0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #240 -: Януари 30, 2013, 22:43:32 pm »
Papa2011, как са ти взели такса оплождане, при положение, че не се знае дали ще има такова? И какъв вид е оплождането - да не е по метода МАКС?

*
« Отговор #241 -: Януари 30, 2013, 22:54:40 pm »
То май докато не си оправят ценоразписа няма да разберем кога и как ни таксуват!
Май всеки го таксуват различно с тези нефиксираните цени няма яснота.

рара,каквото и да предприемете,успех и много :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #242 -: Януари 31, 2013, 00:14:57 am »
мерси за отговора, мгстра. ще те питам пак на 02.02 какво става и дали ще карате докрай. аз не се сетих да питам дали още този месец ще действаме /в цикъла на цветната снимка/, макар че много ми се иска. не сме говорили за замразяване, така че ако медицински е възможно и не е вредно ще искам направо да правим пунция и трансфер.
*
« Отговор #243 -: Януари 31, 2013, 00:48:43 am »
Papa2011, как са ти взели такса оплождане, при положение, че не се знае дали ще има такова?
След първата ми пункция и аз зададох същия въпрос в администрацията. Плащам същата цена, оплождането е ИКСИ. След първата ми пункция имаше оплождане ,но деленето спря на трети ден. Втората ми пункция беше в понеделник тази седмица, вчера ембриолога ми каза, че яйцеклетката не е била добра и не са правили оплождане, попитах за предплатената сума и биха ли потвърдили пред администраторките. Днес бях в клиниката, описах ситуацията. Поискаха ми касовата бележка, а по телефона получиха потвърждение от ембриологията. Накрая ми казаха, че пари не могат да ми върнат, но ще отбележат в картона ми и следващия месец, когато имам плащане, да се обадя.
 Момичета, имам следния въпрос. Следващият месец трябва да отида на 3-ти ден от цикъла, говорихме за лека стимулация. Някой има ли наблюдение върху стимулация с Клостилбегит и лека стимулация с инжекции? Как се преценява кой начин да бъде избран? Освен, че има разлика в цената, може ли да се каже ,че някой от методите е по-щадящ или по-ефикасен?

*
« Отговор #244 -: Януари 31, 2013, 01:48:15 am »
Марси, за клостила съм чела, че изтънявал лигавицата. Иначе имам приятелка, която прави две стимулации за инсе с пурегон. Имаше по два-три фоликула. Предостатъчно за случая. Май слагаше по 50 единици дневно.

Желая ти успех!

*
« Отговор #245 -: Януари 31, 2013, 08:58:25 am »
Papa2011, при моя замразен трансфер д-р Персенска реши, че ще направим една лека стимулация с клостилбегит, за да има и една свежа яйцеклетка. Преди години съм правила тримесечни такива и не реагирах по никакъв начин, въпреки поликистозните ми яйчници. Но този път- о, чудо!Имах си една хубава яйцеклетка, която се оплоди и разви добре. За съжаление опитът ми(ЗЕТ + ЕЦ) приключи с отрицателен тест, но това е друга тема. Желая ти успех!
*
« Отговор #246 -: Януари 31, 2013, 09:52:49 am »
marsi , аз никога не съм имала проблеми с лигавицата и не съм правила стимулации на ЕЦ, с изключение на последния опит. Тогава д-р Персенска ми препоръча хапчета Аримидекс (5 дни по 2), защото щадят лигавицата, а клостилбегита я изтънява много.
Резултата при мен беше същия, както при липса на каквато и да е стимулация - 2 фоликула, от които единия се спука преди пункцията.
papa2011 , очакваме хубави новини за оплодено ембрионче  :P

*
« Отговор #247 -: Януари 31, 2013, 09:59:07 am »
Цитат
Момичета, имам следния въпрос. Следващият месец трябва да отида на 3-ти ден от цикъла, говорихме за лека стимулация. Някой има ли наблюдение върху стимулация с Клостилбегит и лека стимулация с инжекции? Как се преценява кой начин да бъде избран? Освен, че има разлика в цената, може ли да се каже ,че някой от методите е по-щадящ или по-ефикасен?
marsi аз бях в серия от поредни леки стимулации.
1. клостилбегит + няколко мерионала - резултат 3Я хубави - оплодени и замразени на 3-ти ден.
2. аримидекс + няколко мерионала - резултат 8Я - оплодиха се и осемте , но ембрионите бяха с лошо качество.
3. само клостилбегит - резултат 1Я с лошо качество.
Накрая ЗЕТ на 3-те - тест отицателен.
И при трите случая лигавицата ми беше "учудващо" (цитирам) добра, но ШеФкетова (с нея се видях след последната пункция) ми каза, че не е добре след клостил да се прави трансфер.
За ефикастност не мога да изкажа мнение, при всеки е различно, всеки организъм реагира различно на медикаментите. При мен проблема е качеството на Я.
По отношение "щадящ" моята логика е колкото по-малко химия толкова по-щадяща е процедурата, но щом сме стигнали до тук явно се налага.
Разликата в цените - щом има инжекция таксата оплождане е различна. Няма ли инжекция таксата е както при ЕЦ.
Дано съм била полезна.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #248 -: Януари 31, 2013, 12:01:47 pm »
Благодаря за полезната информация!
Разликата в цените - щом има инжекция таксата оплождане е различна.
Аvallon,
можеш ли да споделиш каква е цената на оплождането в този случай?

*
« Отговор #249 -: Януари 31, 2013, 12:02:58 pm »
1000 лв
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #250 -: Януари 31, 2013, 12:25:39 pm »
marsi,аз също бях с лека стимулация ноември месец
Хапчета Аримидекс и Мерионал 150Е.Извадихме 10Я.
Без лекарствата за самата процедура ми взеха 2100лв.
« Отговор #251 -: Януари 31, 2013, 20:10:08 pm »
Papa2011, как са ти взели такса оплождане, при положение, че не се знае дали ще има такова? И какъв вид е оплождането - да не е по метода МАКС?
Казва ли ти някой, па смееш ли да питаш?
Попитах естествено за тази такса "оплождане", отговориха ми, че е въведена от средата на миналата година и се учудиха, че не знам за нея. Таксата е за ембриолозите, за да покрие техните разходи.
Моето ембрионче се е оплодило, утре ще разберем на колко се дели. Но никой не спомена нищо за трансфер или за предстоящата операция за премахване на миомата  :?.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #252 -: Февруари 01, 2013, 09:30:02 am »
Папа не е лошо да му напомниш на доктора за миомата!?Успех, дано всичко е наред с ембриончето!
*
« Отговор #253 -: Февруари 01, 2013, 09:36:44 am »
Папа, защо не отидеш на преглед и при друг лекар който да ти каже в какво състояние е миомата.Може да пречи на забременяването.Да знам, че много вярвате на нашите лекари, но аз бих отишла и н а друго място, за да съм сигурна вътрешно.

Успех!

« Отговор #254 -: Февруари 01, 2013, 10:35:42 am »
Папа,подкрепям Маги за второ мнение.И на мен д-р Стаменов ми каза,че имам миома,правихме лапаро,за да я маха,оказа се друго.Това са сериозни неща и по-добре да чуеш още едно мнение.Аз се доверих за второто лапаро на доц.Томов в Плевен и не сбърках.Каквото и да решиш,стискам палци и успех.
« Отговор #255 -: Февруари 01, 2013, 11:07:39 am »
И аз си платих таксата оплождане мин.година...честно казано си платих като поп без да питам почти нищо...дори не разбрах отначало ИКСИ ли съм била или обикновено инвитро-защото уж ми беше пробно и трябваше да видим какво се случва.После по цената се ориентирах, че все пак съм била ИКСИ...така се бях ошашкала, че си викам- то те надали ще си измислят цени...
« Отговор #256 -: Февруари 01, 2013, 11:43:26 am »
А на ЕЦ дали някога практикуват Ин-витро оплождане се чудех аз, или все ИКСИ?
В случаите, когато е добра спермограмата де.
*
« Отговор #257 -: Февруари 01, 2013, 13:08:13 pm »

Да,практикуват.
Моя първи ЕЦ беше ин-витро оплождане,нямахме оплождане и втория път беше ИКСИ.Доколкото знам винаги първо пробват ин-витро оплождане.
« Отговор #258 -: Февруари 01, 2013, 14:59:46 pm »

Да,практикуват.
Моя първи ЕЦ беше ин-витро оплождане,нямахме оплождане и втория път беше ИКСИ.Доколкото знам винаги първо пробват ин-витро оплождане.
при нас първия опит беше ИКСИ, а сме с добра спермограма.
Странно, ще питам докторите следващия път.
« Отговор #259 -: Февруари 01, 2013, 15:06:04 pm »
И при мен така, но аз бях със стимулация и опитът си беше платен от нас, и макар и пробно, според мен лекарите са решили да не рискуват и да си останем без резултат, пък да сме дали всички тия пари...знам ли...а може точно тогава да е имало проблем със спермограмата...