Боби, абсолютно съм съгласна с теб, по всяка точка във втората част на поста ти. Точно това коментираме вече втора тема и ние, но не знам защо не става ясно. Именно и ние твърдим, че държавата не провежда и не желае да провежда необходимата политика, за да се справи с проблема. И точно поради тази причина твърдим, че положението е неспасяемо, че нещата, които предлагате ти, Елена, Чандра и други потребители с подобни на вашите тези, не могат да сработят. Не защото ние не искаме или не смятаме, че по принцип са правилните и работещите, просто предвид нежеланието и незаинтересоваността на държавната администрация въпросните мерки няма как да се приложат. Ние като граждани не можем да ги приложим, колкото и да искаме и да знаем, че това е начинът. Разбираш ли защо се пеним вече сума време по въпроса? Основната вина тука е на смотаната ни държава, това е, казала съм го аз лично не веднъж. Но продължавам да стоя на мнението си, че огромна вина имат и самите цигани, именно поради житейската си философия и начин на живот, избрани съвсем доброволно от тях. Както каза и Джам, има достатъчно източници и примери как всички тия мерки са били прилагани, но в крайна сметка пак не са дали желния ДЪЛГОСРОЧЕН резултат. Докато е траел режимът - да. Дойде демокрацията - и хайде пак отначало. Та накрая извода май е точно тоя, дето мисля Рачо изведе - не е за нас тая пуста демокрация, за жалост. То даже не е демокрация, то е криворазбрана демокрация, прерастваща в анархия, слободия и каквото негативно се сетиш. Както се казваше едно време - колективната отговорност води до масова безотговорност - факт!
Наистина, стигнали сме момента, когато вече връщане назад няма, за мое огромно съжаление.
Чандра, каква е разликата между брак на 12 и раждане на 12? Има ли сключен брак, неминуемо има и секс и не след дълго - раждане. Та да омъжиш/ожениш едно дете на 12 абсолютно е равносилно на това то да роди на тая възраст, защото двете неща са свързани. Може и да греша, разбира се, надявам се да разясниш какво имаше предвид под това, че не е едно и също. Колкото до другата част от дискусията ти с Юлия, касаеща произхода на ромите, нямам необходимата достоверна информация, за да взема отношение. Макар аз също да съм чувала за тази теория, че произлизат от Индия.Но пък ми се ще да вметна нещо. Казваш, че не всички индийци са такива, само някаква част от тях. Ами то точно тази им част е като циганите, мисля. Нашите цигани реално са българи по народност, ама не всички българи са като тях. Ние понеже си го коментираме това вътрешно, не го отбелязваме този факт. Но ако някой чужденец направи същия коментар, за него циганите ще са част от българите, част, която се държи безумно. Но за тях, те са българи. Доказано е това неведнъж, в много европейски страни си мислят, че българите са мургави и крадливи
Та в тази връзка, ми се струва някак уместна аналогията на Юлия. Дано ме разбра какво исках да кажа.