0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #200 -: Януари 28, 2013, 15:08:16 pm »
Здравейте,
на мен ми взеха 350 лв. за пункция с упойка + 800 лв. за трансфер /спонтанно оплодени, не ИКСИ/ без да са ме питали нищо и без да ми дават обяснения кое колко струва. Отделно си плащаш хормони и вирусология. Два пъти поред пускам ЧХГ при тях и двата пъти ми взимат различна сума, първия път - 20 лв. втория 18 лв. :ask:
е как така 800 лева за трансфер?! колко ти върнаха? да не би да е имало замразявания?...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
« Отговор #201 -: Януари 28, 2013, 15:12:26 pm »
Здравейте пак, ето какво знам  - заповедта трябва де се смени, защото имаме съвсем нова клиника, с нова банкова сметка и нов директор. Отива се при Силвия Стефанова и тя ти дава заповедта и едно удостоверение, че те ще правят опита и се занася при жените (стая 36, ако не се лъжа)от Фонд "Ин витро", пак на същия адрес. Пак ти дват входящ номер и те викат след една седмица да си вземеш новата заповед. Така че планирайте си времето. Аз ще пропусна, защото цикълът ще ми дойде след два-три дни, а едва ли дотогава ще са подписали със Здравната каса. Силвия, каза, че тези неща ги движели адвокати и било сложно. Но знае ли човек - надеждата умира последна. Дано да съм била полезна.
Не знам. Най-добре се обади във фонда и питай. Аз веднъж им пратих е-мейл и те ми отговориха още на другия ден. Моята заповед е стара - от 16 септ. 2012 г.

Имам следната чуденка:това се прави след като са ти се обадили от фонда да си вземеш заповедта или може предварително да се вземеат от Силвия  и да се занесат във фонда/за да се спести едно ходене/?  :balk_159:
« Отговор #202 -: Януари 28, 2013, 15:29:14 pm »
Здравейте,
на мен ми взеха 350 лв. за пункция с упойка + 800 лв. за трансфер /спонтанно оплодени, не ИКСИ/ без да са ме питали нищо и без да ми дават обяснения кое колко струва. Отделно си плащаш хормони и вирусология. Два пъти поред пускам ЧХГ при тях и двата пъти ми взимат различна сума, първия път - 20 лв. втория 18 лв. :ask:
ужас, кога е било това- в новата клиника ли?
*
« Отговор #203 -: Януари 28, 2013, 15:32:55 pm »
Тези цени може да след стимулиран опит.

Ще помоля момичетата, които в момента посещават клиниката да попитат какви са точните цени( оплождане, пункция с/без упойка, ЕТ, замразяване, изследвания и т.н) и да пишат до глобален модератор, за да ги качи на първа страница на темата. Така мисля, че ще е по-удобно и лесно за всички.

Благодаря!
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 15:45:18 pm от Мецани »
« Отговор #204 -: Януари 28, 2013, 16:29:04 pm »
Опитът ми беше на ЕЦ, без стимулация. Пункцията ми беше на 6.12.12 г. трасфера на 11.12.12г. и го приключих миналата седмица със спонтанен аборт.За трасфера ми ззеха 800 лв., на предния ми опит платих 600 лв. за трансфер-март месец.
« Отговор #205 -: Януари 28, 2013, 16:43:32 pm »
Опитът ми беше на ЕЦ, без стимулация. Пункцията ми беше на 6.12.12 г. трасфера на 11.12.12г. и го приключих миналата седмица със спонтанен аборт.За трасфера ми ззеха 800 лв., на предния ми опит платих 600 лв. за трансфер-март месец.
аз месец ноември дадох 350 лева за трансфер на 1 ембрион - 1 месец такава разлика ми се струва плашеща... да не би да е имало някакви други "екстри"?
Айнщайн
« Отговор #206 -: Януари 28, 2013, 18:23:17 pm »
Аз края на ноември платих 450лв за трансфер 2замразени ембриона...
« Отговор #207 -: Януари 28, 2013, 18:44:05 pm »
Само аз ли съм платила такава цена 8O. Имам бележка от Дани за трансфера, аз си я поисках, защото ми трябва за отчет пред Общината/друга тема/, сега като излезе ценоразписа им в сайта, ще питам защо толкова са ми взели. Макар че, то всичко минало, заминало...но пък защо не.
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 18:55:39 pm от nadejda_sb »
« Отговор #208 -: Януари 28, 2013, 18:47:28 pm »
Аз се надявах в новата клиника да е по-евтино, а то какво се оказва....:(
« Отговор #209 -: Януари 28, 2013, 18:57:30 pm »
Здравейте момичета! Къде отсядате като се налага? Има ли в близост хотелче или квартири, ако някой има и ми даде тел. ще съм много благодарна.
Като не знаеш какво да кажеш - млъкни!
« Отговор #210 -: Януари 28, 2013, 19:12:32 pm »
Само аз ли съм платила такава цена 8O. Имам бележка от Дани за трансфера, аз си я поисках, защото ми трябва за отчет пред Общината/друга тема/, сега като излезе ценоразписа им в сайта, ще питам защо толкова са ми взели. Макар че, то всичко минало, заминало...но пък защо не.

абсолютно - питай, според мен е станала грешка
Айнщайн
« Отговор #211 -: Януари 28, 2013, 19:13:48 pm »
Аз края на ноември платих 450лв за трансфер 2замразени ембриона...
Фурия, да не би да са начислили 100 кинта за размразяване?
Айнщайн
« Отговор #212 -: Януари 28, 2013, 19:16:11 pm »
Момичета,преди мога да ви кажа цените и вие да разберете защо всяка от вас така е платила,но разбира се стават и грешки както се случи при мен.Трансфер на замразени ембриони струваше 450 лв,трансфер на пресни ебрион след ЕЦ е 600 лв,а трансфер на комбиниран трансфер.те. пресен и замразен струва 800 лв.При моя случай,бяхме заедно с едно момиче,на мен и на нея правиха замаразен трансфер,взехме си бележките на нея пишеше 450 лв,на мен 800 лв.Преди да платя отидох да попитам защо така се получава,но Дани ми каза такава цена са дали докторите,че трансфера ми е комбиниран.Аз наистина имах пункция,която платих ,но не се оплоди и пресен ембрион нямаше.Изчаках отвън тя се обади да и потвърдят,че само замаразени са ми върнали и ми оправи цената.Не знам дали ще успеете вече да ви върнат парите,но се оглеждайте и питайте,защото това не са малко пари,а ние сме много жени.

Искам да попитам нещо друго лично за мен,имам да доплащам от опита си по Фонда,вие има ли сте да доплащата и дали може по банкова смета да им ги платя.Тогава ги попитах,казаха че можело да ги забавя,но вече е време да си върна борча.При моя въпрос нали вече е забранено доплащането и ,че официално Бойко Борисов обяви,че клиниките нямат право да взимат за доплащане ми казаха да се обърна към лекарите,ако те ми ги опростят ,иначе ги дължа.Е мен срама ме хвана,така че им дължа определена сума.
« Отговор #213 -: Януари 28, 2013, 19:25:19 pm »
значи 450 е замразен, а 350-пресен трансфер, общо 800
A за замразяване колко се плаща?
ще говоря с д-р Персенска да замаразим 1, за да върнем после 2 :-)
Айнщайн
« Отговор #214 -: Януари 28, 2013, 20:17:06 pm »
Не Съровище 450 е замразен,а 600 лв е пресен,не 350.Замразяването струва 400 лв за първи ембрион и по 100 лв за всеки следващ.
« Отговор #215 -: Януари 28, 2013, 20:26:06 pm »
Не Съровище 450 е замразен,а 600 лв е пресен,не 350.Замразяването струва 400 лв за първи ембрион и по 100 лв за всеки следващ.
Мерси, Еми :) на мен ми казаха 350 естествен трансфер и 250 оплождане, така платих 600 при трансфера. скъпичко ми се струва зараязявенето. то, като си направиш сметка, същото ти излиза да направиш 2 опита с по 1 ембрион
Айнщайн
« Отговор #216 -: Януари 28, 2013, 21:23:50 pm »
Мерси, Еми :) на мен ми казаха 350 естествен трансфер и 250 оплождане, така платих 600 при трансфера. скъпичко ми се струва зараязявенето. то, като си направиш сметка, същото ти излиза да направиш 2 опита с по 1 ембрион
да, ама е много по-щадящо за жената със замразен. Нямаш стимулация, ако е на естествен нямаш пункция. :)
« Отговор #217 -: Януари 28, 2013, 21:31:34 pm »
да, ама е много по-щадящо за жената със замразен. Нямаш стимулация, ако е на естествен нямаш пункция. :)
аз гледам от страна на естествения цикъл, а там няма да се размине пункцията, за да я изловят Я и да я замразят ;)
Айнщайн
« Отговор #218 -: Януари 28, 2013, 21:37:15 pm »
аз гледам от страна на естествения цикъл, а там няма да се размине пункцията, за да я изловят Я и да я замразят ;)

оо да, няма смисъл да се замразява един ембион, ако няма причина, де.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #219 -: Януари 28, 2013, 21:40:57 pm »
Да, то шансът с трансфер на само един ембрион е по-малък, затова в повечето случаи се замразяват и събират.
« Последна редакция: Януари 28, 2013, 22:13:21 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)