0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #400 -: Февруари 22, 2013, 11:22:19 am »
Марси, моите ги замразиха на трети ден.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #401 -: Февруари 22, 2013, 11:22:27 am »
Момичета, някой може ли да ми обясни как да стигна от Централна автогара до Надежда, напр. с трамвай или автобус.

Благодаря предварително!
От гарата минаваш подлеза отсреща и отляво има спирка на автобус №60 Той отива директно до клиниката.Слизаш на спирка "Красна поляна" и имаш около 2-3 мин пеша .Клиниката се вижда от спирката,висока кафява сграда.Успех!
Там където слизаш,на отсрещната спирка можеш да хванеш същият автобус на връщане!
« Последна редакция: Февруари 22, 2013, 11:24:41 am от dgina »
*
« Отговор #402 -: Февруари 22, 2013, 14:42:45 pm »
А ако не настъпи оплождане връщат ли парите?
При мен се получи точно това миналия месец. Една яйцеклетка(платих 350+250), на следващия ден ембриологът ми каза, че е некачествена и няма да правят оплождане. Отидох до клиниката, обясних в администрацията. Поискаха ми касовата бележка, обадиха се в ембриологията за потвърждение и ми казаха, че пари няма как да ми върнат, но ще ми ги приспаднат следващия месец.
 И да се отчета за резултата от пункцията тази седмица. От двата фоликула(20мм. и 14мм) извадиха една яйцеклетка, не ми казаха защо, вероятно единият е бил празен. Припомних за предплатената сума и сега ми взеха само 350лв. Вчера ми се обадиха, че има оплождане, очаквам днешното позвъняване. Някой знае ли, ако ембрионът се развива добре, на кой ден се прави замразяване?
Marsi, 14 мм е твърде малък фоликул, за да очакваш 2 яйцеклетки. Те са извадили само хубавия фоликул, на другия изобщо не са му отделили внимание. Замразяването може да стане на 3-ти ден, може да го изчакат и до бластоцист. Това ще преценят докторите и ембриолозите.
Дано ембриончето ти продължи да се развива правилно.

*
« Отговор #403 -: Февруари 22, 2013, 17:06:03 pm »
Здравейте, момичета!
Миналата седмица замразихме яйцеклетки, за което заплатих 400 лева. Тази сума е вписана и в договора. Обясниха ми, че това е първоначална такса, а за всяко следващо замразяване се заплаща допълнително по 100 лева. Само, че забравих да питам дали има значение броят на яйцеклетките - по 100 лева за всяка или няма значение колко яйцеклети се замразяват при следващата пункция. Договора също не съдържа информация относно размера на таксата за следващо замразяване. :ask:
През настоящия цикъл правим лека стимулация с Клостилбегит и не зная за каква изненада да се подготвя. :ask: Че то с тези такси, вече започвам много да се притеснявам докъде ще ни стигнат парите. :( А това с таксата оплождане просто е ужасно - при нашия неизяснен стерилитет са необходими повече ембриони за трансфер. :(
« Последна редакция: Февруари 22, 2013, 17:38:42 pm от disi22 »
*
« Отговор #404 -: Февруари 22, 2013, 17:35:55 pm »
Marsi, 14 мм е твърде малък фоликул, за да очакваш 2 яйцеклетки. Те са извадили само хубавия фоликул, на другия изобщо не са му отделили внимание.[/quote]
Това не е съвсем вярно, защото през миналата година ми извадиха 5 хубави яйцеклетки, които след това се оплодиха и станаха ембриончета, от 5 фоликула с размери 12-13мм в деня преди прегнила. Миналия месец извадиха една яйцеклетка точно от фоликул 14мм в деня на прегнила. Мисля, че това е строго индивидуално, но въпреки това трябва да се проверяват всички фоликули, пък каквото даде Господ. Важното е да се положат оптимални усилия.
« Последна редакция: Февруари 22, 2013, 17:37:27 pm от disi22 »
« Отговор #405 -: Февруари 22, 2013, 17:45:23 pm »
и аз мисля че че 14мм е малък . Твоите 12-13мм в деня преди прегнила спокойно в деня на пункцията може да са станали 19-20мм. При последното ми проследяване на 11 ден имах един 11 мм, на 13 ден беше станал 18мм  8O/изнандващо бързо , според мен, се разви и явно е продължил в същия изненадващ дух защото се спука предварително  :(
« Отговор #406 -: Февруари 22, 2013, 20:03:38 pm »
Момичета, някой може ли да ми обясни как да стигна от Централна автогара до Надежда, напр. с трамвай или автобус.

Благодаря предварително!
От гарата минаваш подлеза отсреща и отляво има спирка на автобус №60 Той отива директно до клиниката.Слизаш на спирка "Красна поляна" и имаш около 2-3 мин пеша .Клиниката се вижда от спирката,висока кафява сграда.Успех!
Там където слизаш,на отсрещната спирка можеш да хванеш същият автобус на връщане!
Много ти благодаря!  :bighug:
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #407 -: Февруари 23, 2013, 09:07:42 am »
Предлагам упътването от Цнтрална гара до Клиниката, а и от други възлови места, да се сложи на първа страница, ще е полезно за доста хора.
*
« Отговор #408 -: Февруари 23, 2013, 10:37:31 am »
и аз мисля че че 14мм е малък . Твоите 12-13мм в деня преди прегнила спокойно в деня на пункцията може да са станали 19-20мм. При последното ми проследяване на 11 ден имах един 11 мм, на 13 ден беше станал 18мм  8O/изнандващо бързо , според мен, се разви и явно е продължил в същия изненадващ дух защото се спука предварително  :(
Това е възможно само при стимулация по някои от протоколите, а аз съвсем не говоря за такава.
Освен това предишния ми лекар държеше винаги да се бодат и малките фоликули, защото по негови наблюдения много често от тях се изкарвали по - хубави яйцеклетки. 
*
« Отговор #409 -: Февруари 23, 2013, 13:46:18 pm »
Това е възможно само при стимулация по някои от протоколите, а аз съвсем не говоря за такава.
Освен това предишния ми лекар държеше винаги да се бодат и малките фоликули, защото по негови наблюдения много често от тях се изкарвали по - хубави яйцеклетки. 

Това за фоликулите, които са 14 мм и по-малки не си го измислям аз, а е отговора на д-р Персенска на мой въпрос, относно мой 14 мм фоликул. Не знам за кои твои предишни доктори става въпрос, но тук коментираме какво се случва в нашата клиника.

« Отговор #410 -: Февруари 23, 2013, 14:37:36 pm »

Това за фоликулите, които са 14 мм и по-малки не си го измислям аз, а е отговора на д-р Персенска на мой въпрос, относно мой 14 мм фоликул. Не знам за кои твои предишни доктори става въпрос, но тук коментираме какво се случва в нашата клиника.
14мм със сигурност е малък фоликул.
« Отговор #411 -: Февруари 23, 2013, 16:17:02 pm »
не, не - нямах грам стимулация, disi, напълно естествен единствен фоликул - много бързо се разви от 11 до 18мм за 2 дни. не мога да кажа на колко мм ги бодат фоликулите - нямам много опит - само споделих че е възможно бързо да се развият и в твоя пример за пункцията да са си били съвсем таман. 
« Отговор #412 -: Февруари 23, 2013, 18:55:03 pm »
Момичета, да докладвам как мина прегледът при мен. Беше на 20-ти, но нямах възможност по-рано да ви пиша. Накратко, видяхме 2 точки. Засега не знам дали има в сакчетата нещо (разбрах, че освен сакчета, трябва да има и точка в тях). Това е добрата новина. Не толкова добрата е, че имунологичните са се вдигнали и ще правя вливка, за да не загубим бременността. Знам, че е нормално да се покачат, но все пак като го видя на практика, и ми се свива сърцето. Затова засега не бързам да се радвам за двете точки - хем се радвам всъщност, хем заради съпътстващите усложнения съм на тръни.

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
*
« Отговор #413 -: Февруари 23, 2013, 18:59:50 pm »

Дано ембриончето ти продължи да се развива правилно.
Днес имах хубава новина от ембриолозите. По техните думи ембриончето е чудесно и го замразяват(на 3-ти ден), това ми е първото доведено до този етап....... продължението следващия месец.
Благодаря за подкрепата, момичета!

Ягодка, поздрав за двойната радост и дано притесненията ти се окажат напразни!

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #414 -: Февруари 23, 2013, 19:03:04 pm »
Ягодка честити ти точици  :D
Момичета в новата клиника, нужно ли е да се обаждам предварително за да запазя час за спермограма + СДИ? И имат ли промяна в цената, т.к през декември беше 100 лева.

« Отговор #415 -: Февруари 23, 2013, 19:07:37 pm »
Marsi и Dess_Dess, благодаря! :) Дано се справим с тревогите и всичко да си се развива според очакванията.

Марси, поздравления за 3-дневното ембрионче! Ще видиш как ще те зарадват то и още някое негово братче/сестриче :)

Дес, да, трябва да запазите час предварително за SDI. Ние правихме и си мисля, че цената беше 100 лв, но после някое от момичетата беше писало, че е 140. По-добре проверете, като се обадите за час.

"Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин"
*
« Отговор #416 -: Февруари 23, 2013, 19:40:18 pm »
Със сигурност-цената е 100 лв. :)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #417 -: Февруари 23, 2013, 19:43:16 pm »
Ягодка благодаря!
Искам да попитам и друго аз  :lol:
Ние сме с лоша морфология в друга клиника искаха да замразим материал за предстояща процедура, е замразихме, имаше оплождане според мен лошият резултат се дължи донякъде и на проблема около мъжа, но ми беше обяснено, че е всъщност в яйцеклетките 8O ( но, аз ползвам донорски). Питането ми е, може ли, да се увреди някак материала :oops: след като вече  е бил змразен и после се размразява за оплождането? Или това, че  е преживял криоконсервцията го прави някакси по-годен? Уф, едни мисли ми се въртят в главата и се филмирам яко вече  :x

« Отговор #418 -: Февруари 24, 2013, 09:21:43 am »
Добро утро момичета.
Аз вчера ходих на преглед на 10 ден от МЦ. В дясно имам фуликъл 15мм, видяха се и други дребосъчета. Днес пускам хормони. Имам 1 замразено ембрионче от предходния месец, сега дай Боже второ, попитах др.Стаменов дали ако всичко се развие добре ще ми разреши да правим трансфер, той се усмихна и каза: "Нека първо извадим Я, да се развие добре и ще го обсъдим".

Вие всички знаете, че докторите предпочитат да връщат по-голям брой ембриони 3, 4 дори и пет. Така шансът е по-голям, а и ембрионите взаимно се подпомагат /така съм чела, не го твърдя/.
На мен са ми връщали /трансферирали/ по 1, 2, 3 имах върнати и 4 ембриона, при всички случаи не съм виждала положителен резултат. Затова за себе си смятам, че не е необходимо да събирам голям брой ембриони.
Дано стигна до трансфер.
*
« Отговор #419 -: Февруари 24, 2013, 11:38:30 am »
Аз също мисля при следващия трансфер да поискам да ми върнат 2 или 3 ембриона. Въпреки, че макар и за малко видях двете черти след трансфер на 4 ембриона.
Винаги ме е вълнувал следния въпрос: След овулация /пункция/ на мястото се образува т.нар жълто тяло, което играе основна роля за развитието на ембриона до третия месец на бременността чрез произвеждането на значителни количества прогестерон. При повече на брой фоликули би следвало да има повече "производители на прогестерон", а оттам и по - голям шанс за оцеляване на ембриона и зачеване. При комбинираните трансфери, обаче, обикновено е пунктиран един фоликул, от който се образува едно жълто тяло, но се връщат повече на брой ембриони /пресен + размразени/, които на практика са обречени, защото няма как организма да се погрижи за всеки един от тях. Дозировката на прогестероновите медикаменти, които ни изписват след пункция, е една и съща при всички пациентки и не се влияе от броя на върнатите ембриони. Как тогава се постига по - голяма успеваемост при повече върнати ембриони, които на практика попадат в неблагоприятна среда? :ask:
Въпросните две чертички на теста за бременност видях след трансфер на 4 петдневни ембирона, които бяха получени вследствие стимулиран опит, при който бяха образувани 8 фоликула, 6 от които - пунктирани. Преди това съм имала замразен трасфер на 3 тридневни ембриона и комбиниран трансфер на 1 пресен + 2 размразени тридневни ембриона, като и в двата случая резултата беше отрицателен. Тези опити ми дават основание за горепосочените разсъждения. :?
« Последна редакция: Февруари 24, 2013, 11:52:34 am от disi22 »