0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #340 -: Февруари 13, 2013, 19:36:37 pm »
Ягодка, можеш да задаваш всякакви въпроси в темата на бременните:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49212.0

Само да ме регистрират официално :) другата седмица. Ще си сложа и лентичка и ще питам.

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
« Отговор #341 -: Февруари 14, 2013, 16:12:46 pm »
Мили мои момичета, благодаря на всички ви, направо ми се разтуптя сърцето, като прочетох какво ми пишете. Толкова радост и подкрепа усещам, толкова топлина!...Нямам думи. От неделя насам съм в някакъв свят-мечта, за който и в най-смелите си мечти не съм си представяла, че мога да достигна. И ето, сега съм в него, и вие сте част от тази емоция. Много искам да има повече такива хубави новини тук и ви го желая с цялото си сърце! Знаете ли, мечтала съм си да видя теста, мечтала съм си да чуя думите "бременна си", мечтала съм да направя ето това:  :pink_dust_1: :pink_dust_1: да мога да ви изпратя звезден прашец за  :bfp:

Благодаря и за конкретните съвети, които ми давате. Установих, че знам толкова много за процеса досега, и почти нищо за след двете чертички. Тепърва има много да се образовам. Живот и здраве, всичко да е наред, постепенно и това ще стане. Сега само се моля всичко да е наред, да чуем сърчицето другата седмица и да си тръгнат нещата както трябва.

Засега, слава Богу, кървенето спря. Персенска веднага от неделя ми включи неупоген и предполагам, на това се дължи спирането; иначе си продължавам с фраксипирина, медрола, утрогестана и естрофема. От време на време пия и но-шпа, ако усетя силни свивания. Засега ходя на работа. Усещам различни неща като подръпвания, апетит и ред други признаци, но по-скоро може би в друга тема бих могла да разкажа подробности, да не разводняваме сега тази.

И, в края на този дълъг пост :), тъй като темата все пак е за нашата уникална клиника-слънце, искам да ви кажа, че в неделя всички акушерки и Персенска много се вълнуваха с мен, и се радваха, и ...изобщо, трогнаха ме невероятно. Аз съм един от първите им трансфери и дано, дано, дано новата клиника продължат в същия дух!

Ягодка много ме разчувства с тези думи. Тихичко ти желая една безпроблемна бременност с красив, пухкав и ревящ финал. Минавам веднага под дъждеца, за да ме сполети и мен това щастие. Пожелавам на всички в скоро време да изпитат това чувство и щастие, което изпитваш и ти в този момент  :bighug: и много стиснати палчета :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #342 -: Февруари 14, 2013, 18:01:58 pm »
Здравейте момичета.Искам да ви попитам за инсеминация в Надежда.Някой правил ли е вече там.Ние сме се насочили на там но все още не сме решили окончателно.Ако някой е правил моля да сподели а също така и каква цената на процедурата.Благодаря ви предварително.
« Отговор #343 -: Февруари 14, 2013, 20:06:49 pm »
миналата година беше 300 лв. а ти ходила ли си вече на първичен преглед при доктор там, че то доста се чака?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #344 -: Февруари 14, 2013, 22:08:52 pm »
Не все още не сме си записали час тъй като не сме решили къде ще правим но мисля че там ще е най добре.А горе долу колко се чака като си запишеш час.
« Отговор #345 -: Февруари 14, 2013, 23:21:11 pm »
аз чаках около 1г и половина за др Персенска,но сега вече май се чака по половин
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #346 -: Февруари 15, 2013, 02:30:57 am »
Здравейте случайно влязох в тази готина тема защото ме беше обхванала носталгия за най страхотния доктор Стаменов и неговия екип и вярвайте ми настръхнах докато ви четях. Вярвайте ми всички ще получите своите две чертички дали след първи втори или пети опит ще се случи поне с мен беше така и изобщо нямах намерение да се отказвам. Когато 2007 за първи път влязох в клиниката тогава Малинов и се видях за първи път с др. Стаменов вече бях сигурна че това е моя доктор и не сбърках познавам и от тогава др. Персенска тя дори ми прави втория трансвер просто това са едни прекрасни хора благодарение на които в момента се радвам на две 4 годишни сладурчета които пък др. Сигридов докара успешно до 9 месеца. Да им е честита новата клиника а на всички бъдещи майчета пожелавам да гушнат скоро своите бебчета и много много късмет.
« Отговор #347 -: Февруари 15, 2013, 07:38:58 am »
През януари записваха часове за декември 2013,за д-р Шефкетова.сега вече може да записват за 2014. За Стаменов според мен срокът е доста по-дълъг.Аз лично харесвам Шефкетова,макар да бях пациентка на Стаменов,често ме прехвърляше към нея,и все пак резултатът е налице-дали е било късмет-Божа работа...не мога да подкрепя мнението по -горе за последния лекар обаче.Благодарение на "компетентната"му работа,няма да се върна повече в клиниката.
« Отговор #348 -: Февруари 15, 2013, 08:12:37 am »
Афродитче, д-р Сигридов прави ФМ, но най-добре е да се посети МЦ "Фемина" за ФМ. И на мен той не ми откри проблемът със сърчицето на бебо. Но, въпреки това, с д-р Михова бяха безкрайно внимателни при прегледите - по 1 час ме преглеждаха, така че от внимание не мога да се оплача - а, пък колко много снимки ми дадоха на бебо без доплащане - сега това е първият му албум със снимки - феталният му албум. Те ми бяха казали, че щом като имам проблем със сърцето е добре да отида да направя един преглед в НКБ, но аз ги питах проблем ли виждат, че да ходя там - те ми казаха, че не виждат проблем, но ако искам може да отида. Тъй като бременността ми тежеше и след като ме увериха, че няма проблем, се успокоих, че не е необходимо да ходя. Е, да, но по-добре да бях отишла - щях да съм подготвена психически. Но, в крайна сметка, това въобще нямаше да промени решението ми да родя бебо, както писах - единствената полза щеше да бъде, че психически щях да съм подготвена, а и щях да планирам внимателно раждането. Но, тъй като планирах вече много внимателно раждането при д-р Дяволов, който ме прие в болницата един месец по-рано от термина и следеше всичко и след раждането, просто нямах проблеми с откритието на проблема на бебо. Така че, не само ФМ е важна - важно е после на кой лекар ще повериш и себе си и бебчетата - неродени и родени. Афродитче, съветвам те с най-добри чувства, при първа възможност да направиш преглед в НКБ, при д-р Маринов или направо при проф. Велковски, на бебчетата и да си избереш отговорен лекар, който ще е съгласен да ти направи секциото и да ви наблюдава с бебчетата. И най-вече - избери си място с много добра неонатология - ако трябва отиди на "отворените врати". Защото те оттам, ако се окаже (недай си Боже), че има нещо - веднага с линейка да ви пратят на преглед в НКБ. Желая ти най-леката, приятна и успешна бременност и дано всичко лошо вече мине зад гърба ти. (извинявай, ако съм те притеснила, но наистина от най-добри чувства те съветвам, защото това е от жизнено важно значение за теб и бебчетата, макар и да не го осъзнаваш евентуално сега) Успех! :bighug:

Извинете, някой може ли да ми каже колко струва замразяването на яйцеклетки в клиниката?
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 08:23:38 am от rosefromstars »
*
« Отговор #349 -: Февруари 15, 2013, 08:37:05 am »

Извинете, някой може ли да ми каже колко струва замразяването на яйцеклетки в клиниката?

400 лв.

« Отговор #350 -: Февруари 15, 2013, 08:59:41 am »
Rosefromstars,благодаря ти:) аз съм в болница и затова не съм докладвала,че със сърчицето всичко е наред,причината за разочарованието ми е друга,далеч по-сериозна от пропуска за сърцето (затова се намирам и тук)и за щастие навреме отреагирах и сега всичко е наред.Подробности ще разкажа като изляза,че сега пиша от телефона и ми е доста неудобно.
« Отговор #351 -: Февруари 15, 2013, 10:02:54 am »
Афродитче, радвам се, че бебчетата са добре - това е страхотно! Дано скоро да се прибереш у дома и всичко лошо да остане зад теб! И да не хукнеш после пак на работа  osi_6 !!! Само почивка вкъщи!!! Ок, лека почивка сега! Цунки!  :kiss: :bighug:

Тази сума от 400 лв. годишна или месечна вноска ли е и до колко броя яйцеклетки включва - също така - до колко време може да се съхраняват те без да се увредят?
« Отговор #352 -: Февруари 15, 2013, 10:08:50 am »
Някой знае ли, ако се използа донорска сперма при опит, финансиран от Фонда, колко се доплаща?
« Отговор #353 -: Февруари 15, 2013, 10:34:15 am »
400 е за година,без значение от броя-аз замразих 3.после се доплаща 100 за още година
О не...никаква работа повече:)
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 10:37:41 am от afrodita279 »
« Отговор #354 -: Февруари 15, 2013, 10:50:32 am »
400 лв. е сумата за първо замразяване, за всяко следващо се доплаща по 100 лв.
Сумата е за 1 година, след това се плаща такса съхранение: 100 лв. на година.
« Отговор #355 -: Февруари 15, 2013, 11:45:17 am »
Браво, Афродитче!  :balk_177:
Супер. Благодаря ви много за отговорите. Последен въпрос само: колко години могат да се съхраняват така замразени без да се увредят яйцеклетките?
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 11:48:53 am от rosefromstars »
« Отговор #356 -: Февруари 15, 2013, 12:52:40 pm »
rosefromstars, аз обаче сега погледнах,че си писала яйцеклетки- аз замразявах ембриони- не знам дали цената е същата...на мен ми казаха- 7 години съхранение, но за тях. Може да звъннеш да ги подпиташ.
« Отговор #357 -: Февруари 15, 2013, 13:00:29 pm »
Благодаря ти отново, Афродитче! Цунки!  :kiss: :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #358 -: Февруари 15, 2013, 16:46:30 pm »
rosefromstars, аз обаче сега погледнах,че си писала яйцеклетки- аз замразявах ембриони- не знам дали цената е същата...на мен ми казаха- 7 години съхранение, но за тях. Може да звъннеш да ги подпиташ.
Същата е цената и за яйцеклетки. За срока незнам.
*
« Отговор #359 -: Февруари 15, 2013, 22:50:58 pm »
Момичета, моля за съдействие.
Помогнете ми какво мога да пия за парещи болки в гърдите, леко подути лимфни възли и адски болки в главата над очите? Тресе ме, а нямам температура.  Суха кашлица.
6-ти  ден ми е от трансфера. Пия естрофем, неофолик, но шпа и за първи път медрол и фраксипарин. В деня на трансфера д-р Персенска ми изписа антибиотик Азитрокс и два дни след като го спрях, ситуацията се влоши.
Ходих при личната, гърдите са ми чисти и дишането ми е добро. Искаше да ми изпише имуностимуланти, но се отказа, като я информирах, че пия медрол за подтискане на имунитета.  В крайна сметка ми изписа билкови хапчета за смучене и сироп за кашлица.
Утре ще се опитам да се свържа с д-р Персенска. Чела съм, че момичета са минавали по тоя път, но сега не можах да намеря къде, за да разбера как са си помогнали.
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 22:55:45 pm от mgstra »