0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #220 -: Януари 28, 2013, 21:57:43 pm »
ами при над май пак 1 ще връщаме... Аз затова си мислех да добавим 1 замрзен
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #221 -: Януари 28, 2013, 22:06:26 pm »
Предлагат да се събират ембриони, защото като върнат два или три те се подпомагат взаимно и е по-голям шанса за бременност, както обаче и за многоплодна. И на мен ми предложиха да събираме след два неуспешни трансфера на ЕЦ.

« Отговор #222 -: Януари 29, 2013, 07:02:12 am »
Предлагат да се събират ембриони, защото като върнат два или три те се подпомагат взаимно и е по-голям шанса за бременност, както обаче и за многоплодна. И на мен ми предложиха да събираме след два неуспешни трансфера на ЕЦ.
благодаря ти! Това обяснява стратегията :)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #223 -: Януари 29, 2013, 07:35:36 am »
Аз съм връщала по 1 ембрион, връщала съм 3 и 4 ембриона, резултатът все е бил 0.
Сега ми предстои пункция на ЕЦ, имам един фуликул. Ще попитам дали ще ми разрешат да трансферирам ембриона, в случай че се оплоди, дори и да е само 1. Според мен има значение бройката, шансовете за забременяване се увеличават, но практиката показва, че не зависи от бройката, а по-скоро от качеството на ембриона и от безброй други фактори. Малък шанс! Важното е да се опитва, все някога ще стане.
Дано се съгласят на трансфер. На последния преглед доктора видя миома, която иска да махнем. Само това може да е причина да ми откаже трасфер, според мен де  :?
*
« Отговор #224 -: Януари 29, 2013, 08:03:09 am »
Добро утро, момичета! Виждам че обсъждате цените в новата клиника. За тези, на които им предстои оперативна лапароскопия- цената е 1200 лв.
« Отговор #225 -: Януари 29, 2013, 08:36:01 am »
Предлагат да се събират ембриони, защото като върнат два или три те се подпомагат взаимно и е по-голям шанса за бременност ....
Е това никога не съм го разбирала. Ама все забравям на преглед да попитам. Как един не-толкова добър ембрион (да речем с фрагментации, или неправилно разделен)ще подпомогне друг, който си е ОК? Някой има ли идея?
« Отговор #226 -: Януари 29, 2013, 09:12:18 am »
Знаете ли каква е цената за замразяване на яйцеклетка. На последната среща с доктора ми каза, че ще събираме и замразяваме яйцеклетки, после на един път ще ги оплодим. Защо така не знам, до сега винаги сме събира и замразявали ембриони. С отлична спермограма сме, също и без забележка в качеството на яйцеклетките и ембрионите, винаги се оплождат и делят правилно. Може би така е по-евтино ли, кой знае? :ask:
*
« Отговор #227 -: Януари 29, 2013, 10:26:15 am »
Не е по-евтино, явно има все пак някакъв проблем. На мен също ми предложиха да замразим яйцеклетката, но при нас има проблем със сперматозоидите и в момента мъжа ми пие лекарства за подобряване на качеството им.
Може би, ако при размразяването не оцелеят яйцеклетките, значи не са били с достатъчно добро качество - така е с ембрионите и сперматозоидите. Явно докторите търсят причините за неуспехите ни.

*
« Отговор #228 -: Януари 29, 2013, 11:45:11 am »
Здравейте-момичета :)!Имам-замразени-ембриони-от-2011год,на-15-ноември-2012год.изтече-договора-и-трябваше-да-го-преподпишем-но-ми-казаха,че-ще-има-нови-формуляри-и-ще-ги-подпишем-в-новата-клиника.Утре-ми-предстои-трансфер-на-въпросните-замразени-ембриончета-но-всъшност-аз-не-съм-им-плащала-годишната-такса.Та-въпроса-ми-е-дали-сега-ще-ми-искат-някаква-такса-за-въпросните-месеци(от-ноември-2012г.до-януари-2013г)?Малко-объркано-стана :oops:дано-сте-ме-разбрали.Благодаря-ви-предварително :)
Няма начин да няма начин!
« Отговор #229 -: Януари 29, 2013, 12:23:16 pm »
Предлагат да се събират ембриони, защото като върнат два или три те се подпомагат взаимно и е по-голям шанса за бременност ....
Е това никога не съм го разбирала. Ама все забравям на преглед да попитам. Как един не-толкова добър ембрион (да речем с фрагментации, или неправилно разделен)ще подпомогне друг, който си е ОК? Някой има ли идея?
Нямам представа точно, но за 7 трансфера винаги, когато са ми връщали повече от 1 съм имала бременност с 1 изключение, но тогава имах сериозен проблем с лигавицата. Явно химически си действат някак.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #230 -: Януари 29, 2013, 14:11:49 pm »
Може би, ако при размразяването не оцелеят яйцеклетките, значи не са били с достатъчно добро качество - така е с ембрионите и сперматозоидите.

Не е точно така.
Аз имам четири опита и два неуспешни трансфера на замразени ембриони, при размразяване се разрушават.И двата пъти ми обясниха, че това няма връзка с качеството, на пресен трансфер може и да се получи, но просто са "крехки", нещо в структурно ниво, и не издържат на размразяване.

Успех, момичета!На всяка ще й дойде времето, само горе главата, и не спирайте да се борите!

Чудеса се случват!!!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #231 -: Януари 29, 2013, 16:29:36 pm »
Здравейте-момичета :)!Имам-замразени-ембриони-от-2011год,на-15-ноември-2012год.изтече-договора-и-трябваше-да-го-преподпишем-но-ми-казаха,че-ще-има-нови-формуляри-и-ще-ги-подпишем-в-новата-клиника.Утре-ми-предстои-трансфер-на-въпросните-замразени-ембриончета-но-всъшност-аз-не-съм-им-плащала-годишната-такса.Та-въпроса-ми-е-дали-сега-ще-ми-искат-някаква-такса-за-въпросните-месеци(от-ноември-2012г.до-януари-2013г)?Малко-объркано-стана :oops:дано-сте-ме-разбрали.Благодаря-ви-предварително :)
Мирозлатка, да има нови договори и договори за транспортирането, на мен ми ги донесоха още не съм ги изпратила, но не знам дали ще ти вземат пари, може би не, аз понеже не знам кога ще ми е трансфера и ще се обаждам да ми кажат колко да платя за новият договор!Довечера ще ти напиша телефона на човека който отговаря за замразяването да се обадиш да попиташ, на лични ще ти пиша!Успех този път, дано това е твоят опит!Стискам палци! :crossfingers: stork-boy
*
« Отговор #232 -: Януари 29, 2013, 19:27:30 pm »
Благодаря-ти-anajens!Много-ми-е-притеснено-ако-утре-ми-поискат-300лв-край-аз-имам-парички-точно-за-трансфера :(Трябваше-аз-да-си-питам-ама-отидох-на-разговор-и-си-викам-после-ще-преподписвам-ама-док-като-каза-почваме-и-аз-се-отнесох-и-сега-всичко-ще-отиде-по-дяволите :(
Няма начин да няма начин!
« Отговор #233 -: Януари 29, 2013, 21:15:25 pm »
Благодаря-ти-anajens!Много-ми-е-притеснено-ако-утре-ми-поискат-300лв-край-аз-имам-парички-точно-за-трансфера :(Трябваше-аз-да-си-питам-ама-отидох-на-разговор-и-си-викам-после-ще-преподписвам-ама-док-като-каза-почваме-и-аз-се-отнесох-и-сега-всичко-ще-отиде-по-дяволите :(
Не се притеснявай за парите, няма да спрат процедурата, просто ще се разбереш на регистратурата или с доктора да платиш следващ път. Ти мисли само за трансфера и че всичко ще бъде наред! Успех! :bighug:
*
« Отговор #234 -: Януари 29, 2013, 23:36:16 pm »
mirozlatka,не се притеснявай толкова за плащането.Аз имам да плащам замразяване от ноември месец-никой не ме е притеснил,изпратиха ми договора с куриер и ми казаха при следващо ходене в клиниката ще платя.Никой не ми е поставял срокове кога!Мисли за положителния резултат на процедурата,плащането ще го оправиш.Ако можеш пиши без тези тирета, че е много трудно да ти се четат постовете!
Късмет!
« Отговор #235 -: Януари 30, 2013, 07:44:02 am »
относно замразяването и аз имам да плащам от края на миналата година, не са ме притеснявали и мен, уточнихме се, че при посещение на клиниката ще платя.
Успех.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #236 -: Януари 30, 2013, 10:40:04 am »
Мирозлатка съжалявам, но не успях снощи да ти пратя телефона, нямахме нет като се прибрах в къщи!Дано всичко да е минало успешно, сигурна съм, че няма да имаш проблем за парите за замразяване дори и да искат да ги платиш ще те изчакат, когато можеш!
« Отговор #237 -: Януари 30, 2013, 13:56:33 pm »
Здравейте, след неуспешно ин витро и неуспешен ЗЕТ миналата година, сега ще повтаряме цветна снимка и ще пробваме ин витро на ест.цикъл. Някой знае ли дали е възможно в един и същи цикъл да стане и цв.снимка и /ако всичко е наред/ направо да се почне проследяване за пункция?
*
« Отговор #238 -: Януари 30, 2013, 17:32:31 pm »
Цитат
Публикувана от: lubadim 
Здравейте, след неуспешно ин витро и неуспешен ЗЕТ миналата година, сега ще повтаряме цветна снимка и ще пробваме ин витро на ест.цикъл. Някой знае ли дали е възможно в един и същи цикъл да стане и цв.снимка и /ако всичко е наред/ направо да се почне проследяване за пункция?

Да, може. Аз на 1-ви ще правя цветната снимка, а на 2-ри съм за проследяване на фоликула на ЕЦ. Зададох същия въпрос на д-р Персенска и тя ми каза, че няма пречки, но не зная дали в същия цикъл може да се прави трансфера. Ние говорихме евентуално за замразяване на яйцеклетката, но на 2-ри ще се поинтересувам дали може и трансфер да се направи.

« Отговор #239 -: Януари 30, 2013, 19:41:52 pm »
Моята пункция мина днес. Имах 2 фоликула, но извадиха само 1 Я. Утре ще чакам да ми се обадят за да ми кажат как ще продължа - дали ще замразяваме или ще трансферирам. Проблемът е в миомата. Дано утре снане ясно.
Като прочетох, че оперативната лапароскопия е 1200лв. и се изцъклих  8O.
Днес ме таксуваха по следния начин:
Пункция с упойка - 350лв.
Такса оплождане - 250лв.
Общо: 600лв.
Замразяване - 400лв. за първо и всяко следващо замразяване по 100лв.