0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Боби, на теб тотално са ти сбъркани понятията в главата...
Как може, арестуван човек, съборен на земята, без значение какво е извършил, абстрахираме се от предишното престъпление, с легнал отгоре му човек от НСО да бъде зверски пребит? При това след като е задържан? Айде обясни ми, защо трябваше да чупят ръцете на гарда от НСО, да изведат Октай окървавен целия, да му събуват гащите и т.н.? Това нормално ли е? За подобни неща, Боби, у вас наказват и полицаите, не само тия дето бият...
Няма никакво значение срещу кого е насочен акта, не се бие паднал човек. И афект, афект - 1-2 минути, ама това да го пердашат настървено повече от 5 минути и да го ритат... Ти поне си медицинско лице и знаеш, че силата на ритниците е в пъти по-голяма от силата на юмруците...
А и може ли такъв цирк за пистолет без пълнител, с халосни патрони??? Смешно е и ако не беше толкова смешно, щеше да е трагично :?
П.С. Нито пълнителя намериха, нито ножа. Нито обезопасиха периметъра на престъплението. Сега и доказателствата ще изчезнат... Смешен театър, в който ние, народа, трябваше да участваме. Аз обаче отказвам да повярвам и за мен това е гнусно долно политическо театро, за да се сплотят редиците на една вредна етническа партия. Аз отказвам да бъда част от политиката за нагнетяване на етническия мир. Аз нямам проблем с турците! Проблема са ми политиците, които кроят гнусни планове.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Нищо не ми е объркано Гане, аз не съм казала, че не трябва да ги осъдят. Напротив, трябва. Аз казвам, че това е последното, за което бих помислила при атентат над политик.  Полицаите, понеже са нормални хора, когато са извикани са извели този, който е атентатор. В този момент те не знаят какви са му патроните, не знаят, че е окървавен защото е ритан след като е обезопасен,а не преди това.  дори за хора в залата това не е напълно ясно.Единствено знаят, че някой е насочил пистолет към главата на политик и са го сборичкали и обесопасили. Предават им го, те го отвеждат. Няма какво срещу тях сега да скачате. Полицията, както вече казахме, в вече се занимава с индентифицирането на тези, които са нападнали след обезоръжаването и ще повдигнат обвинения, така че това вече не е тема за нова конспирация.
Какви 5 минути те гонят - гледай записа, 35 секунди са ( ето ти клипа http://www.youtube.com/watch?v=vqNgEVhz2Sc, че пак говориш наизуст). Това не ги оневинява, ама хайде не си измисляй сега. Не мисля, че са необходими медицински познания, че да знаеш,че ритника е по-силен от юмрук :-).

 Ще ти кажа кое е смешното и трагичното - нивото на нашето стадо, това е трагичното. Развихрянето на конспиративни теории, съжаляване на човека, който всъшност е виновен това да се случи.И защо го съжаляват, ако това е планирано.. и те не знаят. Защо онези ще го бият в ефир, ако е планирано - и това вероятно не знаят. С тези теории, които се развиват, те всъщност обвиняват полицаите, които са били на място, че са замесени в някаква конспирация, обивиняват  МВР, обвиняват прокуратурата,психолозите, които работят с Октай, абе въобще бая конспирация е имало :-).  Ама в същото време са се завайкали за този, за когото твърдят, че е основната част от конспирацията, в която те самите вярват. Верно да се чуди човек да плаче или да се смее. Аз пък имам особено мнение за хора, които бързо бързо започват да вярват в конспирации.

Тара , за спортно хулиганство са по-строги наказанията за едно и също нещо, това имах предвид.
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 12:54:34 pm от Bobbie »


  
35 секунди друг път.
гледай на записа - от 19 сек. до края.
http://www.youtube.com/watch?v=SA0boow5XRM
[/url][/url]
*
Боби, през 1991г. в страната в която живееш в момента пребиват негър, бивш затворник, нападнал полицаи.В следствие на побоя над него в щатите има масови протести.Макар че Кинг е бил надрусан и се е сбил, то обществото не е толерантно към насилието.

Тук в България, човек се опитва да застреля политик, обезоръжен е и върху него се прилага насилие и нашето възмущение те кара да ни обясняваш колко не сме прави!

Интересно.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Не знам, Боби, ти какво си гледала, аз изгледах всичко достъпно в нета. За мен нещата са постановка, при това от ония смешните, не мога даже да го нарека опит за покушение. Някак си не си представям, че човек, срещу когото е насочен пистолет, ще действа като агент от спец наз - претъркулването на Доган беше почти в стил морски тюлен. На трибуна, докато говори, да се хвърли срещу нападателя си??? Обикновено човек се стъписва в такава ситуация, не се впуска да удря нападателя си. А неговия нападател беше по-изненадан и от нападнатия...
Следващото нещо - засякъл пистолет - пистолет при това без пълнител, което означава, че е имало само един в цевта, други няма - казаха, че имало газови патрони... Три... Къде са? Щото в цевта три не се побират, това не е американски екшън, че да стреля без да зареди...
След това - влита охрана, събаря нападателя, покрива го и в този момент се втурват поне 10на озверели делегати. И охраната не може да ги спре. Тя нападателя ли да пази, делегатите ли да удържи??? При това охраната е само от два човека, не повече, тъй като преди това изрично са отказали НСО да охранява /колко удобно - охраната, която струва 2 млн на държавата я няма никаква, частна фирма пази. Няма скенери за оръжие, няма контрол на пропусквателния режим/
Резултата - нападател и охранител пребити. Охранителят със счупена ръка, нападателят целия син. Някак не ми се струва правилно. Не ме интересува кой е политика, нито какво е направил, но до сега в историята на атентатите - вие там сте силни на тия неща, не е имало такова зверство. Кои са тия, дето им е позволено да се държат като разбеснели се псета? Кой им е дал правомощия да бият и удрят???
Другото нещо, което ме интересува - защо никой не опази пистолета? По него има отпечатъци, видно е какво се случва? От къде се появи и нож? Къде е ножа? И защо трябваше да събуят панталона на нападателя? Странен ритуал, не мислиш ли?
Въпроси, въпроси, много въпроси... При това ни един с отговор. А са важни въпроси, не е като да не са...
П.С. Питам те, за силата на ударите, защото ти все държиш всичко да е буквално, та виждала ли си човек пребит от юмруци и човек, ритан зверски, при това в главата. Щото аз съм виждала - брат ми пострада при една саморазправа за територии между интернет оператори и знам за какво говоря. Знам и какво причинява ритник в главата.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Полицаите, понеже са нормални хора, когато са извикани са извели този, който е атентатор. В този момент те не знаят какви са му патроните, не знаят, че е окървавен защото е ритан след като е обезопасен,а не преди това.  дори за хора в залата това не е напълно ясно.Единствено знаят, че някой е насочил пистолет към главата на политик и са го сборичкали и обесопасили. Предават им го, те го отвеждат.

Боби, значи в този случай полицаите са нормални хора, ама като спорехме за гетата и циганите, не те интересуваха какви са. Интересуваше те да си свършат работата и задълженията, така че не ми ги оправдавай точно в този момент. Точно тук имаше нужда от бързата им реакция и намеса, защото можеше да се случат най-малко 2 убийства.

Няма как да не знаят полицаите какво точно се случва в залата. Все пак има радиостанции, отделно 100 камери предаваха директно. Няма как да не са знаели за мелето, още повече, че има ранен техен колега. В Щатите така ли процедират - оставят побойниците на свобода и не ги прибират? Еле пък ако има ранен техен колега. За трети път го казвам, ти си го пускаш покрай ушите.

Гане, 2 от патроните са били сигнални, а третият с пипер. Направи се експертиза, която затвърди, че по никакъв начин тези патрони не биха могли да наранят човек дори и от упор, пък камо ли да го убият.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Меци, аз съм наясно бе, ама няма пълнител пистолета!!! А след като няма пълнител, не могат да направят такава експертиза, освен ако не е носел тия двата патрона в джоба си. В пистолета няма как да влязат. Там в цевта няма място за друго, освен за един патрон. Повече не влиза. А без пълнител, пистолета трудно би стрелял.
Ти пък, що да не пропусне, тя неудобните неща ги пропуска...


http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/01/19/1987302_sdvr_v_pistoleta_e_imalo_tri_patrona_pulniteliat_ne_e/
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Не виждам за какво спорим??? :wink: Има следствие,което разглежда фактите и след като приключи,те ще ни бъдат с8ведени чрез медиите.Хубави ,истенни,автентични или просто правилно подбрани,но ще има някакви факти.Ние не можем да влияем на този процес и съответно на резултат от него.Да се надяваме ,че тези които ще разследват и тези от които ще излязат официалните факти са разумни хора и преценят кое е правилно и кое не било.....
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Лично аз не съм фен на конспиративните теории Боби, та и в този случай не съм седнала да твърдя никъде, че това нападение си е театър - планиран, режисиран, разигран... Най-малкото - не разполагам с никакви данни, с които да докажа подобна версия. Не разполагам и с такива, които да я отхвърлят. В качеството си на лаик, който не е замислял ничие убийство, или сплашване дори се чудя /ей така пред себе си просто/ за някои неща все пак. Защо, ако си тръгнал да убиваш някого, тръгваш с газов пистолет, не с боен? При това хем газов, хем без пълнител... Ясно, че си "слагаш главата в торбата" посягайки на политик, пред пълна зала и 100 камери на самата трибуна т.е. не разчиташ на шанс да избягаш, или да "изчезнеш в тълпата" и да ти се размине деянието. Но все пак го нападаш този същия с почти бутафорно оръжие... Вероятно само въпросния Октай може да ми отговори на тези чуденки де, ама едва ли. Все пак си остават като въпрос.

Не знам какво си гледала по случая, ако е запис/откъс от новинарска емисия - не излъчват цялото време през което делегатите ритат нападателя. Не го излъчват, защото не е 15 сек., а е над 5мин. ;) Много от нас са гледали "на живо" в момента на случката и знаят колко дълго продължи побоя. По редица телевизии се излъчиха и пълните записи после т.е. пълното време на побоя е каквото ти казваме все пак. Нито можем да си го измислим, нито има защо да го правим.

Полицаите, понеже са нормални хора, когато са извикани са извели този, който е атентатор. В този момент те не знаят какви са му патроните, не знаят, че е окървавен защото е ритан след като е обезопасен,а не преди това.  дори за хора в залата това не е напълно ясно.Единствено знаят, че някой е насочил пистолет към главата на политик и са го сборичкали и обесопасили. Предават им го, те го отвеждат. Няма какво срещу тях сега да скачате.
Нападателет не беше изведен от "повикани в последствие" полицаи. ;) Той беше изведен от гардовете на НСО, придружавани от градовете на частната фирма, която охранява НДК. И двата вида гардове са били в залата преди, по време на инцидента и след него т.е. не попадат току-що в ситуацията. Действията им бяха от неадекватни по-неадекватни през цялото време. Като започнеш от допускане въоръжен човек да се качи на трибуната необезпокоявано и да насочи пистолет към главата на лицето, което НСО "охранява персонално", та минеш през неадекватните действия по "обезопасяване" на нападателя, та после сума ти мъже като гардероби в тази зала не успяват почти 10 мин. да прекратят саморазправата на делегатите с нападателя... Те дори не го претърсват, не му слагат белезници, а един от биячите всъщност измъкна нож от джоба на Октай докато го малтеха и това всичкото става пред камерите. Без изобщо да съм специалист в областта, смея да кажа че по-неадекватно "обезопасяване" на нападател не мога да си представя дори. Обичайно протоколите в такива случаи са въпросния да бъде неутрализиран, закопчан и изведен максимално бързо от мястото на инцидента. При нас - баш наобратно се случи всичко. Ами, ако Октай беше опасан със взрив м? И беше решил да се самовзриви точно като са го накачулили 20-ина души? Нали се сещаш какво щеше да последва... Дори заради такава хипотеза е крайно малоумие да допуснеш когото и да било в близост до него, колкото ще да е афектиран този някой, след като ВЕЧЕ Октай е повален на земята и натиснат от двама служители на НСО.

Нищо не ми е объркано Гане, аз не съм казала, че не трябва да ги осъдят. Напротив, трябва. Аз казвам, че това е последното, за което бих помислила при атентат над политик. 
Боби, за именно тази обществена реакция ми беше думата в предишния пост. И реакцията не е такава, защото политикът е точно Ахмед Доган. Тя щеше да е такава, ако беше кой да е политик от родните. Защото всички знаем, че нападателят ще бъде осъден на максимума според родните ни закони, за това няма съмнения и притеснения у никого. За политикът - ще бъде впрегната цялата тежест на законите и усърдие на службите, които разследват нападението. За него - на никой не би хрумнало да каже и да търси някакви "смекчаващи обстоятелства" и "оправдания", че Октай го нападнал понеже н'ам какво си, пък ситуацията, пък му преляло, пък бил надрусан да кажем и пр. Ще си го осъдят и окошарят на макса и правилно.
Обаче всички знаем и сега четем и слушаме как побоят над Октай си бил съвсем оправдан.  8O Кое точно му е оправданото от гледна точка на законите, не на кой какво си мислел? Оправдани са всякакви действия спрямо него и употреба на сила до момента, в който същия е обезвреден. След този момент - няма такъв филм, че било оправдано и можело и "к'во толкова", той очевидно е идиот, боят му се полага един вид. Може да са 100лв. глоба за всеки от тези биячи, не е въпросът в размера на наказанието. Въпросът е да го има за всички, които са "стъпили накриво".
Не да излиза вече новият председател на ДПС със специална декларация, в която окачествява като "наглост" и "абсолютно безобразие" намерението на родната прокуратура да повдигне обвинения и срещу биячите. Този същият председател е високообразован, начетен, обигран и съвсем наясно, че дори при повдигнати обвинения и санкции срещу тези делегати дето се саморазправяха с нападателя - говорим за по 100лв. глоба. От джоба си ще ги извади и ще ги даде и няма да усети. Безобразието в случая е, че той, в качеството си на български политик и председател на не коя да е партия буквално казва по този начин, че законите в тази страна - не се отнасят за всички, а са "според зависи".

Та на тези неща реагира "стадото" у нас както мило го наричаш ти. Те са по-дълбоки и са "между редовете" не в конкретиката на случая, който коментираме сега. Дали този, или друг случай криминален - все същото е положението откъм "законност и справедливост" - такива липсват. За едни правилата - важат, за други - не важат. Като почнеш от нападението над Доган, та стигнеш до това чии коли се вдигат с паяк по улиците, чии - не пък както ще да са паркирани вторите. Та затова неправилно считаш, че у нас има "съчувствие" към Октай в буквалния смисъл на тази дума. Има реакция срещу "двойния аршин", който отново се ползва. И това не е прецедент, ако беше - супер. Ама не би.


Другият аспект на това нападение - даже не ми се захваща в момента. Обаче е видно какво става и какви политически дивиденти веднага се заеха да извличат другарите от ДПС на гърба на всички нас. Хем техен напада техен на техен си партиен форум...хем пак писнаха за "етническа нетолерантност" направо в Европарламента. 8O Ти да виждаш връзка между този случай и етническата толерантност? Или пък предполагаемата липса на такава, по какъв начин е провокирала Октай да напада Ахмед? Можеш ли да ми обясниш, понеже аз наистина не виждам връзка.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Тук в България, човек се опитва да застреля политик, обезоръжен е и върху него се прилага насилие и нашето възмущение те кара да ни обясняваш колко не сме прави!
Не, не съм казала, че не сте прави. Прави сте разбира се ( с изключение на конспираторите :-) ), просто ми прави впечатление какво се смята за най-важно в тази случка толкова скоро след нея. И ми прави впечателние, че има съжаление към извършителя, което за мен е наистина много странно и не го разбирам. Жал ми е, ако е луд, но за това, че е болен човека, а не ми е жал, че за каквото е направил ще лежи. 

Вени, от МВР казват, че само след като вече е вързан, чак след този момент се смята като нападение, а преди този момент се смята обезвредяване на престъпник ( или нещо от сорта).  Реално дори и доста след това той успява да стане т.е. не е завързан  и с белезници.

Жбрул, ти ми изясни доста неща. Аз не знаех, че обезвредилите го са гардове от НСО, мислех, че си е частна охрана и ченгетата са дошли след това. Мога само да кажа, че съм потресена от липсата на всякаква професионализъм , това което си описала е точно така. А за това, че оставиха делегатите да го бият (понеже за мен те направо си ги оставиха, не са както казваш не успяли да прекратят., все едно са се опитвали)за мен те са за уволнение. За това, че председателя на дпс е казал,че е безобразие, ми това е егати наглостта. Това и мен би ме подразнило. Но мисля, че въобще проблемът не е дали аз съм съгласна с теб за изброените неща. Ние може да сме съгланси и в случая наистина сме, но в моите очи има избирателно поставяне на тежест на някои работи. Според мен, най-фрапиращото в тази история, е съвсем друго.
 
За мен е губене на време да се занимавам още с това, при положение, че още не знам какво е официалното становище на разследващите и какви обвинения смятат да повдигнат.  Прибързаните изводи за такива случки не са ми по вкуса, понеже  обикновено не са вярни.



  
*
Боби, аз никой не съжалявам.Пълнолетен е, има глава на раменете, направил е нещо и ще си носи последствията.Просто постъпките на политиците след това бяха, меко казано, грозни и то от хора който УЖ са най-представителни от всички нас.

Права си, че е губене на време цялата история, тя постигна своето, очерни ни отново в Европа(мен пък не ми пука), и се опита да капсулира избирателите на ДПС.Дали е успяло ще се разбере скоро.

*
За мен е губене на време да се занимавам още с това, при положение, че още не знам какво е официалното становище на разследващите и какви обвинения смятат да повдигнат.  Прибързаните изводи за такива случки не са ми по вкуса, понеже  обикновено не са вярни.

Ей, тук си абсолютно права :) И не "още", въобще няма смисъл, когато всичко е в ръцете на правоприлагащите органи.

"Достоен е онзи, който не извършва несправедливост, но дваж по-достоен е онзи, който не позволява другите да извършат несправедливост." - Платон
А, дали е така, можем само да се надяваме.
*
Последните реакции от чужбина/ до колкото мога да ги следя ,де  :wink:/ поне от икономическите издания са,че въпреки всичко България е една доста спокойна дестинация.Да им се чудиш направо,ама това е добре  :lol: :lol:/явно има доста горещи точки../. Колкото до политическите реакции в Брюксел,май ще е "всяко чудо за три дни".Явно добре са ни разбрали "простотиите" и "циганлъците" на политическата сцена.Мисля ,че и след вчерашното изявление на Октай в съда стана кристално ясно,че не е имал намерение да убива,още по-малко ,че е воден от някаква "верска или етническа нетърпимост".Сега остава да се приложи закона и да спрем да се взираме в случката.Ще е добре за всички.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
...след вчерашното изявление на Октай в съда стана кристално ясно,че не е имал намерение да убива,още по-малко ,че е воден от някаква "верска или етническа нетърпимост".Сега остава да се приложи закона и да спрем да се взираме в случката.Ще е добре за всички.
Сега ще го изкарат временно умопомрачен поради неизвестна причина и ще си ходи у дома. Иначе наистина и за мен е безсмислено да я мъдрим, ощеповече, че и аз съм от хората които смятат случаката за зле скалъпено представление, целящо наистина да вдигне шум и да сплоти електората на ДПС, все пак всички ще се съглаите, че в последно време не се чуваше нищо за тях. Особено имайки предвид че от последните 23 години - 20години управляват все те -в сичко зависеше от техния гла в парламента.

Друго ме държи на тръни тия дни - колко семейства се избиха и напрежението което с нож да го режеш. Имам чуството че хората са толкова изнервени вече от всички щуротии с които ни засипват управниците, че просто не знам на къде ще избие това. Тази сутрин ме събуди шума от прелитащи покрай нас линейки и полиицейски коли. Точно преди минути прочетох, че на кръстовището до нас - регулирано със светофари е станала зверска каатастрофа, която по чудо се е разминала без жертви... Народа просто е полудял имам чуството - никой с нищо не се съобразява :(
*
Голяма излагация. Сефте комендантски.
Нищо случайно, както някъде прочетох "и тук има продуктово позициониране" - чудно. Лошо го изиграха обаче.
Колкото повече обръщаме внимание на тази сценка, толкова по добре за онези, кото я сътвориха.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
вижте, дори и да го "изкарат" недееспособен към момента на престъплението не може просто да го пуснат да си ходи вкъщи, спокойно. ще се лекува принудително в затворено отделение. а и не се "изкарва" туку-така човек "луд".

по-интересна е експертната оценка на онези дето гласуваме за всички политици, от които после се оплакваме. дано наистина тази "драма" не  повлияе твърде много на изборите.

и в "европата" стават подобни, че и по-страшни неща - спомняте ли си човека дето застраля 40 души щото били на партиен лагер на млади либерали? хора на по 20тина години, понеже заради тях имало твърде много емигранти и се омешвали със земляците.
*
Прочетете тази новина:
http://dnes.dir.bg/news/strelba-mvr-shofyor-peshehodna-pateka-12892242?nt=4

Писна ми от тоя двоен аршин! С какво Доган е повече от майката с детето и от човека, дръзнал да паркира? Как така на нападателя на Доган ще бъде предявено обвинение в закана за убийство,  а в другите 2 случая не, при все че при Доган няма дори възпроизведен изтрел! Защо пускат нападателите на "обикновените" хора, а нападателят на Доган е в ареста? Какво е различното в постъпките на тримата нападатели?

Сега, Боби, разбираш ли защо всички скочихме :wink:
« Последна редакция: Януари 23, 2013, 13:37:42 pm от Мецани »
*
Да ви кажа, че на мъжа ми не му направи толкова впечатление нападението, а по-скоро как след това нападателят беше пребит. И каза, че е по-добре тези да не взимат властта, че ще стане страшно. Не е Европа-та само да жали Доган. Посрамихме се много повече с изпълненията след нападението. И то много.  :x

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Абсурдистан - коментарите са излишни вече....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
 ето и младежът с паркингът обмисляли да обвинят в опит за убийство. според мен трябва, но има и друг проблем - много често разследванията имат такива пропуски, че прокурорите не могат да си защитят исканите присъди.
от друга страна, явно възмущението на всички ни и настояването да се спазват законите и процедурите има смисъл, бавно но явно се светват, че не може така вече.