0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #660 -: Март 30, 2013, 22:25:06 pm »
Mомичета, яйцеклетка ли е по добре да се замрази или ембрион. Кое в случая е по успешно?

Ще си позволя коментар от собствен опит със замразяване/размразяване на клетки. Яйцеклетката е 1 клетка и ако загине при замразяване/размразяване, няма как да се генерира друга клетка от нея, защото неоплодената яйцеклетка априори не може да се дели. Докато замразяване/размразяване на ембрион на стадий морула или бластоцист е по-успешно, отколкото на 1 яйцеклетка по следната причина: морула/бластоцист се състоят от много клетки (респ. 32/70-100 клетки), всяка с пролиферативен потенциал, поради което загубата на ограничен брой клетки при процедурата на замразяването/размразяването може се компенсира при по-нататъшното делене на структурата. По същата причина и отнемането на малък брой клетки от ембриона за предимплантационна диагностика ПГД се компенсира чрез деленето на останалите в ембриона клетки.
Обяснението, че яйцеклетката има голямо водно съдържание и затова е трудно да се замразява/размразява, не го коментирам, понеже факторът брой клетки с пролиферативен потенциал, които да заместят загиналите клетки, е по-съществен.

http://en.wikipedia.org/wiki/Morula
Once the zygote has divided into 32 cells, it begins to resemble a mulberry, hence the name morula (Latin, morus: mulberry)

http://en.wikipedia.org/wiki/Blastocyst
The human blastocyst comprises 70-100 cells. Blastocyst formation begins at day 5 after fertilization in humans.

Замразяване на яйцеклетки има своите причини, поради които се практикува с предимство пред замразяване на ембрион - консервация на генетичен материал в репродуктивна възраст и др.

« Последна редакция: Март 31, 2013, 00:26:08 am от mammita2012 »
« Отговор #661 -: Март 31, 2013, 12:43:59 pm »
Не знам за Вас, но аз винаги настръхвам, когато се окаже, че д-р Стаменов го няма и д-р Шефкетова ще преглежда пациентите му. Колкото пъти това се е случвало, толкова пъти ми е прецаквала процедурата. Не прави добри замервания на фоликулите, не се задълбочава твърде при плегледите и винаги прибързва с пункцията.

И при мен се получи веднъж така за съжаление.

при мен се случи веднъж. След, което на другия месец си позволих да споря и по този повод ми отложиха с още 2 дни пункцията. Факт е обаче, че пак не станаха качествани ембриони, та незнам....уж Д-р Стаменов потвърждавал нейните решения, ама дали е така....иначе съм пациент на Д-р Персенска- ама последните 3 месеца все при Шефкетова попадам на прегледите- а пункциите ми ги правиха и тримата.
Вие по стойността на хормоните ли съдите, че е било рано за пункция?
*

sianie1

• **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
« Отговор #662 -: Март 31, 2013, 16:45:43 pm »
Не знам за Вас, но аз винаги настръхвам, когато се окаже, че д-р Стаменов го няма и д-р Шефкетова ще преглежда пациентите му. Колкото пъти това се е случвало, толкова пъти ми е прецаквала процедурата. Не прави добри замервания на фоликулите, не се задълбочава твърде при плегледите и винаги прибързва с пункцията.

при мен се случи веднъж. След, което на другия месец си позволих да споря и по този повод ми отложиха с още 2 дни пункцията. Факт е обаче, че пак не станаха качествани ембриони, та незнам....уж Д-р Стаменов потвърждавал нейните решения, ама дали е така....иначе съм пациент на Д-р Персенска- ама последните 3 месеца все при Шефкетова попадам на прегледите- а пункциите ми ги правиха и тримата.
Аз не знам има ли шанс в тази клиника човек да си смени лекуващия доктор? Самофинансирам се и уж съм записана като пациент на д-р Стаменов, а всъщност винаги попадам в списъка но д-р Шефкетова. Не че имам нещо против като човек спрямо нея, но ми се е случвало да пропусне някое изследване или инжекции за
следващ ден.Та често се налага да питам , подсещам или да се връщам по няколко пъти в кабинета.Оставам с впечатлението, че има нещо я недоизследвано, я недоизказано.Бих искала да я сменя, но не знам как.
Нема начин да нема начин!
« Отговор #663 -: Март 31, 2013, 17:09:50 pm »

Аз не знам има ли шанс в тази клиника човек да си смени лекуващия доктор? Самофинансирам се и уж съм записана като пациент на д-р Стаменов, а всъщност винаги попадам в списъка но д-р Шефкетова. Не че имам нещо против като човек спрямо нея, но ми се е случвало да пропусне някое изследване или инжекции за
следващ ден.Та често се налага да питам , подсещам или да се връщам по няколко пъти в кабинета.Оставам с впечатлението, че има нещо я недоизследвано, я недоизказано.Бих искала да я сменя, но не знам как.

Sianie 1, всички се самофинансираме :D
*
« Отговор #664 -: Март 31, 2013, 17:15:15 pm »
дами, ако нямате доверие или не харесвате лекаря, непременно го сменете. Коментирайте с титулярния ви доктор и проверете как да си осигурите прегледи при него или друг от екипа, без "нехаресвания".
« Отговор #665 -: Март 31, 2013, 17:57:16 pm »
Благодаря на всички за бързите отговори! Направих и двете инвитро процедури при един и същи лекар, но имам чувството че нещо се пропуска. Ние сме с неизяснен стерилитет, и при двамата всичко е ок. Първият път ми върнаха два ембриона на трети ден, като единият не беше много хубав. Вторият път ми върнаха два бластоцита на пети ден, и двата перфектни. Освен редовните кръвни изследвания, хламидии, микробиология нищо друго не сме правили. А като чета колко допълнителни изследвания сте правили имам усещането, че съм претупана. Затова в момента съм толкова разочарована и ако отида да попитам защо не се получи знам какъв ще бъде отговора - всичко ви е перфектно, незнам защо не става. Това не ме устройва обаче. Със сигурност ще си запиша час в Надежда, колкото и да чакам. Успех на всички в процедура, стискам ви палци!
« Отговор #666 -: Март 31, 2013, 18:01:36 pm »
Благодаря на всички за бързите отговори! Направих и двете инвитро процедури при един и същи лекар, но имам чувството че нещо се пропуска. Ние сме с неизяснен стерилитет, и при двамата всичко е ок. Първият път ми върнаха два ембриона на трети ден, като единият не беше много хубав. Вторият път ми върнаха два бластоцита на пети ден, и двата перфектни. Освен редовните кръвни изследвания, хламидии, микробиология нищо друго не сме правили. А като чета колко допълнителни изследвания сте правили имам усещането, че съм претупана. Затова в момента съм толкова разочарована и ако отида да попитам защо не се получи знам какъв ще бъде отговора - всичко ви е перфектно, незнам защо не става. Това не ме устройва обаче. Със сигурност ще си запиша час в Надежда, колкото и да чакам. Успех на всички в процедура, стискам ви палци!
ЦС, генетични, може би биопсия, СДИ тест не сте ли правили?
« Отговор #667 -: Март 31, 2013, 18:13:42 pm »
Правихме - ПКК, хепатит, спин, васерман, АСАТ, АЛАТ, хламидии, микробиология, цветна снимка имах, имам и лапаро. Това е. Затова написах, че се чувствам така. Не може да не се търси причина за неуспеха и ако отида пак същите изследвания ще ми искат без да се задълбочават. Затова съм решила да сменя клиниката.
*
« Отговор #668 -: Март 31, 2013, 21:30:01 pm »
marchiana, от две отделни стимулации ли бяха ИКСИтата. Ако е така, как така останаха само по два ембриона за трансфер, мисля, че това също трябва да се коментира. С какво те стимулираха? И още имунология правила ли си?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #669 -: Март 31, 2013, 22:02:23 pm »
Здравейте!Аз се отказах заради Шевкетова от клиниката на Стаменов. Затова си искайте лекуващия лекар-а не да попълват нейните пациентски листи.
« Отговор #670 -: Април 01, 2013, 09:50:35 am »
Здравейте!Аз се отказах заради Шевкетова от клиниката на Стаменов. Затова си искайте лекуващия лекар-а не да попълват нейните пациентски листи.
а коя клиника посещаваш след това, ако не е тайна.
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #671 -: Април 01, 2013, 12:13:42 pm »
Момичета,ако държите да сте при конкретен лекар просто когато си записвате час казвате при кого искате да ви запишат час,ако не уточните това и просто кажете че ви трябва час за еди кога си, тогава разпределят пациентите спрямо натовареността на всеки по отделно.На мен поне не ми се е случвало да кажа ,че искам час при д-р Стаменов,а да ме запишат при друг.Случвало се е ,когато той излезе да го замества д-р Шефкетова за която аз лично нищо лошо не мога да кажа и даже тя винаги е била много мила и ми е обеснявала всичко,което я питам.
Моят съвет е винаги каквито  притеснения и въпроси да имате да ги задавате и искате отговор.
« Отговор #672 -: Април 01, 2013, 12:43:31 pm »
Здравейте! Да, от две отделни стимулации бяха, като накрая първият път останаха само две, а втория не ми казаха дали има годни за замразяване - само ми каза подбрах ти най-качествените. Никаква имунология не сме правили. Днес се записах в клиника Надежда, на 11.03.2014 г. ми е часът при д-р Персенска. До тогава тъкмо ще събера някой лев и се надявам всичко да е ок.
« Отговор #673 -: Април 01, 2013, 12:57:58 pm »
Момичета, на телефона от първа стр. за записване на час не ми вдига никой от сутринта. да не би да има някакъв проблем?

« Отговор #674 -: Април 01, 2013, 13:30:18 pm »
Момичета, на телефона от първа стр. за записване на час не ми вдига никой от сутринта. да не би да има някакъв проблем?

Опитай на мобилния от първа страница. Ъпдейтнах малко телефоните.
« Отговор #675 -: Април 01, 2013, 13:36:03 pm »
На единия телефон в зелено -регистратура, вдигат от клиника Малинов,най-вероятно и другите с 965... са останали на нея.
« Последна редакция: Април 01, 2013, 13:38:36 pm от Radosst »
« Отговор #676 -: Април 01, 2013, 15:34:48 pm »

Опитай на мобилния от първа страница. Ъпдейтнах малко телефоните.

Не става нито на мобилния, нито на стационарния.  :x

« Отговор #677 -: Април 01, 2013, 18:47:54 pm »
Аз нямам голям опит. Имам само един ин витро опит зад гърба си.
В началото на 1-вата среща бяха и тримата лекари. И тримата. После на следващият преглед бях при д-р Шефкетова. Понякога ме преглеждаше и д-р Персенска. Пукцията беше при д-р Стаменов, трансферът при д-р Персенска. Благодарна съм и на 3-мата. С тяхна помощ сега имам две здрави деца, които ме побъркват.
За мен освен професионализъм на лекарите е и късмет - да имаш успешен опит, да задържиш бременността и да родиш безпроблемно. Защото всичко е трудно.
*
« Отговор #678 -: Април 02, 2013, 15:37:40 pm »
Здравейте момичета.Искам да ви отправя една питания.Обадих се да си запиша час за проследяване на10-11 ден,за 8-9 април,но ми беше отказано.Момичето на телефона маказа да се обадя на следващия цикъл,защото имали нареждане да не записват. :(  Някой ако има някаква информация защо отлагат прегледи ,Моля да сподели.

« Отговор #679 -: Април 02, 2013, 15:56:16 pm »
Здравейте момичета.Искам да ви отправя една питания.Обадих се да си запиша час за проследяване на10-11 ден,за 8-9 април,но ми беше отказано.Момичето на телефона маказа да се обадя на следващия цикъл,защото имали нареждане да не записват. :(  Някой ако има някаква информация защо отлагат прегледи ,Моля да сподели.

за кой доктор?