0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #640 -: Март 29, 2013, 10:02:17 am »
marchiana , Ягодка ти даде насока ориентировъчно. Искам само да добавя, че след две неуспешни ИКСИта и с повече инфо около тях може да преценят вариант различен от класическо ИКСИ, възможно и на по-ниска цена да излезе при това положение. Възможно е също ако преценят да поискат допълнителни изследвания. След първи преглед и план на действие след това ще можеш що годе да си по-наясно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #641 -: Март 29, 2013, 13:55:37 pm »
marchiana , Ягодка ти даде насока ориентировъчно. Искам само да добавя, че след две неуспешни ИКСИта и с повече инфо около тях може да преценят вариант различен от класическо ИКСИ, възможно и на по-ниска цена да излезе при това положение. Възможно е също ако преценят да поискат допълнителни изследвания. След първи преглед и план на действие след това ще можеш що годе да си по-наясно.

Да, avallon е направила много важно допълнение. Както сме имали неуспешни опити, лекарите правят всичко възможно да открият причината за тях и затова да се наложат и допълнителни изследвания и процедури преди самото ин-витро. За пример пак ще дам нашия последен опит - реално, докато стигнем до него този януари (съответно, "чисто" опитът струваше 4800 + 1200 лв, както писах в предния пост), минахме с мъжа ми през още куп допълнителни изследвания и процедури - и на двамата ни направиха генетични изследвания, моите имунологични ги знаехме, че са проблем, така че периодично си пиех лекарствата за имунологията и ходих на контролни изследвания (които също не са от най-евтините). Отделно, конкретно на мъжа ми се наложи операция от варикоцеле, а при мен - оперативна хистероскопия, биопсия и лепило. Тази цялата подготовка отне половин година, докато стигнем до началната права да са ни достатъчно добри показателите, за да стартираме самото ин-витро. И всяка манипулация, операция и изследване в този период са си със съответната цена.

При вас може да не се наложи нищо от тези предварителни допълнителни изследвания, но може и част от тях да се наложи да ги направят, за да потърсят причината за неуспешните опити. Това ще го реши лекарят ви, като се срещнете и направите плана за действие. Затова предварително е много трудно да се каже "ще ви струва еди-колко си", защото ако погледнеш целия процес, психологически е добре да имате нагласа за различни варианти. Пак стана дълъг пост, но дано да ти е от полза :)
« Последна редакция: Март 29, 2013, 13:57:13 pm от Ягодка »

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
« Отговор #642 -: Март 29, 2013, 15:18:42 pm »
Момичета, моля ви дайте актуален телефон на Силвия Стефанова. Звъня на тези от първата страница на темата, но никой не отговаря.
« Отговор #643 -: Март 29, 2013, 21:45:42 pm »
Аз пък от една седмица не мога да се свържа с телефона за записване на часове, нито мобилния, нито стария, който остана непроменен при преместването. Знаете ли дали има промяна и как мога да се свържа или трябва да ида на място?
« Отговор #644 -: Март 29, 2013, 22:58:07 pm »
marchiana,
преди опитът ни решихме да направим всички възможни изследвания, за да не съжаляваме, че не сме го сторили след това. Това са цените от миналата година - генетични за двамата - 300лв, имунология за мен - 260лв, спермограма с SDI тест - 140лв, хормонални изследвания - стотина лева, токсоплазма си правих в националния център по паразитни болести - 40лв. Също правихме и акупунктура по време на опита - 320лв (не съм на 100% сигурна за сумата, вече съм забравила).
Каквото можеше да се стори го направихме, останалото беше Божа работа. Аз съм с отстранени тръби след лапароскопия, само в мен беше проблемът.
Аз бях по къс протокол. Опитът ни излезе 3860лв (цитирам по спомен), която сума пое Фонд асистирана репродукция.
Само един опит сме правили. Върнаха ми 2 ембриона на 5-ти ден.
« Последна редакция: Март 29, 2013, 23:01:53 pm от anichka.bs »
« Отговор #645 -: Март 29, 2013, 23:05:36 pm »
Mомичета, яйцеклетка ли е по добре да се замрази или ембрион. Кое в случая е по успешно?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #646 -: Март 29, 2013, 23:44:54 pm »
прощавайте, ама как преценихте, че лекар с няколко години стаж е "невероятен специалист"? не мислите ли, че трябва да сте малко по-умерени в думите си - ей-така просто за всеки случай, ако евентуално грешите? за да не подведете някого....
« Последна редакция: Март 29, 2013, 23:52:41 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #647 -: Март 30, 2013, 01:22:52 am »
Jam, всеки говори на база собствения си опит. Ако е доволен от даден специалист, за него той е невероятен и с няколко години стаж. Не мисля, че някой може да се подведе в случая. Аз съм била и при тримата лекари в клиниката и не съм останала с впечатление да не си вършат работата професионално. Също така се консултират по между си за някои случаи, което е нормално за работата в екип. 
« Последна редакция: Март 30, 2013, 01:25:00 am от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #648 -: Март 30, 2013, 07:53:11 am »
Jam, относно лекарите - аз също говоря от личен опит. Споделям лични впечатления, които са се натрупали през годините. 

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
« Отговор #649 -: Март 30, 2013, 09:53:41 am »
и аз мисля,че др Стаменов и др Персенска са НЕВЕРОЯТНИ СПЕЦИАЛИСТИ.
Имам наблюдения и от други клиники,за да стигна до този извод.
На тях им имам доверие и се чувствам в сигурни ръце!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #650 -: Март 30, 2013, 10:52:45 am »
прощавайте, ама как преценихте, че лекар с няколко години стаж е "невероятен специалист"? не мислите ли, че трябва да сте малко по-умерени в думите си - ей-така просто за всеки случай, ако евентуално грешите? за да не подведете някого....
Мнението е субективно и не мисля, че забележката ти е коректна точно в тази тема, аз също мисля като момичетата по-горе. Била съм в четири клиники - трите от тях водещи в страната. Спрях се на тази поради куп причини. Струваше си чакането, апропо сигурнои ма причини да има наплив ... не са само "хорски" легенди.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #651 -: Март 30, 2013, 11:00:46 am »
Мнението е субективно и не мисля, че забележката ти е коректна точно в тази тема

защо мислиш, че не е коректна точно в тази тема? обоснови се, моля.

прави ми впечатление, че напоследък хората по принцип са склонни да ръсят суперлативи наляво и надясно. всичко е "перфектно", "невероятно", "уникално" и прочие. ако се позамислим, не може всичко в света да е еднакво уникално и невероятно. и не можем да подведем под един знаменател всички лекари в клиниката, само защото нейният ръководител, примерно, е име с национална известност.

хванах се конкретно за оценките за д-р Шефкетова. ами дайте й малко време да се развие, да поработи, пък тогава да тургаме оценките. сигурна съм, че самата тя се оценява по-скромно, все пак е едва в началото на своята кариера. това не е негативна оценка за нея, а призив за малко повече реализъм и отговорност при даването на оценки, коментари и съвети.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #652 -: Март 30, 2013, 12:13:01 pm »
Цитат
Те са невероятни професионалисти и хора с големи сърца, работят в много силен екип и при който и да си от тях, ще бъдеш в добри ръце.
Jam, до колкото разбирам тук става дума за работа в екип без да се персонализира конкретно д-р Шевкетова. Попадала съм и при нея и при д-р Персенска, аз също имам поглед как се работи, на какъв принцип и екипност. Не искам да цитирам и сравнявам в детайли с други клининки от където също имам преки впечатления, как попадайки при друг се започва от А до Я все едно за първи път стъпвам и започва едно чудене и маене какаво ли е имал в предвид "основния" ми лекар, който отсъства в момента - резултат "нулев" преглед, напразно изгубено и време, и средства (не всички сме софиянци), и не по-маловажно притеснение и емоции.
Ръководителя с национална известност не е самотния войн в тази клиника - екипа за който говотим е негов, води се от него, всичко се консултира с него, казусите се разискват с него ... не е като ДКЦ с кабинети и всеки сам да си работи.
По отношение на суперлативите - всеки си има начин на изразяване (аз лично съм по-"обрана" в подобни коментари), също понякога сами имаме нужда да си даваме кураж, защото съмнения навсякъде и винаги се прокрадват, особено в такова деликатно (за психиката на една на моменти отчаяна жена) начинание.... особено след низ от неуспехи. То е ясно, че самото съвършенство не съществува.

Точно не в тази, тема защото все пак всички тук сме пациенти на същата клиника на този етап, щом сме тук значи сме доволни от работата и екипа.
*

iva17

• 915
« Отговор #653 -: Март 30, 2013, 12:16:40 pm »
Jam, то ясно, че д-р Шефкетова визираш, превид най-малкия й опит. Аз затова написах, че работят в екип и се косултират по между си. Никой не я е изкарвал свръхчовек или уникална, просто казаваме, че сме доволни и от нея. Тя е всеотдайна, внимателна и с много лека ръка. И за да й се е доверил д-р Стаменов явно има за какво. Както всички виждаме не си разширява екипа често. Аз познавам много момичета, които са нейни пациентки и вече са мами. И за тях тя със сигурност е най-невороятният лекар.  
« Последна редакция: Март 30, 2013, 12:20:11 pm от iva17 »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #654 -: Март 30, 2013, 15:19:41 pm »
Точно не в тази, тема защото все пак всички тук сме пациенти на същата клиника на този етап, щом сме тук значи сме доволни от работата и екипа.

не забравяй, че в тази тема четат и хората, които тепърва решават къде да отидат. затова е добре да сме "по-обрани", както ти казваш" в оценките и препоръките. аз реагирах точно на оценки, дадени по повод питане на нови пациенти, които сега правят избора си.

*
« Отговор #655 -: Март 30, 2013, 17:55:17 pm »
Цитат
Тя е всеотдайна, внимателна и с много лека ръка.
Iva това на мен също определено ми направи впечатление.
*
« Отговор #656 -: Март 30, 2013, 18:37:27 pm »
Не знам за Вас, но аз винаги настръхвам, когато се окаже, че д-р Стаменов го няма и д-р Шефкетова ще преглежда пациентите му. Колкото пъти това се е случвало, толкова пъти ми е прецаквала процедурата. Не прави добри замервания на фоликулите, не се задълбочава твърде при плегледите и винаги прибързва с пункцията. А на мен това ми коства толкова нерви, средства, всевъзможни лупинги с отсътвията от работа... Иначе е вярно, че има лека ръка и най-малко ме боли от пункциите, извършени от нея. Аз не съм пациент на д-р Персенска и освен една пункция и един трансфер друго несъм правила при нея. Но има някакво особено излъчване и ми е много симпатична. Винаги е била много делова и внимателна. :wink:
« Отговор #657 -: Март 30, 2013, 20:07:23 pm »
Не знам за Вас, но аз винаги настръхвам, когато се окаже, че д-р Стаменов го няма и д-р Шефкетова ще преглежда пациентите му. Колкото пъти това се е случвало, толкова пъти ми е прецаквала процедурата. Не прави добри замервания на фоликулите, не се задълбочава твърде при плегледите и винаги прибързва с пункцията.

И при мен се получи веднъж така за съжаление.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 20:18:12 pm от Христина »
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*

iva17

• 915
« Отговор #658 -: Март 30, 2013, 21:26:43 pm »
Аз затова казвам, че всичко е субективно. Аз основно съм при д-р Стаменов, но когато ми се е падала д-р Шефкетова никога не ми е обърквала нищо, напротив. Така че аз от опита си нищо лошо не мога да кажа.
« Отговор #659 -: Март 30, 2013, 21:32:38 pm »
аз досега почти за всичко съм била при д-р Персенска и съм много доволна, много е внимателна и определено знае какво прави.
иначе първата ми пункция и траснсфер бяха при д-р Стаменов.
момичета, днес пуснах смс за резултат от биопсия, но отговор не получих :(
дали да не пиш в понеделник пак или направо да си запиша час - какво ще ме посъветвате?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн