Сега няма да седна да ви се оправдавам тука, като някое девойче 3 клас.
Всеки има право на мнение и в зависимост от това и характера на детенцето да прецени реално какво му е нужно, има ли смисъл, има ли желание и т.н. Както казах, снощи просто се пошегувах, но въпреки това, девойката сътвори изречението. И аз се учудих.
Питала съм госпожите, има ли проблем. Честичко ми казват, че се справя много добре и ме питат, дали се занимавам допълнително с нея в къщи. Еми отговора е НЕ, колкото и да ви е странно. Просто с влизането където и да е, тя си тръгва с нова книжка. Иска да чете, иска да попълни задачите от учебника за 2 клас на кака Иви, който баба и и е подарила. Иска като мен, да чете и английските приказки. Общо взето, аз нямам време да се занимавам с нея. Тя взима книжка, тетрадка или каквото и да било и ме кара да и проверя какво е направила като госпожите или да и напиша задачи или ме изпитва по английски по нейните думи. Понякога се сърди дълго, защото все знам повече от нея. Как да кажа, децата са много различни. Мнението на госпожите е, че трябва да поддържам интереса и, щом има желание. Не е лишена от игри, напротив. Има много нови приятели и в английската група и в спорта. Излизаме с тях и семействата им, ходим на свободна пързалка с другите деца и няма да ви казвам какъв невероятен кеф е за децата. Решили сме и на ски да ги качим заедно живи и здрави тази година. Цяло лято изкара със съседчетата и колелета и ролери навън. Общо взето, важното е хората да се чувстват добре с това което правят. А моето дете иска да ходи на английски като съседчето, иска да спортува, иска нова рокля, за да се чувства харесвана, както всяко едно дете. Никой от преподавателите не ме е питал, какво ще прави 1 клас. И никой не е на мнение, че ще и е скучно или ще знае всичко. И да, искам да запиша детето си в училище от висок клас със сериозен човек, който ще се занимава с тях. И да, мисля че това е много важно за децата. И не, не мисля, че правилното отношение и начин на поднасяне на материала, ще ги натоварва повече.Напротив, мисля си, че ще им е в голям плюс. Та така, това е моето мнение, това е моето дете и неговият характер, това са неговите интереси и неговият живот. Никой не ангажирам с горенаписаното и не казвам, че прави нещо грешно, напротив. Сигурна съм, че всички тук сте грижовни родители и искате и правите най-доброто за децата си. Да на 16-18-20 моето дете може да попадне в лоша среда и да стане неграмотен тъпагъос, ОК, това няма как да го знаем, но аз както и сега ще се старая да дам каквото мога, тя да се чувства добре и да поддържа интересите си в дадена област.