0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #520 -: Март 08, 2013, 10:11:22 am »
Здравейте момичета,знаете ли колко струва размразяването на ембриони в новата болница,понеже преместихме нашите замразени ембриончета от друга клиника ,сега предстои трансфер и ми казаха че ще платя само размразяването,някой има ли представа за каква сума става въпрос?
*
« Отговор #521 -: Март 08, 2013, 10:56:18 am »
Здравейте момичета,
Предстои ми цветна снимка-д-р Стаменов каза да се обадя като ми дойде цикъла да си запиша час. Притеснява ме това, което чета в предишни теми, че трудно се записва час предвид голямата натовареност. Имате ли представа, дали нещата са се променили след преместването в новата клиника.

« Отговор #522 -: Март 08, 2013, 12:36:29 pm »
Момичета, някой правил ли е ПИД в клиниката?
Колко е мин. брой ембриони, за да се направи ПИД и каква е цената?
Също така само на забразени ембриони на 3-ти ден ли се прави ПИД или може да са на 5-ти ден?
« Отговор #523 -: Март 08, 2013, 13:32:32 pm »
deizi_83,и аз се интересувам за ПИД и цена.Откриха на партньора ми балансирана транслокация и задължително трябва да го направим преди трансфер.
*
« Отговор #524 -: Март 08, 2013, 14:42:19 pm »
Също така само на забразени ембриони на 3-ти ден ли се прави ПИД или може да са на 5-ти ден?
да не те лъжа, но мисля че ми казаха 600 лева на ембрион (без значение на броя, но все пак е по-оправдано да са няколко поне), и да прави се и на двата вида и на 3, и на 5 ден и не виждам да има разлика, ако са размразени преди това. А преди няколко години, когато съм се интересувала, са ми обяснявали, че на 5 е по-добре от диагностична гледна точка (не в Надежда). Може да говориш с генетик - прим. новия завеждащ катедрата по генетика в МД, който е на мястото на Кременски (по-друг въпрос съм му звъняла, много беше мил и подробен в обясненията си).
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #525 -: Март 08, 2013, 15:46:04 pm »
да не те лъжа, но мисля че ми казаха 600 лева на ембрион (без значение на броя, но все пак е по-оправдано да са няколко поне), и да прави се и на двата вида и на 3, и на 5 ден и не виждам да има разлика, ако са размразени преди това. А преди няколко години, когато съм се интересувала, са ми обяснявали, че на 5 е по-добре от диагностична гледна точка (не в Надежда). Може да говориш с генетик - прим. новия завеждащ катедрата по генетика в МД, който е на мястото на Кременски (по-друг въпрос съм му звъняла, много беше мил и подробен в обясненията си).
Благодаря за инфото. Говорих точно с този човек днес, както и с още 2-ма генетици от МД. Имам час и при Хаджидекова, за да видиме какво ще правиме.
При мен откриха ниско степенен мозаицизъм- от 50 бр. изследвани власинки- 4 бр. са увредени. :? :? :?
« Отговор #526 -: Март 08, 2013, 16:07:10 pm »
И аз ти благодаря deizi_83.
Аз също се срешнах с др.Хаджидекова, но не получих инфо за цената на ПИД.Тя ми спомена за Фиш метод на ПИД,но не мога да намеря повече информация и най-вече каква е стойноста.
« Отговор #527 -: Март 08, 2013, 17:08:57 pm »
Да,   аз съм правила ПИД на 4 ембриона и струваше 2650лв.Ходила съм на консултации и при Кременски и Хаджидекова.
И в крайна сметка ако ембриона е добър си имплантира,  ако не - не!
« Отговор #528 -: Март 08, 2013, 17:23:43 pm »
Да,   аз съм правила ПИД на 4 ембриона и струваше 2650лв.Ходила съм на консултации и при Кременски и Хаджидекова.
И в крайна сметка ако ембриона е добър си имплантира,  ако не - не!
То лошото е,че и да се имплантира няма гаранция колко е добър, докато не се направи амниоцентеза.
Ама и с ПИД май няма гаранция.
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #529 -: Март 08, 2013, 17:40:41 pm »
На мен последния ми опит беше с ПИД- трябва да имате поне 5-6 ембриона за да има смисъл да се прави,доколкото си спомням 2500лв платихме и 450лв за замразен трансфер.
Резултат обаче нямаше.Лошото е че няма гаранция,но пък ако ти кажат че е добре да се направи ....правиш го ,иначе пък все ще се чудиш какво щеше да е ако.....
Успех каквото и да решите!
« Отговор #530 -: Март 08, 2013, 18:01:35 pm »
sara68,би ли обяснила по какви показания ви препоръчаха да направите ПИД?
Какво имаш предвид като казваш, че не е имало резултат?
*
« Отговор #531 -: Март 08, 2013, 18:51:42 pm »
Да,   аз съм правила ПИД на 4 ембриона и струваше 2650лв.Ходила съм на консултации и при Кременски и Хаджидекова.
И в крайна сметка ако ембриона е добър си имплантира,  ако не - не!
То лошото е,че и да се имплантира няма гаранция колко е добър, докато не се направи амниоцентеза.
Ама и с ПИД май няма гаранция.
да, това е заради мозаечния принцип - една клетка може да е увредена, една не, и обратното, мен заради това ме отказаха от ПИД... всичко е въпрос и на малко шанс, който се надявам всички ние да имаме тук. По-добре амнио наистина.
P.S. И един съвет - говори с док. Стаменов, мисля, че ще намерите верния подход.
« Последна редакция: Март 08, 2013, 19:13:29 pm от Faith. »
По слънчевата страна на улицата
*

sara68

• 269
« Отговор #532 -: Март 09, 2013, 12:21:48 pm »
sara68,би ли обяснила по какви показания ви препоръчаха да направите ПИД?
Какво имаш предвид като казваш, че не е имало резултат?

Ами имам предвид,че резултата след трансфера на останалите след ПИД добри 3  ембриона(1 бластоцист + 2 морули)беше отрицателен,но той и д-р Стаменов каза,че гаранция няма и че и при направено тако изследване резултата пак може да -.А препоръката за ПИД беше на Хаджидекова -  след генетичните  изследвания при мъжа ми имаше някаква инверсия на 9-та хромозома,което принципно може да е причина за спиране на развитието на ембриона,за спонтаннен аборт ...като в заключението пише ,че вероятността за появата на този дефект е до 5%.Ние също ходихме при Кременски и тогава той общо взето ни каза,че да има смисъл от такова изследване при повече ембриони(5-6-7),но в никакъв случай не каза,че е абсолютно задължително и изследването на плода в ранните етапи на бременността като амниоцинтеза( и някакви други,да не ви подведа какви точно бяха)са също добра превенция и дават инфо за развитието на плода и евентуалните проблеми.
Но доктора най-добре може да ви посъветва за вашия случай какво е най-добре да се направи.
« Отговор #533 -: Март 10, 2013, 19:09:58 pm »
момичета, дайте съвет какъв болничен да поискам от личната си докторка? иска ми се този път да ползвам поне 10 дни от пункция натам...
не искам от клиниката, защото не желая да уведомявам шефките си!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #534 -: Март 10, 2013, 20:43:43 pm »
Моята лекарка винаги дава за каквото и кажеш...за 10 дни тр да измисли някаква по-сериозна диагноза,че за нстинка май дават само 5...ако нещо се пъне,може да и предложиш почерпка.
Това значи ли,че започвате? :D
« Отговор #535 -: Март 10, 2013, 21:36:54 pm »
в петък съм на преглед и ще видим какви са резултатите от биопсията,но този път ше ми трябва подготовка и лежане малко вкъщи :)
е,почеепка ще има ;)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*

sara68

• 269
« Отговор #536 -: Март 11, 2013, 17:08:43 pm »
Момичета,според вас TSH 2.17 добре ли е за процедура или трябва още да се свали?
« Отговор #537 -: Март 11, 2013, 17:13:01 pm »
Момичета,според вас TSH 2.17 добре ли е за процедура или трябва още да се свали?
добре е, всичко под 2,5 се приема.
« Отговор #538 -: Март 12, 2013, 11:09:21 am »
При мен Стаменов винаги е искал ТСХ под 2 и най-добре около 1, макар максимално ТСХ да ми е стигало до 2.45. Спадало е от самосебе си, но сме били подготвени да започна медикамент за свалянето му. Консултирай се с лекаря ти. Успех!
*

sara68

• 269
« Отговор #539 -: Март 12, 2013, 21:04:55 pm »
Аз по принцип пия Лтироксин за регулиране на TSH ,преди 45 дни беше 2,37 и след корекция на дозата сега е 2,17- вероятно трябваше корекцията да е по-голяма,сега ще я дигнем още малко,но никак не ми се иска заради това да отложим пак трансфера,тъкмо докарахме хубава лигавица и.....
Ще видя какво ще каже в петък доктора по въпроса.
Благодаря за отговорите момичета и на всички от все сърце ви желая успех!