Момичета, имам следния въпрос. Следващият месец трябва да отида на 3-ти ден от цикъла, говорихме за лека стимулация. Някой има ли наблюдение върху стимулация с Клостилбегит и лека стимулация с инжекции? Как се преценява кой начин да бъде избран? Освен, че има разлика в цената, може ли да се каже ,че някой от методите е по-щадящ или по-ефикасен?
marsi аз бях в серия от поредни леки стимулации.
1. клостилбегит + няколко мерионала - резултат 3Я хубави - оплодени и замразени на 3-ти ден.
2. аримидекс + няколко мерионала - резултат 8Я - оплодиха се и осемте , но ембрионите бяха с лошо качество.
3. само клостилбегит - резултат 1Я с лошо качество.
Накрая ЗЕТ на 3-те - тест отицателен.
И при трите случая лигавицата ми беше "учудващо" (цитирам) добра, но ШеФкетова (с нея се видях след последната пункция) ми каза, че не е добре след клостил да се прави трансфер.
За ефикастност не мога да изкажа мнение, при всеки е различно, всеки организъм реагира различно на медикаментите. При мен проблема е качеството на Я.
По отношение "щадящ" моята логика е колкото по-малко химия толкова по-щадяща е процедурата, но щом сме стигнали до тук явно се налага.
Разликата в цените - щом има инжекция таксата оплождане е различна. Няма ли инжекция таксата е както при ЕЦ.
Дано съм била полезна.