0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Надежда - тема 16
« Отговор #180 -: Януари 26, 2013, 08:41:42 am »
Момичета, предстои ми БХС другата седмица. Знаете ли колко струва?
[/quot
За БХС първо трябва да минеш на преглед ултразвуков после те пращат в Майчин дом
Цена на прегледа е 30 лв а в Майчин дом 40 лв
« Отговор #181 -: Януари 27, 2013, 09:48:09 am »
Здравейте момичета!Исках да питам има ли такива сред вас, които са започнали стимулация тази година, финансирана от Фонда.Поже преди две седмици като бях в София ми казаха, че все още не е започнало изплащането на пари по Фонда...
« Отговор #182 -: Януари 27, 2013, 10:24:48 am »
Да дам отчет.
Болницата се намира на сравнително лесно място. Сутринта всех такси от Централна автогара, което ми излезе 7 лева, а на връщане се предвижих с автобус No:60.
Както обикновено имаше много хора. Часовете вървяха с около 1 час закъснение. Др. Стаменов ме прегледа. Видя миома, която каза, че ще трябва да оперираме  8O. В понеделник ще пускам хормоните, каза да се обадя по телефона за па преценим дали ще има пункция или ще пропуснем този цикъл.
Какво се случва с тази миома  :?? Миналия месец правихме Хистероскопия, тогава нищо не ми каза, а сега ...? Била голяма. Миомата пречи ли за забременяване? Или по-скоро за износване на бременност? Уф, сега пък това ми дойде на главата.
А, да не забравя да кажа - прегледа ми го таксуваха 10 лева. Едно момиче каза, че пункция без упойка вече не е 250лв, а 300 лева. Пиша ви, да знаете, че има увеличение на цените и за сега се плаща само в брой.
*
« Отговор #183 -: Януари 27, 2013, 14:52:07 pm »
papa2011, мисля е по-добре да пишеш в темата за миомата. Така има шанс повече потребители да споделят мнение и да дадат съвет:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6430.0

Статия от библиотеката на Зачатие:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=483&Itemid=17
*
« Отговор #184 -: Януари 27, 2013, 15:53:07 pm »
И аз днес бях на преглед и ще правя цветна снимка. Търсим проблем за последните два неуспешни трансфера. Тя също е с нова цена - 150 лв. без упойка. Казаха ми, че и на други процедури са повишени цените, но не зная на кои. В процеса на ходене, ще стане ясно.

« Отговор #185 -: Януари 27, 2013, 15:56:57 pm »
засега знаем,че с по 50лв са вдигнали хистероскопоята и пункцията,с 30-цветната снимка :) дано горникът е 5м кинта ;)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #186 -: Януари 27, 2013, 17:13:31 pm »
Пункция с упойка е 350 лв. все още, обаче има някаква такса оплождане 250 лв, която ме изненада неприятно и не носех толкова пари :?
Намалили са цените на хормоните по 16 лв. са, както и вирусологията е под 50 лв на човек.
Много нови има на рецепцията и хич не могат да се оправят, дано бързо да свикнат.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #187 -: Януари 27, 2013, 17:31:25 pm »
Каква е тази такса оплождане, заедно с пункцията ли се плаща?
Преди на ЕЦ плащах 350 лв. при пункцията и 600 при ЕТ. Сега + 250 за оплождането ли е?
« Отговор #188 -: Януари 27, 2013, 17:34:34 pm »
тази такса оплождане ми я начислиха за икси-при теб икси ли беше?
Айнщайн
« Отговор #189 -: Януари 27, 2013, 17:36:31 pm »
Преди на ЕЦ плащах 350 лв. при пункцията и 600 при ЕТ. Сега + 250 за оплождането ли е?
секратарките ми казаха,че в 600 се вклю4ва 250 оплождане икси и 350 трансфер
Айнщайн
« Отговор #190 -: Януари 27, 2013, 17:40:18 pm »
И на прегледите са вдигнали цените с 10 лв.
« Отговор #191 -: Януари 27, 2013, 17:40:38 pm »
Ми явно ИКСИ е било, а защо- кой знае.....като сме с перфектна спермограма....
идеята е да няма трансфер този месец. Доколкото разбрах ако има трансфер този месец- се плаща само 600 лв- в тях влизала и таксата за оплождане....
А за упойката при ЕЦ да кажа, че също ми се видя различна-има нови анестезиолози...
все едно бях в просъница- чувах, но не усещах нищо.....помня даже шума от инструмента-нещо като вакуум чух....
с друга жена говорих- също на ЕЦ, с която бяхме заедно- потвърди, че и при нея е било така....и вече не черпят кола след пункцията :lol: :lol:
« Последна редакция: Януари 27, 2013, 17:42:12 pm от deizi_83 »
« Отговор #192 -: Януари 27, 2013, 17:58:47 pm »
и аз мисля,че са други анестезеолозите :( преди на пункция беше супер кратка и "хубава" упойка,а сега след хистерото ме втрисаше... И в др болница съм била 1/2ч под упойка,но събуждането беше "по-приятно"
Айнщайн
« Отговор #193 -: Януари 27, 2013, 18:10:45 pm »
нямах никакъв проблем след упойката....не ми е било лошо.....
исках си кола, отговориха ми, че новите анестезиолози не дават 8O
ама лошото е, че гардеробите с дрехите са на 1-ви етаж, а болничните стаи са на 3-ти етаж- та нито може да си пъхнеш нещо за хапване и пийване в чантата, нито имаш телефон и часовник под ръка.
Докторите минават по стаите да кажат резултата и чак тогава те пускат да си ходиш.
*
« Отговор #194 -: Януари 28, 2013, 09:37:18 am »
Здравейте момичета!Исках да питам има ли такива сред вас, които са започнали стимулация тази година, финансирана от Фонда.Поже преди две седмици като бях в София ми казаха, че все още не е започнало изплащането на пари по Фонда...

Здравей, и аз съм така. Чакам да подпишат със здравната каса, утре ще си взема променената заповед за новата болница и ще питам във фонда дали вече са подписали. Силвия миналата седмица нищо не знаеше и не беше сигурна кога ще подпишат. Предполагам, че февруари вече ще стане. Аз също съм по фонда и много се надявах да почнем февруари, но уви. Късмет и успех на всички момичета в процедура.
« Отговор #195 -: Януари 28, 2013, 10:06:20 am »
Здравейте,
и аз смятах да започна опита февруари със заповед от Фонда от октомври.
В този случей какво ще ме посъветвате : кога да сменя заповедта ( има ли работно време Фонда за сменяне на заповеди) и кога да очаквам започване на опита.

Предварително благодаря!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #196 -: Януари 28, 2013, 10:21:19 am »
секратарките ми казаха,че в 600 се вклю4ва 250 оплождане икси и 350 трансфер
Ясно, да ние все с ИКСИ сме били.

И аз ще трябва да сменям Заповедта. Предполагам, че трябва първо до болницата да ида да ми дадат документ някакъв, нали?
*
« Отговор #197 -: Януари 28, 2013, 12:03:32 pm »
 Здравейте пак, ето какво знам  - заповедта трябва де се смени, защото имаме съвсем нова клиника, с нова банкова сметка и нов директор. Отива се при Силвия Стефанова и тя ти дава заповедта и едно удостоверение, че те ще правят опита и се занася при жените (стая 36, ако не се лъжа)от Фонд "Ин витро", пак на същия адрес. Пак ти дват входящ номер и те викат след една седмица да си вземеш новата заповед. Така че планирайте си времето. Аз ще пропусна, защото цикълът ще ми дойде след два-три дни, а едва ли дотогава ще са подписали със Здравната каса. Силвия, каза, че тези неща ги движели адвокати и било сложно. Но знае ли човек - надеждата умира последна. Дано да съм била полезна.
« Отговор #198 -: Януари 28, 2013, 14:06:43 pm »
Здравейте,
на мен ми взеха 350 лв. за пункция с упойка + 800 лв. за трансфер /спонтанно оплодени, не ИКСИ/ без да са ме питали нищо и без да ми дават обяснения кое колко струва. Отделно си плащаш хормони и вирусология. Два пъти поред пускам ЧХГ при тях и двата пъти ми взимат различна сума, първия път - 20 лв. втория 18 лв. :ask:
*
« Отговор #199 -: Януари 28, 2013, 14:53:12 pm »
Здравейте пак, ето какво знам  - заповедта трябва де се смени, защото имаме съвсем нова клиника, с нова банкова сметка и нов директор. Отива се при Силвия Стефанова и тя ти дава заповедта и едно удостоверение, че те ще правят опита и се занася при жените (стая 36, ако не се лъжа)от Фонд "Ин витро", пак на същия адрес. Пак ти дват входящ номер и те викат след една седмица да си вземеш новата заповед. Така че планирайте си времето. Аз ще пропусна, защото цикълът ще ми дойде след два-три дни, а едва ли дотогава ще са подписали със Здравната каса. Силвия, каза, че тези неща ги движели адвокати и било сложно. Но знае ли човек - надеждата умира последна. Дано да съм била полезна.

Имам следната чуденка:това се прави след като са ти се обадили от фонда да си вземеш заповедта или може предварително да се вземеат от Силвия  и да се занесат във фонда/за да се спести едно ходене/?  :balk_159: