички викат - спечелихме :-)

 :lol:

О, да, права си  rosefromstars - българинът е особена порода човек. Когато не го питат нищо, винаги знае и отговаря като експерт. А когато го питат - отказва да отговаря, защото не бил експерт.
Тук пък референдумите се правят само заедно с другите избори и така не се харчат допълнително пари, освен за отпечатване ( а сега с компютърното гласуване и това дори не е разход). И на изборите винаги има по около 5-10 въприса за нещо. Мисля, че е добра идея.

Сигурно ще минат стотици години, докато нашенеца се усети да го приложи и тук този умен подход  :?

*
и аз съм от безхаберниците, които спаха и не гласуваха с оправданието, че не са експерти  :wink: много ви се радвам на самочувствието на компетентните
Rosefromstars, не обобщавай, моля те. Не допускаш ли, че има други причини освен простотията и мързела българите да не гласуват на този референдум.

Мецани - всичко друго са объркани хора от телевизиони предавания и мнения на някакви си уж с власт! А, обърканите хора, творят глупости и простотии! И една от тях е да не се гласува! Как така няма да гласувам - че за това са се борили нашите борци за освобождение! Да ни дадат правото поне да гласуваме! А, факт е вече, че българинът явно не гласува! И най-вече не уважава свободата на избор, която са му дали онези, които са дали живота и кръвта си за това - да бъде свободен и да има поне правото да избира като го питат! И пак повтарям: Васил Левски, Христо Ботев и всички други революционери явно се обръщат в гроба, защото явно не уважаване правото си на избор, за което те са отдали живота и кръвта си !!! Е, това е вече факт - ние отново ги заплюхме в лицата с нежеланието, мързела и(или простотията си да не гласуваме!

редактирано от модератор поради нарушаване на т.9 от правилата на форума!
« Последна редакция: Януари 29, 2013, 20:41:36 pm от Мецани »
rosefromstars - свободата да не гласуваш също е свобода на личността, и всеки може да я приложи когато поиска и както поиска. Тук не говорим за промити мозъци, а за личен избор.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
и аз съм от безхаберниците, които спаха и не гласуваха с оправданието, че не са експерти  :wink: много ви се радвам на самочувствието на компетентните

А как гласувате на избори? Там също в платформите на политическите сили има въпроси, засягащи и ЯЕ, и образование, и здравеопазване и прочие.
Аз не съм експерт в нито една област, но чета експертни мнения, интересувам се, ориентирам се, сравнявам и гласувам.
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Явно единствените гласуващи в нашата държава БЪЛГАРИЯ са турците и циганите!!! Туркинята не може да ходи, но допълзява да пусне своя вот! А, българката може да ходи, но просто я МЪРЗИ !!!!
Разбирам възмущението ти, но недей наистина да правиш обобщения от този характер - аз нито съм циганка, нито туркиня - ходих и си дадох гласа.

P.s.:Момичета, аз затова и писах, че предположението ми може и супер глупаво да е :D
И все пак доста хора наистина по политически причини отидоха или не отидоха да гласуват...и по-точно визирам заклетя електорат на всяка партия.
*
Rosefromstars, значи ме наричаш проста, тъпа, объркан и промит мозък, защото за първи път не гласувах.  Човек има свободата да не упражни правото си на гласуване.

Ще те помоля да се въздържаш от обидни квалификации, по този начин обиждаш и себе си.



« Последна редакция: Януари 28, 2013, 11:30:44 am от Мецани »
*
Да, права е Мецани. Бих се въздържала да нарека "промит мозък" дори и този, който е гласувал, както му е наредил партийния лидер.

П.П. Джул, не ти е глупаво предположението, в крайна сметка всички това ни внушават от екрана ;)
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 11:51:09 am от cygnus »
Джулия, мисля че естествено се подразбира, че съм изключила 20% от нас - българите - които отидохме да гласуваме. Просто се оказахме - МАЛЦИНСТВО в собствената си държава!

Мецани, не желая да те обидя, но за мен просто си допуснала грешка, че не си отишла да гласуваш. Радвам се, че ти е едва първата грешка и ти желая - Дано да ти остане и последната!
*
Въпрос на виждане е дали моя отказ от гласуване на референдума е грешка или не.

Мецани, без значение е за мен каква дума е използвала Джибрул.
Напротив думите неясно и некоректно имат мнооого различно значение, смятам знаеш.
За теб може да не е имало неясноти в поставения въпрос, но ти не си целия бългаски народ, затова ти казах да попиташ например възрастните хора какво са разбрали.

Вчера се обадих на баба ми( жена с висше образование, учител при това) и я попитах дали гласува, как и защо.  Тя ми оговори по следния начин - "нали знаеш на коя партия симпатизирам". Тя не е упражнила своя глас, а гласът на партията, защото е свикнала от едно време, че каквото каже партията е закон. Не е едиствената, която е гласувала вместо по собствени убеждения, а по убеждения на партията.

Та нека когато слагаме етикет промити мозъци и подобни такива за негласувалите на референдума хора, да помислим дали няма такива и сред гласувалите.
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 13:23:44 pm от Мецани »
*
Аз също не гласувах.
Имам право и да не гласувам и това е моето свободно право на избор да не гласувам.
Няма е алтернативата за която искам да си дам гласа, не я виждам, и не мисля че е грешка да си дам гласа за нещо, за което не съм съгласна, само и само да си упражня правото, както се каза право е и да не се гласува.

Цитат
Да, права е Мецани. Бих се въздържала да нарека "промит мозък" дори и този, който е гласувал, както му е наредил партийния лидер.
както и циганина, който вчера някъде показаха човека даже не знаеше за какво точно става въпрос, или също показани (пак цигани) гласували щото задълженията от 2000 лв. щели да им ги направят на 500  :wink:.

rosefromstars мисля, че обиждаш.
Цитат
Ще те помоля да се въздържаш от обидни квалификации, по този начин обиждаш и себе си.
Присъединявам се.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Важното е да се гласува. Когато човек не може сам да решиш (дали, защото човекът е некомпетентен, няма мнение или е просто тъп) си избира партия и гледа нейният лидер какво ще рече и гласува както му кажат (или платят, както в случая с ромите). Но, мислех, че повечето българи са умни, отговорни и поне имат чувство за уважение към предците си, които са им отвоювали правото да дават глас сега - независимо какъв. Но, явно съм сгрешила...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Rosefromstarts, най-учтиво те приканвам да се въздържаш от обидни квалификации, нарушаваш правилата на форума.
Аз също не гласувах, но определено не се смятам нито за тъпа, нито за объркана, нито за мързелива, а още по-малко с промит мозък. Мисля, че тук в темата стана кристално ясно на кой колко му е умствения багаж. Не сме, обаче аз и ти хората, които трябва да определяме от кое си право българинът трябва да се възползва. Именно по смисъла на свободната воля и избор, за която толкова лелееш, всеки от нас има правото да упражни или не възможността да гласува.
Отново ти напомням да спазваш добрия тон, надявам се да не се налага да потретвам!

П.С. Боже 8O Ако не можел сам да реши, човек бивало да си избере партия и да слуша лидера й 8O Мдам, чудесен пример за свободна воля, наличие на акъл и чист мозък. И как да си избере партията викаш - онче, бонче....ей тая ще е  :lol:
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 13:58:20 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!