0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #460 -: Март 01, 2013, 21:05:24 pm »
Момичета, знаете ли какво е работно време на лабораторията?
*
« Отговор #461 -: Март 01, 2013, 22:33:44 pm »
Момичета, знаете ли какво е работно време на лабораторията?
Ако питаш за нормалната лаборатория - на мен оня ден ми казаха от регистратурата, че работи денонощно. Аз бях там в 19.30 часа и все още работеха.
Имунологичната лаборатория е с ограничено работно време, но не го знам.

*
« Отговор #462 -: Март 02, 2013, 09:24:49 am »
mgstra, благодаря  :)
За обикновената лаборатория питах.
« Отговор #463 -: Март 02, 2013, 10:26:10 am »
Трансфера мина благополучно, бях много щастлива, беше ме обзела някаква еуфория  :lol:. Направихме ЗЕТ + ЕЦ. 2 ембриончета, едно замразено и едно прясно.
От тук нататък - Божа работа! Няма да бързам за тест. Дано с настъпващата пролет, щъркелът ми донесе вързопче  stork-boy yahoo_17
*
« Отговор #464 -: Март 02, 2013, 10:38:21 am »
papa2011, дано!
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #465 -: Март 02, 2013, 10:55:00 am »
Момичета,може ли някой да ми каже каква е цената за хистероскопия и кога според вас се прави?Пред 4-ти опит съм и сега за първи път доктора ме пита кога сме правили такова изследване,а ние до сега не сме.Мислеше си ,че сме правили абразио след краткотрайня положителен резултат при втория опит и после такова изследване.И сега това много ме озадачи-явно се обърква вече на кого какво е правено и ...обяснимо като сме му толкова много на главата.
Ще съм ви много благодарна,ако някой ми даде малко инфо относно тази процедура и нейната полза.
Успех на всички!
Сара, цената на хистерото е 650 лв. и се прави на чист ден , до 10-12 ден от цикъла.Самата процедура не трябва да те притеснява, защото се прави под пълна упойка и нищо няма да усетиш. Отиваш в 8 сутринта гладна и жадна, с направени предварително кръвни изследвания/ ПКК, урея, кр. захар, вирусология и др./.
 Хистерото се прави, за да се огледа вътрешността на матката,ако има полипи се отстраняват.Дава информация за състоянието на матката.

Понеже се поразрових и почетох малко за хистероскопията - да питам няма ли разлика между диагностична и оперативна хистероскопия и тази цена 650лв,която ми казвате не е ли за оперативна?До момента незнам да съм имала полипи или някакви други образования или проблеми с матката ,та много се чудя какво би ми помогнала такава манипулация и какво ,ако не я направя?Средствата са ни ограничени и затова си разсъждавам по темата.А и до сега не съм имала спонтанни аборти и прокървявания,цикъла все още си ми е нормален.При единствения +резултат на прегледа в матката така и не видяха нищо,т.е бременността беше биохимична и не съм имала абразио и други манипулации.
Стана малко дълго,но ще съм ви благодарна,ако някой сподели по темата.
Папа,дано това е твоя пролетен подарък!Много стиснати палци имаш и от мен!!!
*
« Отговор #466 -: Март 02, 2013, 11:20:48 am »
сара,при диагностичната само оглеждат матката тя струва 350 лв.В прецеса на работа тя може да премине в оперативна.При мен втория път точно така стана.
Щом са ти я назначили значи имат нещо предвид.
*

sara68

• 269
« Отговор #467 -: Март 02, 2013, 13:08:21 pm »
сара,при диагностичната само оглеждат матката тя струва 350 лв.В прецеса на работа тя може да премине в оперативна.При мен втория път точно така стана.
Щом са ти я назначили значи имат нещо предвид.

Пими,благодаря ти за отговора.Ами те не са ми я назначили все още- доктора по-скоро размишляваше на глас и ме пита ,като според мен се беше заблудил,че при опита с + резултат съм имала прокървяване,че сме правили абразио, а пък то не беше така.Ще видим- във вторник съм пак на преглед и ще го коментираме отново ,до тогава нещо друго може да е решил ;)
Както декември бях пред процедура и тогава ме пита да действаме ли или да не ме натоварава с разходи преди празниците и да го направим януари-февруари,така сега вече незнам какво правим ,всеки месец го отлагаме за следващия ....;))
« Отговор #468 -: Март 02, 2013, 21:21:47 pm »
Трансфера мина благополучно, бях много щастлива, беше ме обзела някаква еуфория  :lol:. Направихме ЗЕТ + ЕЦ. 2 ембриончета, едно замразено и едно прясно.
От тук нататък - Божа работа! Няма да бързам за тест. Дано с настъпващата пролет, щъркелът ми донесе вързопче  stork-boy yahoo_17
браво,Папа! Най-хубавита мартеничка са ти "вързали" :)))
ще дойде и щъркелът,дай Боже:)
успех ти желая и една прекрасна пролет с "цветя" в ръцете ти!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #469 -: Март 02, 2013, 22:51:18 pm »
Може ли хистероскопията да мине по здравна каса, нали вече клиниката има договор с НЗОК ?
*

sara68

• 269
« Отговор #470 -: Март 03, 2013, 12:06:06 pm »
Може ли хистероскопията да мине по здравна каса, нали вече клиниката има договор с НЗОК ?

Това е добър въпрос,ако някой има инфо моля да сподели
Хубав празничен ден от мен! :)
*

sianie1

• **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
« Отговор #471 -: Март 03, 2013, 17:36:31 pm »
 Момичета, при вчерашния ми преглед ,на 2-ри ден от цикъла, ми предписаха Аримидекс 2х1 за 5 дни. Снощи взех 1-то хапче и в четвъртък съм на проверка.Назначиха ми само Армидекс, без нищо друго.Днес прочетох, че на едно момиче е изписано да го пие от 18 до 22 ден от МЦ, в комбинация с други лекарства.
 Въпросът ми е, има ли някоя сред вас,която да е започнала прием от 2-ри ден и само на това лекарство, или нещо сме объркали нещата? Споделете мнения.
 :grouphug2:

Нема начин да нема начин!
« Отговор #472 -: Март 03, 2013, 18:33:41 pm »
Sianie, съвсем нормално стимулацията започва от 2-ри ден.
След 5 дни като отидеш на преглед, Доктора ще прецени дали има нужда и ако е необходимо ще ти включи и други медикаменти. Успех.
« Отговор #473 -: Март 03, 2013, 19:08:34 pm »
Папа, :crossfingers:
*

sianie1

• **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
« Отговор #474 -: Март 03, 2013, 19:33:38 pm »
Sianie, съвсем нормално стимулацията започва от 2-ри ден.
След 5 дни като отидеш на преглед, Доктора ще прецени дали има нужда и ако е необходимо ще ти включи и други медикаменти. Успех.
Дейзи,  :balk_102:
Нема начин да нема начин!
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #475 -: Март 04, 2013, 10:36:58 am »
На мен едно момиче от форума ми каза, че операциите ще минават по клинични пътеки!Така, че трябва да се пита, не знам само койлко ще се чака!
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #476 -: Март 04, 2013, 10:42:06 am »
Папа, много стиснати палци имаш от мен, дано вече да се получи!Чакаме новини!+++++ силно положителен резултат!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #477 -: Март 04, 2013, 10:55:55 am »

Те клиниките, нали по принцип, трябва да сключат договори с НЗОК за да могат да работят с ФАР, който от своя страна от тази година е към НЗОК. Ама, че объркано изречение се получи :o :lol:
Искам да попитам за даване на материал за спермограма и СДИ нужно ли е вече да си записваме час? На кой от телефоните :oops: и има ли, работно време тази лаборатория?

« Отговор #478 -: Март 04, 2013, 13:35:34 pm »
Клиниката ще работи със ЗК, но не се знае от кога /казаха всеки момент/. Аз бях на операция на 25.02 и все още не бяха подписали договора със ЗК и си платих якооо. На администрацията ми казаха, че ако искам ЗК трябва да си отложа операцията и да чакам, но това не ме устройваше.
« Отговор #479 -: Март 04, 2013, 14:34:41 pm »
Според мен надали ще се занимават с клинични пътеки,/освен ако не са длъжни при поискване от пациента/. Ако имаха такова желание и намерение клиниките и преди щяха да си имат договор с НЗОК. Имам един приятел с частна зъболекарска клиника и си има пациенти, които си плащат без уговорки и въобще не възнамерява да се занимава с касата, даже казва че не иска да я "източва", както правели другите зъболекари. Та и нашите клиники са си  частни и въобще според мен не са искали да се занимават с касата. Сега са принудени заради ФАР. Според мен ще правят всичко възможно да не се занимават с тия бумащини, ще ни убеждават че няма смисъл да се чака или наистина ще ни замотват за да решаваме да си платим. Добре би било ако може някои неща да са по каса, ама...ще видим.