Ехооо привет от мен!!! Вчера беше първичният ми преглед в клиника Надежда при доктор Цветков! Направи ми добро впечатление като за първа среща! Но от самата еуфория много неща сякаш чувах, а не можах да запомня! Сега почваме с изследвания хормонални, на третия ден от цикалат ми са едните, въпросат ми е аз трябва ли да му се обадя още в деня в който ми дойде цикала, за да ме заяви в клиниката за изследвания или направи да си отида! Следващите изследвания и цветната снимка са на 10 ден от цикала, тогава ще правим в един ден и спермограма на мъжа ми! трябва ли да му званя??? И още нещо изследванията поемат ли се от здравната каса??? Изобщо нещо поема ли се от здравната каса???
Здравей!
Някои изследвания се поемат от здравната каса, но лабораторията в клиниката не работи с касата - там всички изследвания се плащат.
За спермограмата се обади на регистратурата, за да попиташ дали трябва предварително да записваш час, а за твоите изследвания отиваш в клиниката на регистратура, казваш за какви изследвания си, те ти дават заявка в лабораторията, плащаш на касата и отиваш да дадеш кръв.
За цветната снимка също трябва да запишеш час на регистратурата - сутрешните часове са, ако я правиш с упойка, а обедните - ако я правиш без упойка.
Всички изследвания отиват при доктора ти, но ти ако искаш да имаш копия, можеш да си ги получиш от регистратурата.
Успех!