0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #700 -: Април 04, 2013, 16:29:16 pm »
Защо реши, че са ниски? Стойността се удвоява от 48 до 71 часа. Твоите ми се виждат съвсем в реда на нещата.
« Отговор #701 -: Април 04, 2013, 16:51:50 pm »
Като чета из форумите на тези дни има момичета със стойности по 400-500 и при повечето успешни хормонът се удвоява на 48 ч., а не на 72, което също го дават в граници. Утре сигурно пак ще пускам ...
« Отговор #702 -: Април 04, 2013, 18:58:40 pm »
Моят резултат беше 680 на 12-ти ден, на 15-ти - 2092 или 2096. Моят трансфер беше на 5-ти ден.
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #703 -: Април 04, 2013, 19:20:05 pm »
Ili- mili,не се сравнявай с другите и не бързай да се притесняваш- всеки организъм си е различен-изчакай да видиш как нараства чхг и ако спре да се покачва или е твърде бавно тогава вече ще имаш повод за притеснение.Сега много ти стискам палци и по-спокойно ! :bighug:

« Отговор #704 -: Април 04, 2013, 19:54:32 pm »
аз реших утре да отида до клиниката и пак да пусна и ако видя някой от лекарите да го помоля за коментар. Много ме е страх, една година ги събирахме тези я. дано не е било напразно.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #705 -: Април 04, 2013, 20:13:29 pm »
Ili-mili, нарастването на ЧХГ не става по математическа формула и както е написала Bell@ стойността се удвоява на 48-72 часа. Резултатът ти изобщо не е нисък, не се вкарвай във филми и не се сравнявай с другите. Всеки организъм е различен.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #706 -: Април 04, 2013, 22:59:43 pm »
С тези стойности е много относително. Аз колко ги четох ... При някои момичета и с резултат 100 бяха с 2 бебета, а имаше такива със същия с едно. Бъди спокойна, сега за теб и живота, който носиш е важно да няма излишен стрес. Почивай си :)
*
« Отговор #707 -: Април 05, 2013, 13:58:41 pm »
Здравейте, момичета!:) На прага на моя пореден ин витро опит съм. Този път ще бъда по дълъг протокол. Някой може ли да ми разясни как стоят нещата след блокаж с лукрин депо? Порових се доста, но никъде не намерих информация. Направи ми впечатление, че следващия ми час не е съобразен с конкретен ден от цикъла. Също така стана ясно, че тогава ще ми бъде поставена още някаква инжекция и 5-6 дни след това ще започне същинската стимулация. Изчислявайки дните се получава така, че стимулацията ще започне около 14-15 ден от цикъла??? А трябва и отпуск да планирам. Моля, ако някой е имал подобна стимулация да се включи.Не ми се ще да звъня на док за "подобни мои притеснения".
« Отговор #708 -: Април 05, 2013, 17:05:46 pm »
аз бях по дълъг протокол. На 21 ден от цикъла Лукрин депо, после 14 дни след това  Елонва и на 6 ден след нея започват прегледите през ден и следене на хормоните. Оттук натам според фоликулите и нивото на хормоните ще ти включат Пурегон и Менопур накрая. 36/40часа преди пункцията Овитрел това е. стимулацията започва с елонвата.
« Последна редакция: Април 05, 2013, 17:09:59 pm от maja73 »
« Отговор #709 -: Април 05, 2013, 17:07:22 pm »
при мен беше май така. Блокираща инжекция на 20-ти ден предния цикъл. И ме викаха 14 дни след това , независимо от мензиса /аз лично си имах напълно нормален цикъл след блокажа/. Тогава започва стимулацията, горе долу през си ден на инжекции. Сега чувам за ново лекарство за стимулация Елонва, което като се сложи те викат за втора инжекция след 5-6 дни чак. После честно казано не помня, но честичко бях в клиниката, дори по 2 пъти на ден понякога
*
« Отговор #710 -: Април 05, 2013, 17:15:18 pm »
Благодаря ви, момичета! Явно и при мен ще има Елонва. Притесних се,че пак нещо не съм доразбрала :) Още веднъж- благодаря за ценната информация.
*
« Отговор #711 -: Април 06, 2013, 08:39:14 am »
при мен беше май така. Блокираща инжекция на 20-ти ден предния цикъл. И ме викаха 14 дни след това , независимо от мензиса /аз лично си имах напълно нормален цикъл след блокажа/. Тогава започва стимулацията, горе долу през си ден на инжекции. Сега чувам за ново лекарство за стимулация Елонва, което като се сложи те викат за втора инжекция след 5-6 дни чак. После честно казано не помня, но честичко бях в клиниката, дори по 2 пъти на ден понякога
*
« Отговор #712 -: Април 06, 2013, 08:41:21 am »
здравейте,може ли някой да ми каже плаща ли се тази блокираща инжекция,че на мен ми предстои такава
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #713 -: Април 06, 2013, 11:14:27 am »
2411, ако опитът ти е по фонда не се плаща.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #714 -: Април 06, 2013, 12:21:27 pm »
аз бях по фонда и лукрин депо трябваше да си го платя. мисля че бе към 260лв
*
« Отговор #715 -: Април 06, 2013, 13:10:13 pm »
В момента съм в стимулация по фонда. Блокиращата ми инжекция беше декапептил депо и не се плаща.
Биха ми Елонва и неупоген и ме предупредиха само за неупогена, че струва 130 лв. и не се поема от фонда, но се заплаща след трансфера.

« Отговор #716 -: Април 06, 2013, 13:36:15 pm »
Има ли някой лежал в болницата след подписването със ЗК? Интересува ме какво е заплащането в този случай на леглоден?
*
« Отговор #717 -: Април 06, 2013, 13:41:57 pm »
В момента съм в стимулация по фонда. Блокиращата ми инжекция беше декапептил депо и не се плаща.
Биха ми Елонва и неупоген и ме предупредиха само за неупогена, че струва 130 лв. и не се поема от фонда, но се заплаща след трансфера.

Здравей, а неупогена за какво е ?
*
« Отговор #718 -: Април 06, 2013, 14:34:25 pm »
Неупогенът стимулира производството на левкоцити и по-специално един от видовете левкоцити. Този вид левкоцити има отношение към закрепването на плодния сак, един вид замаскира бременността от нашия организъм. Мисля че понижава имунната система.

Неупогенът може да бъде назначен по време на стимулацията или след трансфер. При положителен тест се поставя до към 11-12 седмица. По време на терапията с неупоген,  всяка седмица се прави ПКК и се следят нивата на левкоцитите, които заради лекарството увеличават значително броя си.

*
« Отговор #719 -: Април 07, 2013, 07:53:43 am »

Здравей, а неупогена за какво е ?

Неупогена е промишлено получен белтък, който стимулира костния мозък да произвежда повече някои видове бели кръвни клетки, което пък от своя страна подпомага организма да се бори с инфекции. Докторите ми обясниха, че е и за по-качествени яйцеклетки.