0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #540 -: Март 13, 2013, 09:35:07 am »
Аз по принцип пия Лтироксин за регулиране на TSH ,преди 45 дни беше 2,37 и след корекция на дозата сега е 2,17- вероятно трябваше корекцията да е по-голяма,сега ще я дигнем още малко,но никак не ми се иска заради това да отложим пак трансфера,тъкмо докарахме хубава лигавица и.....
Ще видя какво ще каже в петък доктора по въпроса.
Благодаря за отговорите момичета и на всички от все сърце ви желая успех!
Сара, според мен ти е добра дозата, ТСХ спада, макар и по-бавно.
Д-р Стаменов ми отложи ИКСИ-то с ТСХ 2,5.
Но след това беше спаднало до 2- тогава и Начев и Стаменов казаха, че е ок и започваме.
*
« Отговор #541 -: Март 13, 2013, 09:43:12 am »
Момичета има си тема за щитовидната жлеза в която можете да задавате въпросите и да ви се отговори.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49339.msg995816#new

« Отговор #542 -: Март 13, 2013, 17:18:30 pm »
Здравейте, момичета. Виждам, че скоро е ставало дума за Здравната каса и нашата клиника - да дам малък update по темата.
Вчера бях в клиниката и питах дали вече имат договор. За съжаление, още нямат, въпреки че се е очаквало от 1 март да имат. Аз исках да изчакам да започнат работа по Здр.каса, за да се запиша на ЖК, но тъй като още не са почнали, се записах в Майчин дом + успоредно при Михова/Сигридов след 2-3 седмици.

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #543 -: Март 14, 2013, 08:25:12 am »
А може ли в клиниката да се отиде на обикновен преглед, и кой го прави?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #544 -: Март 14, 2013, 10:45:23 am »
Най-накрая дочаках да се запиша отново в темата  след около 1 г. почивка. На 13 март ми сложиха блокиращата инжекция и записах преглед на 27 март за Елонва.
Този път се зареждам с много положителни емоции и надежда, че това е последния ми опит.

Стискам палци и на всички момичета в стимулация и очакване след трансфер.  :D
« Отговор #545 -: Март 14, 2013, 13:56:19 pm »
Импулс успех!Елонвата е вълшебна.
*
« Отговор #546 -: Март 14, 2013, 22:26:43 pm »
А може ли в клиниката да се отиде на обикновен преглед, и кой го прави?
След раждането съм ходила 2 пъти на профилактични прегледи при д-р Сигридов.

« Отговор #547 -: Март 15, 2013, 09:13:20 am »
Потвърждавам за Елонвата - вълшебна е:) Третият ни опит беше с нея и резултатът е двоен.

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
« Отговор #548 -: Март 15, 2013, 13:31:18 pm »
И на мен в Елонвата ми е надеждата, въпреки че не съм сигурна доколко има отношение в нашия случай- лоши ембриони с ДНК-фрагментация.

Но вярвам и се моля  :P
« Отговор #549 -: Март 15, 2013, 13:38:08 pm »
Ягодка, честито! Все такива новини да се чуват!
Импулс, пиши моля те, като започнеш процедурата. Че и ние имаме проблем с качеството и фрагментациите, та много ме вълува как ще са нещата с елонвата.
Стискам ти палци!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #550 -: Март 15, 2013, 14:58:10 pm »
И аз на последния си опит бях с Елонва и ,макар и за кратко, забременях след 6 неуспешни опита. Сега ми предстои ЗЕТ и много разчитам на това, че ембрионите ми са именно от последния опит.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #551 -: Март 15, 2013, 15:32:25 pm »
http://spisaniemd.bg/md/2010/06/parviyat-dalgodeystvasht-fsh-odobren-v-evropa

ако прочетете, ще видите, че според данните от проучванията, няма разлика между прилагането на Елонва и обикновени рекомбинантни ФСХ препарати по отношение на успеваемост, брой яйцеклетки, качество на Я. и т.н.

това по повод приказките за вълшебния препарат. не очаквайте чудеса, все пак.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #552 -: Март 15, 2013, 16:15:31 pm »
момичета, моля да ме ориентирате какво точно следва след лоша биопсия? кога се слага лекарството, какво представлява то, за какво се дава кръв?
не ми обясниха какво й е лошото, само казаха, че не ок...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*

iva17

• 915
« Отговор #553 -: Март 15, 2013, 16:23:59 pm »
Съкровище , след лоша биопсия ще ти сложат лекарство и ще направите нова, контролна биопсия. Не обясняват по принцип много за резултата от биопсиите. В моя случай например "добрите" клетки, които подпомагат имплантацията, бяха малко. Слагаха ми два вида лекарство. Едното от тях беше РВМС, за него се взима два пъти кръв, която се обработва в имнунологичната лаборатория и по някакъв начин се извличат от кръвта клетки, които се вкарват в матката, за да се подобри средата. Това най-общо и лаишки казано. За другото лекарство не разбрах какво е. То беше 80 лв., а РВМС - 250 лв. И двете лекарства се вливат в матката както при трансфер, на пълен мехур. След това се прави контролна биопсия. Ако резултатът след нея все още е лош се продължава с лечението и биопсиите, докато не стане добър.
« Последна редакция: Март 15, 2013, 16:26:59 pm от iva17 »
« Отговор #554 -: Март 15, 2013, 18:53:36 pm »
Сега ми предстои ЗЕТ и много разчитам на това, че ембрионите ми са именно от последния опит.
Ивка, за кога си планувана. Кажи по-отрано за да започна да стискам палци  :lol:

Ягодка, честита двойна радост. Успешна бременност! Дай Боже всеки му такъв късмет!  newsm04
*
« Отговор #555 -: Март 15, 2013, 19:18:11 pm »
рара,а ти няма ли вече да ни кажеш резултата,или още не си пускала тест,в което не вярвам много :bighug:
« Отговор #556 -: Март 15, 2013, 20:43:37 pm »
Ееее...съкровище:((( Нищо...важното е,че откриват нещо и ще започнат да го лекуват!
« Отговор #557 -: Март 15, 2013, 22:21:30 pm »
рара,а ти няма ли вече да ни кажеш резултата,или още не си пускала тест,в което не вярвам много :bighug:

хайде papa тръпнем в очакване на хубава новина
*

iva17

• 915
« Отговор #558 -: Март 15, 2013, 23:51:06 pm »
Сега ми предстои ЗЕТ и много разчитам на това, че ембрионите ми са именно от последния опит.
Ивка, за кога си планувана. Кажи по-отрано за да започна да стискам палци  :lol:

Папа, утре док ще каже дали ще е този месец. Ти стискай от сега. Пък аз на теб ти стискам палци за един положителен тест утре :)
*
« Отговор #559 -: Март 16, 2013, 03:35:23 am »
Момичета, четете внимателно  :P  в подписа на папа пише 3в1.
Честито на всички бременни момичета.Лека и безпроблемна бременност ви желая yahoo_17