0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #420 -: Февруари 24, 2013, 11:54:06 am »
рара 2011, стискам палци да извадите хубава Я и да направите трансфер така, както го чувстваш. :wink:
« Отговор #421 -: Февруари 24, 2013, 13:13:58 pm »
Аз също мисля при следващия трансфер да поискам да ми върнат 2 или 3 ембриона. Въпреки, че макар и за малко видях двете черти след трансфер на 4 ембриона.
Винаги ме е вълнувал следния въпрос: След овулация /пункция/ на мястото се образува т.нар жълто тяло, което играе основна роля за развитието на ембриона до третия месец на бременността чрез произвеждането на значителни количества прогестерон. При повече на брой фоликули би следвало да има повече "производители на прогестерон", а оттам и по - голям шанс за оцеляване на ембриона и зачеване. При комбинираните трансфери, обаче, обикновено е пунктиран един фоликул, от който се образува едно жълто тяло, но се връщат повече на брой ембриони /пресен + размразени/, които на практика са обречени, защото няма как организма да се погрижи за всеки един от тях. Дозировката на прогестероновите медикаменти, които ни изписват след пункция, е една и съща при всички пациентки и не се влияе от броя на върнатите ембриони. Как тогава се постига по - голяма успеваемост при повече върнати ембриони, които на практика попадат в неблагоприятна среда? :ask:
Въпросните две чертички на теста за бременност видях след трансфер на 4 петдневни ембирона, които бяха получени вследствие стимулиран опит, при който бяха образувани 8 фоликула, 6 от които - пунктирани. Преди това съм имала замразен трасфер на 3 тридневни ембриона и комбиниран трансфер на 1 пресен + 2 размразени тридневни ембриона, като и в двата случая резултата беше отрицателен. Тези опити ми дават основание за горепосочените разсъждения. :?
При мен се случи обратното. При последната стимулация за първи път извадихме 7 яйцеклетки, 5 стигнаха до бластоцисти и върнахме 2, останаите замразихме. Отрицателен тест. Сега опитахме комбиниран ЕЦ и ЗЕТ, но на ЕЦ извадената яйцеклетка не беше зряла и се оплоди 1 ден по-късно, та на 5 ден върнахме само замразените 3 от преди. Положителен тест и бременност с 2 ембриона. Това показва, че може би няма тясна връзка между пунктирани яйцеклетки и бременност. 2+2 не винаги е 4. При мен бременност е имало винаги, когато са ми трансферирани 2 и повече ембриона. Разковничето в нашия случай ще се окаже повече ембриони/още повече оцелели при размразяване,което може би показва по-висок потенциал/ и добра лигавица/моята никога не е била добра, но този път подхода беше различен - никакви медикаменти за третирането й-естрофем, еротон, промивки и т.н. Направиха ми 2 пъти "масаж"-нещо като надраскване на лигавицата за да се обновява и РВМС и въпреки скромните й размери явно е била по-обновена и рецептивна. Надявам се и искам да вярвам, че този път ще доведем нещата до щастлив край.
« Отговор #422 -: Февруари 24, 2013, 19:10:34 pm »
Теди,Папа успех!
Ягодка много се радвам-ще те чакаме да се похвалиш със сакчета :))
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #423 -: Февруари 24, 2013, 20:51:40 pm »
Благодаря за отговора Теди.
Твоят резултата звучи окуражаващо. :)
Стискам палци за лека и безпроблемна бременност, много положителни емоции и две красиви бебчета на финала, които да изпълнят дома ви с много радост и щастие.
 :bori_002: :bori_002:
*
« Отговор #424 -: Февруари 24, 2013, 23:31:50 pm »
Предлагам упътването от Цнтрална гара до Клиниката, а и от други възлови места, да се сложи на първа страница, ще е полезно за доста хора.

Мира, за поста на джина ли става въпрос или има и други разяснения? Ще ги сложа на първа страница, само да уточним какво.

« Отговор #425 -: Февруари 24, 2013, 23:34:37 pm »
Искам да попитам следното:
След пункция, нормално ли ви идва цикъла или по-рано.
Аз на 18 ден имам усещане, че ще ми подрани и то доста.

П.П при пункцията фоликула беше кух.
*
« Отговор #426 -: Февруари 25, 2013, 09:33:38 am »
при пункция на ЕЦ няколко дни по-рано
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #427 -: Февруари 25, 2013, 09:51:26 am »
нормално идва- 14 дни след пункция.
*
« Отговор #428 -: Февруари 25, 2013, 16:45:28 pm »
Здравейте момичета!Желая успех на всички,които чакат с нетърпение да видят двете чертички на теста си :)!
Моля някоя от вас,ако знае,да ми каже колко струва трансфера на замразаени ембриони.Предстои ми да ми правят скоро и си мислех дали има промяна в цената.Преди мисля беше 300лв.?!
Благодаря  :wink:!

« Отговор #429 -: Февруари 25, 2013, 17:15:26 pm »
Миналата година април месец беше 450лв.Но сега може и да е повече.По-добре звънни в клиниката и попитай.Успех.
« Отговор #430 -: Февруари 25, 2013, 18:33:14 pm »
Благодаря за отговора Теди.
Твоят резултата звучи окуражаващо. :)
Стискам палци за лека и безпроблемна бременност, много положителни емоции и две красиви бебчета на финала, които да изпълнят дома ви с много радост и щастие.
 :bori_002: :bori_002:
Благодаря! Много късмет на всяка от вас. Пътят понякога е доста дълъг и трънлив, но пък резултата ще бъде прекрасен.
*
« Отговор #431 -: Февруари 25, 2013, 19:01:44 pm »
само трансфера на замразени ембриони все още е 450лв, тия дни преди мен една жена питаше точно за това.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #432 -: Февруари 25, 2013, 20:43:20 pm »
Блу скай, да, за поста на Джина става въпрос. Някъде четох, но не помня къде, как се стига от Плиска до Клиниката.
« Отговор #433 -: Февруари 25, 2013, 21:32:36 pm »
Здравейте момичета, аз съм трети ден от стимулация с Пурегон, Д-р Персенска ми каза, че около 8 дни ще е стимулацията, но можете ли да ми кажете кога се прави пункцията? Веднага след края на стимулацията  или на по-късен етап?
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #434 -: Февруари 25, 2013, 22:59:15 pm »
dhhdesi, когато ти бият последната инжекция от стимулацията акушерките ще ти кажат в колко часа трябва да се сложи Прегнил (Овитрел). Това е инжекция, с която се таймира пукането на фоликулите. На следващия ден ще почиваш от инжекции и на по-следващия ден рано сутринта ще ти е пункцията. Т.е. ако приемем, че стимулацията ти приключи на 8 ден, то на 10-и ден ще ти е пункцията.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #435 -: Февруари 26, 2013, 10:43:36 am »
само трансфера на замразени ембриони все още е 450лв, тия дни преди мен една жена питаше точно за това.

Мнооого ти благодаря за отговора :bighug:

« Отговор #436 -: Февруари 26, 2013, 20:25:41 pm »
dhhdesi, когато ти бият последната инжекция от стимулацията акушерките ще ти кажат в колко часа трябва да се сложи Прегнил (Овитрел). Това е инжекция, с която се таймира пукането на фоликулите. На следващия ден ще почиваш от инжекции и на по-следващия ден рано сутринта ще ти е пункцията. Т.е. ако приемем, че стимулацията ти приключи на 8 ден, то на 10-и ден ще ти е пункцията.

Много ти благодаря за отговора  :bighug:
*
« Отговор #437 -: Февруари 27, 2013, 01:24:15 am »
Мира, готово. Ако някой обясни как се стига от Плиска, ще го добавя.

« Отговор #438 -: Февруари 27, 2013, 14:16:28 pm »
Здравейте момичета !Искам да попитам   имали наблизо  хотел или квартири до новата клиника?Желая на всички Успех!
« Отговор #439 -: Февруари 27, 2013, 14:46:10 pm »
Мира, готово. Ако някой обясни как се стига от Плиска, ще го добавя.
с маршрутка 29
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн